Joukkueturnaus 2020: Kuurupiilo

Hura hura häitä, kello löi jo kakstoista, keisari seisoo palatsissaan. 

Niin musta kuin multa, niin valkea kuin varsa. 

Se ken tulee viimeiseksi, onpi kuolema!


Helsingin yliopiston salamurhaajien joukkueturnaus “Kuurupiilo” pelataan 16.-29.3.2020. Kokoa joukkue ja tule mukaan! Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa https://murhamaster.salamurhaajat.net/tournaments/36/registration 14.3. klo 23.59 mennessä.


Salamurhapelissä pyritään “murhaamaan” toisia pelaajia leikkimielisillä aseenkorvikkeilla, joista tyypillisin on vesipistooli. Tarkoituksena on päästä yhyttämään oma kohde tilanteessa, jossa on mahdollisimman vähän silminnäkijöitä. Joukkuepelissä 2-4 hengen joukkueet jahtaavat toisiaan, ja murhia pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan yhteistyönä.

“Kuurupiilo” kutsuu pelaajat keväiseen leikkiin, jossa selviää, kenen tikut pysyvät pisimpään laudalla, mikä pari pääsee viimeisenä uunista ulos ja kuka joutuu tervapataan. Joukkueita kannustetaan ammentamaan nimiinsä, raportteihinsa ja kenties toimintatapoihinsakin perinteisten pihaleikkien estetiikasta, mutta se ei ole millään lailla pakollista.

Salamurhapeliin voi osallistua kuka tahansa, jolla on tervettä leikkimieltä ja joka oleskelee pelin aikana enimmäkseen pääkaupunkiseudulla. Osallistuminen joukkueturnaukseen on ilmaista. Joukkueen voi mielellään koota valmiiksi omista kavereista tai vaikka harrastus- tai työporukasta, mutta yksinkin voi ilmoittautua, jolloin tuomaristo auttaa löytämään joukkueen. 

HUOM: Yhdessä joukkueessa saa olla enintään yksi Murhamaisterin (MM) tai Likvidoinnin lisensiaatin (LL) arvonimen saavuttanut konkarisalamurhaaja. Kokeneita pelaajia kannustetaan keräämään joukkue aloittelevista pelaajista, joita voi samalla kouluttaa salamurhaamisen hienouksiin. Konkaripelaaja voi myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi Kummisedäksi tai -tädiksi, jolle voidaan osoittaa kummijoukkue, jota pääsee valmentamaan.

Jokainen joukkue on pelissä sekä saalistaja että kohde. Tyylipisteitä havitteleva murhaaja operoi vesipistoolin sijasta mieluummin veitsellä, pommilla, myrkyllä tai vaikkapa käärmeellä. Erikoisemmat murhasuunnitelmat on kuitenkin hyväksytettävä etukäteen asetuomarilla. Peli on käynnissä vuorokauden ympäri, mutta pelaajat voivat halutessaan toivoa joitakin tiloja tai ajankohtia rauhoitetuiksi.

Turnaus- ja asesääntöihin on tärkeää tutustua huolella. Jos et ole aiemmin osallistunut salamurhapeliin, kannattaa vilkaista myös vanhojen turnausten tapahtumasivuja, sillä niistä saa hyvän käsityksen pelin kulusta.

Tuomaristo vastaa mielellään kaikkiin peliä koskeviin kysymyksiin:
 tuomaristo@salamurhaajat.net.