Syysturnaus 2013: Kierrätysviikot

Kierrätysviikot (30.9.-20.10.)Pelaajia murhattu:30Tappoja:4Pidätyksiä:3
Sivullisia uhreja:1Todistajia:5Silminnäkijöitä:18
Tilastoja turnauksesta.
Sisällysluettelo

  28.10.2013 klo 17.35 Lopullinen pisteytys ja voittajat

  Syysturnaus ”Kierrätysviikot” päättyi viikko sitten. Pelaajia oli sopiva määrä ja monenlaisia murhia tapahtui.

  Tällä kertaa palkintosijat jakautuivat seuraavasti:

  1. Rosvosektori 62 pistettä
  2. Sopuli 60,5 pistettä
  3. Alikersantti Talvi 43,5 pistettä

  Syysturnaus 2013 pisteet / Fall Tournament 2013 scoring

  Peitenimi / AliasMurhat / MurdersTapot / KillsPidätykset / ArrestsSivulliset uhrit / Collateral damageTodistajat ja silminnäkijät / Witnesses and observersPisteet / Points
  Rosvosektori5110362
  Sopuli5000360.5
  Alikersantti Talvi4000643.5
  Secondhand3000040
  Talonmies Jantunen4000438
  MrMuscle3010536
  Ekohippinen2100131.5
  Lokapoika1100028.5
  Mikko Kuuskuuskuutonen1010121.5
  Hovimestari1001010.5
  Saprotrofi1000010
  Komposti010008
  Kuukauden työntekijä000008
  Banaanikärpäset000006
  Saarnaava hippi000006
  Menninkäinen000005.5
  Tilkkutäkki000002.5
  Valonarka000002
  Yön titaani000001
  Kegel000001
  Kira000001
  Piikki00000-4
  Leppäkoski10000-5
  Lihanhitsaaja00000-5
  Bruuno00000-5
  Energiajae00000-5
  Älämölö00000-10
  Tohtori Krabola00000-10
  Elliminator00000-10

  Pisteytyksessä on huomioitu Hullujen päivien erikoistehtävä sekä Likvidoinnin lisensiaateille annetut 6 lisäpistettä pelaajien pelottelusta. Tuomaristo oli erikseen antanut heille tehtäviä tähän liittyen.

  Palkintojen ja kunniamainintojen jako suoritetaan huomenna 29.10. klo 19 Hakaniemessä sijaitsevassa Juttutuvassa (baarin puoli).


  21.10.2013 klo 00.01 Kierrätys saatetaan loppuun

  Öisellä Mannerheimintiellä kolistelee roska-auto. Opiskelijat ovat viimein oppineet lajittelemaan jätteensä, joten Kaivopihan tunneleissa työskentelevä roskakuski Jantunen on tyytyväinen.


  19.10.2013 klo 19.45 Uudelta parkkipaikalta löytyy ruumis (osa 2)

  Sille tietylle Rajakylän lukuisista parkkipaikoista päättyi myös Talonmies Jantusen vapaailta. Kilpailevan metsästäjän tieltään raivannut Sopuli kompostoi Jantusen rauhassa todistajilta.

  Murhaaja kertoo:

  Kierrätyspuuhani jatkuvat, vaikka jouduinkin välissä kompostoimaan toisen kohteen, tuo ryökäle kun yritti tulla minun apajille. Vaan loppu tuli vaanijalle josta muistona on vain hieman korkeampi kasa läheisessä kompostissa. Nyt voin taas keskittyä alkuperäiseen kohteeseeni. Sekä minä ja jo kuollut kilpailijani koitimme samaa kikkaa, eli klassista myrkytystä. Tuumin, että ehkä aika on mennyt klassikoista ohitse – kohteeni todennäköisesti osaa varautua siihen, joten rakentelin vaihtoehtoisen suunnitelmani. Odotan, että uhri tulee paikalle ja jos uhrilla on hanskat, turvaudun toiseen keinoon.
  Reilu puolituntia myöhemmin uhrini hiippailee kaukaa kiertäen autolleen, hän on selkeästi varuillaan kurkkien autojen väliin ja ympärilleen. Odotan ajoneuvossani aivan rauhassa kunnes uhri pääsee autolleen ja avaa takaluukun laittaakseen sinne, niin mitä… PELTITÖLKKEJÄ!!!! Siis tuota alumiinista roskaa jonka maatuminen luonnossa kestää kymmeniä vuosia. Todellakin on aika kierrättää moinen ekoterroristi. Huomasin samalla, että uhrillani oli suojaavat hansikkaat käsissä joten nousin ajoneuvostani ja avasin keskustelun. Kerroin havainneeni jonkun hämäräperäisen henkilön koittaneen murtautua hänen autoonsa, uhri on hetken hämillään, juuri sen verran että ehdin lähemmäksi ja kiskaisen luotettavan reikärautani esiin. Uhri tempaisi oman aseensa, mutta liian myöhään. Aution parkkipaikan täyttää voimakas laukauksen ääni sekä uhrini ähkäisy. Puhallan savut piipusta ja pyöräyttelin asettani hetken sormissani ennen kuin sujautin sen takaisin taskuuni. Vilkaisin läheistä kompostia, jonne olin jo yhden madon laittanut mätänemään – käärin hihani ja raahasin myös tämän uhrini samaiseen multamajaan.
  Vilkaisen kelloa, työaikani on päättynyt. Vihellellen suuntaan kohti kotia.

  Tilulii ja tralalaa
  Sopuli yössä taas laulaa saa.
  Hiipi Talonmies Jantunen yössä varoen,
  varjosta toiseen loikkien.
  Vaan ei ehtinyt ennen Sopulia,
  esiin vetää pistoolia.
  Jo maatuu Talonmies Jantunen,
  kompostin mullissa kuin matonen.
  Lälläti lälläti lää
  KJIÄHHÄH HÄHHÄH HÄÄÄÄ..

  – Sopuli

  Uhri kertoo:

  Jantunen oli väsynyt. Hän ei ollut saanut nukuttua kunnolla moneen yöhön Pihlajamäessä sattuneen onnettomuuden jälkeen. Onnettomuudessa menehtynyt hippi oli jäänyt vaivaamaan vanhan miehen mieltä ja omaatuntoa. Unohdin varoituskyltit, pohti Jantunen, ja sen vuoksi oli kierrätyksen ammattilainen kuollut.

  Vanhat tutut olivat menossa pelaamaan sählyä ja kutsuivat talonmiehen mukaan kellokalleksi. Onhan se vaihtelua töihin ja siellä ei varmaan voi mitään sattua. Rotansurma otettava kuitenkin varmuuden vuoksi taskuun, päätti Jantunen, kun koskaan ei voi tietää kuka tulee vastaan.

  Illan laskiessa talonmies Jantunen saapui autollaan vantaalaisen urheiluhallin pihaan. Parkkipaikkoja on vain hallin takana olevalla hiekkakentällä. No pieni kävely tekee vain hyvää, piristynyt Jantunen totesi, ja meni hallille. Ottelu sujui mukavasti ja hauskaakin oli niin että edes aikaisemmat onnettomuudet eivät juurikaan enää mieltä painaneet.

  Jantusen vanhat kollegat voittivat ottelunsa ja hymyssä suin lähti hän takaisin autolleen. Pimeätä oli kuin säkissä. Syksyn tuoksu koleassa ilmassa. Jantunen vain veti takkia tiukemmin kiinni ja hymyili. Mietteissään talonmies käveli vahingossa ensin väärälle puolelle patkkialueena toimivaa hiekkakenttää.

  Hymähdys omalle pöhköydelle, suunnan muutos, rauhallista tallustelua kohti autoa. Palkaksi saadut tölkit tömähtivät auton takakonttiin. Auton oven aukeaminen takana. Joku kertoi nähneensä hämäräheikin auton luona, vilkaisu auton oveen, vaimea yskähdys, kipu rinnassa.

  Talonmies Jantunen, mies tokaisi, tervemenoa lopulliselle eläkkeelle!

  Sopuli: 10p +1p (hattutemppu) +2,5p (raportti) = 13,5p
  Talonmies Jantunen: 0p (raportti myöhässä) = 0p


  19.10.2013 klo 18.55 Uudelta parkkipaikalta löytyy ruumis

  Eräällä Vantaan Rajakylän lukuisista parkkipaikoista on käyty tulinen reviiritaistelu. Sopuli siivosi apajiltaan Kiran. Tapahtumalla ei ollut todistajia.

  Murhaaja kertoo:

  Puuh, tuskin olin ehtinyt edelliseltä keikaltani kotiin, kun piti lähteä seuraavan kohteen perään. Olen alkanut epäilemään toimeksiantajaani – minun pitää tarkkailla selustaani.
  Nimittäin kuljettuani ensin 20km sivuun huomasin, että toimeksiantajani oli antanut minulle väärän osoitteen kohteen olinpaikasta. Kiireellä suuntasin nyt 40km toiseen suuntaan ehtiäkseni yhyttämään kohteeni. Onnekseni hänen aikataulussa oli tapahtunut noin 40 minuutin viivytys, joten sain kurottua aikatauluni umpeen.
  Tällä kertaa ajattelin olla hieman hienovaraisempi – kohteeni ei ollut tietääkseni tehnyt eläimille suurempaa kiusaa, ainoastaan ollut hieman huolimaton roskiensa kierrätyksessä ja satunnaisesti asetellut hiirenloukkuja ja huitonut haravalla oravia.
  Noh, kohde on kohde joten töihin. Yhytin kohteeeni ajoneuvon ja tein klassisen kontaktimyrkkyansan oven kahvaan ja poistuin paikalta.
  Vaistoni kuitenkin varoitti jostain ja käännyin uudelleen ympäri. Palasin takaisin parkkipaikalle ja huomasin varjoissa jotenkin tutunoloisen tyypin. Hetken tarkkailtuani tajusin, että varjoissa oleva henkilö oli eräs toinen toimeksiantajani antama kohde, Kira. Samassa tajusin, että myös Kira oli ensimmäisen kohteeni perässä. Olin nyt varma, että toimeksiantajani pelaa kaksinaamaista peliä. Ensin minun harhauttaminen toisaalle ja sitten kilpailijan palkkaaminen samalle kohteelle – oletettavasti myös minun perääni.
  Kirasta tuli saman tien prioriteetti kohteeni. Nousin ajoneuvostani ja lähestyin häntä. Tivasin hänen nimeä ja syytä paikalla oloon. Uhrini yritti hämätä valehtelemalla taitavasti. En ollut aivan varma tunnistuksesta koska toimeksiantopaperit olivat toimistollani ja olin hetken kahden vaiheille, mutta sitten näin yksittäisen hikipisaran valuvan uhrini ohimolla – selvä peli. Vetäsin aseeni esiin ja ammuin uhriani suoraan sydämeen.
  Vilkaistuani vielä ympärilleni varmistin, että paikalla ei ollut silminnäkijöitä.
  Tarkistin vielä alkuperäisen kohteeni ajoneuvon ja huomasin, että sinne oli laitettu uutta myrkkyä – nyt jo horsmaa puskeva uhrini oli siis yrittänyt samaa kikkaa kuin minäkin.
  Pyyhin myrkyt pois ja laitoin takaisin omani. Lopulta raahasin hyräillen maatuvan kilpailijani läheiseen kompostiin.

  Laadidaadidaa,
  Sopuli työssänsä laulaa luikauttaa.
  Helppoksi on käynyt salamurhaajan työ,
  kun uhrin odottamatta tuo luokseni täysikuun yö.
  Ei kannata kanssani kilpailu,
  eikä kysymysteni edessä jahkailu.
  Jo sen tietää Kira tuo loinen,
  nyt odottamaan jään, kohta tulee toinen.
  Lallati lallati laa
  MUAHHAH HAHHHAH HAAAA..

