Salamurhapeli III

Sisällysluettelo

  12.5. Palkintojen jako ja palautetilaisuus

  Torstaina 12.5 pidettiin Vapputeurastus 2005 -turnauksen palkintojen jako ja palautetilaisuus ravintola Juttutuvassa. Paikalla oli noin 15 tuomaria ja pelaajaa. Tilaisuudessan käytiin vapaamuotoisesti läpi pelin tapahtumia ja sääntöjen sekä muiden järjestelyjen toimivuutta:

  Vapputeurastus 2005, palkintojenjakotilaisuus 12.5.2005, Juttutupa.

  Tilaisuudessa jaettiin seuraavat kunniamaininnat ja palkinnot:

  Kunniamaininnnat

  Paras peitenimiHertta Kaulin-Hevonen
  Paras väijyraportti***** ”Kalle-Kustaa Slurkki” *****
  Laululintu -palkinto* Anonyymi henkilö
  Riikka -palkinto**Cyrano
  III sijaAda Wong

  * ”Kunniamaininta” oman pelaajastatuksensa paljastamisesta toiselle pelaajalle Kumpulan saunatiloissa.

  ** Kunniamaininta parhaista selityksistä pelin ulkopuolisille ihmisille. Ks. Cyrano murhaa Sharkmanin

  Veitsipalkinnot

  Vapputeurastus 2005, palkintoveitset
  I sijaPertsa Tasuri
  II sijaEsa Perkiö alias Jaska Vuorihiisi
  paras murhaEdmund Bancroft

  Tilaisuuden jälkeen porukka kokoontui rantaan seuraamaan Warui Sensein painetykkidemoa:

  Jengi ihmettelee Waruin viritelmia edelleen…

  Salamurhapeli III pisteet / Assassination Game III scoring

  Peitenimi / AliasMurhat / MurdersPidätykset / ArrestsSilminnäkijät / ObserversSivulliset uhrit / Collateral damagePisteet / Points
  Ada Wong120020
  Arik00000
  Blade100011
  Cyrano100015
  Da killa00000
  Edmund Bancroft100115
  Esko02009
  Hertta Kaulin-Hevonen00001
  Jaska Vuorihiisi401044
  Kalle-Kustaa Slurkki00003
  Kassara ja mies00002
  Luk740000-5
  Meduusa00002
  Morpheus101012
  Palmu00001
  Pertsa Tasuri700078
  SharkMan0000-5
  Super-Uhkaaja0000-1
  Tanssiva dervissi0000-5
  Vetehinen00001
  Violette Szabo01007
  Warui Sensei100014
  Zoidberg00003

  2.5. Peli on päättynyt

  Pelin lopussa hengissä oli kaksi murhaajaa: Esa Perkiö alias Jaska Vuorihiisi ja Blade. Pelin alussa pelaajia oli 23, joista kaksi keskeytti peli, 16 murhattiin ja kolme pidätettiin. Lisäksi pelissä oli ylimääräinen kohde, joka murhattiin onnistuneesti. Tehdyistä murhista yksi suoritettiin veitsellä, kaksi kontaktimyrkyllä ja loput pistooleilla.

  Tuomaristo kokoontuu 3.5 ja pisteyttää loput murhat ja pidätykset. Tämän jälkeen suoritetaan pelaajien kesken sähköpostiäänestys pelin parhaasta murhasta. 12.5 klo 18 on palkintojenjako- ja palautetilaisuus. Tilaisuuden paikka on vielä auki.


  30.5. päivällä (?) Warui Sensei saa veret seisauttavan alun vapulle

  Warui Sensei päätyy Jaska Vuorihiiden neljänneksi uhriksi Kumpulassa.

  Uhri kertoo:

  Lähdin huolellisena aamulla haalareihin pukeutuneena kohti Kumpulan kampusta. Mukana oli paineaaltotykki ja käsiase, veitsen lisäksi.

  Sulauduin opiskelijajoukkoon, odottaen uhrejani. Pitkän odottelun jälkeen kävin muutaman TKO-älyn jäsenen kanssa Gurulassa. Palattuani takaisin minut nakitettiin (fuksi kun olen) kantamaan TKO-älyn lippua. Pidin sitä oikeassa kädessäni.

  Kun kävelin physicumin ohi huomasin uhrini kulman takana, piilossa fyysikon selän takana. Hän oli vahna opettajani, joka oli hommannut minulle tämänkin työpaikan. Vaihdoin heti lipun vasempaan käteen ja vedin paineaaltotykin esiin. Äänetön ja nopea räjähdys kasvatti aseen paineen suunnattomaksi. Juuri kun olin vapauttamassa altoa, Jaska ehti ampua. Luodit lävistivät ja hidastivat paineaallon, joten Jaska selvisi lentämällä taaksepäin muutama metri, mutta elossa.

  Kiitin tässä vaiheessa Zen-opettajaani haamua ja pysäytin verenkierron luodinreikien kohdalla. Tämä antaisi minulle muutama lisäminuutti elämää.

  Kävelin Jaskan luo ja opetin hänelle veitsitekniikan, jolla yhteisen vihollisemme Blade kuului kuolla. Jos en minä, niin sitten hän saisi tappaa Bladen. Annoin hänelle myös veitseni, jonka kahvaan oli kaiverrettu Warúi. Onnistuneen iskun jälkeen kaiverrus hohtaa punaisena uhrin veren täyttämänä.

  Haruki Murakami kertoo kirjassaan ”The Wind-Up Bird Chronicle” seuraavasta Manchuriassa käytetystä bajonettiteloitustekniikasta:

  Terä menee sydämen puoleisen alimman kylkiluun alta sisään, jonka jälkeen se käännetään ylös, ja työnnetään suoraan sydämeen. Teloittajan käden on tässä vaiheessa tehtävä laajan ympyrän, jotta sydämen kaikki kammiot varmasti aukeavat. Terä vedetään ulos vartalosta alaspäin. Mikäli teloitettava ei ole tässä vaiheessa kuollut, toimenpide toistetaan. Käytäntönä on pakottaa teloitettavan rikostoverit todistamaan teloitusta.

  Tehtäväni oli näin siirretty eteenpäin. Latasin paineaaltotykkiin uuden aallon ja vapautin, jolloin ruumiino osat hajautuivat pölyksi, joka lensi Kumpulan tuulen mukana ikuisesti todistamaan murhaajien tulevaisuutta.


  Murhaaja kertoo:

  Saavuin Kumpulan kampukselle löytääkseni kohteeni Bladen ja Warui Sensein. Sensein tunsin hyvin entuudestaan, mutta pitkästä metsästyksestä huolimatta minulla ei ollut koskaan ollut vielä iloa nähdä Bladea. Hänen onnensa.

  Kohteeni liikkui peitepersoonansa vuoksi TKO-Älyn seurassa ja alettuani esittää kysymyksiä sain nopeasti kuulla, että TKO-Äly oli hajaantunut kahdeksi seurueeksi, joista pienempi, A.I.Virtasen aukiolla oleva, piti hallussaan sekä grilliä että booliaineksia. Pysymällä niiden läheisyydessä kohteeni tavoittaminen olisi siis varmaa.

  Pieni taustatyö selvitti, että suurempi keltahaalarinen joukkio oli lähtenyt liikkeelle. Tiesin miltä puolelta Physicumia he lähestyivät, joten tiesin, mille kulmalle he tulisivat. Käsi turvallisesti tukevimman aseeni kahvalla asetuin odottamaan juuri kulman taakse. Kohteellani ei olisi mahdollisuuksia.

  Jokunen sivullinen näki aseen avoimessa olkalaukussani. Hymyilin heille. Vaustauksena kauhistuneisiin kysymyksiin hymyilin vain leveämmin. He päättivät huolehtia omista asioistaan.

  Häly ja möykkä kulman takaa osoittivat, että Warui Sensei juopposakkeineen oli kohdalla. Näin hänet, tempaisin aseeni esiin ja pyyhkäisin hänen ylävartaloonsa siistin diagonaalisen rivin luodinreikiä. Sensein kestävyys oli käsittämätön: maahan vajotessaankin hän jaksoi tempaista esiin aseen, jota tosin ei enää kyennyt tehokkaasti käyttämään. Ja millaisen aseen! Tukeva, outo spraypullon ja pistoolin itserakennettu fuusio oli kantomatkaltaan vaikuttava ja erittäin tulivoimainen, kuten pari pikaista testiä panikoivan, hajaantuvan ihmismassan myrskynsilmässä osoitti.

  Käännyin kuolevan entisen oppilaani puoleen ja vaihdoimme muutamia lyhyitä sanoja elämän kauneudesta, Bladen saalistamisesta ja veitsitekniikoista. Otin vastaan hänen veitsensä, peräännyin muutaman askeleen ja soin hänelle kunnian päättää maallinen vaelluksensa itse.

  – Jaska Vuorihiisi

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p = 11p.

  Uhri: Raportti 2p = 2p.


  29.4. Loppu lähenee

  Salamurhaajien toimeksiantajat ovat lähestyneet murhaajia seuraavalla informaatiolla: ”Poliisi on alkanut saada pikkuhiljaa vihiä toiminnastamme. Tämän takia olemme järjestäneet sinulle kuljetuksen pois maasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Toivomme, että käyttäisit jäljelle jäävän ajan mahdollisimman tehokkaasti kohteittesi jahtaamiseen. Saamiemme tietojen mukaan poliisi on pahasti ylityöllistetty vappuna eikä se pysty tutkimaan kaikkia sille tulleita hälytyksiä tänä aikana.” SUOMEKSI: Peli loppuu 1.5 klo 23:59. Vapun aikana 30.4 – 1.5 salamurhaajien ei tarvitse välittää silminnäkijöistä tai todistajista murhia tehdessään.


  25.4. illalla Bertling ja Koskinen nappaavat Slurkin

  Agentit Bertling ja Koskinen toimivat ripeästi ja pidättivät aamulla etsintäkuulutetun Kalle-Kustaa Slurkin.

  Uhri kertoo:

  Siis voi vittu! Enpä arvannu tänä aamuna ku heräsin Hagiksen torin kulmalt et tää ois vika päivä ku meitsi dallaa näil huudeil. Katos siin kävi näin:

  Oli aika raskas päivä, mä suhasin edes takas pitki itäväylää, yritin säätä kaikkee, vähä pöhinää pönttöö ja sille u know. Illal päädyin sit kantakulmille Sörnäisissä ja siel oliki sit koko sali täynnä kaikennäköst nistii, sekist, alkkist ja muuta paskasakki varmaa about 20 kpl. Mut on se vittu ku ei voi edes vanhan koulun äijät pitää toistensa puolia. kato mä olin vetää zetorii rähmälläni siel yhes nurkas ku joku pimu tuli siin törkkii hereille ja kysy mun nimee, no mulla kesti viis sekkaa selvitä ja vastata. Oli kyl vittu vähä myeliinit jäässä ku en vaan tajunnu mitä se haluu ja sithän sillä slurkilla oli jo mutka mun silmien edes ku vielä mietin mihin mä olin laittanu mun letermanin. Laukaus osu oikeelle puolelle rintaa mut taisin olla aika heikos hapes ja pumppu sano diilin irti ja mä olin vapautettu.

  Veikkaisin et ainaki sellaset 3-5 tyyppii näki ton insidentin.

  Etsivät kertovat:

  Kun näimme kollegani etsivä Bertlingin kanssa epäonnistuneen salamurhaaja-Slurkin etsintäkuulutuksen päätimme toimia heti. Tietolähteemme osasi kertoa, että Slurkin saattaisi tavoittaa Sörnäisistä perin mielenkiintoisesta osoitteesta samana iltapäivänä. Oli sanomattakin selvää että iskisimme Sörnäisiin.

  Latasimme aseemme valmiiksi tukikohdassamme ja suunnittelimme tulevan pidätystilanteen aukottomasti. Saavuimme iltapäiväruuhkan aikaan Sörnäisiin ja jäimme kytikselle. Olimme hieman huolissamme josko muutkin etsivät tai muut palkkiometsästäjät olisivat paikalla, mutta tunkua ei ollut.

