Syysturnaus 2023: Veri on vettä sakeampaa

Helsinki, kukoistava kaupunki päivällä ja rikollisten roihuava sotatanner yöllä. Siellä väärennökset leviävät, salakuljetus rehottaa ja tunteet käyvät kuumina. Veri virtaa sakeana kaduilla veden sijaan, kunnes Fioret ja Mooret määrittelevät katujen hallitsijan.

Helsingin yliopiston salamurhaajien vuoden 2023 Syysturnaus: Veri on vettä sakeampaa pelataan 2.10.-3.11.2023. Osallistua voi kuka tahansa, jolla on tervettä leikkimieltä ja joka oleskelee pelin ajan enimmäkseen pääkaupunkiseudulla.

Turnauksessa on sekä päivän mittaisia pelejä että kahden viikon pituinen salamurharinki. Voit valita itse mihin osallistut, eli kaikkiin ei ole pakko osallistua. Myös ringin aikaikkuna on joustava, ilmoitathan tuomaristolle minkä ajan haluat olla mukana.

Päiväpeleissä pelaajat kokeilevat rennosti salamurhaamista erilaisin asein kevyillä säännöillä parin tunnin ajan. Salamurharingissä osallistujat taas jaetaan murharinkeihin, joissa jokainen on sekä saalistaja että kohde. Peli on käynnissä vuorokauden ympäri parin viikon ajan, mutta pelaajat voivat halutessaan toivoa joitakin tiloja tai ajankohtia rauhoitetuiksi. Tavallisin ase on vesi- tai vaahtotikkapistooli, mutta tyylipisteitä havitteleva murhaaja operoi mieluummin veitsellä, pommilla, myrkyllä tai vaikkapa tappavalla käärmeellä.

Päivämäärät, kellonajat, paikat ja kuvaukset

 • Orientoivat opinnot ma 2.10. Klo 18 Kissassa (Mechelininkatu 3D, 00100 Helsinki)
  Rento kokoontuminen, jossa voit kysellä mitä tahansa tuomareilta ja kokeneilta pelaajilta sekä harjoitella salamurhaamista. Tila on esteetön. Suosittelemme osallistumista kaikille turnaukseen osallistuville. 
 • Suomenlinna-päiväpeli la 7.10.
  Turnauksen ensimmäinen osa, jossa pääset tutustumaan joukkueeseesi! Tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille.
 • Päiväpeli Helsingin keskustassa la 14.10.
  Turnauksen toinen osa, jossa turnausaseiden sijaan kameran sisältävä älypuhelin on valttia ja tiedustelu kultaa! Tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille.
 • Murharinki 16.-29.10. pääkaupunkiseudulla
  Turnauksen kolmas osa! Se perinteisin formaatti, jossa pelaajat pääsevät roolipelaamaan ja juonimaan vapaammin kohteidensa päänmenoksi, samalla kun yrittävät elää normaalia elämää (lisätietoja nettisivuillamme). Aikaikkuna osallistumiselle on joustava. Tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille.
 • Kaivopuisto-päiväpeli la 28.10.
  Turnauksen neljäs osa, jossa odottaa salkun kaappaus! Tarkemmat tiedot lähetetään ilmoittautuneille.
 • Loppuhuipennus pe 3.11. Klo 18, tarkka paikka Helsingissä TBA
  Turnaus huipentuu! Tarkemmat tiedot julistetaan lähempänä kaikille osallistujille, merkkaa päivä ja aika jo nyt kalenteriin!  Suosittelemme osallistumista kaikille turnaukseen osallistuville.

Ilmoittautuminen on auki 1.10. asti ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautujien kesken arvotaan 15 HYS-haalarimerkkiä!

>> Ilmoittautumislomakkeelle!

Turnaukseen osallistuminen on ilmaista.

Tuomaristo vastaa mielellään kaikkiin peliä koskeviin kysymyksiin sähköpostitse: tuomaristo@salamurhaajat.net

Salamurhaajien nettisivuilta löytyvät pika- ja turnaussäännöt sekä lyhyt esittely salamurhapeleihin:

Lyhyt esittely salamurhaukseen

Pikasäännöt

Turnaussäännöt