  – Sopuli

  Uhri kertoo:

  Olin tänään 19.10. tutkinut mitä kohteeni puuhaavat ja yhdellä heistä oli erittäin otollinen tapaus aikataulussa. Kohteeni oli jättänyt autonsa parkkipaikalle, ja tiesin hänen tulevan autolle n. kello 19. Kävin laittamassa kontaktimyrkkyä kohteeni auton ovenkahvaan, mutta huomasin siellä jo olevan sitä. Onneksi oli hanskat kädessä! Valpastuin: joku muu aikoo murhata myös hänet, minun täytyy siis tappaa kohteeni ennen kuin hän ennättää autolle. Jäin odottamaan hiekkakentän laidalle. Eräästä autosta nousi ylös mies joka tuli kyselemään nimeäni. Arvasin että pako ei auta. Valehtelin nimeni toiseksi. Hän vielä kysyi missä asun. Sain sanottua Puistolan, mutta valhe oli arvattavissa vastauksestani. Tiesin että pitäisi itsepuolustautua tai paeta! Ennen kuin ehdin kurottaa puukkoa povitaskustani, hän ampui minua rintaan. Tällä herralla oli kohteissaan sekä sama henkilö jota lähdin murhaamaan, että minä.

  – Kira

  Sopuli: 10p + 1p (kylmähermoisuus) +1,5p (raportti) = 12,5p
  Kira: 1p (raportti) = 1p


  19.10.2013 klo 15.55 Viikissä nähty citysopuli!

  Poliisi on alkanut haravoimaan Viikin kampuksen aluetta sen jälkeen kun Ekohippinen jäi villieläimen hyökkäyksen kohteeksi kampuksen kirjastolla. Poliisin tavoittaman silminnäkijän mukaan Kylliäisen kimppuun kävi Sopuli, tosin saamiemme tietojen mukaan uhrin kuolinsyyksi olisi kuitenkin paljastunut lyijymyrkytys. Tietoja sopuli havainnosta voi lähettää toimitukseemme, pelkäätkö Sinä citysopuleita?

  Murhaaja kertoo:

  Tutkailen seuraavan uhrini tietoja. Tämähän käy aina vain kauheammaksi. Kyseinen ”Ekohippinen” on vielä pahempi kuin edelliset uhrini. Hän leikkelee viattomia luontokappaleita mitä erinäisin tuskallisin ja kauhein tavoin, ainoastaan ”nähdäkseen” mitä tapahtuu ja opetellakseen eläinten anatomiaa arvattavasti mitä tuskallisempien kidutus- ja murhauskeinoja toteuttaakseen.
  Aikani käy vähiin jouduttuani olemaan hetken maan alla, mutta nyt minun on aika iskeä. Kaappaan koko kierrätysarsenaalini ja suuntaan kohti Viikin kampuskirjastoa jossa uhrini on syventyneenä viimeisimpien tutkimustensa analysointiin. En voi olla hymyilemättä jälleen ironialle, kun katselen ympärilläni olevia biologian laitoksia astellessani kohti kirjastoa.
  Kirjasto sulkeutuu pian joten on toimittava nopeasti. Kulkiessani hyllyjen välissä katselen kaikkea sitä kauheaa kirjallisuutta ja hetken mietin tuikata koko paikan tuleen. Valitettavasti tulipalosta aiheutuisi suunnattomat ympäristöhaitat, joten tyydyn vain narskuttelemaan hampaitani etsiessäni uhriani. Lopulta paikallistan henkilön, mutta valitettavasti paikalla on liikaa silminnäköijöitä. Siirryn alakertaan odottelemaan paikkaan jossa näen, kun hän tulee alas, mutta pysyn itse näkymättömissä. Kuulutus kirjaston sulkeutumisesta kertoo minulle, että uhrini on varmasti kohta tulossa. Valitettavasti niin myös paljon sivullisia, joten tämä vaatisi erittäin hyvää ajoitusta.
  Uhrini astelee portaita alas ja lähtee ulko-ovelle. Hän on selkeästi varuillaan ja pälyilee ulos epäillen väijytystä. Vaan ei tiennyt uhri, että olin jo sisällä ja hänen takanaan. Sivullisia ei näy ja suuntaan reippain askelin kohti uhriani kaivaen aseeni taskusta. Viime hetkellä uhri vaistoaa vaaran ja koittaa pinkaista karkuun, mutta liian myöhään. Laukaus kajahtaa kaataen uhrini selkään osuneen luodin voimasta. Vilkaisen ympärilleni ja huomaan kirjaston oviaukossa yhden järkyttyneen sivullisen. Pah, ei voi mitään. Astun uhrini ruumiin ylitse, sylkäisen ja poistun paikalta.

  Tsahtsahtsah ja taadiddaa,
  pientä Sopulia tanssittaa.
  Kun Ekohippisen takaa iskee meitsi,
  Enään ei heilu hänen ilkeä veitsi.
  Edestäs vaaraa vaanivaa etsit,
  Kun takaasi kurjan kohtalosi löysit.
  Vaiston varoittaman sulle tuli hoppu,
  mut Sopulin aseesta koitui leikillesi loppu.
  Taidada daidada daaa
  MUAHHAH HAHHHAH HAAAA…

  – Sopuli

  Uhri kertoo:

  ”Pomo ei ole soittanut koko viikolla, ja alan pikkuhiljaa olla huolissani sen perusteella, mitä hänestä olen ehtinyt näiden kolmen viikon aikana oppia. Vaikken yksinkertaisesti ole ehtinyt etsiä kohteitani viikolla kasaantuneiden töiden täyttämiin käsiini, ei hän ole antanut minkäänlaista huomautusta näennäisestä toimettomuudestani. Ei kai jotain ole mennyt vikaan?

  Tänä aamuna olisin jälleen käynyt keräämässä nimiä adressiini, mutta kohteeni ei avannut oveaan. Arvioin palatessani aikataulut väärin ja myöhästyin sen seurauksena töistä, mutta kukaan ei huomauttanut asiasta. Kukaan ei kiinnittänyt minuun minkäänlaista huomiota. Oli, kuin minua ei olisi ollut olemassakaan, kuin olisin kuollut huomaamatta sitä itse.

  Lähdin töistä rakennuksen sulkeutuessa, ja jokin kuudes aisti sai minut vilkaisemaan taakseni. Takanani kulkevan henkilön sormet hapuilivat taskua ja hälytyskellot pääni sisällä pärähtivät soimaan. Yritin väistää, mutta hän oli liian nopea: laukauksen kajahtaessa rakennuksen aulassa tunsin veren virtaavan selkääni repeytyneestä haavasta. Näin sivusilmällä virnistyksen hänen kasvoillaan, ja ymmärsin lopulta. Pomoni oli kertonut vihollisilleni olinpaikkani, hän oli päästänyt heidät kimppuuni kostoksi toimettomuudestani. Vaipuessani lattialle huomasin olleeni väärässä: vasta kuollessani tiesin olleeni elossa. Helpotus levisi mieleeni sen viimeisen kipinän hiipuessa. ”Ei minusta ole murhaajaksi”, ajattelin vetäessäni viimeisen, hiljaisen henkäykseni.”

  T. Matias ”Ekohippi” Kylliäinen

  Sopuli: 10p -2p (silminnäkijä) + 2p (raportti) = 10p
  Ekohippinen: 1,5p (raportti) = 1,5p


  17.10.2013 klo 17.54 Observatoriolta löydetään murhattu satuhahmo

  Tähtitorninmäen observatoriolta on löydetty murhattuna satuhahmo Menninkäinen. Teon takana on kierrätyksestä tutuksi tullut SecondHand.

  Murhaaja kertoo:

  Kun aloitin nämä toimeksiannot, olin idealistinen sinisaarela, vannoutunut maailmanpelastaja. Nyt kävellessäni ylös Tähtitorninmäkeä minua ei olisi voinut vähempää kiinnostaa kohteeni rikkeet luontoäitiä kohtaan. Oli yhdentekevää, oliko tämä jättänyt irrottamatta niitin biöjätteeseen heittämästään teepussista vai ei. Halusin vain vetää yli nimiä listalta.
  Kohteeni työvuoro alkaisi kymmenen minuutin päästä. Observatorio seisoi linnakkeena kukkulan päällä. Sujahdin portista sisäpihalle ja punnitsin vaihtoehtojani. Joutuisin valitsemaan joko näkymättömyyden tai näköyhteyden. Tällä kertaa valitsin edellisen. Olisi erittäin epätodennäköistä, että portista marssisi joku muu, jota erehtyisin luulemaan kohteekseni.
  Sitten vain odotin ja toivoin, ettei ikkunoihin ilmestyisi uteliaita silmäpareja.
  Pian kuuluivat askeleet, laukaus, vihreä takki värjäytyi punaiseksi. Uhrini kasvoilla vilahti hämmästyksen ilme ja tähtitieteilijä syöksyi kohti tähtiä.

  -SecondHand

  Uhri kertoo:

  Kaikki ei nyt ihan menny mun suunnitelmien mukaan.
  Olin jo monta kertaa nielly pettymyksen toisensa perään,
  kun mun tulevat uhrit oli onnistunu kuolemaan ennen ku onnistuin toteuttaa mun kierot suunnitelmat.
  Katkerana ja äkäsenä lompsin tähtitorninmäkeä ylös kantamuksineni.
  Joku saamarin hippi oli onnistunu piiloutumaan portin taakse,
  ja kun läähättäen pääsin mäen päälle, se hyppäs suoraan mun kimppuun.
  Eihän siinä pieni menninkäinen voinu ku kiljasta hämmästyksestä
  ja katsoo epäuskosena kuinka veri alko leviimään rinnasta takille.
  Viimesenä ajatuksena kirosin katkerasti pilalle mennyttä takkia.

  -Menninkäinen

  Secondhand: 10p (murha) + 2p (raportti) = 12p
  Menninkäinen: 0p (raportti myöhässä) = 0p


  16.10.2013 klo 20.45 Kaasuräjähdys Pihlajamäessä

  Eräältä Pihlajamäen lukuisista kotipihoista on löydetty Saarnaava hippi ruumis. Mystisen kaasuräjähdyksen taakse piiloutuu pihapiireiltä usein löytyvä Talonmies Jantunen. Yksi silminnäkijä todisti teon.

  Murhaaja kertoo:

  Talonmies Jantunen on ollut pitkään stressaantunut. Tästä oireina ollut painajaiset, yleinen ärtyneisyys ja työhaluttomuus. Lääkäri määräsi rauhoittumiseksi jotain mielekästä tekemistä.

  Kauniina syksyisenä keskiviikko iltana Jantunen lähti pihlajamäkeen pihatalkoissa auttamaan koska pihaa oli paljon ja asukkaat eivät yksin jaksaisi kaikkea tehdä. Lehtiä haravoidessa aika kului mukavasti ja Jantunen tunsi rentoutuvansa.

  Eräs asukkaista kyseli Jantuselta voisiko hän tehdä jotain asukkaiden varastoja kiusanneille torakoille ja rotille. Hmm, mietti talonmies Jantunen, minullahan on autossa mukana se uusi myrkkysekoitus jonka serkun kanssa teimme.

  Talonmies Jantunen asetteli myrkkysuihkelaatikon varovaisesti sopivaan paikkaan, veti laukaisunarun ja oli valmiina aktivoimaan myrkyn kun eräs naapureista tuli kyselemään mitä kiinteistön toisessa päässä olevalle oksakasalle voisi tehdä. Jantunen lähti avustamaan asukasta kasan siirtämisessä siirtolavalle kottikärryjen kanssa.

  Tässä välissä Severi ”Saarnaavahippi” Savukoski oli saapunut takaisin saarnamatkalta ja oli asettelemassa polkupyöräänsä varastoon. Talonmies Jantunen tuli takaisin laukaisunarun luokse, veti siitä ja kuunteli kuinka kaasupullot tyhjensivät sisältönsä varastoihin. Kuullessaan voimakasta köhinää ja tukehtumisääntä varastosta Jantunen ehti miettiä että onpas isoja rottia.

