Muut tapahtumat

Salamurhapelien ohella HYS järjestää monenlaisia virkistystapahtumia. Tällä sivulla on kerrottu lyhyesti muutamien vakiintuneiden perinnetapahtumien historiasta.

Kurkku Auki

Kurkku Auki on Salamurhaajien vuosittainen virkistäytymisilta. Tapahtuman luonne on vaihdellut aina salamurhapelin tähdittämistä sitseistä lautapeli-iltaan asti ja ajoituskin on muuttunut loppuvuodesta alkukevääseen, mutta tapahtuman nimi on kestänyt aikaa, ja ensimmäinen Kurkun Avaus sijoittuukin useamman vuoden taakse. Tapahtuman perimmäinen tarkoitus virkistäytymisen ohella ei myöskään ole muuttunut, sillä tapahtumissa harjoitellaan edelleen ahkerasti laulukirjamme lauluja sitsejä varten.

Uhrijuhlat

Uhrijuhlat ovat Salamurhaajien keväällä järjestettävät vuosijuhlat. Uhrijuhlia on järjestetty vuodesta 2006 lähtien, ja juhliin kuuluu erinäisiä perinteitä, kuten ansioituneiden salamurhaajien ja halsankin voittajan palkitseminen sekä salamurhapeli juhlien aikana.

Kevätkauden päättäjäiset

Kevätkauden päättäjäiset ovat enemmän tai vähemmän vakiintunut rento hengailu, joissa juhlistetaan yliopiston kevätlukukauden päättymistä hyvän ruoan kera. Useimmiten kevätkauden päättäjäiset sijoittuvat toukokuun loppuun.

Elonkorjuu

Elonkorjuu on elokuuhun sijoittuva hallituksen virkistäytymisviikonloppu. Useimmiten Elonkorjuuta vietetään jonkun salamurhaajan mökillä, ja ohjelmaan kuuluu saunomista, salamurhapeli ja rennot sitsit. Elonkorjuu on alkanut vuonna 2006, ja jatkuu edelleen.

Orientoivat Opinnot

Orientoivat Opinnot on viime vuosina vakiintunut fuksitapahtuma. Kyseessä on tilaisuus, jossa pääsee tutustumaan HYSiin ja harjoittelemaan salamurhausta syksyn salamurhaturnauksia varten muiden fuksien seurassa ja vanhojen aktiivien avulla. Yleensä Orientoivat Opinnot ajoittuu elo-syyskuun paikkeille ennen syksyn ensimmäistä isoa salamurhaturnausta.

Naamiaistanssiaiset (talviyön naamiaishuvit)

Naamiaistanssiaiset tai talviyön naamiaishuvit, kuten tätä tapahtumaa tavallisimmin kutsutaan, ovat loppusyksyn ja alkutalven aikoihin järjestettävä juhla. Hengessään se on venetsialaisten naamiaistanssien perua: iltaan osallistuvilla on naamiopakko ja ohjelmaan kuuluu tanssimusiikkia tilavalla lattialla ja vapaalla etiketillä. Täysin omaa laatuaan tapahtumasta tekevät kuitenkin murhanhimoiset twistimme: illan ohjelmaan voi kuulua murhamysteerin ratkontaa tai salamurhapeli. Naamiaistanssiaiset on järjestetty jo useampia kertoja, ja se lukeutuu Salamurhaajien suosituimpiin vuosittaisiin tapahtumiin.

Naamiaistanssien 2019 mainos. / An ad for Masquerade Ball 2019.

Kerhoillat

Salamurhaajat kokoontuvat silloin tällöin myös kerhotilallemme rennon ohjelman pariin. Vanhoja ohjelmia ovat olleet muun muassa lukupiiri, leffailta, naamioiden askartelu ja pienet salamurhapelit.

Muita tapahtumia

HYS järjestää myös harvakseltaan esimerkiksi lautapeli-iltoja ja excuja. Vanhoja excukohteita ovat olleet muun muassa murhaisat paikallishistoriakävelyt, teatterinäytökset, elokuvat ja Megazone.