Muut salamurhapelit

<< Menneet tapahtumat

Päiväpelit ovat nimitys päivän mittaisille salamurhapeleille, joita pelataan tietyissä paikoissa vaihtelevilla formaateilla. Tällä sivulla on kerrottu lyhyesti erilaisista päiväpeleistä sekä muista vuotuisten turnausten ulkopuolisista salamurhapeleistä ja niiden historiasta.

Jänispelit

Jänispelissä osallistujat syklisen murharingin sijaan jahtaavat julkisia kohteita, usein rajoitetulla alueella. Useimmiten jänispeli järjestetään vuosittain, esimerkiksi Kenraalipelinä (kts. tämä sivu lukeaksesi niiden historiaa), mutta muitakin jänispelejä on järjestetty vuosien aikana, kuten HYY150-festivaalin salamurhaturnaus ja Jänispeli 2015 Suomenlinnassa.

Risteilypelit

Oman alalajinsa päiväpeleissä muodostavat risteilypelit, joita pelataan eksklusiivisesti risteilylaivoilla yksilöiden murharingissä – ilman silminnäkijäsääntöjä! Jos siis näet rentouttavalla viikonloppulomallasi jonkun kurkkivat nurkan yli vesipyssy kädessä tai juoksevan korvia särkevää vauhtia läpi hyttikäytäviä, voi lomarauhasi häiritsijä olla yksi pelaavista salamurhaajista, joka on luonnollisesti viisainta jättää omaan rauhaansa ihanan huumaavan vainoharhan valtaan. Risteilypeli on järjestetty jo useampia kertoja, viimeisimpänä vuoden 2020 tammikuussa.

Linnanmäki-pelit

Toisen alalajin päiväpeleissä muodostavat Linnanmäellä alkusyksystä pelattavat päiväpelit eli Linnanmäkipelit. Peleissä on käytössä yksilöiden murharinki, joukkuepeli lipunkaappauksen muodossa sekä valokuvaustehtävät, joten säpinää peleissä riittää. Jottei meno kävisi liian hankalaksi, on peleissä käytössä myös erityiset aseista riippuvat silminnäkijäsäännöt. Linnanmäkipelejä on järjestetty ainakin vuosina 2017 ja 2016.

Ropecon-turnaukset

Salamurhaajat ovat myös järjestäneet silloin tällöin salamurhaturnauksia Ropecon ry:n järjestämässä vuosittaisessa roolipelitapahtumassa Ropeconissa. Turnauksissa on ollut käytössä muokatut ase- ja silminnäkijäsäännöt murharingeissä, ja pelit ovat kestäneet koko viikonlopun ajan.

Kesäturnaus 2017

Perinteisten vuosittaisten turnauksien lisäksi Salamurhaajat järjestivät vuonna 2017 Kesäturnauksen, joka pelattiin 15.-27.5.2017.

Kesän punertaessa horisontissa heräävät kaupungin pedot talviuniltaan. On aika selvittää kuka on saalistaja ja kuka saalis.

Asvalttiviidakon saalistajat
Kesäturnauksen 2017 juliste.

Tuomareina toimivat Juho Gröhn (päätuomari), Ville Lovikka (asetuomari) ja Simo Lehtinen (pelaajatuomari).