  Vilkaistuaan kulman taakse varastolle näki Jantunen maassa miehen käden. Ei voi olla totta, ähkäisi hän hädissään ja kokeili uhrin ranteesta pulssia. Kun sitä ei tuntunut, lähti Jantunen kauhuissaan juosten autolleen naapurissa asuvan mummon huhuillessa talonmiestä vielä iltakahveelle.

  Uhri kertoo:

  Lähes 2,5 viikon hiljaiselo salamurhien yrityksestä oli saanut minut
  liian itsevarmaksi kulkijaksi. Olin joko liian ylivoimainen
  liikkeissäni tai minun pääni ei kiinnostanut ketään, ajattelin mutta
  varomattomuus koitui lopulta kohtalokseni. Palatessani pimeän Malmin
  haustausmaan läpi paikallisesta pubista iltamyöhään, ei mieleeni enää
  käynyt yllätys kotirappusillani. Noteeraan naapurini haravoivan lehtiä
  viereisessä rapussa, joka luo valheellista turvallisuuden tuntua
  ilmaan. Parkkeerattuani pyörän huomaan ison mustan epämääräisen
  objektin liikahtavan ja tajuan, että on liian myöhäistä enää
  mihinkään. Pientuholaismyrkyllä varustettu kaasupommi laukeaa aivan
  jalkojeni juuressa ja jostain alitajunnastani kuulen hyvää
  syntymäpäivää muistuttavan melodian. Tajuntani himmenee kun
  viimeisillä voimillani näen viestiterveisen Talonmies Jantuselta…

  – Saarnaavahippi

  Talonmies Jantunen: 10p (murha) -2p (kotiovi) -2p (silminnäkijä) +0p (raportti myöhässä) = 6p
  Saarnaava hippi: 1p (raportti) = 1p


  16.10.2013 klo 12.00 Pidätys Kumpulassa

  Henkilökohtaiset aspektit tulevat mukaan kuvioihin, kun etsivä L pidättää Leppäkosken lounasaikaan Exactumissa. Tapaus oli etsivälle erityisen tärkeä, sillä syytteenä oli ympäristörikkeiden lisäksi myös nimen tahraaminen.

  Etsivä kertoo:

  Olen vain yksi rivikyttä ympäristörikosyksikössä. Toimenkuvaani kuuluu saastuttajien heittäminen telkien taakse. Kuitenkin tuona kyseisenä keskiviikkona tilanne oli toinen. Olin saanut tehtäväkseni toimittaa oikeuden eteen rikollisen joka ei vain syyllistynyt vakaviin ympäristörikkeisiin, vaan myös identiteettivarkauteen.

  ”Leppäkoski” peitenimellä toiminut rikollinen oleskeli tiedustelutietojen mukaan Exactumissa, tuntemattomasta syystä. Lähdin siis kunnon etsivän tavoin suoraan paikalle. Aula oli täynnä ihmisiä, silti tunnistin koteeni julmat kasvot heidän joukostaan. Otin pistoolini esiin, ja pyysin häntä antautumaan. Samalla hetkellä huomasin hänen vaatteittensa vuoratun räjähteillä, ja kätensä siirtyvän kohti laukaisupainiketta, ilkeän virneen saattelemana. Näin jo sieluni silmin otsikot ”Leppäkoski räjäytti itsensä yliopiston tiloissa, useita kuolonuhreja”. Tämä oli liikaa jopa minulle, sukunimeäni ei tahrittaisi näin, kuolonuhreista välittämättä. Viisi laukausta päähän riittää..

  – Etsivä Leppäkoski

  Etsivä Leppäkoski: 5p (pidätys) +2p (raportti) = 7p
  Leppäkoski: -5p (raportti puuttuu) = -5p


  15.10.2013 klo 14.00 Energiajae pidätetään Herttoniemessä

  Etsivä # opettelee kierrätyksen saloja Herttoniemessä ja onnistuu kierrättämään Energiajakeen oikein. Ympäristöviranomaiset huokaisevat helpotuksesta kun potentiaalinen saaste on saatu viimein oikeaan roska-astiaan.

  ”Saasta vaeltaa
  kerääntyen kaduille
  tehden kodikseen.
  Etsivän käsi korjaa,
  revolveri puhdistaa.”

  Etsivä #poistettu

  Etsivä #poistettu: 5p (pidätys) + 1,5p (raportti) = 6,5p
  Energiajae: -5p (raportti puuttuu) = -5p


  13.10.2013 klo 18.00 Toimeksiantaja tiedottaa: hulluus päättyy!

  Toimeksiantaja on mielissään erinomaisesti suoritetusta tiedustelusta. Asianomaisille ammattilaisille maksetaan sovittu palkkio.

  Sopuli 5p
  Menninkäinen 5p
  Saarnaavahippi 5p
  Etsivä Leppäkoski 5p
  Talonmies Jantunen 5p

  Tuom. huom.
  Erikoistehtävän toimeksianto lähetettiin 9.10. niille pelaajille, jotka olivat tuolloin hengissä.

  ***

  Hyvä salamurhaaja,

  Meneillään on hullu kulutusjuhla, joka ajaa toimeksiantajasi hulluuden partaalle. Tolkuton tuhlaaminen ja järjetön jätteiden tuotanto on saatava loppumaan. Mutta tarvitsemme lisätietoja, otatko vastaan tiedustelutehtävän? Tehtävä on erittäin tärkeä suorittaa hienovaraisesti, huomiota herättämättä. Huomioi, että saatat kohdata SINUN perässäsi olevia salamurhaajia, joten paina epäilyttävien henkilöiden kasvot mieleesi.
  Ilmoittaudu erikoistehtävään perjantaina 11.10. KLO 18.00 mennessä. Valitse jompikumpi aikaikkuna: LAUANTAI 12.10. klo 13.00 – 14.30 tai SUNNUNTAI 13.10. klo 13.00 – 14.30. Ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen [sensuroitu] ja merkitse samalla tehtävä näkyviin MurhaMasteriin omaan aikatauluusi.

  Ilmoittautuneena pelaajana saat sähköpostitse perjantai-iltana klo 21.00 mennessä tiedon, jos perässäsi oleva murhaaja on merkinnyt omaan aikatauluunsa tämän tehtävän sekä tiedon siitä, kumman aikaikkunan.

  Erikoistehtävä: Etsi aikaikkunasi alkupuolella toimeksiantajan edustaja Helsingin Stockmannin keittiötarvikeosastolta. Hänet tunnistaa lauantaina viininpunaisesta lierihatusta ja sunnuntaina oranssista baskerista. Esittäydy omalla peitenimelläsi ja saat tehtävälapun, jota ei saa taittaa. Lapussa on ohje tehtävän suorittamiseen tavaratalossa. Tarvitset kynää lapun täyttämistä varten. Suorita tehtävä ennen kuin aikaikkunasi umpeutuu ja palauta sitten lappu toimeksiantajalle samalle osastolle. Toimeksiantaja odottaa jonkin aikaa aikaikkunan sulkeutumisen jälkeenkin.

  Tuomaristo palkitsee 5 lisäpisteellä ne pelaajat, jotka ovat ilmoittautuneet ajoissa, merkinneet tehtävän ajoissa näkyviin aikatauluunsa, tulleet paikalle ajoissa ja palauttaneet tuomarille täytetyn tehtävälapun. Kysymykset yllämainittuun sähköpostiosoitteeseen tai numeroon [sensuroitu].

  – Tuomaristo

  ***


  13.10.2013 klo 16.15 Tohtorin kierrätyskokeilu päättyy ikävästi

  TohtoriKrabolan yritys kierrättää Ekohippinen päättyy Ekohippisen kierrätyslyijyisiin luoteihin. Tiedeyhteisö jää kaipaamaan Tohtorin uskaliaita kokeita.

  Puolustautuja kertoo:

  ”Ote Ekohippisen päiväkirjasta:

  13.10.2013
  Työmatka sujui rauhallisesti, ilman minkäänlaisia erityisiä välikohtauksia. Toisaalta on mukava tietää, etteivät vihollisen pitkä käsivarsi ulotu sittenkään ihan joka puolelle maailmaa, mutta toisaalta matkan rauhallisuuteen sekoittui myös ripaus uhkaa. Matkasta nauttiminen tuntui kuin auringon ottamiselta ukkospilven reunan alla; koko ajan yllä tuntui häälyvän epämääräinen tuntu, että pian rytisisi. Vaikka jatkuva varuillaanolo vei voimiani, en antanut suojausteni laskea hetkeksikään.

  Ja matkan loppuvaiheilla se palkittiin. Iloisten jälleennäkemisten keskellä, vastaanottokomiteoiden joukosta erotin äkkiä tuntemani kasvot, joilla ei pitänyt olla mitään asiaa juuri siellä, juuri sillä hetkellä. Koko matkan aikana pikkuhiljaa keräytynyt ihanan kevyt olo hävisi silmänräpäyksessä, ja jalkani tuntuivat muuttuneen hyytelöksi. Turvallisen seuran hävitessä juoksin pienessä paniikissa, ase valmiina ja sydän rinnassani hiiren nopeaa sykettä matkien tutun metsän viertä kulkevaa kävelytietä pitkin bussipysäkkiä kohti. Metsä on aina ollut ystäväni, mutta nyt se kätki sisälleen myös tappavan vaaran, joka saattoi koska tahansa hyökätä syksyisen pensaan takaa. Onneksi ystäväni ei tälläkään kertaa pettänyt minua, ja bussin saapuessa pysäkille juuri ajoissa pääsin turvallisesti ja nopeasti kotiin purkamaan tavaroitani.

  Koettelemukset eivät kuitenkaan loppuneet siihen. Vielä pari asiaa oli hoidettava kaupungilla ennen kuin pääsisin rauhassa viettämään iltaani teekupposen ja kirjan ääressä. Kävelin siis lähimmälle bussipysäkille keskustan suuntaan – ja risteyksessä pysähdyin: pysäkillä seisoi mustanpuhuva hahmo, hahmo, joka oli ollut minua vastassa jo noin tuntia aikaisemmin. Minä näin hänet ja pysähdyin. Hän näki minut ja lähti tulemaan kohti.

  Päiväkirja hyvä, sinä tiedät, etten ole pelkuri, mutta tuossa tilanteessa en voinut muuta kuin kääntyä juoksemaan. Silminnäkijöitä ei ollut mailla halmeilla, ja minunkaltaiseni ampujan kaksintaistelu vihollisen agentin kanssa ei olisi voinut päättyä kuin yhdenlaiseen tulokseen. Enkä minä olisi ollut se, joka selviäisi kohtaamisesta hengissä. Juoksin siis niin lujaa kuin jaloistani pääsin, etsien katseellani jotakin paikkaa johon piiloutua, kun jokin sisälläni nosti päätään. Piiloutuminen ei ratkaisisi mitään, murhaaja olisi perässäni edelleen, vaikka nyt pääsisinkin pakoon. Tämä ei voinut jatkua näin, kävi miten kävi.

  Murhaaja kannoillani juoksin kulman ympäri ja piilouduin väijyksiin tienviereen pysäköidyn auton taakse. Piilopaikastani näin murhaajan hiljentävän vauhtiaan, mutta jatkavan silti kulkuaan lähemmäs, lähemmäs… Pikemminkin epätoivon vimmalla kuin rohkeuttani osoittaen hyökkäsin auton takaa ampuen aseellani silmittömästi. Näin hänen suuliekkinsä välähtävän, mutten tuntenut osumaa ruumiissani. Ilmeisesti yllätykseni tepsi, sillä laukausten äänten kaikuessa korvissani ja veren metallisen maun levitessä suuhuni (olin hyökätessäni puraissut kieltäni) näin vastustajani vaipuvan maahan veri luodinreiästä valuen. Jalkani tärisivät, ja siinä hengitystäni tasaten näin bussini ajavan ohi. No, mitäpä tuosta. Niitä tulee aina lisää. Kunhan vain pysyn elossa.”