  Kello lähenteli aikaa jolloin Slurkin oli saapuva paikalle. Maineemme parannuttua monituiset yhteydenotot herpaannuttivat keskittymisemme hetkeksi ja kohde pääsi livahtamaan suoraan silmiemme edestä myöhässä täpötäydelle valmennuskurssin luennolle. Ihmeeksemme totesimme että tämä murhaajahan on ovela. Hän aikoo ilmeisesti vaihtaa epäonnistuneen salamurhaaja uransa juristin uraan, vai voisiko tälläinen takinkääntötemppu tarkoittaa, että Slurkki havittelee kaksoisagentiksi?

  Päätimme mennä yksille neuvoa antaville sillä aikaa kun Slurkki hakkasi päätään pulpetin kanteen.

  Kun Slurkin kurssin tauko koitti odotimme innokkaana, milloin kohteemme tulee ulos luentosalista jaloittelemaan. Slurkkia ei kuulunut joten päätimme iskeä luentosaliin. Etsivä Bertling manaili: ”ei Slurkki täällä ole”, mutta etsivä Koskisen tarkkaakin tarkemman silmät havaitsivat Slurkin kiharan tukan vasten pulpetin kantta. Tuumimme kohteemme olevan pään hakkaamisesta tajuton tai sitten vain unessa. Etsivä Bertling toimi salaman nopeasti ja meni keskelle täpötäyttä luentosalia varmistamaan kohteemme henkilöllisyyden. Unelias Slurkki oli aivan päästään pyörällä kun Bertling käski tämän antautumaan ja ampui tätä rintaan. Nyt väsähtänyt Slurkki saa kokea tuonelan ikuisen unen ja uhka kaksoisagentista on haihtunut taivaan tuuliin.

  Etsivä Koskinen

  PISTEYTYS

  Etsivät: Pidätys 5p + tyylipisteet 1p = 6p / 2 = 3p (Bertling) + raportti 1p = 4p (Koskinen).

  Uhri: Raportti 3p = 3p.


  25.4. klo 17:40 Metsästäjästä tulikin saalis

  Jaska Vuorihiisi onnistui tappamaan häntä jahdanneen Pertsa Tasurin Uudella ylioppilastalolla. Vuorihiisi ja Tasuri olivat molemmat toistensa metsästäjiä, joten Vuorihiisi saa onnistuneesta murhasta täyden palkkion (=murhapisteet).

  Uhri kertoo:

  Olin päättänyt lopettaa Jaska Vuorihiiden ennen tai jälkeen hänen aikataulussaan ollutta tapaamista Uudella ylioppilastalolla. Nousin rappuja viidennen kerroksen kokoustilaan Mannerheimintie viidessä noin kello 17.40. On surullista manita se seikka, että en ollut valmistautunut kohtaamaan uhriani rapussa, varsinkaan vasta kolmannessa kerroksessa. Kun sitten kuitenkin hänet kohtasin, tiesin, että loppuni on tulossa. Aseeni ei ollut edes kädessäni kun luodit jo repivät sydämeni kappaleiksi. On tunnustettava, että menestykseni oli tehnyt minusta varomattoman. Olisi pitänyt ymmärtää, että vielä elossa olevat salamurhaajat tuskin ovat amatöörejä.

  Jos nämä surulliset tapahtumat eivät olleet pelkästään omaa varomattomuuttani, niin on niissä myös Vuorihiiden oveluutta. Uskon Vuorihiiden tienneen murhan- ja kunnianhimostani ja näin ollen hän oli epäilemättä valmistautunut kohtaamaan minut.

  Murhat on nyt osaltani tehty. Ura mennyttä ja henki poissa.

  T: Pertsa Tasuri

  Murhaaja kertoo:

  Minulla oli tapaaminen Uudella YO-talolla. Huoneessa, johon olin menossa, oli vielä muuta meneillään, joten laskeuduin puoli kerrosta odotellakseni tilaisuuden päättymistä rappukäytävässä, paikassa, josta oli hyvä näkyvyys kaikkeen liikkeeseen alueella. Puoli-istahdin rennosti ikkunalautaan nojaten ja mietin niitä näitä. En ollut ehtinyt odotella pitkään kun muuten tyhjässä rapussa kuuluivat hiljaiset, päättäväiset, ylös etenevät askeleet.

  Portaita ylös, kädet näkyvissä ja tyhjinä, käveli Pertsa Tasuri! Tasuri, rappukäytämurhan kruunaamaton kuningas. Tasuri, jonka riekkuvan voitonnaurun olin kuullut 04:20 viime keskiviikkoaamuna odottaessani Sukhoin residenssin pusikoissa. Tasuri, jota olin varjostanut pitkin Kumpulan todistajatungoksia ja jonka maastopyörän olin jo kahdesti voidellut myrkyllä.

  Oikeus. Kohtuus. Kosto. Toimeksianto. Maailma kirkastui silmissäni ja aika tuntui hidastuvan.

  Vielä ymmärtämättä asemiamme elämän seitissä Tasuri katsoi minuun kysyvästi, olinhan hieman muualla kuin missä hän odotti minut näkevänsä. Epäröinti kuitenkin hävisi hetkessä hänen kasvoiltaan, hän huudahti nimeni ja syöksi kätensä asetaskuunsa ammattilaisen pelottavalla nopeudella. Vastasin ”Tasuri!” sillä mestari oli tervehdyksensä ylenpalttisesti ansainnut. Minun käteni oli valmiiksi jo taskussa, jo aseen kahvalla. Oli Tasuri miten nopea hyvänsä, etu oli puolellani ja kohta punaiset verikukat kukkivat hänen rinnastaan.

  Täyttymys.

  – Jaska Vuorihiisi

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 2p = 12p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  25.4. Julkinen etsintäkuulutus: Kalle-Kustaa Slurkki

   Epäonnistunut salamurhaaja Kalle-Kustaa Slurkki on päätynyt julkisesti etsintäkuututetuksi. Pettynyt toimeksiantaja on vuotanut hänen yhteystietonsa poliisille. Lisäksi toimeksiantaja on luvannut kaikille palkkamurhaajille palkkion päästä. (Slurkki on vapaata riistaa kaikille murhaajille ja etsiville, tarkemmat tiedot löytyvät MurhaMasterista. Salamurhaajat joutuvat edelleen noudattamaan normaaleja todistajasääntöjä Slurkkia metsästäessään.)

  20.4. noin klo 14 Zoidbergin pomo ilmiantaa suojattinsa

  Etsivät Enni Bertling ja Miia Koskinen ”pidättivät” iltapäivällä Viikissä Arttu Jolman alias Zoidbergin. Ilmeisesti paikalla ollut pettynyt toimeksiantaja oli vuotanut Zoidbergin henkilöllisyyden poliiseille. (Toim. huom. Pelin tuomari oli täysin sattumalta paikalla todistamassa pidätystä)

  Uhri kertoo:

  Suku ja duuni ei aina käy yksiin. Olin pomoni kanssa juttelemassa, mä sanoin sille et se freelance-juttu (isukin käskystä) Al-Gaidan Jakomäen jaostolle (rekombinantti-ebolaa ****u ne arabit on urpoja, kun mulla olis marburgiki) olevan miltei ohi, eikä se enää tulis mun veriduunin eteen, ja se tyyppi niinku vaan hymyili ja myhäili ja mä luulin että oon vahvoilla, et se ei välittäis pienistä.

  Mutta sitten tuli viereen kaks kissaa, jotka kysäs mun peitenimee, ja mä ajattelin ett ne oli EVR, kun mä olin baarissa heittäny, ”Ett mitä **ttuu ne räjäyttäis maitoauton, ku mulla olis tämmönen,” ja vetäny epparin taskusta ja näyttäny yhel spugella, ja ne oli ihan ett jees. Mut ei, nää oliki lättäjalkoja ja toinen niistä kytistä leikki pidättävänsä, veti pyssyn ja ampu. Pomo katteli vierestä ja hymyili kuin Mao.

  Ja mä vajosin alas lämpöön ja niinku tulikiveen, ukkonen, synkkyys ja varjo tuli ja mä sanoin: ”Faija, mä mokasin,” ja aloin porata kuin joku ekan kehän demoni, mut äijä oli tosi rento ja sano et niinku seki ryssi pentuna juttui. Mä olin aluks ihan, että kostaisin pomolle, mut mitä sil on väliä, ku isäni salissa on sille pätsi muutenki valmiina, niinku teille kans.

  Zoidberg

  Etsivät kertovat:

  Viimeinkin. Olemme lapsuudenystäväni Miian Koskinen kanssa olleet huonoissa väleissä vuosia. Nyt vihdoinkin olemme saanet paljastaa toisillemme menneisyytemme palkkamurhaajan arjen pimeässä suossa. Nykyiset kunnialliset etsiväntyömme teki meistä tiimin, jossa salaisuuksia ei ole ja yhteistyö on saumatonta.

  Ensimmäinen toimeksiantomme oli pahamainen palkkamurhaaja ”Zoidberg”. Urkintatietoja lukiessamme katsahdimme toisiamme -naurettavan helppoa. Sonnustauduimme laboratoriotyöntekijän valepukuihin ja lähdimme kohti kurssilaboratorioita. Laboratorio tosin ei käy pidätyspaikaksi vaarallisten reagenssien läsnäolon takia. Siinä voi etsivilläkin helposti palaa hiat. Vakoiltuamme aikamme havaitsimme kohteen käytävällä. Zoidberg jutteli niitä näitä, mutta vilkuili ympärillee ja puristi laukkua sylissään. Murhaaja ei kuitenkaan näyttänyt samalta kuin kuvissa, joten jouduimme useamman kerran tarkkailemaan häntä ja sitten nurkan takana valokuvaa. Olisiko tyyppi ehtinyt käydä kirurgin veitsen alla etsintäkuulutuksen jälkeen…? Mutta meitä ei hämätä. Kävelin Murhaajan viereen ja tunsin kylmät väreet selässäni. Tiesin hänen olevan kohteemme, koska murhaajat lähettävät aina ympärilleen sellaisia pelottavan viluisia viboja. Kysyin kohteliaasti oliko hän Arttu ja refleksinomaisesti hän vastasi ”joo” . Samalla hetkellä kollegani Koskinen hyökkäsi nurkan takaa ”Zoidberg, Antautukaa” Järkyttynyt Zoidberg tavoitteli laukkuaan, mutta kollegani menneisyys ja opitut tavat säätelivät hänen toimintaansa ja Koskinen ampui Zoidbergia kylmästi rintaan.

  …Ja niinkun tyttöjen kuuluu, saimme onnistumisen jälkeisessä endorfiinihumalassa kunnon hepulikohtauksen. Hihhiii!!!!

  Agentti Bertling

  Zoidbergin ”pomo” kertoo:

  Jouduin tänään todistamaan, kuinka etsivät Bertling ja Koskinen ampuivat Zoidbergin noin kello 14. Keskustelin hiljaa palkolliseni kanssa töiden etenemisestä käytävällä, kun viereen pelmahti kaksi nuorta tyttöä laboratoriotakeissa. Toinen heistä kysyi, onko Zoidbergin nimi Arttu ja kun tämä nyökkäsi, toinen tyttö käski Zoidbergia antautumaan ja ampui tätä yksin tein rintaan. Tytöt pakenivat mielipuolisesti kikattaen. Zoidberg oli nojaillut seinää vasten ja vajosi nyt hitaasti kyykkyyn. Kuinka ikävää, menetin jälleen yhden lupaavan nuorukaisen. Mais c’est la vie, ja hain Biokeskus 2:sen vahtimestarit noutamaan ruumiin.

  PISTEYTYS

  Etsivät: Pidätys 5p + tyylipisteet 1p = 6p / 2 = 3p (Koskinen) + raportti 1p = 4p (Bertling).

  Uhri: Raportti 3p = 3p.


  20.4.klo 4.30 Pavel Sukhoi is no more

  Tämän viikon erikoiskohde Juha Korpi alias Pavel Sukhoi murhattiin tänään aamulla hänen ollessaan lähdössä töihin. Murhan teki kaupunkia ahkerasti terrorisoinut Pertsa Tasuri.

