Tuonen Viisut 2007 13.4.-1.5.2007

HYS:n kevään 2007 salamurhaturnaus. Joka viimeksi laulaa, se parhaiten laulaa.

Tapahtumat

Pelaajat

Peli-info

Pelin asesäännöt

Peli turnaussäännöt


Pelin aikataulu

Osallistuminen edellyttää, että olet (enimmän osan ajasta) kaupungissa pelin aikana ja voit lukea sähköpostiasi joka arkipäivä (ma-pe) ja olet järjissäsi, leikkisä ja vastuuntuntoinen.

Tutustuthan myös turnaussääntöihin ja asesääntöihin.

Pelikohtaiset säännöt

Tuomaristo
Miia Bovellan (asetuomari), KK Michael Forsström (www ja nettisivut), Juha Korpi (pelaajatuomari, poliisipäällikkö), Vilja Rydman (pelaajatuomari) ja KK Sonja Virta (pisteytys ja yleiset säännöt). Tuomariston tavoittaa osoitteesta tuomaristo(at)salamurhaajat.net.
Valokuvat
Pelaajien tulee lähettää itsestään tuomaristolle tuore valokuva sähköisessä muodossa ilmoittautumislomakkeella. Valokuvan tulee olla niin uusi, selkeä, iso ja tarkka, että pelaajan tunnistaa siitä helposti. Jos ulkonäkösi on olennaisesti muuttunut kuvan ottamisen jäkleen, on syytä ottaa uusi. Mikäli olet ollut mukana aiemmissa peleissä voit pyytää tuomareita käyttämään vanhaa kuvaasi. Mikäli sinulla ei ole olemassa valokuvaa itsestäsi sähköisessä muodossa voit ottaa yhteyttä tuomaristoon ja sopia valokuvan ottamisesta (tuomariston jäsen ottaa sinusta kuvan). Mikäli pelaaja ei ole pelin alkuun mennessä toimittanut kuvaan itsestään seuraa tästä -5p rangaistus. Mikäli kuva puuttuu vielä viikon pelin alkamisen jälkeen pudotetaan pelaaja pois pelistä.
Murhamaster
Pelaajilla on turnauksen aikana käytössään Murhamaster-websovellus, jonka avustuksella tuomaristo jakaa pelaajille kohteet ja jonka avulla pelaajat voivat päivittää omia aikataulujaan. Pelaajat saavat ennen pelin alkua henkilökohtaiset käyttäjätunnukset ja salasanat, joilla he pääsevät kirjautumaan Murhamasteriin. Murhamasteriin löytyy linkki turnauksen www-sivuilta ja sen suora osoite on http://www.migutse.net/hys/murhamaster/
Kello käy
Mikäli salamurhaaja ei ole tehnyt onnistunutta murhaa viimeistään perjantain 20.4 aikana seuraa tästä automaattinen etsintäkuulutus. Yrityksistä ja murhista raportoidaan osoitteeseen hys-tuomaristo(at)helsinki.fi.
Aseet
Asesääntöjen mukaisesti. Asetuomarilta (050-5225383) voi kysä lisää ja pyytää lupaa erikoisempien aseiden käyttöön. HUOM: Asesääntöihin on tehty edellisiin turnauksiin nähden muutoksia pommien ja kontaktimyrkkyjen käytöstä.
Pisteytys
Peruspisteytys on 10p/murha, -2p/silminnnäkijä, -2p/sivullinen uhri, murha uhrin kotiovella -2p (myös rappukäytävä ja piha-alue). Etsivät saavat 5p/teloitus. Onnistuneesta itsepuolustuksesta saa 5p, jos kyseessä oli murhaaja, ja 2p, jos kyseessä oli etsivä. Selostuksista saa 0-3p, kokonaan puuttumaan jäävä selostus johtaa-5p rangaistukseen. Tuomaristolle lähetetyistä pelitilannekuvista (esim. kuva uhrista juuri ennen murhaa) annetaan lisäpisteitä. Lisäksi tuomaristo antaa tyylipisteitä erittäin hienosti toteutetuille murhille. Tyylipisteitä voi sada myös esimerkiksi pelin ensimmäisestä murhasta ja uusien murhatekniikoiden käytöstä (ensimmäinen puukotus/myrkytys/pommi, kokonaan uusi murhatapa). Lisäksi ks. erikoissääntö alla.
Erikoissääntö(!)
Perjantaina 13. päivänä tehdyistä murhista saa 5 pisteen bonuksen.
Todistajat
Todistajasäännöt kuten turnaussäännöissä.
Raportointi
Uhri ja murhaaja raportoivat onnistuneesta murhasta tuomaristolle välittömästi tekstiviestitse ja kirjoittavat 24h kuluessa muutaman kappaleen sähköpostikuvauksen tapahtumasta. Mallia raportteihin voi ottaa vanhoista peleistä. Epäonnistuneesta murhayrityksestä raportoidaan sähköpostitse 24h kuluessa. Myös tuloksettomat yritykset löytää uhri raportoidaan. Pelin kulku on nähtävissä WWW-sivulla mahdollisimman reaaliaikaisesti.
Osallistumismaksu
Viisi euroa. Tämä kattaa palkintoveitset ja pelin ylläpitokustannukset. Maksu tilille 126235-193318.