  T. Matias ”Ekohippi” Kylliäinen

  Tohtori Krabola: -5p (raportti puuttuu) = -5p
  Ekohippinen: 5p (itsepuolustus) + 2p = 7p


  11.10.2013 klo 15.45 Parkkipaikalta löytyy ruumis (osa 2)

  Siltä tietyltä Pihlajamäen lukuisista parkkipaikoista on löydetty Lokapojan ruumis. Oikeutta Pihlajamäessä on jakanut SecondHand.

  Murhaaja kertoo:

  15.45 liu’un vähin äänin kohteen pihalle, näen tämän auton parkissa. En tiedä, olenko tullut tappamaan vai kuolemaan, mutta hiljaiselon on loputtava. Ensimmäisen murhani euforia on haihtunut jo ajat sitten. Haluan metsästää.
  Kohteeni on erittäin ansioitunut siivousalan yrittäjä, ja tiedän, että jos vähänkin mokaan, löydän pian itseni lähimmästä roskiksesta. Tämän ajatuksen siivittämänä pyörin roskakatoksen ympäri etsien parasta väijytyspaikkaa. Aika alkaa käydä vähiin. Roskakatosta ei ole lukittu, joten luikahdan sisään. Katoksen yläreunaa kiertää kolmelta sivulta tiivis verkko, täydellinen tarkkailuun. Varsinainen metsästysmaja. Kohteen auto on muutaman metrin päässä. Laskeskelen, että jos hän kiertää auton matkustajanpuoleiselle ovelle, pystyisin ehkä ampumaan hänet verkon läpi. Tietenkin hän tarkastaisi autonsa ennen lähtöään. Aseeni kantomatkasta en kuitenkaan ole ihan varma. Paska kiinalainen! Kapuan roskalaatikon päälle ja kuikuilen verkon läpi. Kohde ilmestyy samalla hetkellä. Sekunnin olen varma, että hän katsoo minuun. Sitten hän lähtee kiertämään parkkipaikkaa ympäri, tähyillen joka suuntaan. Paranoidi kaveri, ajattelen. Mutta ehkä hänellä on syytä siihen.
  Kohde kulkee edestakaisin. Lämpenee, kylmenee, lämpenee… Päätän, etten paljasta olinpaikkaani ellei osuma ole varma. Kohde tulee lähemmäksi, tähtään häntä rintaan verkon läpi. Ei hemmetti, sehän tulee tänne! Kohde kääntää roskakatoksen kahvaa ja saa niskaansa odotetun, ja silti niin odottamattoman luotisateen.

  -SecondHand

  J.K. Ensi kerralla varaan mukaan lihaveitsen ja otan koipipalan tuliaisiksi dobermainnelle. Ruokaa ei saa heittää roskiin.

  Uhri kertoo:

  Olin lähdössä matkaan autolla ja saavuin vaaralliseksi osoittautuneelle
  parkkipaikalleni. Kiersin aluetta ajatellen, että, jos yksi piileksi
  autojen lomassa, sen voisi tehdä toinenkin, ja ylimääräisten
  läsnäolijoiden mahdollisuus oli karsittava, sillä auton pohjaa
  tarkastaessani olisin liian helposti lähestyttävissä. Äkisti parkkipaikan
  läpi alkaa luontevasti lonnia ventovieras miekkonen, ja, kuinka tuttua,
  hänen vektorinsa leikkaa omaani. Päätän muuttaa kulkusuuntaani saadakseni
  hänet paljastamaan mahdolliset aikeeni ja tarkistaa samalla roskakatoksen.
  Avaan katoksen oven, kuulen äänenvaimentimen yskähdyksen ja tajuan
  kävelleeni suoraan ansaan. Näinhän oli käydä viimeksikin. Oi ironiaa.

  Olin ollut huolissani väärästä ihmisestä. Murhaaja oli katoksessa, eikä
  alkuunkaan sen lattialla tai tietämättömänä tapahtumista: hän oli uhrannut
  kyvyn liikkua äänettömästi ja nopeasti täydelle tiedolle. Hänellä oli
  erinomainen väijypaikka nurkassa, roskapönttöjen päällä. Näkymättömissä
  hän näki kaiken ja hänen tarvitsi vain odottaa. Minä olin ylimääräisenä
  onnenpotkuna kävellyt suoraan ansaan ja saanut pistoolista, mutta
  tarkkuuskivääri oli valmiina jalustallaan ja tähtäsi suoraan autolleni.
  Olisin ollut mennyttä kummallakin tavalla.

  Vajosin pimeyteen täynnä ihailua.

  – Lokapoika

  SecondHand: 10p (murha) +1p (ammattimaisuus) +3p (tittelitön -> lisuri) +2p (raportti) = 16p
  Lokapoika: 1,5p (raportti) = 1,5p


  11.10.2013 klo 09.55 Poliisi antaa ensimmäisen varoituksen!

  Poliisi on antanut ensimmäisen varoituksen liiallisista kierroksista. Arpajaislain mukaan jokaiseen sektoriin pitää osua samalla todennäköisyydellä, joten tänään etsivä T kävi toimittamassa huomautuksen Rosvosektorille havaituista epätarkkuuksista arvonnoissa. Kuitenkin viimeisessä arvonnassa myös etsivä osui Rosvosektoriin. Häntä jäädään kaipaamaan.

  Etsivä kertoo:

  Sumuinen aamu Helsingissä. Saavun punasilmäisenä toimistolle, potkaisen huonosti toimivaa kahviautomaattia ja avaan kirjepostini. Revin hyllystä tavoittamani viimeisen konjakkipullon hampaillani auki ja kulautan kunnon annoksen kurkkuuni. Ei tunnu missään, vanhakaan ei ole vielä palanut. Ja niin sen kuuluu ollakin, sillä selvinpäin tätä duunia ei kestä.

  Ensimmäinen kirje sisältää yllätyksen. Viimein!

  Uusi toimeksianto

  Tehtävä: Pidätys
  Kohde: Gangsteripomo Rosvosektori
  Paikka: Exactum
  Voimankäyttö: Kaikki sallittu

  Tänään on siis päivä, jolloin pahamaineinen gangsteripomo, ympäristörikollinen, pistoolisankari, veitsiheikki, pommihirmu, Tony ”Rosvosektori” Leppäkoski jää satimeeni. Otan lisää huikkaa konjakkipullosta ja hymyilen leveästi. Tartun heti toimeen. Lipas täyteen kuteja, luotiliivit päälle, silmiin tiukka tappajan katse.

  Marssin kohteeseen suoraselkäisesti, nopein askelin ja takinliepeet liehuen. Siemailen halpaa viskiä taskumatistani ja tarkastan ympäristön: toistaiseksi rauhallista. Tyttö lukee kirjaa, poika selailee lehteä. Sitten kaikki tapahtuu nopeasti. Suurrikollinen Leppäkoski saapastelee reteästi paikalle, kädet taskussa ja gangsterinvirne naamallaan. Tekee pahaa katsoakin moista roistoa vapaalla jalalla.

  Vihani purkautuu, en voi hillitä itseäni. ”Rosvosektori, antautukaa!,” karjun ja vedän pistoolini esiin. Niin tekee salamannopea kohteenikin. Alkaa raivoisa tulitaistelu, josta tiedämme heti: tämä käydään kuolemaan saakka. Puren hammasta yhteen ja tulitan. Hylsyt kilisevät lattialle, tyttö kirkuu takanamme, poika pyrkii suojautumaan. Vaihdamme laukauksia, kunnes näen luotien repivän kohteeni rintaa pursottaen punaista hurmetta hänen paidalleen. Hän on heti vainaa. Virnistän.

  Sitten katson alas. Siitä, missä ennen oli hyvin treenattu vatsani ja päällä paksut luotiliivit, näkee nyt läpi. Maisema ei ole kaunis ja kengilleni valuva mössökin taitaa olla sekoitus verta, vatsalaukkua ja aamuista automaattikahvia. Tömähdän selälleni sydän vielä pamppaillen. Näin tämä päättyy, tiedän sen. Lähden täältä saappat jalassa, urhona kaatuen ja malttamattomuuttani kiroten.

  Terveisin,
  Etsivä T

  Pidätetty kertoo:

  Mikä on pahempaa kuin ihmisten murhaaminen? ”Ympäristörikollisuus”, sanon itselleni. Olin toimeksiantajalleni uskollisesti toimittanut useammankin saastanaiheuttajan öljyisimmille kalavesille, silti polte rinnassani vaati minun tekemään enemmän, vaalimaan yhteistä luontoamme. Minulla oli pitkässä listassani jälleen muutama kuuma nimi, jotka poistaisin hellävaraisesti tahraamasta yhteiskuntaamme.

  Kumpula tuntui olevan luonnonvihaajien pesäpaikka, sillä jo useampi kohteeni oli kohdannut siellä loppunsa. ”Niin on myös käyvä tänä perjantaina”, ajattelin astuessani Exactum-nimiseen rakennukseen sisään työasioissa. Käytävällä istuvat opiskelijat olivat autuaan tietämättömiä siitä, millainen ympäristön sankari heidän keskuudessaan liikkui. Se mitä en tiennyt, oli että vastaani kulkeva hahmo ei ollut opiskelija ja oli hyvin tietoinen saavutuksistani. Tuskin ehdimme ohittaa toisiamme, kun kuulkin olkani yli koodinimeni ”Rosvosektori!”. Katsoin taakseni, ja vaistoni saivat vallan, vetäisin rakkaan pistoolini hyvin nopeasti ja minun tietämättäni myös viimeisen kerran. Kuulin viimeisenä asiana luultavasti saastuttavan öljy-yhtiön palkkaaman ihmisolennon sanovan ”Antautukaaaaaah…”.

  Uskollinen aseeni oli tehnyt viimeisen ympäristötekonsa lävistäessään varjostajani verisuonten nestetilannetta ylläpitävän elimen. Valitettavasti myös oma punasolupitoisuuteni oli suurelta osalta siirtynyt Exactumin seinälle, pienen lyijyrikastuksen saattelemana.

  Kuoleman onnenpyörä oli viimein osunut minuun, sektorini pinta-ala oli kulman myötä mennyt viimein nollaan. Kohdallani ei ostettaisi enää vokaalia..

  – Rosvosektori

  Etsivä T: 5p (pidätys) +2p (rapotti) = 7p
  Rosvosektori: 5p (tappo) +2p (raportti) = 7p


  10.10.2013 klo 16.37 Parkkipaikalta löytyy ruumis

  Eräältä Pihlajamäen lukuisista parkkipaikoista on löydetty MrMusclen ruumis. Internetin keskustelupalstoilla Lokapoika-nimimerkillä esiintyvä kansalainen epäilee MrMusclen valinneen väärän lähiön hengailupaikakseen.

  Epäonninen murhaaja kertoo:

  putsaan viel edellisen ruhon jäämiä puukostani ku saan sähköpostii seuraavan epäonnisen tiedot. se tyyppi on joku vanhus. nauran et ei vois helpommin mennä. ku luen tietoja eteen päin ni huomaan et se on kohta liikkeellä. perkele täs tulee kiire. otan puukon ja aseen ja lähen juoksee.

  perillä on sellane iso tyhjä parkki paikka jos on autoi kaikkial. tulee heti mielee et sinne jonku ison auton taakse pääsee hyvin piiloo odottaa. katon kelloo ja huomaan et tuli juostuu turhaa. vittu. täshä on viel hyvin aikaa. lähen kävelee taloo ympäri ja katon ettei se pääse mistää livahtaa. ku kaikki näyttää hyvält ni meen takas sinne parkki paikalle. täst se kuitenki kävelee houkka.

  oon oottanu jo hetken ja mietin et mikä sil kestää. sit nään sen parkki paikan toisel puolel jonku tyypin. vedän aseen esii ja oon valmis ampuu. perkele se onki joku väärä tyyppi. mietin et menis nyt äkkii vittuu ennen ku ammun kans sen. just samal nään ku se oikea epäonninen kävelee parkki paikan toisel reunal. se on tulos just sitä reittiä ku mietinki. tää menee ihan helvetin hyvin. ku se on mun kohal ni vedän aseen ja alan tulittaa. vitun vanhus väistelee luoteja ku jossain paskassa scifissä. se vetää kans aseen ja alkaa ampumaan mua. ammun nii kauan ku huomaan ettei sormi meinaa enää jaksaa puristaa liipasint. katon alas ja vatsast valuu verta ja suolen pätkiä. kaadun naamalleni maahan verisee kuralätäkköö ja mietin et tää on ehkä paskin tapa lähtä. eikä se homo ees kuollu.