  Uhri kertoo:

  Pavel Sukhoi murhattiin tänään tylysti kotirappuun klo 4.30

  Olisihan se pitänyt arvata, että salaliittojen paljastuksissa on riskinsä. Ilmeisesti jossakin vaiheessa siirtymiseni Moskovasta Helsinkiin on päässyt vihollisieni tietoon, sillä kohtasin toistaiseksi tuntemattoman salamurhaajan majapaikkani rappukäytävällä.

  Tänä aamuna jokin ei tuntunut olevan kohdillaan hissin tullessa alhaalta päin eikä tavanomaiseesti ylhäältä lehdenjakajan jäljiltä. Laskeuduinkin kerrosta ylemmäksi kuin tavallisesti ja jatkoin jalan alaspäin. Tajusin virheeni liian myöhään, vaikka menettely poistikin ainoan kunnollisen väijytyspaikan pohjakerroksessa. Tarjosin vastustajalleni rappusten suojaa kuin tarjottimella.

  Itse tapahtuma oli hyvin nopeasti ohi, mutta näin jälkikäteen toivoisin pysyneeni Moskovassa. Ainakin kuolemani olisi ollut nopea ja kivuton. Nyt tämä amatööri ampui minua vatsaan ja jätti minut vuotamaan kuiviin rappuun. Toivottavasti hakemaan tullut taksi tunnistaa rapusta ulos juokseen tekijän, mutta aamuyö oli vielä pimeä. Ehkä viranomaiset löytävät varmuuskopioni mannerten välisiin mitta suhteisiin paisuneesta salaliitosta muuten kuolemani on ollut turha.

  Alkaa tulla jo kylmä. Kohta pääsen tästä kirotusta paikasta.

  Pavel Sukhoi

  Murhaaja kertoo:

  Tiesin, että Pavel Sukhoista oli luvattu usealle salamurhaajalle palkkio. Tämä tieto pakotti minut toimimaan nopeasti, jotta varmistaisin itselleni tämän palkkion.

  Olin kuvitellut, että murhaajat ovat jonossa Sukhoin ovella odottamassa häntä töihin meneväksi, mutta olin väärässä. Saavuin Sukhoin asumuksen edustalle hieman ennen kello neljää. Onnekseni ja täysin odottamatta pääsin livahtamaan sisään lukittuun rappuun lehdenjakajan perässä. Arvelin, että Sukhoi ei voinut odottaa, että kukaan on päässyt rappuun näin varhain aamulla. Mutta oli. Sukhoin onnistui kuitenkin hämätä minua siten, että otti hissin ylimmistä kerroksista ja tuli sillä vain 2. kerrokseen. Lymysin 1. kerroksessa edullisessa paikassa, jos Sukhoi tulisi hissistä, mutta täysin avoimella paikalla rappuun päin. Sukhoi jatkoi 2. kerroksesta rappuja pitkin. Luulin jo pelin olevan menetetty, mutta sain nopeasti tähdättyä ja laukaistua aseeni. Sukhoi oli varmasti aivan unessa, sillä hänelle jäi roimasti aikaa reagoida, muttei kuitenkaan ehtinyt tehdä mitään.

  Teolla ei ollut todistajia.

  T: Pertsa Tasuri

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 15p + tyylipisteet 1p + raportti 1p + kotiovelta -2p = 15p.


  19.4. iltapäivällä Vetehinen jäi Tasurin verkkoon

  Pertsa Tasuri on iskenyt jälleen ja murhannut tällä kertaa Vetehisen. Vetehisen ruumis löydettiin yliopiston päärakennuksen 3. kerroksen vessasta täynnä luodinreikiä.

  Uhri kertoo:

  Mihin oikein kadotin varovaisuuteni? Sainhan jo kaksi viikkoa aikaisemmin karvaan muistutuksen kaupungin raakuudesta erään kämppäkaverini jouduttua puukotuksen uhriksi aivan ikkunani alla. Olin aivan varma kylmän teräksen olleen tarkoitettu minun rintaani. Mutta päivät kuluivat ja kävin varomattomaksi, eihän mitään uhkaavaa ollut tapahtunut.

  Tänään varomattomuuteni kostautui. Olin tapani mukaan aikeissa mennä päivän viimeisen luennon jälkeen aterioimaan kahden toverini kanssa. Siistinä ihmisenä halusin kuitenkin pestä käteni ennen ateriaa, ja luennon päätyttyä astelin miestenhuoneeseen pesemään käteni, tietämättä että olin viimeisen ateriani jo nauttinut. Käänsin hanan auki, huomasin oven avautuvan oikealla puolellani… tuijotin aseen piippuun. Omahyväinen virne kasvoillaan murhaajani ampui muutaman nopean laukauksen ja poistui paikalta. Lyyhistyessäni tunsin lämpimän veren virtaavan vuolaana reittäni pitkin. Tajusin haavoittuneeni vatsaan. Ajattelin, kuinka saatoin olla niin varomaton. Sitten päähäni mahtui vain kipu. Kuolemani oli hidas ja tuskallinen.

  Käytävässä keskustelleet kaksi toveriani eivät aavistaneet mitään ennen kuin oli jo liian myöhäistä. Murhaaja oli poistunut paikalta heidän tietämättään ja havaitsemattaan, ja haavani veivät minusta voiton.

  Väsynyt, piinattu sielu sai vapauden

  T: Vetehinen

  Murhaaja kertoo:

  Toimeksianto Vetehinen oli roikkunut tekemättömien töiden listalla jo pitkään. Tänään pääsin kuitenkin vetämään viivan Vetehisen nimen yli ja jatkamaan töitäni muilla työmailla.

  Vetehistä olin tarkkailut jo useita kertoja, mutta sopivaa tilaisuutta ammattimaiseen murhaan en ollut vielä pystynyt löytämään. Hän oli joko vaikeasti tavoitettavissa tai lahkolaistensa ympäröimä. Tänään Vetehinen kuitenkin tuli luennolleen yksin ja myös poistui sieltä siten. Olin laskenut sen varaan, että Vetehisellä tulee asiaa miesten huoneeseen ennen tai viimeistään jälkeen luennon. Näin myös kävi. Vetehinen meni luentonsa jälkeen Päärakennuksen 3. kerroksen miesten huoneeseen. Menin välittömästi perässä. Vetehinen pesi käsiään. En empinyt ja ammuin kaksi laukausta toimeksiantoni kylkeen. Hänen jo vetäessä viimeisiä hengenvetojaan kysyin kuin varmistukseksi oliko hän Vetehinen. Sain myöntävän vastauksen ja poistuin paikalta.

  Teolla ei ollut todistajia.

  T: Pertsa Tasuri

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 1p = 12p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  19.4. klo 12 Ensimmäinen pidätys: Kivinen nappaa Morpheuksen

  Etsivä K (entinen Violette Szabo) onnistui jäljittämään Morpheuksen. Morpheus menehtyi pidätystilanteessa. Morpheuksen henkilöllisyyden selvittämisessä poliisia auttoi huomattavasti vanhan uhrin miesystävältä saatu kuvaus murhaajasta.

  Uhri kertoo:

  Tänään pelatessani korttia ennen luennon alkua, kuulin yht’äkkiä huudon. Katsoin huudon lähtösuuntaan ja huomasin Kivisen pitävän kädessään pienikaliiberista pistoolia. Aivoni alkoivat hitaasti selvittämään huudon sisältöä. ”Olette pidätetty Morpheus!”, niinhän se oli. Ennen kun ehdin kunnolla tuolista ylös, laukaisi etsivä aseensa. Salamannopeilla reflekseilläni ehdin väistää kaksi laukausta, mutta tilan ahtauden vuoksi en ehtinyt aseeni luokse. Kolmas kerta toden sanoi ja lysähdin kortit vieläkin kädessäni tuolille.

  Morpheus on jättänyt rakennuksen ja siirtynyt taivaalliseen etsiväkaartiin.

  Etsivä kertoo:

  Tämä keikka oli minulle poikkeuksellisen helppo, koska tietojeni mukaan Morpheus oli minun tavallani tekeytynyt kemian opiskelijaksi. Maanantaina 18.4. minun oli tarkoitus pidättää Morpheus, mutta olin tehnyt mitä kauheimman virkavirheen. Olin jättänyt aseeni kotiin. Näin silloin kohteeni useita kertoja, joten tapaus harmitti vietävästi. Tänään päätin kuitenkin olla viisaampi. Olin nähnyt yöllä ainakin kolme unta, joissa pidätin Morpheuksen. Latasin siis aamulla pistoolini ja tarkistin sen toimintakyvyn. Tulin kemian laitokselle noin klo 12.00, ja suureksi onnekseni kohde oli opintososiaalisessa tilassa pelaamassa The Great Dalmutia. Hiippailin hänen viereensä ja vedin oranssin pistoolini taskusta huutaen: ”Morpheus, antautukaa!” Uhri osoittautui taitavaksi luodinväistäjäksi, kun hän kiemurteli nojatuolissaan niin että kaksi ensimmäistä luotia tekivät vain reiän hänen vaatteisiinsa. Kolmas luoti osui kuitenkin Morpheusta vatsaan ja ruumis jäi nojatuoliin retkottamaan. Peliseurue jatkoi pelaamista helpottuneena siitä, että heidän keskuudessaan oleva salamurhaaja oli paljastettu ja eliminoitu.

  – K / Violette Szabo

  PISTEYTYS

  Etsivä: Pidätys 5p + raportti 1p = 6p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  17.4. Ylimääräinen toimeksianto: Pavel Sukhoi must die

  Kaikille hengissä oleville murhaajille on annettu ylimääräinen toimeksianto, joka on voimassa tulevan viikon ajan. Onnistuneesta murhasta on luvassa runsaskätinen palkkio (kohteesta saa 15 murhapistettä normaalin 10 sijaan). Alla toimeksianto:

  Pavel Sukhoi on varannut lennot Madridiin sunnuntaiksi 24.4.2005. Löysimme raskauttavaa informaatiota herra Korven tekemisistä ja vaikuttaa siltä, että hän on tutkimassa asioita, jotka voivat olla hänelle itselleen haitallisia. Madridista hän saattaa löytää etsimänsä, ja tämä tulee estää kaikin keinoin. Helsingin alueen agenttimme ovat tällä hetkellä muissa tehtävissä, mutta tietoomme kantautui teidän saavutuksenne joten hankimme yhteystietonne. Suoritettuanne tehtävän, teitä odottaa huomattavasti mehukkaampi palkkio, kuin mihin olette tähän mennessä tottuneet ja jos epäonnistutte… no, meillä on teidän tietonne eikä niitä ole vaikea luovuttaa eteenpäin. Älkää kysykö mistään muusta kuin kohteestanne, älkääkä missään nimessä puhuko kenellekään tästä yhteydenotosta.

  Happy hunting!
  Yours truly – The Chief
  Deliveryman Corporation

  Toimeksiantaja ei tiedä kohteesta muuta kuin kotiosoitteen, työpaikan Helsinki-Vantaan lentokentällä ja työajat. (SUOMEKSI: Kohdetta saa metsästää ainoastaan työmatkoilla ja työpaikalla. Muualla hänet on rauhoitettu.).


  14.4. noin klo 8 Ruudinkatkuinen kaksintaistelu Oulunkylässä

  Aamulla käytiin kiivas tulitaistelu omakotialueella Oulunkylässä. Postinkantaja löysi Eskon ammuttuna luodinhylsyjen peittämältä kotipihaltaan. Teon takana lienee pahamainen Pertsa Tasuri, jota Esko puolestaan ilmeisesti jahtasi. [Tasuri nousee viidellä murhallaan HYSin pelien kautta aikojen tehokkaimmaksi murhaajaksi.]

  Uhri kertoo:

  Eilen aamulla hyvin hyvin aikaisin ajoin autollani taas Pertsa Tasurin asunnolle. Taisi jätkä nukkua pitkään. Ikävä kyllä kakkossuunnitelmani, asentaa pommi pertsan polkupyörään, ei onnistunut, koska Pertsan polkypyörä oli joko lukollisessa suojassa tai sitten jätkä oli aamuyöstä lähtenyt murharetkilleen.