  -MrMuscle

  Puolustautuja kertoo:

  Olin lähdössä ostoksille, kun katseeni lukittui kotitaloni parkkipaikalla
  kävelevään ventovieraaseen. Hän vaikutti olevan oikaisemassa alueen läpi.
  Epäilemättä aivan sattumalta hänen vektorinsa leikkaisi omani. Vai niin.
  Käteni puristi asetta takkini taskussa ja valmistauduin tilaisuuteeni.
  Äkisti näin liikettä aivan toisella puolella: maasta, juuri ohittamani
  auton suojasta ylös ponnahti toinen hahmo ase kädessään. Kirosin,
  tempaisin aseeni esiin ja aloin kääntää sitä kohti kohdetta.

  Nopeus tai tarkkuus. Valitse yksi. Hän ampui ensin, minä osuin.

  – Lokapoika

  Lokapoika: 5p (tappo) +1,5p (raportti) = 6,5p
  MrMuscle: 2p (raportti) = 2p


  10.10.2013 klo 13.05 Itäkeskusessa viuhuu puukko!

  Elliminator kohtaa eläimellisen loppunsa Itäkeskuksen Faunattaressa kun Sopuli ponnistaa ylläkällä ja veitsi tanassa. Tapahtumapaikalle jäi tiettävästi yksi silminnäkijä.

  Murhaaja kertoo:

  Pieniin korviini on kantautunut huhu pahamaineisesta Elliminaattorista, eläinten ilkeästä kiduttajasta. Ilkeyksissään tuo telkeää eläimiä ahtaisiin häkkeihin ja nautinnollisesti tarkkailee näiden ahdinkoa pienessä vankilassa. Voin vain arvailla mitä muita kauheuksia tuo ilkeä noita vangeilleen tekee. Siispä oli aika jälleen kierrättää ongelma pois yhteiskunnasta.
  Tiedustelu paljasti, että tuo pahan kätyri oli jälleen etsimässä uusia uhreja. Suuntasin Itäkeskuksen Faunattareen, jossa moni pieni pörröinen eläin oli ahtaasti teljettynä vankilaansa. Kiehuin raivosta ja vain vaivoin sain hillittyä itseni, etten siinä paikassa pistännyt kierrätykseen koko paikkaa kaikkine kidutusvälineineen ja vanginvartijoineen. Vedin syvään henkeä ja odotin uhriani.
  Päätin, että uhrini ei ansaitse nopeaa kuolemaa luodista, joten vedin esiin pitkän ruosteisen veitsen.
  En joutunut odottamaan pitkään, kun tuo sydämetön sadisti ilmaantui paikalle ja ensin ilkkui vangeille. Seuraavaksi hän katseli uusia häkkejä tuleville uhreilleen. Silloin minulle riitti.
  Hyökkäsin nopeasti hyllyjen takaa ja huudahdin kohta maatuvan uhrini nimeä. Uhrini kääntyi hätäisesti, otti varovaisen askeleen taakse, mutta liian myöhään. Upotin veitseni syvälle, uudelleen ja uudelleen. Yksi siisti viilto ei nyt riittänyt, halusin tehdä esimerkin. Lukemattomien iskujen ja viiltojen saattamana uhrini päästi hennon ”voi ei” voihkaisun ja lysähti maahan.
  Vilkaisin kauhusta jähmettynyttä sivullista, nuolaisin veistäni ja sanoin ”pidän sinua silmällä – muista tämä, kun seuraavan kerran ajattelet kahlita eläimiä häkkeihin”.
  Poistuin paikalta tyytyväisesti hyräillen.

  Kihihii ja hahhahhaa,
  pientä Sopulia naurattaa.
  Elliminaattori, tuo Marsujen kauhu ja hiirien hirmu,
  Naamallesi jäätyi nyt tuo eläimellinen virnu.
  Hyllyjen välistä iskee Sopuli,
  Uhrilta housuihin valahtaa ripuli.
  Yhä uudelleen käy veitsen välähdys,
  Hiljaa kuuluu viimeinen älähdys.
  Lallati lallati laa
  MUAHHAH HAHHHAH HAAAA..

  – Sopuli

  Sopuli: 10p (murha) -2p (silminnäkijä) +1p (paikka) +0p (raportti myöhässä) = 9p
  Elliminator: -5p (raportti puuttuu) = -5p


  09.10.2013 klo 23.33 Ongelmajätteen virheellinen sijoitus Espoossa

  Kuukauden työntekijä menehtyy autossaan altistuttuaan ongelmajätteelle. Ongelmajäte oli ilmeisesti päätynyt autoon Lokapojan toimesta mutta sitkeistä etsinnöistä huolimatta teolle ei ole löytynyt todistajia.

  Murhaaja kertoo:

  22:00
  Herätyskello soi punaisesti kämppäni liuotinhöyryissä. Nyt olisi aika
  lähteä. Sain oven auki ennenkuin kouristava yskä pudotti minut kierimään
  alas portaita, käpertyneenä palloksi astian ympärille. Sen astian, joka ei
  saisi särkyä. Astian, joka voisi olla vuotamatta enää yhtään enempää.
  Hoipuin autolleni, jonka maalipinta yhä kupli lempeästi taktisissa
  kohdissa. Asettani, kaunista, uutta asettani oli pitänyt testata. Tein
  tarpeelliset turvatoimet ja annoin auton tuulettua, mutta silti kaikkien
  kokeideni jäljiltä yskin verta kaahatessani kohti kapeaa aikaikkunaa ennen
  kohteen lähtöä. Jos olin ajoittanut kaiken oikein, ehtisin levittää myrkyn
  ja viimeisin seokseni pysyisi silti vahvana, eikä tällä kertaa ehtisi
  harmittomasti haihtua ennen kuin kohteeni palaisi autolleen.

  Löysin paikan. Löysin auton. Odotin ikävät ihmiset pois. Vedin hanskat
  käsiini, hiivin autolle, avasin astian ja levitin myrkyn. Josko edes tällä
  kerralla? Pimeä ehkä auttaisi temppuani pysymään huomaamattomana. Kohteeni
  oli vainohullu ammattilainen jostain Helvetin alimmista syövereistä:
  jäämällä paikalle voisin vain vaarantaa suunnitelmani entistä pahemmin.
  Harpoin takaisin autolleni ja ajoin tieheni ennen kuin kohde tuli ulos.

  01:15… 02:30… 02:45… 3:34… 4:20…
  Nukun huonosti, heräilen yhtenään hiestä märkänä kohteeni kiivetessä
  ikkunasta, nauraessa ulkopuolella, kyhätessä pommia roskiskatoksen
  suojissa. Ei viestiä toimeksiantajalta. Yön selkeydessä tajuan viholliseni
  olemuksen: Se on liskoihminen. Oktonautti-umpio! Tai delfiini! Kiero
  puolifisu, joka pidättelee hengitystä tuntitolkulla ja VIRNUILEE kaiken
  aikaa! Näen kuinka se pitää rattia evissään ja virnuilee myrkyn
  täyttämässä autossa ja ajaa ja ajaa vaan. Saan unta vasta avattuani
  ikkunan vihollisille päästäkseni labran huuruista eroon.

  Aamun lehdessä Torikan kerrotaan löytyneen kuolleena saastuneesta
  autostaan. Ovela on, tuumin ja lasken lehden hanskalaatikon pohjalle. Kun
  löydän saman lehden samalla uutisella kahdesta satunnaisesta
  lehtiroskiksesta, alan vihdoin uskoa. Onnistuminen. Se maistuu vereltä.

  – Lokapoika

  Uhri kertoo:

  Loka-alalla toimii monenmoista toimijaa. Toiset dumppaavat ulostevesiä sadevesiviemäreihin ja rasvajätettä päiväkotien pihoihin tai eivät maksa jätevedenpuhdistamolle koko hintaa. Toiset taas hoitavat kaiken sääntöjen ja ohjeiden mukaan ja toivottavat asiakkailleen vielä hyvät joulutkin. Minä kuuluin jälkimmäisiin.

  Kilpailu on kovaa, sain sen huomata rankalla tavalla. Loka-autoni oli parkissa asiakkaan pihassa ja minä turisemassa asiakkaan kanssa. Kun palasin autolle ja lähdin ajamaan, haistoin jotain outoa. Autoni ilmastointiin oli tungettu jotain ongelmajätettä ja hengittäminen kävi vaikeaksi. Yskin keuhkoni kojelautaan ja lysähdin rattia vasten elottomana.

  Tuhkatkaa edes ruumiini ja romuttakaa autoni oikein.

  -Kuukauden työntekijä

  Lokapoika: 10p +1p (uusi murhatapa) +1p (sitkeys) +2,5p (raportti) = 14,5p
  Kuukauden työntekijä: 2p (raportti) = 2p


  09.10.2013 klo 20.13 Señorita kellistyy luoteihin Kalliossa

  Tilkkutäkin keskiviikkoilta oli kulunut flamenco-rytmeihin eläytyessä. Seuraavaksi tahtia löi Rosvosektorin pistoolin iskuri. Järkyttynyt silminnäkijä kertoo: ”Palaset tanssivat ilmassa!”

  Murhaaja kertoo:

  Kuten monen muunkin valveutuneen kansalaisen illanviettopaikka, myös minun olinpaikkani oli pimeä tihkusateinen syysilta kalliossa. Olin rikollisen hyvännäköisen olemukseni kylkiäisiksi sytyttämässä sikariani butaanipitoisella sytyttimellä, joka ei syystä tai toisesta halunnut kosteassa ilmassa toimia. Vaikka pahantahtoiseen ja egosentriseen tyyliini se ei sopinutkaan, harkitsin tulentekovälineden väliaikaista lainaamista ohi kulkevalta naiselta. Kyseisestä tapahtumasta meni puolisen sekuntia, kun olin jälleen oma itseni. Otin, tuttuun tapaani, vaimennetun kertalaukauksia tulittavan käsiaseeni taskustani ja annoin veren tanssahdella flamencomaisesti viattoman naisen takin selkämyksestä.

  Uhrin takissa oli juuri se mitä esine mitä havittelinkin, pelastukseni. Vaikka kyseessä olikin lähikioskista haettu halvin tupakansytytin, lähti sikarini oikein nätisti palamaan, aivan kuten viattomat uhrini krematoriossa.

  – Rosvosektori

  Uhri kertoo:

  Satoi. Tiedäthän sinä, mitä minä ajattelen sateesta: veden tuhlausta. Katselin vastaankulkijaa ja totesin: haiman, maksan, sydämen, veren, limakalvojen ynnä muiden tuhlausta. Päästäisi jo sisuksensa kiertoon, murahdan puoliääneen.

  Hetken vain kävelen turhassa sateessa, ohi valssaa ylitäysiä roskapönttöjä, jotka röyhtäilevät sisältöään sinne tänne. Nyrpistän kulmakarvojani. Sitten vastaan tulee toinen kulkija: hapen, veden, kirsikoiden, perunoiden, savusillien ja kaiken muun hänen henki- ja ruokatorveaan pitkin vastahakoisesti kompastelleiden ainesten tuhlausta. Huudan hänen peräänsä: Olet energiasyöppö mutta täysin tehoton, nykyinen ilmastopolitiikka ei kestä kaltaisiasi ihmisiä!

  Yritän hiukan rauhoittua. Kaikin voimin (mitä energian tuhlausta tämäkin!) estän huuliani paasaamasta ylitsepursuavista kaatopaikoista ja jätteen asemasta maapallon parhaiten menestyvänä eliölajina. Kolmas vastaantulija kuitenkin saa minut jälleen suunnittelemaan koko Suomen ihmisten myrkyttämistä kätevästi juomaveden avulla: hän on silkkaa kuuluisan suomalaisen opiskelujärjestelmän, sosiaaliturvan, sairaanhoidon, sananvapauden, demokratian ja katujen puhtaanapitolaitoksen tuhlausta!

  Ohitan hänet halveksivasti tuhahtaen.

  Sitten yllätys: luoti selästäni läpi. Ihailen, kuinka punainen nesteeni alkaa virrata ulos, ja tajuan; kaikki edellä mainitut seikat pätevät myös minuun.

  (murhaajalle: tulen yliluonnollisesti ulvomaan perässäsi ellet kierrätä minua oikein!)

  -Tilkkutäkki

  Rosvosektori: 10p (murha) -2p (silminnäkijä) +1,5p = 9,5p
  Tilkkutäkki: 2,5p


  09.10.2013 klo 17.50 Keskustakin aktivoituu

  Mr Muscle on innostunut biojätteen tuottamisesta. Kahden kauhistuneen silminnäkijän mukaan puukkoon kaatui tällä kertaa Piikki.

  Murhaaja kertoo:

  tänään pitäis nähdä taas vähän verta. tää tyyppi tunnetaan nimellä ”Piikki” ni ajattelin et se varmaan tykkää jostain terävästä kylkiluiden välissä. se on opiskelemassa keskustassa jotain espanjaa ihan ku suomen kieli ei riittäis. terotan vanhan kunnon moran ja pistän sen vyölle ennen ku lähen matkaan. taas vittu sataa. ku saan keikoist tarpeeks rahaa ni muutan kyl johonki Maltalle.

  kävelin joku sata porrasta ylös ja vituttaa. onneks näen sen tyypin luentosalin oven välistä ni tiedän et en kiivenny turhaa. menin alemman kerroksen penkille istumaa ettei se nyt heti ovella hyppää naamalle ja odotin siinä. sit se kaveri käveli portaita alas jonku toisen kanssa. ku ne pääs mun eteen ni vedin vanhan kaverin vyöltä ja survoin sen sinne kylkiluiden välii niinku lupasin. se yritti jotai kompuroida taakse päin mut melkei vaa kaatu omii jalkoihinsa. nauratti ihan ku puukko uppos lihaan. sen kaveri tuijotti mua paskat housussa ku lupasin tulla sen uniin. joku tyttö jota en ollu ees huomannu siinä samas kerrokses alko kiljumaan ku kävelin portaita alas. yhen vastaan tulijan suu aukes ku kävelin siinä verinen mora kädes ja sit mä katoin sitä sillee et parempi vaa huolehtii omist asioist.

  -MrMuscle

  MrMuscle: 10p (murha) -4p (kaksi silminnäkijää) +1,5p = 7,5p
  Piikki: -5p (raportti puuttuu) = -5p


  09.10.2013 klo 11.20 Pihasiivousta Viikissä

  Yliopiston pihaosasto on työntouhussa. Talonmies Jantunen on kierrellyt Viikissä ja löysi Unisportin edustalta Yön Titaanin, jonka siirsi hyvänä työntekijänä samantien kierrätyslavalle muutaman lyijyluodin saattelemana. Teolla ei tiettävästi ollut yhtään silminnäkijää.

  Murhaaja kertoo:

  Rotansurma on nälkäinen. Rotansurma haluaa lisää! Lisää verta!

  Talonmies Jantunen herää päiväunilta rajusti säpsähtäen. Mikä painajainen, päivittelee Jantunen. Aiemmin päivällä biojätteeksi lajiteltu Hovimestari kummitteli yhä ajatuksissa. Parempi mennä takaisin hommiin vaikka ulos kun kerran sadekin on jo loppunut. Raikas syyskeli tervehti Jantusta ja se sai painajaisen painumaan mielessä taka-alalle. Viikissä on mukavat pihamaat, aina kun opiskelijat eivät niitä ehdi sotkemaan, tuumi Jantunen ja matkasi kohteeseen.

  Ja taas ne ovat rillutelleet, Jantunen kiroili keräillessään roskia ruohikolta. Opiskelijat eivät sitten koskaan opi vaikka kuinka puhuvat maailman parantamisesta. Joskus kyllä pitää ottaa vitsa ja annettava niille kolttiaisille kurinpalautus, kunnon opetustuokio! Keräillessään tyhjiä tölkkejä (verovapaita ja rutussa tietenkin) Jantusella alkoi jälleen vihan musta varjo mielen syvyyksistä nousemaan. Ei kyllä nyt on otettava kahvitauko, Jantunen tuumasi ja lähti kävelemään kohti läheistä kahvilaa.

  Kahvilan edessä oli henkilökunta tupakilla rupattelemassa mukavia. Jantunen laski roskasäkin talon kulmalle, katseli hetken ympärilleen ja huomasi kuinka nuori nainen tummassa asussaan tuli viereisestä ovesta ulos. Puhelin ensimmäiseksi niin rivakasti käteen että taskusta lenteli kuitteja ja purkkapapereita. Perhana kun tuollainen sapettaa, Jantunen kihisi, mutta anna nyt olla ja mene ottamaan se kahvi. Jantunen käveli sisään tytön vierestä tätä vihaisesti mulkaisten. Tyttö ei ollut huomaavinaan vaan räpelsi puhelimensa kanssa. Henkilökunta huomasi Jantusen menevän tiskille joten hekin lopettivat rupattelunsa ja tulivat sisään. Yksi kahvi, Jantunen tilasi vain vaivoin pitäen äänensä ystävällisenä. Kahvikuppi käteen ja sitä simaisten. Kuumaa! Niin kuumaa että kieli palaa! Jantunen lähti välittömästi pihalle viilentämään kahvia ja tunteitaan.

  Mutta siellä se tyttö yhä oli, puhelin kädessä ja napit korvissa. Jantusen oikea käsi meni takin taskuun ja kohtasi siellä rotansurman. Jantusen mielen valtasi kuuma pimeys kun Painajainen nousi jälleen pintaan. Kukaan ei ollut kuulemassa pientä kimeää ääntä joka vaati lisää verta! Ei edes tyttö joka oli yksin pihalla puhelimessaan. Laukaus oli niin hiljainen ja tarkka ettei tyttö tiennyt kuolleensa edes kaatuessaan.

  Ruumis päätyi energiajäte-astiaan pienen kimeän äänen säestyksellä jonka yksin talonmies Jantunen kuuli .. Pala!

  Uhri kertoo:

  Yön titaanin titaanilihasten hoivaaminen koitui jälleen kohtalokkaaksi, kun Viikin Unisportin pihalla seisseeseen pyörään oli asennettu epämääräinen paketti. Nokkelana titaanina Yön titaani perääntyi paikalta heti ensihavainnon jälkeen, ja alkoi älypuhelimellaan etsiä tietoa pommiryhmän saavuttamiseksi. Väijyssä oli vain vieläkin nokkelampi suuruus, sillä paketti oli vain hämäystä, ja tappava luoti osui Yön titaania selkään tämän kartellessa ”pommilla” varustettua pyöräänsä. Kuolinpaikka on titaanille tuttu, ja Yön titaani harkitseekin ottavansa yön vakavammin tulevissa lihasterästyksissä.

  Talonmies Jantunen: 10p (murha) +0p (raportti myöhässä) = 10p
  Yön Titaani: 1p (raportti) = 1p


  09.10.2013 klo 07.55 Kiinteistöhuoltoa Kampissa

  Talonmies Jantusen laukaus eräässä Kampin porraskäytävässä päättää Hovimestarin jatkuvan valituksen etikettivirheistä. Kauhistunut silminnäkijä katsoo vierestä kun Jantunen kippaa raadon, rouskis rouskis, serkkunsa biojäteauton kyytiin.

  Murhaaja kertoo:

  Hovimestarit, nuo yltäkylläisyyden ja turhuuden kuvakkeet. Jos jokin on vaikka vain vähän käytetty niin se heitetään menemään. Roskat sinne tänne kunhan ne saadaan pois silmistä. Talonmies Jantunen ja hänen serkkunsa olivat jo pitkään miettineet mitä näille snobismin esikuville voisi tehdä. Kahvihetki pullan kera (ei enää korvapuusteja) vain venyi ja venyi niin että työt melkein jäivät tekemättä. Erilaisia ajatuksia tuli kummallekin mieleen mutta lopputulos oli silti sama.

  Niistä paskiaisista on päästävä eroon!

  Sateisena aamuna talonmies Jantunen oli korjaamassa pientä sähkövikaa eräässä keskustan kerrostalossa. Talo itsessään ei ollut mitenkään erikoinen mutta asukkaat .. jäteastiat pursuivat jatkuvasti yli. Tämä sai jälleen talonmiehen vihaiseksi. Rapussa ollessaan kuuli Jantunen keskustelua ylemmistä kerroksista. Joku puhui hyvin määräilevällä äänensävyllä. Komenteli tekemään poissa ollessaan kaikenlaista. Määräiltävän vastauksista pystyi Jantunen päättelemään että pompottaja on Hovimestari! Nyt sinä sälli viimeiset määräilyt olet määrännyt, kihisi Jantunen hiljaa mielessään. Taskustaan Jantunen kaiveli rotansurmaa, sitä pientä pistoolia joka isältä oli jäänyt, viritti sen valmiiksi ja jäi odottamaan alas tulevaa hissiä.

  Komentelu vain jatkui koko matkan ajan. Ei halvattu, palvelija on vieläkin mukana, harmitteli Jantunen. Kaikkea sitä joutuu viattomankin nähdä. Hissi pysähtyi, ovi aukesi rivakasti ja ulos astui tyylilleen ominainen Hovimestari. Taakseen katsoen hän varmisteli ettei palvelija naarmuta laukkuja mutta käännyttyään, pysähtyi hän paikoilleen hämmentyneenä. Varmasti mietti kuinka joku kehtaa osoitella häntä aseella.

  Laukaus kaikui hiljaa rappukäytävässä. Hovimestari kiroili viimeiset sanansa ja palvelija .. hän hymyili.

  Uhri kertoo:

  Quel beau matin, miten kaunis aamu! Keskustelen ystäväni kanssa henkevästi yhteiskunnassamme vallitsevasta kapitalistisesta paradigmasta ja sen välittömästä influenssista yksilön ympäristöarvoihin. Täysin uppoutuneena keskustelun virtaan astun varomattomasti ulos hissistä ja kohtaan oman kuolemani silmästä silmään. Décès, se katsoo syvälle silmiini ja nyökkää hyväksyvästi. Se tietää, että suurmiesten on kuoltava nuorena. Katson rintaani ja tunnen, kuinka elämä valuu minusta kuin paksu viini hanasta. Nautin sitä vielä lasillisen, ja lasin särkyessä maahan tiedän, miten paljon se tulee maksamaan Teille, koko ihmiskunnalle.

  Lex talionis…

  Talonmies Jantunen: 10p (murha) -2p (silminnäkijä) -2p (kotiovi) +2p (raportti) = 8p
  Hovimestari: 1,5p (raportti) = 1,5p


  08.10.2013 klo 19.40 Arabianrannassa biojäte hylätään sivukujalle

  Hämärässä hiiviskely ei aina estä paljastumasta palkkamurhaajalle. Vatsaan ammutun valonaran kaksi ystävää todistivat MrMusclen toisen veriteon tänään. Viranomaisten mukaan Vanhankaupunginlahteen on valunut huomattavia määriä verta viemärin kautta.