  Töistä päästyäni pakallistin polkupyörän kuitenkin eräältä yliopiston kampukselta. Kyttäilin tunnin verran lämpimässä aulassa, josta oli suora näkyvyys pyörälle. Kunnes yhtäkkiä kaunis aseeni laukesi taskussani ja pamautin aulan sohvasta pehmusteet pitkin seiniä. Nolona painuin ulos. Aikani vaatteet märkinä ulkona seistyäni aloin miettimään muita vaihtoehtoja. Pommi. Kaunis pommini oli autossani. Mutta se pitäisi naamioida paremmin. Päätin tuoda pommin huomenna ja keksiä, sen peitoksi jonkun ”roskan”, joka lojuessaan pyörän lähettyvillä ei herättäisi huomiota. Loistavaa…

  Tänä aamuna lähdin kotoa hykerrellen tyytyväisenä. Yhtäkkiä kuulin juoksuaskeleet takaani. Olen oppinut, että oma piha voi olla yllättävän vaarallinen paikka, joten ase oli valmiiksi kädessäni. Käännyin ja ammuin sokkona askeleiden suuntaan. Tunsin Tasurin murhaajan naaman heti. Seurasi villi tulitaistelu, joka keskeytyi vain hetkeksi, kun kumpikin etsi luodinreikiä itsestään. Lopulta kisa oli vain kahden aseen välillä ja luodit viuhuivat molempiin suuntiin. Kuin vahingossa Pertsan laukaus viilsi olkapääni ja kaulani auki. Kuolin tuskallisesti verenvuotoshokkiin silmissäni kuva taidokkaasta pommistani, joka ei koskaan saanut repiä ihmisruumista kappaleiksi…

  Enni ”Esko” Bertling

  Murhaaja kertoo:

  Jo saatuani ensimmäiset tiedustelutiedot Eskosta tiesin, että kohde ei tule olemaan helppo murhattava. Osoittautui kuitenkin, että Esko oli vielä ennakko-odotuksianikin pahempi vastustaja.

  Aamulla 14.4. suuntasin kohti Eskon asuinsijaa Oulunkylää. Taisin olla liian toiveikas, sillä kuvittelin Eskon asuvan kerrostaloasunnossa. Asia ei kuitenkaan ollut niin ja murhapaikka oli oleva omakotitaloalue.

  Jo taloa lähestyminen tuotti vaikeuksia, suojaa tai näkökatvetta ei ikkunoihin päin ollut missään suunnassa. Havaitsin kuitenkin kohteeni polkupyörän ja liimauduin talon seinää vasten. Ihastuksekseni totesin, että rakennuksen rappujen alla oli lukitsematon kellarivarasto, josta aukesi pienet ovet kummallekin puolelle rappusia. Menin varovasti kellariin ja avasin molemmat ovet sen verran raolleen, että saatoin seurata pihaa kummaltakin puolelta. Uhrini saapuikin pian, mutta pettymyksekseni ohitti polkupyöränsä ja suuntasi kohti autoaan. Nyt täytyi vain olla nopea.

  Kampesin itseni ulos kellarista ja juoksin kohti kävelevää kohdettani. Kohteeni huomasi minut liian varhain ja alkoi ankara laukausten vaihto. Luulin jo osuneeni ja juoksin jo pois. Huomasin kuitenkin, että uhrini oli yhä jaloillaan eikä ollut edes haavoittunut. Oli rehellisen kaksintaistelun aika ilman yllätyshyökkäystä.

  Aseidemme ballistiikan vaillinaisuuden takia jouduimme kohtaamaan toisemme todellä läheltä. Laukauksia vihui joka puolella, tähtääminen oli miltei mahdotonta, mutta lopulta onnistuin saamaan osuman taitavaan uhriini. Esko kaatui parkkipaikalle ja kuulin kuinka hän viimeisillä hengähdyksillään puhui jotakin pommista ja Pertsa Tasurista.

  Taistelulla ei tietääkseni ollut silminnäkijöitä.

  Tänään minun pitää olla todella varovainen. Amatööritouhua.

  T: Pertsa Tasuri

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 1p + kotiovelta -2p = 10p.

  Uhri: Raportti 2p = 2p.


  12.4. Murha haudan takaa: Ada Wongin lähettämä kirje tavoittaa Luca Chiarin

  Luk74 joutui tekemään yllättäen pikavisiitin Italiaan, eikä näin ollut ehtinyt seuraamaan tapahtumia Suomessa. Kotiin palatessaaan hän erehtyi avaamaan epäilyttävän kirjekuoren ja sai käsilleen nopeasti tappavaa hermomyrkkyä. Kirjeestä löydettiin punaiset huulenjäljet ja teksti ”This is the deadly kiss of Ada Wong!!”. Kirjeen 9.4. uhrin asunnolle toimittanut Ada Wong oli ikävä kyllä ehtinyt menehtyä samana aamuna.

  Murhaaja kertoo:

  Edellisenä iltana tein taidokkaasti laadukkaan myrkkykirjeen, jonka olin päättänyt uhrilleni antaa. Taustatietojen mukaan kohteeni piti olla poissa kotoa arkena aina iltapäivisin, joten päätin iskeä työpäivän jälkeen. Ajoin kauniilla punaisella ratsullani suoraan Kannelmäen ytimeen. Kiersin kohteeni talon ympäri hahmoittaakseni kaikki sisäänpääsyreitit. Karmaiseva totuus oli, että olin täysin talon asukkaiden armoilla sisäänpääsyn suhteen. Kirosin pääovella odottaessani miksi kaikissa lukituissa taloissa ei ole ovisummeria ja sitä että talon toiseen rappuun ravasi koko ajan ihmisiä. Lisäksi olin vähän huolestunut, koska niin monesta asunnosta näki suoraan pääovelle. Mitä jos joutuisinkin odottamaan kauan sisäänpääsyä… Alkaisivatko naapurit epäilemään outoa ja jo tovin päästä hieman hermostunutta hiipparia?

  Viimein pääsin sisään erään nuoren miehen tullessa ulos. Kiitin kohteliaasti ja suuntasin matkani kohti ylempiä kerroksia. Vihdoin löysin oikean oven ja postilaatikon. Ennen kirjeen tiputtamista postilaatikkoon tarkistin vielä selustani ja totesin että tätä tekoa ei todista yksikään silmäpari.

  Matkalla ulos törmäsin pariin opiskelijaan ja luovutin heille hissin, koska heillä oli valtavan paljon tavaraa ja emme kaikki olisi sopineet samaan hissiin. Ajattelin tekoni luovan rauhaa ja hyvää mieltä taloon, joka tuli kokeman yhden asukkaansa kuoleman.

  Mitä myrkkykirjeeseen tulee niin taitaa Luk74 luulla kokevansa verokarhun kovan käpälän puristuksen, mutta totuus on että hän kokee Ada Wongin suloisen syanidin höyryisen suudelman kirjettä avatessaan

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 1p = 12p.

  Uhri: Raportti puuttuu -5p = -5p.


  12.4. aamulla Pertsa Tasuri tekee neljännen sarjamurhansa. Uhrina Ada Wong.

  Pertsa Tasuri murhasi tänä aamuna Espoossa Ada Wongin.

  Uhri kertoo:

  Tänä aamuna koin kuinka eräs herrasmies vei kirjaimellisesti jalat alta.

  Lähdin aamulla viemään uljasta vahtikoiraani ulos. Koira parka on vuosien varrella kokenut kovia vuokseni ja on nykyään sellaisessa kunnossa että portaiden kävely ei ole hänelle hyväksi. Joudun siis kantamaan hänet portaissa. Kun pääsin viimeisille portaille, kuulin että rapussa on joku ja tiesin päiväni olevan luetut ja koirani jäävän orvoksi. Luodit lävistivät reisivaltimoni ja jäin makaamaan avuttomana rappuun kuollen verenhukkaan.

  Murhaaja kertoo:

  Ada Wongin päätin murhata tuttuun ja tehokkaaksi todettuun tyyliin hänen kotinsa ympäristössä. Tällä kertaa en joutunut koettelamaan kärsivällisyyttäni sillä jo vajaan vartin odottelun jälkeen sain kohteestani havainnon. Uskoin kohteeni olevan menossa työpaikalleen, mutta järkytyksekseni huomasin, että hän oli menossa kävelyttämään koiraansa. Koska olen eläinten ylin ystävä ja koirat ovat minulle erityisen rakkaita minulle tuotti suurta surua se tosiasia, että viaton eläinraukka joutuisi näkemään isäntänsä väkivaltaisen kuoleman.

  Hetken epäröityäni sain vihdoin itseni kokoon ja pystyin ajattelemaan muutakin kuin tuota eläinraukkaa. Ammuin kohteeseen kaksi laukausta porraskäytävässä ja hän lyyhistyi maahan. Vielä lyyhistyessään hänellä oli koira sylissään. Koira alkoi ulvomaan ja minun olisi pitänyt lopettaa koirakin, jotta rapusta ei olisi lähtenyt jumalaton meteli. En kuitenkaan kyennyt eläintä tappamaan ja surullisena katsoin kun koira nuoli isäntänsä kasvoja viimeisen kerran.

  Teolla ei ollut todistajia.

  T: Pertsa Tasuri.

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p + kotiovelta -2p = 9p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  11.4. klo 23.43 Kalle-Kustaa Slurkki raportoi epäonnistuneista murhayrityksistään toimeksiantajalleen

  Jou! kuules homo! Homma meni näin:
  Kalle-Kustaalla, vanhalla rotalla kato, on ollu vähä bisneksii tällä viikolla. On ollu kaikennäköst paskalakkii, pirihuoraa, muuta retkuu peräs ja erilaist säätöö tuol Itä-Helsingin kaduilla. Oon kuitenki aika vitun notkee ja spiidi jätkä, et kohta on pari kylmää säkkii lisää Vuosaaren sataman pohjaks!

  Tossa viime tiistaina väijytin sitä Perkiön paskiaista jossain tekotaidekiasman kahvilas. Siellä se veti kulmapöydäs pullaa hemmoteltuun porvariturpaansa ja olisin ollu valmis niittaamaan sen siihen paikkaan jos ei ympärillä ois pyöriny sata samanlaista keskiluokkasta tekokommaria.

  Keskiviikon saldo oli vähän parempi. Kyttäsin sitä Vanhan kuppilassa jossa se veti absintin jos toisenkin ja tais ruveta yli timmaks puhuu paskaa parin muun pullaposkipolitrukin kanssa siellä sivuhuoneessa. Mun tilaisuus ois ollu sen hetken kun se oli siellä huoneessa yksin mut täytyy sanoo et meni vähä Kustilla kusi verkkareihin kun en sinne menny pistää sitä kylmäks. Kuumotti kato vähän se kyylä kaljamyyjä ja sata silmäparia kun olisin siit dörtsistä hoidon jälkeen ulos paukkinu. Sieltä se kinkku sit kuitenki käveli hiljakseen 75:n pysäkille, jonne varjona kulmilla sitä seurasin. Takinvaihto, hattu nuppii ja dösän mummopenkille eikä pikku Esalla ollu hajukaa kuka sitä slurkkas. Täs se homompi homma sit oliki. Esa, vanha paska, tuns omat katunsa ja tais varmuuden vuox hypätä pysäkkii aikasemmin ja meitsi olikin sit vähän yössä Viikin kaduilla sen jälkeen. POhjaduunit ois varmaa voinu tehä paremmin mut meitsii ei oikee hotsittanu dallaa etukätee jotai puuteriperseopiskelijahuudei.

  Mut enivei sellaset terveiset vaan et paat sit kakkalakit mun kannoille tai et, MUA EI KUKAA SAA ELÄVÄNÄ BOSEE!!