  Murhaaja kertoo:

  nyt vituttaa niin että on kohta pakko tappaa joku. en saa verta pois mun lempi housuista. onneks sain just uuden keikan ni ei tarvi mennä pistää moraa jonkun kadulla kävelijän vatsaan.

  mun pitää nistiä joku tyttö. en tykkää lyödä naisia ni pitää sit kai ampua. tarkistin et aseessa on panoksia ja lähin sateeseen. pitääkin sataa saatana. pääsin melkein perille Arabianrantaan missä sen tytön piti olla tanssitreeneissä kun se käveli mua vastaan. miten se nyt perkele jo etuajassa täällä kävelee. tietyst vieressä sillä oli kanssa kaks jotain kikattavaa kaveria. teki mieli ampua myös ne mutta sain sitte hillittyä itteni. vedin aseen esiin ja ammuin kohdetta vatsaan – että tuntu hyvältä. ne kaks muuta jäi tuijottamaan tyhmänä kun niiden kaveri kaatui verisenä maahan. ei ne ees tajunnu juosta karkuun tyhmät ämmät. lupasin et ammun ne seuraavaks jos ne ei tajuu olla hiljaa ja lähin käveleen pois. voisin vannoa et ne laski allensa.

  -MrMuscle

  Uhri kertoo:

  Kävelin kahden ystäväni kanssa kohti bussipysäkkiä. Olimme juuri pitäneet hieman ajoissa loppuneen tanssitunnin ja vuorossa oli viikonlopun rientojen suunnittelu. Yhtäkkiä huppupäinen mies tuli vastaan, sanoi nimeni ja vastasi katseeseeni. Valonnopeudella hän tuntui vetävän aseensa esiin ja laukaisevan. Sekunti tuntui ikuisuudelta, kun tajuamatta edes kiljua vaivuin ystäväni käsivärsille vereni valuessa viemäriin tummana jokena jo pimenneessä syysillassa.

  -valonarka

  MrMuscle: 10p (murha) -4p (kaksi silminnäkijää) +1p (raportti) = 7p
  Valonarka: 1p (raportti) = 1p


  08.10.2013 klo 16.23 Myrkytyksestä selvinnyt kuolee luoteihin Viikissä

  Viikistä on löydetty luodein terästetty Saprotrofi. Saprotrofin tappoi lyijystään tunnettu Ekohippinen. Kuollutta Saprotrofia jäi tutkimaan yksi silminnäkijä.

  Murhaaja kertoo:

  Ote Ekohippisen päiväkirjasta:

  8.10.2013
  Olen tehnyt sen taas. Olen tappanut – ei, vaan murhannut aseettoman ihmisen, ja tuttu syyllisyys kalvaa jälleen rintaani. Uusi uhrini tuntui olevan varautunut hyökkäyksiin (hän onnistui väistämään ensimmäisen laukaukseni), eikä ihme: Pomo kertoi kohteeni tekevän laboratorioissaan kokeita, jotka onnistuessaan loisivat tähän kärsineeseen maailmaan vain lisää entistäkin vaarallisempia saasteita. Häntä ampuessani en kuitenkaan nähnyt jälkeäkään Pomoni väittämästä pahuudesta, ja nyt en tiedä, mitä ajatella…

  Teko tapahtui taas petollisen yksinkertaisesti. Kohteeni aikataulujen ja ulkona vallitsevan sään perusteella (kaikki normaalit ihmiset tuntuvat jostain kumman syystä inhoavan sadetta) päättelin tämän kulkureitin paikasta toiseen ja asetuin väijyksiin sen varrelle. Ympärillä oli autiota, vain yksi ihminen luki kirjaa kohtalaisen pitkän matkan päässä. Kohteeni saapuessa ulottuvilleni kutsuin häntä nimeltä, esitin pahoitteluni – ja ammuin. Ensimmäinen luoti meni ohi kohteeni väistäessä, mutta jälkimmäinen osui, jälleen kuolettavasti. Alan olla aina vain tarkempi aseeni käytössä, mutten tiedä pitäisikö minun olla siitä ylpeä vai ei…

  Ulkona tihuttanut syyssade pesi kasvoni kylmästä hiestä, mutta tahriintunutta sieluani se ei pystynyt puhdistamaan. Se houkutteli myös esiin kaikenlaisia pikku mönkijöitä: kotiin palatessani pelastin jälleen kulkuväylältä tienpientareen ruohikkoon kymmenkunta kotiloa, jotka olisivat muuten pian liiskaantuneet varomattomien jalankulkijoiden tai pyörien alle, sekä asfaltille muuten hukkuvan kastemadon. Toimisivatko pelastamani elämät jonkinlaisena hyvityksenä sille suurelle vääryydelle, johon olen tänään syyllistynyt? Vai vastaavatko kymmenen kotilon (ja madon) elämät sitä yhtä, jonka kohteeltani riistin?

  Uhri kertoo:

  Toimintani on viime aikoina ollut sen verran laajamittaista, että olen katsonut parhaaksi alkaa kehitellä hienovaraisempia kierrätysmenetelmiä. Olen eristänyt laboratoriossa Bacillus antracis -bakteeria päivittäin nyt noin kaksi viikkoa ja manipuloinut kannan ominaisuuksia käytännöllisemmän levityksen mahdollistamiseksi. Työni on juuri alkanut tuottaa hedelmää ja tänäänkään en malttaisi lähteä laboratoriosta ajoissa. Seuraava suunnitelmiini liittyvä tapaaminen kuitenkin painaa päälle, joten pakkaan tavarani kiiresti ja pyyhällän käytävään. Edellisillan murhayrityksestä viisastuneena pidän käden visusti pistoolin kahvalla.
  Käytävässä seuraani lyöttäytyy epäilyttävän tunkeilevasti tuttava. Olen äärimmäisen varuillani ja jätettyämme taaksemme ihmisiä täynnä olevan aulan, keksin tekosyyn henkilön karistamiseksi: lähden hakemaan unohtunutta laskinta ja suunnitelma näyttää toimivan. Ainakin tällä erää tyyppi poistuu seurastani. Tämä osoittautuu kuitenkin murheelliseksi virhearvioksi ja olenkin karistanut seurastani ainoan satunnaisen suojelusenkelin. Kun pääsen takaisin kohtaan, jossa tiemme erosivat, olen petollisen levollisin mielin ja ensimmäistä kertaa puoleentoista viikkoon unohdan katsoa ympärilleni. Sen sijaan keskityn tunkemaan tarpeetonta laskinta taskuuni samalla tasapainoillen ylettömän kirjapinon kanssa. Kulman takana kopiokoneen vieressä seisoo hahmo, joka kutsuu nimeäni. Niinpä tietenkin. Kiroilen mielessäni ja tiedän, että tämä on välitön muistutus herpaantumisestani. Jumalauta, näinkö se loppuu… Katsahdan ylös ja teen samanaikaisen väistöliikkeen. Nurkassa seisoo lyhyehkö mies, jonka tunnistan yhdeksi kohteistani. Hän ojentaa suhteettoman kokoisen konepistoolin suuntaani ja yritän vielä tanssahdellen väistellä piipusta purkautuvaa metallista ryöpsähdystä. Turhaahan tämä kaikki on. Hymyilen kipeästi, enkä millään malttaisi vielä lopettaa tanssimista. Hamuan pistoolia taskustani, mutta turhaahan tämä kaikki on. Joku vilkaisee kirjansa takaa aulasta kalpeana, kun pääni vajoaa kohti lattiaa. Silmissä hämärtyy. Saprotrofi on laskeutunut sedimenttiin, pimeään. Jään tänne odottamaan seuraa. Ja sitähän vielä tulee, se on varma.

  Ekohippinen: 10p (murha) -2p (silminnäkijä) +2p (raportti) = 10p
  Saprotrofi: 0p (raportti myöhässä) = 0p


  08.10.2013 klo 09.30 Terävää toimintaa fysiikan laitoksella

  Mikko Kuuskuuskuustosen Nobeltoiveet kuihtuvat kun MrMuscle survaisee veitsensä tämän vatsaan eräässä physicumin työhuoneessa. Veriteolle ei toistaiseksi ole löytynyt silminnäkijöitä.

  Murhaaja kertoo:

  ei mikää riitä noille ison korporaation pampuille. sain puukost enkä saanu ees viikon verran saikkua. pakko palaa töihin tai ne ettii jonku toisen vaik se ei tietty ois niin hyvä ku mä.

  kaikki sen tietää etten oo tän operaation aivot. ei tarvi olla fiksu kuhan riittää habaa. käskyt tulee ylempää ja mä vaa teen mitä sanotaan ja ne maksaa. nyt pitää tappaa joku helvetin artisti ja kaikki tietää et ne vaa on haitaks. tää tyyppi ei edes tiedä mitä on biojäte… no mä teen siitä biojätettä.

  ei riitä että se vaa soittaa jotain kitaraa ja huutaa mikkiin se on kans joku tutkija. istuu vaa koneel koko päivän ja sit sille maksetaa tyhjästä. kuka mitää tutkijoita tarvii? menis oikeisiin töihin! tänäänki se on isossa huoneessaa istumassa ja juo vaa kahvia kun kunnon kansalaiset on töissä.

  näin mä sit lopult sen nistin. menin sen huoneeseen ja kysyin paljon on 1+1. kylhän mä sen oikeast tiedän mut halusin vaa hämätä. sit kun tää tutkija vaa istuu kynä suussa ja hiplaa partaansa tyhmä ilme naamalla ni mä kaivan moran esiin ja revin sen maksan ulos. pistin kaverin jätesäkkii sit heitin olalle ja sit raahasin sen biojätteeseen. sinne se kuuluuki perkeleen artisti.

  -MrMuscle

  Uhri kertoo:

  Kone auki, sähköpostit esiin. Pinkka paperia pöydälle ja kynä käteen: tänään tehdään tiedettä. Pitäähän palkkamurhaajalla peiteammatti olla. Loistava aamu, huoneeni on hiljainen ja tunnelma rauhallinen. Muut eivät ole vielä tulleet. Sitten satunnaisia askelia käytävillä. Saalistaja, kammottava vainoaja! Tai ehkä sihteeri, vaiko leppoisa tutkija naapurihuoneesta? Kehenkään ei saisi luottaa.

  Hahmo ilmestyy ovelleni, kysyy apua ongelmaansa. Nojaudun taaksepäin, vien kynän pohdiskellen suuhuni. Rentoudun. Hän järjestelee tavaroitaan, etsii jotain. Tavanomaistahan sellainen kysymyksiä esitettäessä on. Sitten metallinhohtoinen terä välähtää. Paljastaa sisukseni, repii auki sieluni. En tajua edes hämmästyä. Valahdan veltoksi, kynä putoaa kädestäni. Jäähtyvä vereni punaa työpöydän. Nojaan pöytään, kirjoitan verelläni viimeisen viestini maailmalle: m-r m-u-s–c—l—–e.

  Odotan sinua alhaalla tulisen hiilihangon kanssa.

  Terveisin,
  Tommi ”Mikko Kuuskuuskuustonen” Tenkanen

  MrMuscle: 10p (murha) +1,5p (raportti) = 11,5p
  Mikko Kuuskuuskuustonen: 1,5p (raportti) = 1,5p


  07.10.2013 klo 11.30 Kumpulassa annetaan puukkoa

  Älämölö on löydetty kuolleena Kumpulasta. Teon taakse piiloutuu salaperäinen Leppäkoski.

  Leppäkoski: 10p (murha) -5p (raportti puuttuu) = 5p
  Älämölö: -5p (raportti puuttuu) = -5p


  07.10.2013 klo 11.13 Physicumissa banaanikärpäsongelma!

  Banaanikärpäset ovat viimeisen viikon leijailleet saaliin toivossa Physicumin avarilla valopihoilla. Nyt kuitenkin ongelmaan on löydetty viimein ratkaisu. ”Lyijy on todettu oikein toimivaksi banaanikärpästen ehkäisykeinoksi” toteaa Mikko Kuuskuuskuustonen. Jotta tutkimus olisi toimiva, tutkija on itsestään riippumattomista syistä löytänyt tapaukselle yhden todistajan.