  K. K. Slurkki
  (uhriansa kurkki)


  11.4. klo 16.30 Hiisi jätti uhkaukset omaan arvoonsa

  Super-Uhkaaja on löydetty murhattuna. Murhan takana on jo toisen uhrinsa murhannut Jaska Vuorihiisi. Poliisi kuulustelee parhaillaan teon ainutta todistajaa. Tutkinnollisista syistä poliisi ei ole paljastanut Super-Uhkaajan oikeaa nimeä.

  Uhri kertoo:

  Ach ja voi,

  Hiljaisesti alkanut urani Super-Uhkaajana päättyi lopullisesti eilen n. klo 16.30 Viikin tiedekirjastossa.

  Jo viime viikon tiistaina väijyessäni Palmua maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan tiloissa olin havainnut erään salamurhaajaksi epäilemäni henkilön livahtavan sisään ihmisjoukon mukana. Juttelin naulakoiden luona ystäväni kanssa, mutta sivusilmällä havaitsin henkilön tarkkailevan minua. Havaittuaan minun huomanneen hänet tyyppi kuitenkin poistui samaa tietä kuin tulikin. Myöhemmin aloin jopa epäillä, että myös hänolisikin ollut Palmun eikä minun jäljillä, sillä tämän jälkeen en nähnyt häntä useaan päivään.

  Eilen kuitenkin havaitsin hänen kävelevän lukusoppeni ohi ollessani tiedekirjastossa lukemassa. En halunnut jäädä aloilleni helpoksi maaliksi, joten päätin lähteä käymään miestenhuoneen puolella. Odotellessani pääsyä hotelli helpotukseen havaitsinkin tyypin kävelevän jälleen sen sopen, josta olin juuri poistunut, ohitse. Hän kuitenkin huomasi minut käytävän päässä ja livahti hyllyjen väliin. Hetken päästä tullessani ulos vessasta olin erityisen varuillani, mutta hän ei selvästikään väijynyt minua toiletin läheisyydessä. Päätin kuitenkin jäädä odottelemaan vessan lähelle sen sijaan, että olisin mennyt takaisin soppeen helpoksi maaliksi. Hetken kuluttua tyyppi kävelikin taas käytävää suuntaani, ja minut havaittuani kääntyi hyllyjen väliin. Tässä vaiheessa tein kohtalokkaan virheen ja oletin hänen, huomattuaan että huomasin hänet, jälleen luopuneen väijymisestä. Kymmenisen minuuttia myöhemmin poistuessani lukusopesta tyttöystäväni kanssa tyyppi olikin väijymässä parin metrin päässä kulman takana. Vedin aseeni esiin, mutta Spruitmaster 3000 -tuliluikkuni jumiutui toimintahäiriön seurauksena ja tunsin kuinka hänen ampumansa luodit lävistivät vatsani. Murhaaja katosi tiedekirjaston syövereihin hysteerisen tyttöystäväni jäädessä yksin kylmenevän ruumiini ääreen.

  Murhaaja kertoo:

  Tiesin kohteeni ajoittain viettävän aikaa Infotalon kirjastossa. Olin sattumalta riittävän lähellä ja päätin vilkaista. Epäilin, että valpas saaliini ei asettuisi lukusaleihin vaan linnoittautuisi johonkin yksinäiseen pöytään. Todellisuus oli pahempi: löysin rivin seinien rajaamia lukusoppia, joista yhden oviaukon ohi kulkiessani minua tuijotti haukkamaisesti pitkä rastapää, selkä seinään päin ja rintamasuunta ainoaan sisäänkäyntiin.

  Poltin aikaa, jotta kohteeni ehtisi rauhoittua ja ryhdyin sitten hiljaisin askelin etsimään paikkaa, josta voisin nähdä sisään linnakkeeseen. Epäilin kohteen kiinnittäneen minuun liikaa huomiota viime viikolla, kun suorittaessani alkutarkkailua jouduin kävelemään hänen ohitseen eräässä aulassa. Pidin mahdollisena, että hän olisi nyt aivan liian valppaalla tuulella.

  Kohde oli liikkeellä. Hän käveli epäluuloisen oloisesti ympäriinsä kuin minua etsien ja katseemme kohtasivat kaukaa. Teeskentely oli ohi. Onnellisessa adrenaliinihumalassa astuin hyllyjen taakse. Vailla silminnäkijöitä kaksi hiipivää tappajaa saalisti toisiaan hiljaisen kirjaston hyllyjen lomassa.

  Koska olen salamurhaaja enkä lehmipoika, hiivin kohti jätettyä lukusoppea järjestääkseni kohteelleni pikku yllätyksen, mutta siellä olikin myös tuntematon nainen. Piilouduin viereiseen, tyhjään soppeen. Odotin hetken ja toisen, kohteeni palasi ja kuulosti valmistelevan lähtöä tyttöystävänsä kanssa. Hiivin ääneti parempaan väijytyspaikkaan.

  Super-Uhkaajan sivusilmä oli haukantarkka ja refleksit salamannopeat. Vaikka väijyin häntä kuolleimmasta mahdollisesta kulmasta, hänen aseensa oli hetkessä esillä. Vaimennetut pistoolimme kuiskasivat liki yhteen ääneen. Minä osuin, hän ei. Super-Uhkaaja ei uhannut enää ketään.

  – Jaska Vuorihiisi

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 2p + silminnäkijä -2p + vedenkäyttökiellon rikkominen -2p = 9p.

  Uhri: Raportti 1p + vedenkäyttökiellon rikkominen -2p = -1p.


  11.4. n. klo 12-14 Oppiiko vanha koira uusia temppuja? Warui Sensein toinen myrkkykirje ei tuottanut tulosta

  Huhujen mukaan Warui Sensei yritti tänään toistaa Kassaran ja miehen hautaan vienyttä myrkkykirjetemppuaan. Kohteena ollut Morpheus kuitenkin käsitteli Waruin kirjettä kumikäsinein ja murha jäi yrityksen asteelle.


  10.4. klo 17.10 Häikäilemätön Morpheus lopettaa Cyranon runoilun

  Tänään iltapäivällä Espoossa kaupasta kotimatkalla ollut pariskunta joutui Morpheukseksi itseään kutsuvan rikollisen hyökkäyksen kohteeksi. Silmittömässä tulituksessa pariskunnan naispuolinen osapuoli sai surmansa. Poliisi kuulustelee parhaillaan pahasti järkyttynyttä ystävää Morpheuksen henkilöllisyyden selvittämiseksi.

  Uhri kertoo:

  Voi tätä epäonnea! Lupaavasti alkanut salamurhaurani päättyi nolosti heti alkuunsa.

  Käydessäni iltapäivällä viiden jälkeen lähikaupassa poikaystäväni kanssa olin rappukäytävästä alkaen yhtä varuillani kuin aina. Olinhan saanut kuulla huhuja siitä, että minua vainosi parikin ovelaa salamurhaajaa. Käteni oli syvällä laukussani puristaen uskollisen pistoolini kahvaa. Ketään ei kuitenkaan näkynyt – vielä. Kauppareissu sujui tavalliseen tapaan, ja edelleen vilkuilin varautuneena kaikkia ympäröiviä ihmisiä. Väkijoukossa ei kuitenkaan ollut vaaraa. Paluumatkalla kävelytie oli oudon autio, ja epäilykseni heräsivät. Minulla oli kauppakassi kädessäni, mikä vaikeutti valppauttani, sillä tarvitsisin kummatkin käteni pistoolillani ampumiseen.

  Huomatessani yllättäen epäilyttävän mieshenkilön lähteneen seuraamaan meitä kääntyessämme tyhjälle pihatielle kerrostalojen katveeseen, huomautin asiasta seuralaiselleni ja ojensin tälle kauppakassin vapauttaakseni kummatkin käteni toimintaan ja kiristin kävelytahtiani. Epäilyttävä seuraajani huomasi ilmeisesti varotoimenpiteeni ja lähti juoksemaan meitä kohti. Siinä vaiheessa ei epäilyksillä ollut enää sijaa. Jos laukkuni vetoketju vain ei olisi ollut kiinni! En ehtinyt temmata asettani esiin ajoissa, ja kohta laukausten kajahtelu rikkoi julmasti kerrostalolähiön sunnuntairauhaa. Poikaystäväni joutui järkyttyneenä katsomaan, kuinka luodit lävistivät keskivartaloni ja kuolin hänen käsivarsilleen hänen vannoessaan kostoa murhaajalleni.

  Olin koko viikonlopun tehnyt julmia suunnitelmia tulevien uhrieni päiden menoksi: kouluttanut julmia tappajahämähäkkejä, askarrellut kirjekuoria, ostanut injektioruiskun, liköörikaramelleja sekä pullollisen nestemäistä myrkkyä.. Ja juuri tuolla viimeisellä matkallani olin ostanut kaupasta kumihansikkaita päästäkseni tositoimiin makeisien täytteen vaihtamisessa. Nyt se jää vain haaveeksi.

  Vielä pieni hautakirjoitus, jos sallitte:

  ”Miekkaan sankarin – niin kuolevani soisin.”
  Niin sanoin. Vaan julma kohtaloni päätti toisin.
  Nyt kuolen väijyksistä kotitalolla,
  kun takaa ammuttiin mua vesiaseella.
  Cyrano de Bergerac siis lepää tässä.
  Hän oli kaikkea – ei yhtään mitään elämässä.

  – Cyrano

  Murhaaja kertoo:

  Rappukäytävissä vaaniva Cyrano oli käynyt väärien ihmisten reviirillä. Joutuessaan ”asiakkaakseni” hänellä kävi huono tuuri. Päästessäni peitetyöstäni suuntasin lähikaupalleni, jolloin näin vilaukselta tutun naaman ja ryhdyin töihin. Seurattuani muutaman sata metriä tulevaa uhriani ja hänen kumppaniaan, tihensin askeliani. Kohde osasi olla varuillaan ja siirsi kantamansa kassin miehelleen ja alkoi hapuamaan taskussaan olevaa asetta, jolloin tein siirtoni ja lähdin juoksuun vetäen aseeni esiin. Uhrini ei koskaan saanut asettaan taskusta. Ammuin 3-4 laukausta keskivartaloon ja jätin lesken elämään totuttelemaan alkavan miehen seisomaan suu auki, kassi kädessään, ihmettelemään perääni. Ohessa kuva varjostamiskeikalta. Vain miesystävä todisti veriteon.

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p + pelitilannekuva 2p + silminnäkijä -2p = 11p.

  Uhri: Raportti 2p = 2p.


  7.4. illalla Tanssiva dervissi tanssii enää Tuonelan joutsenen tahtiin

  Sitkeiden huhujen mukaan Pertsa Tasuri olisi iskenyt uudestaan ja tappanut Tanssivan dervissin. Poliisi on vahvistanut löytäneensä dervissin ruumiin Itä-Helsinkiläisen talon rappukäytävästä.

  Murhaaja kertoo:

  Tanssiva dervissi otti viimeisen taka-askeleensa Pertsa Tasuri & Kuularuisku –orkesterin tahdeissa.

  Tänään minun oli pakko päästä murhaamaan! Olin eilen illalla saanut naisystävältäni lahjaksi uuden kiiltelevän pistoolin onnistuneiden murhieni kunniaksi. Ase peittosi kaliperiltaan vanhan rautani mennen tullen. Aamupäivä meni tuntuman hakemiseen ja suurempaan rekyyliin tottumiseen, mutta jo kohta olin valmis tositoimiin.

  Tiedustelutietojen mukaan Tanssiva dervissi suoritti valtio-opin johdantokurssia – tämä tieto kuitenkin osoittautui vääräksi. Tutkimuksissani selvisi, että kyseinen kurssi oli loppunut jo maaliskuussa eikä kyseistä kurssia ainakaan Helsingin yliopistolla luennoitu enää tänä keväänä. Suunnitelmani oli ollut varjostaa kohdettani luennolta poistuttuaan – nyt tämä ei kuitenkaan mitenkään onnistunut, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi yrittää kohdata toimeksiantoni hänen kotinsa liepeillä, sillä muita menoja hänellä ei tiettävästi torstaina ollut… ja halu kokeilla uutta kuularuiskua oli kestämätön.

  Saavuin jälleen hyvissä ajoin kohteeni kotioven taakse ja jäin odottelemaan rappuun. En tiennyt oliko kohteeni kotonaan vai ei, joten en voinut pidättäytyä vain yhdessä suunnitelmassa vaan jouduin suunnittelemaan oman taktiikan molemmille mahdollisuuksille. Tuntien kuluttua kohteeni saapui. Hän avasi rapun oven ja astui sisään. Hän oli ilmeisen varomaton sillä hänen molemmat kätensä olivat täynnä kauppakasseja ynnä muuta sellaista, joten hänellä ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä puolustautua. Ammuin rennosti muutamia kuulia kohteeni vatsaan, vaikutti siltä, että kohteeni ei pannut kuolemaa pahakseen. En viitsinyt katsoa lysähtävää ruumista sen pidempään ja jatkoin pysähtymättä ulos rapusta.

  Murhalla ei ollut todistajia.

  T: Pertsa Tasuri

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p + kotiovella -2p = 9p.

  Uhri: Raportti puuttuu -5p = -5p


  7.4. noin klo 10 Haimies ui Cyranon verkkoon

  SharkMan on löydetty murhattuna kotikadultaan Etelä-Haagassa. Uhrin kädestä löytyi punainen kortti, jossa oli ristissä mustalla piirretyt ruusu ja miekka, ja niiden yläpuolella luki mustalla Cyrano. Kortin toisella puolella oli pieni runo: ”Uhriani väijymässä / olen aamuhämärässä. / Säilän vaihdoin pistooliin / – vain yksi laukaus tarvittiin.”

  Uhri kertoo:

  Oli torstaiaamu. Huonon sään takia en kyllä jaksanut nousta sängystä aamulla yhden vaivaisen luennon takia, sitäpaitsi tiesin olevani etsitty kohde, joten uskoin myös tämän häämävän minua vaanivia petoja. Kuinka väärässä olinkaan. Kun vihdoin olin uskaltanut poistua kodin turvasta, en liioin ajatellut asiaa. Kun avasin autoni oven, ja istuduin alas, kuin tyhjästä ilmestyi, ei pelottava hirviö, vaan tavallinen hahmo. Ensin en ymmärtänyt, sitten en uskonut. Näinkö aikaisin? Minut vietiin pois.

  Murhaaja kertoo:

  Olin jo edellisenä päivänä ollut väijymässä kohdettani Björn Uddia (SharkMan) tämän kotitalon liepeillä, mutta en ollut nähnyt häntä. Tietojeni mukaan hänen piti olla luennolla keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8-10, joten oletin hänen poistuvan kotoaan seitsemän ja kahdeksan välillä. Nyt palasin vaanimisasemiini jo edellistä kertaa aiemmin, tasan seitsemän maissa. Lisäksi päätin muuttaa taktiikkaani: edellisenä päivänä olin väijynyt takaoven vieressä, sillä Udd kulki autolla ja parkkipaikka oli takapihalla. Nyt marssin suoraan etuovelle, ja jonkin aikaa odoteltuani pääsinkin ovikoodin ohi rappukäytävään erään rouvan tullessa ulos. Sisällä oli miellyttävän lämmin odotella, etenkin kun portaiden alla kellarin oven vieressä oli ihanteellinen, varjoisa syvennys, kuin meitä salamurhaajia varten suunniteltu. Sieltä pystyin tarkkailemaan samaan aikaan etu- ja takaovea sekä lisäksi portaiden raosta kurkkaamalla Uddin asunnon ovea, joka oli ensimmäisessä kerroksessa.

  Puoli kahdeksan maissa jostakin ylemmästä kerroksesta tuli ohitseni takaovelle keski-ikäinen mies, joka huomasi minut. Hän katsoi minua niin kysyvästi, että olin pakotettu keksimään selityksen oleskelulleni rapussa: ”Odottelen vain yhtä kaveria”, sanoin viattoman näköisenä. ”Ai Uddia?” mies kysyi. Mistäköhän hän sen tiesi? ”Joo”, minulta pääsi. ”No mitä sä täällä rappukäytävässä odotat?” mies ihmetteli ystävälliseen sävyyn. Mitä siihenkin pitäisi sanoa? ”Tää on sellainen meidän leikki”, änkytin lopulta. Meniköhän läpi? Onneksi mies lähti myhäillen ulos.

  Uddia ei kuulunut, vaikka kello tuli kahdeksan. Hän ei selvästikään yrittänyt ehtiä kahdeksaksi minnekään. Sen sijaan jommastakummasta 1. kerroksen asunnosta tuli keski-ikäinen nainen, jota en päässyt pakoon, sillä hänkin suuntasi takaovelle minun ohitseni ja taisi vähän säikähtääkin varjoissa lymyilevää hahmoa. Sitten alkoi kauhea tenttaus: miten olin päässyt sisään ja mitä ylipäätänsä tein rapussa. Nainen näytti niin uhkaavalta, etten kehdannut sanoa, ettei se oikeastaan ollut hänen asiansa. Niinpä yritin keksiä epätoivoisen peitetarinan: odotin kaveriani Riikkaa. Kai niin isoon kerrostaloon yksi Riikka mahtui? Ei ilmeisesti: nainen muuttui entistä epäluuloisemmaksi. ”Ketä Riikkaa? Ei täällä asu ketään Riikkaa.” Tajusin, etten pääsisi naisesta eroon. Hän näytti siltä kuin aikoisi seuraavaksi soittaa poliisille. Huonoa tuuriani mielessäni kiroten myönsin lopulta odottavani Björniä. Ihme kyllä nainen tyytyi siihen ja lähti happaman näköisenä ulos. Ikävä vain, että pahimmassa tapauksessa kyseinen nainen oli kohteeni äiti, ja kuka olikin, hän olisi oiva todistaja minua vastaan, mikäli saisin verityöni tehtyä. Päätin ottaa sen riskin ja jatkaa odottelua.

  Kello tuli yhdeksän. Ei vieläkään mitään. Etuovella oli jonkin verran liikennettä, mutta sitä kautta kulkevat eivät onneksi huomanneet minua. Postinjakajakin oli autuaan tietämätön portaiden alla vaanivasta salamurhaajasta.

  Vihdoin muutamaa minuuttia vaille kymmenen Uddin asunnon ovi aukesi ja joku käveli portaita alas poistuen sitten etuovesta. Seurasin pienen välimatkan päässä. Takaapäin mies näytti siltä, että saattoi hyvinkin olla kohteeni. Kiristin tahtiani huomatessani Uddin suuntaavan kohti punaista autoa, joka oli parkkeerattu tien varteen. Yritin ottaa hänestä kuvankin takaapäin, mutta kameran heilahtaessa sain kuvaan vain osan Uddin autosta. Saavutin hänet auton kohdalla, ja ammuin yhden laukauksen uhrini jo istuutuessa autoonsa. Ruumis jäi retkottamaan ikävän näköisesti auton avonaisesta ovesta. Asetin sen päälle tyylikkään käyntikorttini ja poistuin paikalta. Silminnäkijöitä ei tietääkseni ollut.

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 2p + pelitilannekuva 1p + kotiovella -1p = 13p.

  Uhri: Raportti 0p + kuva toimitettu myöhässä -5p = -5p.


  6.4. joskus aamupäivällä Da killa otti viimeisen trippinsä

  Ihmiset toimivat hyvin eri tavalla stressin alla, ja stressiähän Da killalla riitti. Da killa oli päättänyt kavaltaa pomoltaan useamman kilon heroiinilastin ja arvasi palkkamurhaajien olevan hänen perässään. Da killan tapa laukaista stressiä oli työnteko: hän alkoi laimentaa heroiinia ja siirtää sitä myyntiin sopiviin annospusseihin. Ilmeisesti Da killan ajatukset kuitenkin pääsivät harhailemaan, sillä yksi avonainen 10 gramman heroiinipussi pääsi työn tiimellyksessä tipahtamaan hänen kahvimukiinsa. Ilmeisesti kahvi oli onnistunut laukaisemaan stressin, sillä myöhemmin kuolleena kotoaan löydettäessä Da killan kasvoilla oli rauhallinen ja tyytyväinen ilme.


  6.4. klo 11.49 Kassara ja mies eivät uskoneet Warui Sensein itämaisia viisauksia

  Kevään pelin ensimmäinen myrkytys on tehty! Poliisi tutkii ”Kassara ja miehen” kuolemaa myrkytysmurhana. Korhonen löytyi kuolleena myrkyllä kyllästetyn kirjeen vierestä, joka sisälsi viestin: ”Huolimattomuus johtaa kuolemaan. Varovaisuus palkitaan elämällä.” Poliisi epäilee kirjeen lähettäjäksi salamurhaaja Warui Senseitä, joka on aikaisemminkin jättänyt uhreilleen kryptisisiä viestejä.

  Uhri kertoo:

  Olimme koko aamun odottelleet postia saapuvaksi, sillä työtodistuksen muuan aikasemmasta toimeksiannostamme oli viimeinkin määrä saapua. Kun paksu A4-kokoinen kirjekuori sitten vaivalloisesti työntyi luukusta sisään, ryntäsimme toiveikkaina avaamaan sitä. Mutta mitä ihmettä! Sisältä paljastui joku typerä huippuvalmennusopas, joka kupruili epäilyttävästi. Kun tajusimme tapahtuneen, tunsimme itsemme hyvin hyvin typeriksi ja arvelimme varhaisen kuolemamme olleen meille aivan oikein. Kuolinkouristuksissamme huomasimme vielä murhaajan huolella kirjoittamat jälkiviisaat sanat: ”Huolimattomuus johtaa kuolemaan. Varovaisuutta palkitaan elämällä.”

  Kiitos tästä elämän viisaudesta, valitettavasti se ei juuri ehtinyt elämäämme sulostuttaa. Olkoon opiksi teille.

  Entiset Kassara ja mies

  Murhaaja kertoo:

  Yritin tänään tappaa Kassara ja Mies – nimistä salamurhaajaa. Hiivin Maija Korhosen taloon yhdentoista aikaan tänään, koska tiesin hänellä olevan luento kahdeltatoista. Jopa akateemisen vartin huomioonottaessa hän ei voisi lähteä myöhästymättä 11:45 jälkeen. En edes yrittänyt arvata ovikoodin, sillä tiesin opiskelijoiden liikkuvan tuohon aikaan tiheästi. En joutunut odottamaan edes kahta minuuttia kuin portaita alas käveli nuorehko nainen ja jätti oven sulkematta kunnolla. Kävelin äänettömästi portaita ylös ja pysähdyin oven eteen. Ei ovisilmää. Mahtavaa. Seisoin oven vieressä ja odotin. Jouduin välillä väistelemään ylös tai alas portaita kulkevia opiskelijoita, jotka tervehtivät minua. SEP-kenttäni toimi täydellisesti, sillä opiskelija-asuntolassa asukkaita tulee ja menee lähes viikottain. Puolen tunnnin tuloksettoman odottelun jälkeen väistelin siivoojaa kävelemällä vastakkaiseen suuntaan. Yläkerroksestakin pääsin suhteellisen hyvin tarkkailemaan ovea. Tämän jälkeen hissi sai kutsun alakerrokseen, ja siihen nousi väsyneen näköinen postinjakaja. Odotin sopivaa hetkeä ja pudotin myrkkykirjeen alle puoli minuuttia ennen kuin varsinainen posti jaettiin uhrini asuntoon. Tämän jälkeen odotin vielä 20 minuuttia, ja totesin ette Maija ollutkaan lähdössä luennolleen. Ehkä myrkkykirjeeni neurotoksiinit olivat sittenkin olleet sopivan tehokkaita. Harmi, sillä en päässyt tappamaan Korhosen kauniilla veitsellä, jolla estetiikon kuolla kuuluu. Kävelin hitaasti ja äänettömästi alakertaan, josta siirryin muina miehinä Pohjois-Haagan rautatieasemaan, ja junalla mahdollisimman kauas kohteestani. Todistajia ei ollut.

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 1p = 12p.

  Uhri: Raportti 2p.


  5.4. klo 21.16 Hevoskuuri Pertsa Tasurin tyyliin

  Poliisi sai tiistai-iltana naapureilta ilmoituksen avunhuudoista Kalliolaisessa kerrostalossa. Saapuessaan tutkimaan asiaa he löysivät Veera Toivosen alias Hertta Kaulin-Hevosen ruumiin tämän kotoa lyyhistyneenä ulko-oven eteen eteisessä.

  Uhri kertoo:

  Pimeä porraskäytävä ti 5.4 n. 21.16.

  Lähdin ulos viemään roskia. Ovikoodi ei ollut enää toiminnassa, joten kuvittelin olevani turvassa. Jokseenkin amatöörimaisin ottein jätin aseeni sisälle. Virhe. Takaisin tullessani porraskäytävä oli pimeä, liiketunnistimet olisivat ilmiantaneet hermostuneen väjyjän. Murhaajani oli kuitenkin pirullisen kieroa tyyppiä ja onnistui jotenkin hämäämään liiketunnistimia.

  Tilanne oli sekunneissa ohi. Kuulin askeleita ja syöksähdin kohti ovea. Murhaaja oli kuitenkin nopeampi. Väistöyrityksestä huolimatta luotisade läpäisi ruumiini. Huudot Helsingin yössä olivat hyödyttömiä. Vietin viimeiset hetkeni eteisen lattialla tuskissani omassa verilammikossani. Näinkö tämä päättyi? Mitään ei ollut enää tehtävissä.

  -Hertta Kaulin-Hevonen

  Murhaaja kertoo:

  Uuden kohteeni Hertta Kaulin-Hevosen aikataulu ei sopinut minun
  kiireiseen salamurhaajaelämääni. Päätinkin hoitaa toimeksiannon heti pois
  häiritsemästä loppuviikkoni aikataulua.

  Saavuin kohteeni kotirappuun hyvissä ajoin ennen kun hänen filosofian luentonsa loppuisi. Jäin väijymään pitkäksi aikaa. Joudun vilkuilemaan kelloani vähän väliä, kun hermoni alkoivat kiristää ja kärsivällisyyteni loppua. Suunnattoman verenhimoni johdattamana kärvistelin rapussa, joka alkoi viedä parhainta terää keskittymisestäni ja vaikuttaa mielialaani. En kuitenkaan antanut periksi ja noin 21:10 uhrini suoritti roskien ulosviennin, jolta palatessaan hän koki loppunsa.

  Uhrini poistuessa hissistä astuin esiin rappusten takaa ja hain uhria jyvälle. Uhrini kiljui ja oli jo saanut kotiovensa auki kun laukaisin nopeasti kolme laukausta. Kaulin-Hevonen nosti vielä kätensä kuin torjuakseen luodit – en tiedä lävistivätkö luodit hänen kämmenensä, mutta näin kun luodit repivät hänen rintansa auki.

  Pahasti haavoittuneena hän sai vielä kotiovensa kiinni ja jäi mitä ilmeisimmin vuotamaan kuiviin eteisensä Tervetuloa-matolle.

  Tämän murhan suoritin täysin ilman sääliä tai muita heikkouden tuntoja.

  Teolla ei ollut todistajia.

  T: Pertsa Tasuri

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p + kotiovella -2p = 9p.

  Uhri: Raportti 1p.


  5.4. noin klo 19 Metsuri Jaska Vuorihiisi Palmu-savotalla

  Kaupungilla kiertävien huhujen mukaan kuuluisa gansteripomo Antti Palmu alias Palmu on murhattu tiistai-iltana Uudella ylioppilastalolla. Teon takana on samojen huhujen mukaan kilpailevan liigan palkkaama salamurhaaja Jaska Vuorihiisi.

  Uhri kertoo:

  Olin kuullut huhun, että joku halusi päästä minusta eroon. Tämän olisi pitänyt saada minut varovaisemmaksi.

  Olin menossa kerhohuoneelle Uudelle ylioppilastalolle. Olin hieman huolissani, sillä hississä ja käytävillä on siihen aikaan kovin vähän ihmisiä. Kävelin kohti hissiä ja näin jonkun odottavan sen edessä kärsimättömästi. Työnsin käden taskuuni ja puristin aseen kahvaa. Tyttö ei kuitenkaan vaikuttanut uhkaavalta, joten uskalsin olla hieman rennommin.

  Astuimme hissiin, tyttö painoi kuudennen kerroksen nappulaa, minä viidennen. Hissi kuitenkin pysähtyi jo toisessa kerroksessa ja kyytiin astui hieman hermostuneen näköinen mies. Hissi jatkoi matkaa ja pysähtyi viimein minun kerroksessani. Astuin ulos, ja yllätyksekseni myös tyttö tuli pois hissistä. Ehdin hieman säikähtää, mutta tyttö huomasikin olevansa väärässä kerroksessa
  ja meni takaisin hissiin. Päätin kuitenkin hieman viivytellä hissin edustalla, ja olin ottavani jotain repustani, ennen kuin jatkoin matkaa kohti kerhohuonetta.

  Luulin hissin ovien ehtineen kiinni kun astuin ovesta käytävälle, jonka varrella kerhotila on. Käytävä oli tyhjä, mutta samalla huomasin liikettä takanani. En ehtinyt edes vetää asettani esille kun jo tunsin kivun selässäni ja kaaduin lattialle.

  Murhaaja oli ehtinyt jäädä pois hissistä ennen ovien sulkeutumista. Toivottavasti yksinäinen tyttö matkalla kuudenteen kerrokseen arvostaa elämäänsä, sillä minulta se on jo ohi…


  -palmu, joka ei ikinä päässyt tropiikkiin-

  Murhaaja kertoo:

  Tiesin kohteeni usein viettävän tiistai-iltojaan eräällä Uuden YO-talon B-rapun 5. kerroksen kerhohuoneella. Saavuin n. 18:45 ja kävin nopeasti yläkerrassa varmistamassa, että hän ei ollut vielä saapunut. Kerhohuone oli tyhjä: hyvä niin, suunnittelin väijyttäväni kohteen hissimatkalla, enkä Uuden YO-talon sokkeloissa lukittujen ovien takana ystäviensä edessä triljoonan todistajan hortoillessa käytävillä.

  Laskeuduin 2. kerrokseen ja lähetin hissin ylös: tämä antaisi minulle runsaasti aikaa reagoida 1. kerroksesta tilattuun hissiin. Heetkinen, hissipä jatkaa suoraan matkaansa alas. Olisiko kohteeni paikalla jo nyt?

  Painoin nappia. Hetken kuluttua ovet avautuivat ja tunnistin kohteeni, mutta hississä oli myös tuntematon tyttö. Olin aikonut ampua kohteeni heti, mutta vaihdoin suunnitelmaan B. Astuin hissiin näiden kahden väliin mielessäni kiroillen ja rennosti taskussa oleva käteni puristi pistoolia rystyset valkoisina. Suurella tahdonponnistuksella keskityin katselemaan numeroiden vaihtumista valmiina toimimaan, jos kuulisin uhrin tekevän äkkinäisiä liikkeitä. Kunpa emme kaikki nousisi samassa kerroksessa. Kunpa tyttö ei olisi kilpailijan leivissä.

  Ovet avautuivat: kohteeni poistui. Tyttö poistui myös. Aloin jo miettiä kuinka pitkän ajan kuluttua pystyisin järkevästi palaamaan kerrokseen kun tyttö epäröi ilmeisesti todeten olevansa väärässä kerroksessa ja palasi hissiin. Kiittäen kaikkia pimeyden jumalia odotin vielä hetken ja hissin ovien jo alkaessa sulkeutua astuin ulos. Päästyäni pois hissin näköpiiristä tempaisin pistoolini esiin, muutamalla harppauksella syöksyin aulasta käytävälle ja annoin tykkini laulaa: ensimmäisen luodin tunkeutuessa selkään kohde ponnisti kuin juostakseen, mutta viimeistään toinen kaatoi Palmun ainiaaksi.

  Heitin ruumiin ikkunasta suljetulle sisäpihalle, josta se tuskin löytyisi päiväkausiin.

  – Jaska Vuorihiisi

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 1p = 12p.

  Uhri: Raportti 1p.


  5.4. klo 10.34 Blade starts swinging

  Poliisi on löytänyt Viikin julman teloitusmurhan tehneen Juha Merimaan alias Edmund Bancroftin ruumiin puukotettuna kotirapustaan. Murhan taustalla lienee kylmäverinen veitsitaituri Blade.

  Uhri kertoo:

  Sukulaiset. Arvasin aina, että he koituisivat kohtalokseni. Aamu ei alkanut hyvin, kun depressiivinen sukulainen soitti ja halusi keskustella. Tai siis pitää monologia.
  Kun tätä oli jatkunut jo puoli tuntia, oli pakko lähteä töihin, vaikka puhelu ei ottanut katketakseen. Ajattelin, että nykyisenä Nokia-aikana tämä ei olisi ongelma. Kuinka väärässä olinkaan.
  Jo astuessani rappuun tajusin luurista kaikuvan nurinan läpi, että jotain oli pielessä. Ja kohta näin rapussa vieraan miehen, tulossa kohti. Vaikka laukussani oli ladattu ase, en voinut tarttua siihen, koska puhelin sitoi ampumakäteni. Koetin juosta, mutta murhaaja oli nopeampi. Jo kohta minulla oli veitsi mahassani.
  Kun huokaisin viimeisen henkäykseni, kuulin kuinka luurista kommentoitiin ”Niin sitä huokaillaan, mutta tiedätkö mitä olen joutunut käymään läpi kun esimerkiksi…” Tässä vaiheessa menetin armeliaasti tajuntani.
  (Kun Bancroftin kylmennyt ruumis löydettiin 5 tuntia myöhemmin, jatkoi masentunut sukulainen yhä puheluaan. Hän ei ollut kuullut tai huomannut mitään tavallisuudesta poikkeavaa.)

  Edmund Bancroft

  Murhaaja kertoo:

  Täytyyhän poliisia auttaa… Ja veri pitää karkaistun kromiteräksen iskussa.

  Edmund Bancroftin suorittama äärettömän tyylikäs Meduusan eliminointi herätti eilen minussa suunnatonta kunnioitusta. Illalla tapahtunut viattoman ihmisen kylmäverinen murha sai kuitenkin vereni kuohahtamaan, ei tällaisia potilaita pitäisi päästää avohoitoon…

  Tiedustelu oli hoitanut hommansa hyvin ja Bancroftin hieman myöhäisempi töihinlähtöaika sopi aikatauluuni mainiosti. Olin rakennuksen edessä hieman ennen yhdeksää, vaikka arvasin ettei hän varmaan tuntiin vielä lähtisi. Toimittaja, mitä muuta voisi odottaa. Alhaalla oli tietysti ovikoodi vastassa. Aina sama juttu. Miksei ovisummeri ole yleisempi?

  Tunti, vajaa sata koodia, muutama väärä hälytys, kipeytyneet jalat ja avulias roskakuski myöhemmin olin sisäpihalla ja mikä tuuri, seuraava ovi ei ollut lukossa. Nousin kolmanteen kerrokseen, mutta joko Bancroft oli kovin hiljaa tai sitten hän oli ehtinyt livahtaa karkuun, kello oli jo yli kymmenen. Luennollekin pitäisi ehtiä. Päätin käydä vielä tutkimassa pihaa ja huomasinkin, että naapuripihan kautta paikalle pääsisi myöhemminkin. Rappuun pääsy on puoli murhaa, ajattelin ja päätin poistua paikalta.

  Hetken mielijohteesta päätin vielä kulkea rapun läpi ja juuri kun olin astumassa kadulle, kuulin rapusta ääniä. Joku oli tulossa alas. Odotin hetken, annoin oven sulkeutua ja siirryin kohti portaita. Katseemme kohtasivat, enkä voinut erehtyä kohteesta. Bancroft puhui puhelimeen eikä siksi ehkä ollut aivan valppaimillaan. Otin veitseni esiin ja iskin kohti kylkiluita, mutta hän torjui iskun uskomattomalla reaktionopeudella. Heitin puukon toiseen käteen ja seuraava isku tavoitti kohteensa, repi lihaa ja puhkaisi keuhkon. Terä rintalastan läpi sydämeen, eikä Bancroft ehtinyt kertoa minusta puhelimeen.

  Viimeisiksi sanoikseen hän pihisi vihaisesti jotain tärkeästä puhelusta. Hmm, työnarkomaani. Olisi kiitollinen, kuolema poistaa stressin ja korjaa univelat… Jätin ruumiin rapun pimeään nurkkaan ja poistuin vähin äänin aurinkoiseen ulkoilmaan. Maailma tuntui paljon turvallisemmalta paikalta.

  -Blade)

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 2p + kotiovella -2p = 11p.

  Uhri: Raportti 1p.


  5.4. klo 7.55 Herrasmies Pertsa Tasuri tarjosi Violette Szabolle unohtumattomat kyydit hississä

  Tänä aamuna Violette Szabo löytyi surmattuna Etelä-Haagassa sijaitsevan työpaikkansa hissin edestä.

  Uhri kertoo:

  5.4. n. klo 7.55 tulin työpaikalle. Näin aulassa nuoren miehen pyöräilykypärä päässä seisomassa hissin edessä. Hän paineli hissin nappuloita hermostuneen oloisena, aivan kuin hissi ei olisi toiminut. En ollut nähnyt häntä aikaisemmin työpaikallani, mutten tuntenut kaikkia työtovereitani muutenkaan edes ulkonäöltä, varsinkaan niitä jotka työskentelivät eri kerroksissa. Kun hissi tuli pohjakerrokseen, mies avasi minulle kohteliaasti oven. Astuin pahaa aavistamatta hissiin ja kiitin häntä. Olin itse matkalla ensimmäiseen kerrokseen, hän painoi kolmannen kerroksen nappia. Kun astuin ulos hissistä, hän kysyi minulta: ”Anteeksi, te olette varmaan Szabo?” Minulle ei siinä tilanteessa tullut mieleen, miksi hän kysyi tätä, joten vastasin vain ”joo”. Ajattelin että mies on ehkä joku pyörälähetti. Eikä aikaakaan kun hän veti aseensa esiin, ampui minut työpaikkani ensimmäisen kerroksen eteisessä ja siirryin etsivien joukkoon. Teolla ei ollut yhtään todistajaa.

  -Violette Szabo

  Murhaaja kertoo:

  Heräsin poikkeuksellisesti herätyskellon soittoon kello 06:40 ja pikaisten aamutoimien (pitäähän murhaajankin hampaat olla puhtaat ja vatsa täynnä) jälkeen suuntasin Violette Szabon työpaikan kulmille Haagaan.

  Tiedustelutietojen perusteella minulla oli syytä olettaa, että Szabo saapuisi työhönsä noin kello 08:00. Saavuttuani paikalle 07:20 ja tutkittuani ympäristöä saatoin olla tyytyväinen siihen, että alueella ei ollut juuri lainkaan ihmisiä. Samalla koin pettymystä siitä, että en mitenkään päässyt rakennukseen sisälle, sillä ovet olivat vielä lukossa. Parikymmentä minuuttia odoteltuani kykenin ujuttautumaan sisään rakennukseen erään henkilön imussa. Pettymyksekseni huomasin, että myös hissit olivat lukitut. Noin kello 07:45 elevaattoritkin alkoi toimia ja aloin näyttelemään, että odottelin hissiä. Szabo saapui noin 07:50 ja teatterini oli ainakin auttavasti mennyt läpi sillä odottelimme yhdessä hissiä vaitonaisesti. Avasin Szabolle hissin oven ja astuimme sisään. Szabon jäädessä kyydistä ja hissin oven ollessa vielä hieman auki ammuin kaksi laukausta Szabon palleata kohti. Annoin hissin oven valua kiinni enkä viitsinyt jäädä katsomaan kun veri värjäsi Szabon takin punaisella. Hetkellä kun Szabo tiesi kuolevansa saatoin aistia sisälläni ripauksen sääliä menetettyä ihmishenkeä kohtaan.

  Astuttuani rakennuksesta ulos olin kuitenkin erittäin tyytyväinen suoritukseeni ja onneeni, sillä kukaan ei ollut todistamassa veritekoani tai poistumistani rakennuksesta.

  T: Pertsa Tasuri

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p = 11p.

  Uhri: Raportti 1p.


  4.4. illalla Satunnainen ohikulkija puukotettu Roballa

  Poliisilta saatujen tietojen mukaan joskus tämän illan aikana satunnainen ohikulkija joutui rikollisjärjestöjen välienselvittelyn uhriksi Helsingin kantakaupungissa. Poliisi epäilee teosta pahamaineista rikollista Edmund Bancroftia, ja keskittää lisää resursseja Bancroftin henkilöllisyyden selvittämiseksi.


  4.4. klo 13.03 Uutisia helvetistä: Edmund Bancroft sai yksinoikeudella Meduusan viimeisen haastattelun

  Edumund Bancroft suoritti HYSin Vapputeurastus 2005-turnauksen ensimmäisen murhan perinteisellä vesipistoolilla.

  Uhri kertoo:

  kello on 13.03. Ruumiini on jo menehtynyt mutta henkeni tavailee sanoja näytölle.

  Minua on jymäytetty uskomattoman kekseliäästi. Aamupäivällä sain puhelun. Soittaja varmisti henkilöllisyyteni ja kertoi olevansa toimittaja. Hän kertoi tekevänsä lehteen juttua eräästä aiheesta jota koskien minulla tiedettävästi on kuvamateriaalia. Olin innoissani. Hienoa että edustamani asia saisi julkisuutta.

  Sovimme tapaamisen opiskelupaikalleni. Tapasimme ja luovutin hänelle materiaalin. Puhuimme yksityiskohdista ja lähes tohkeissani kerroin työryhmästä ja auliisti osoitin hänelle projektista vastanneiden yhteystietoja. Hän kertoi juttunsa tulevasta luonteesta. Olin aivan varma, että tässä mitään jujua ei ole. Miten saatoin olla niin sinisilmäinen?

  Kun lähdin pois sieltä missä oleilin, näin toimittajan vielä katselevan ilmoitustaulua vieressäni. ”Mitäköhän toi vielä täällä tekee, pitääkö mun nyt tervehtiä sitä, kiva hengari, eiks sil ollu kiire muka ku se soitti”. Menin portaikkoon noustakseni kerrosta ylemmäs. Ajatus portaikosta ei kiehtonut. Loikin rappusia ylöspäin. Liian hitaasti. Vilkaisin taakseni ja näin toimittajan takanani. Hän avasi välittömästi tulen. Kauhun sekaisesti ymmärsin tilanteen. Ilma oli mustanaan luodeista, jotka lävistivät kehoani kuin sadepisarat marenkilevyä. Epätoivon vallassa valahdin polvilleni kirkuen harmista ja kivusta. Ulvonnalleni ei meinannut tulla loppua. Kiemurtelin maassa sanoinkuvaamattoman tuskan vallassa nähden sameasti vertavaluvilla silmilläni teloittajani kylmäverisen katseen, josta heijastui hänen sarjatuliaseensa kiilto. Tappaja poistui nopeahkosti paikalta. Tässäkin vielä henkeni kiroilee ja korisee säännöllisesti viidentoista sekunnin välein.

  Kun portailla lyyhistyneenä huusin MÄ EN KESTÄ MÄ EN KESTÄ kaksi murhan jälkeen paikalle saapunutta ohikulkijaa kommentoi”et näköjään” tai jotain vastaavaa hieman huvittuneesti. Minä en nähnyt tapahtuneessa mitään huvittavaa. Pelottavaa jos tällainen huumori naurattaa nykypäivänä.

  Ensimmäisenä päivänä kuoleminen ei piristä loppupäivää.

  Meduusa

  Murhaaja kertoo:

  Biomassaa kierrätykseen

  KUN TAKSI kurvasi Viikin Biokeskus kakkosen eteen, oli jokainen sekunti kallis. Luento, jolla pahamaineisen Meduusan oli ilmoitettu olevan, loppuisi hetkellä millä hyvänsä. Tarkistin takapenkillä vesiaseeni paineen ja säiliön. Kuljettaja mulkaisi oudoksuen. Käskin häntä huolehtimaan omista asioistaan.
  Ehdin paikalle juuri, kun lammasmainen lauma biotieteilijöitä purkautui salista. Tarkkailin heitä kuin nälkäinen ahma, ja puristin asetta laukussani. Jotain oli kuitenkin pielessä. Lähteeni olivat pettäneet minut. Meduusa ei ollutkaan luennolla.
  Täytyi aloittaa nopea siirtyminen suunnitelmaan B. Aikaa ei ollut paljon.

  MEDUUSA toimii peiteroolissaan jonkin säälittävän opiskelijajärjestön aktiivina. Soitin hänelle ja esiinnyin makeillen toimittajana. Olin muka kiinnostunut heidän järjestöstään ja kaipasin materiaalia.
  Meduusa nieli syötin kuin teini purilaisen. Hän lupasi saapua pikimmiten paikalle ja tuoda minulle pyytämäni aineistot. Aloin tappaa aikaa Viikin eloisalla kampuksella.
  Ehdittyäni lukea alle puolet Viikin kirjastosta Meduusa soitti minulle. Hän ilmoitti olevansa järjestönsä kerhohuoneella ja odottavansa minua. Poistin aseestani varmistimen.

  KERHOHUONEELLA odotti pettymys. Väkeä oli kuin vappubooleilla, eikä ampuminen näin tullut kysymykseenkään.
  Meduusa ei kuitenkaan osannut epäillä mitään, päinvastoin. Hän oli kaikin puolin avulias ja toivotti vielä hyvät jatkot. Peliä ei siis ollut menetetty. Jäin kytikselle. Peitteeksi nappasin käytävän pöydältä Yliopistolaisen jota aloin selata muka kiinnostuneena. Meduusa ei pääsisi pakoon huomatta. Puolen tunnin päästä odotukseni palkittiin. Meduusa lähti asioilleen – yksin. Kun hän puikahti syrjäiseen portaikkoon, tiesin hetkeni koettaneen. Ryntäsin perään ja ammuin häntä vesipyssylläni kylmän rauhallisesti selkään. Koska pari kerrosta ylempää alkoi kuulua lähestyviä askelia, poistuin pikimmiten sekä rapuista että rakennuksesta.
  Mistä Viikistä saisi taksin?

  Edmund Bancroft

  PISTEYTYS

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 2p + raportti 2p = 14p.

  Uhri: Raportti 2p.


  4.4. aamupäivällä Kira Sjöberg alias Arik kuolee yllättävän kahvila-rekka-rotta-tapaturman uhrina

  Neiti Arik siemaili lakritsinjuuriteetään kahvilan terassilla, samalla pohdiskellen kohteittensa lopettamistapoja. Edellinen pommiyritys meni lievästi pieleen ja Arik pohti olisinkohan oikein siirtyä takaisin berettaan? Aamuaurinko alkoi olla jo korkealla lämmittäen mukavasti kasvoja ja Arik unohti hetkeksi olevansa palkkamurhaaja. Hän sulki silmänsä ja mietti mahdollista eläkettä – olisiko elämä enää elämisen arvoista ilman jatkuvaa kuoleman kohtaamista? Hän hörppäsi vielä teestään ja laski tyhjän kupin alas. Arik ei kerennyt edes avata silmiään.

  Suunnaton kipu ei kestänyt pitkään, kun pöydän metallinen reuna tunkeutui hänen vatsaansa aina selkärankaan asti. Seuraavaksi päälle tuli yhdistelmärekka sekä sen rahti: 23000 eläinkokeisiin tarkoitettua rottaa. Poliisi tunnisti aamun ensimmäisen asiakkaan vain hampaiden avulla.

  Tapaturmainen kuolema aiheuttaa tietyille salamurhaajille uudet kohteet.


  4.4. klo 00.01 Turnaus käynnistyi

  HYSin Vapputeurastus 2005 -salamurhaturnaus käynnistyi. Tuntematon määrä murhaajia päästettiin irti jahtaamaan toisiaan.