  Murhaaja kertoo:

  Okei, annetaanpa palaa,
  pieneen piirileikkiin hypätään salaa
  vuorossa Mikko Kuuskuuskuustonen
  lanteilla teräksinen luuvitonen

  tänään aamulla
  se tapahtui Physicumin käytävällä,
  kirjastoon johtavalla sillalla
  tulos on ku olis rintaas vetästy rälläkällä

  tais olla lyijyannos sulle vähän turhan stydi
  ootkohan näihin kuvioihin vielä aika snadi
  nyt kierit tuskissas verilammikossa
  virtas vähenee ku vanhassa paristossa

  oot ollu tälle kaupungille niin ku Bobrikovi
  ammuttin sun rintaan samanlainen lovi
  saat ansios mukaan, portaisiin delaat
  nään sun katseesta kyllä mitä kelaat

  mut ei jää tähän, sillä vielä sauhuu piippu
  kun jo poispäin syöksyn, tulee vastaan joku heppu
  tiiän et nyt kävi fiba
  syytän itteeni, tää on mun oma vika

  siis ens kerralla sitten varovasti
  todistajat ahistaa muuten aika kovasti
  mut onneks tiedän et oot jääny historian lehdille
  voit maakuopastas heilutella tähdille

  Terveisin,
  Mikko Kuuskuuskuustonen

  Uhri kertoo:

  https://youtube.com/watch?v=PbmHqo5Op6g

  MC Banaanikärpäset
  yhden räjähtävän hitin ihme
  tää on comebackstab, yo.
  luoti rintaan puukotti mua selkään.
  yo yo.

  mä herään hauta-arkustani vantaan valtimotiellä
  mitä mä teen siellä? en tiiä, mut veri virtaa vielä,
  ja raivolla ja tuskalla ja itkulla ja hiellä
  kaivan itseni ulos et saan kylmän kostonjuoman niellä.

  mä oon syntyny uudestaan, saanu uuden tsänssin täällä
  luopunu synneistäni, mullon eilisten hautajaisten kledjut päällä
  maailma aukee edessäni valoisana, ei tuu delaamisest darraa
  hymyillen kuljen katuja, sormet kylmät aseen kahvaa tarraa,

  nään sut physicumin käytävällä, sä tuut mua vastaan
  kasvoillas hyväksyntä, vähän kuin äiti katsois lastaan
  mä muistan kuinka arvostin sua ennen, nyt vain enemmän
  ja sä liiskaat mut sun luodillas kuin mädäntyneen hedelmän

  tää on rakkauslaulu: mä ihailen sun tappotaitoa
  kaikki se mitä meillä oli, se sekunti, se oli aitoa
  vain leikkii tää on, sä heität luodin, mä otan kopin
  kun mä palaan tähän maailmaan näytän sulle et mä opin

  -Banaanikärpäset

  Mikko Kuuskuuskuustonen: 10p (murha) +3p = 13p
  Banaanikärpäset: 3p (raportti) = 3p


  06.10.2013 klo 13.30 Itä liittyy mukaan kierrätykseen

  Kotioveltaan syvältä idästä on löydetty rei’itetty Bruuno. Teon taakse kätkeytyvä Ekohippinen ei taida olla hippi ollenkaan, koska eihän lyijy maadu!

  Murhaaja kertoo:
  Ote Ekohippisen päiväkirjasta:

  6.10.2013

  Näin tyytymätön Pomo ei toimintaani ole vielä koskaan ollut. Hän soitti aamulla ja tivasi, miksei kohteeni ole vieläkään kuollut, enkä minä onneton osannut antaa siihen kunnollista vastausta. Pomo varoitti, ettei Viherarmeijalla ole käyttöä hyödyttömille jäsenille, varsinkaan minun tasollani, ja vihjasi että myös poliisi saattaisi olla enemmän kuin kiinnostunut tähänastisista murhayrityksistäni. Lopuksi hän ilmoitti, etten selvästikään ollut tarpeeksi kyvykäs vastaamaan nykyisen kohteeni likvidoinnista ja antoi minulle uuden kohteen osoitteen, nimen ja päivän aikaa hänen poistamisekseen tältä planeetalta.

  Peloissani ryhdyin toimeen, ja vuosien tuomalla kokemuksella pykäsin hetkessä kasaan adressin (tällä kertaa täysin tekaistun), ja vaikka omatuntoani kolkutti, väärensin siihen parinkymmenen henkilön allekirjoitukset rekvisiitaksi. Sitten poimin naulakosta huomioliivini ja lähdin adressikansioineni pitkälle matkalle pääkaupunkiseudun toiselle puolelle.

  Itse tapahtuma sujui nopeasti. Päästyäni lukitsemattomasta ovesta sisään porraskäytävään löysin kohteeni asunnon nopeasti, ja lopulta ovikelloa tarpeeksi soitettuani tämä tuli avaamaan. Pahoittelin häiriötä, varmistin kohteeni henkilöllisyyden ja tämän selatessa adressia vapaata tilaa nimikirjoitukselleen etsien ammuin häneen kuolettavan osuman. Poistuin nopeasti paikalta ja raportoin Pomolle tapahtuneesta vielä tunnekuohun vallassa. Olin tappanut ihmisen, oikean, elävän ihmisen!

  En vieläkään saa mielestäni laukauksen kajahdusta autiossa rappukäytävässä tai uhrini typertynyttä ilmettä hänen valahtaessaan eteisensä lattialle. Ne pyörivät päässäni, enkä usko koskaan pystyväni niitä unohtamaan.

  Palatessani kotiin pelastin pienen kovakuoriaisen jalkakäytävältä tienpientareen kasvillisuuden sekaan, josta se oli hengenvaaralliselle retkelleen harhautunut. Teko paransi mielialaani edes hieman, vaikka sainkin palkkiokseni vain hyönteisen erittämää ammoniakkia sormiini.

  Ekohippinen: 10p (murha) -2p (kotiovi) +2p (vaikea kohde) +1p (tyyli) +2p (raportti) = 13p
  Bruuno: -5p (raportti puuttuu) = -5p


  06.10.2013 klo 12.33 Viikissä sunnuntailajittelua

  Viikin Unisportin edustalta on löydetty niin sanottu Yön titaani. Vinkkejä väkivallasta ei virkavallan mukaan ole löydetty, joten tutkinta epäilee tekoa myrkytykseksi. Mystinen Saprotrofi myhäilee onnesta.

  Murhaaja kertoo:

  Otteita Saprotrofin päiväkirjasta

  Sunnuntai 6.10.

  Yön Titaani. Mikä mahtaileva taiteilijanimi, pompöösi suorastaan. Tämä Titaani on varastanut jumalten tulta vähitellen, kerännyt sitä pieni kipinä kerrallaan omaan käyttöönsä, eikä luovuttanut sitä eteenpäin. Eihän tällainen vetele; ekosysteemin tasapainohan tällaisesta manööveristä järkkyy. Näin ihmisillä ja Titaaneilla kuitenkin on välillä taipumus tehdä, ja järjestyksen palauttaminen vaati hienovaraisen korjausliikkeen.

  Siellä se taas menee, lipuu polkupyörällään halki peltojen ja esikaupungin katujen kyseenalaisen puuhastelunsa parissa ja harrastaa varmaan jotain liikuttavan pieniä asioita pyhäpäivänsä ratoksi. Kuten urheilua. Täältä lahottajakerroksesta käsin moinen pragmaattisuudesta vieraantunut toimittelu on melko hyödytöntä, mutten valita, jos harrastus tuo helppona maalina Titaanin suoraan Saprotrofin reviirille.

  Titaani jättää polkupyöränsä Viikin Unisportin edustalle ja häipyy harrastamaan. Tunnen hienoista ylpeyttä itse kehittämästäni lasinsirujen, hiusgeelin ja batrakotoksiinin yhdistelmästä, jolla sivelen vaivihkaa kohteeni polkupyörän lukon, ohjaustangon ja jarrukahvan. Tuntuu jopa vähän häpeällisen helpolta. Mutta niin se on, ennemmin tai myöhemmin kaikki tässä ekosysteemissä päätyy ravintona Saprotrofin syliin, kierrätettäväksi.

  Melkein seuraavan tunnin odottelen humuksen suojissa lehtimetsikössä konepistooli kädessäni Titaanin paluuta. Joudun pariin otteeseen vaihtamaan paikkaa – miten joku kyläpahanen voikin olla täynnä epäilyttävän verenhimoisesti liikuskelevia tyyppejä, kuin Viikki! Lopulta kohteeni palaa, avaa pyöränsä ilman suojahansikkaita, pälyilee ympärilleen ja lähtee ajamaan. Jumalauta! Ei se kuollutkaan heti… Epäilykset kalvavat mieltäni: oliko lasia liian vähän ja myrkky jäi penetroitumatta ihoon? Oliko hiusgeeliä liian vähän ja adheesio onnetonta? Voi oliko omakätisesti sammakoista lypsämäni myrkky sittenkin heikkotehoista?

  Kohde ajelee polkupyörällään peltojen halki kohti kotiaan. Myrkyn vaikutus on jo havaittavissa; koordinaatiossa on selviä puutteita ja vähitellen alkavat selvät nykäykset. Titaanin on jo vaikea pysyä satulassa, mutta tuskallisen pitkään se sinnittelee. Otan puhelinyhteyden toimeksiantajiini. Keikan piti sujua huomaamattomasti, enkä haluaisi aloittaa laukaustenvaihtoa. Kuitenkin suuremmalla todennäköisyydellä tämä herättää mediahuomiota, jos horjahtelevan Titaanin kärsimyksille ei laiteta pistettä. Saan kuittauksen ”ammu vaan”.
  Titaani kaartaa hiljaiselle tienpätkälle. Kevyenliikenteenväylällä ei ole ketään ja tien reunaan on parkkeerattu beigenvärinen Vespa. Sen kromiosat kiiltävät sunnuntaiauringossa ja kuin tilauksesta sen sivupeilistä näen, että myöskään takanani ei ole ketään – ei ihmisiä, eikä autoja. Kiihdytän polkupyörälläni spasmeista ja toonis-kloonisesta nykimisestä huolimatta edelleen sinnikkäästi ajelevan Titaanin takasivustalle. Titaanin täytyy heilua jo tietoisuuden rajamailla. Voi olla, että hän on tiennyt kuolleensa jo Unisportin edustalla. Että hänen tietoisuutensa on poistunut ruumiista ja tuomittu kehonsa senkun jatkaa haamuna polkemista jonkin alitajuisen vimman voimalla. Ajan kuolleessa kulmassa Titaaniin nähden. Tämä kuuntelee kuulokkeet korvillaan jotain musiikkia ja nykii edelleen pyöränsatulassa tuskallisen näköisesti. Varmaan monestakaan syystä kohteeni ei huomaa minua. Vedän yhden kiihtyneen hengenvedon ja automaation omaisesti tasaan hengitykseni samalla, kun kohotan kasvoilleni rekyylinvaimennusominaisuuksiltaan lyömättömän KRISS Vector -konepistoolin. Oikealla puolellani ohitan rivitaloasunnonnon, jonka suljettujen sälekaihtimien takana ydinperheen äiti valmistaa sunnuntaipäivälliseksi kananrintaa, tai muita ihania silputtuja pikkueläimiä nälkäiselle jälkikasvulleen. Ihmisten ravintotottumukset ovat mitä ovat ja oman ekologisen lokeroni näkökulmasta saalistaminen ravinnonhankintan reduktionistisa paskaa. Räpäytän silmiäni ja seuraavan sisäänhengitysliikkeen aikana ammun lähietäisyydeltä usean sekunnin sarjan kohteeseeni. Huippuunsa suunnitellusta aseestani huolimatta joudun tasapainoilemaan rekyyliä vastaan ajaessani pyörällä ilman käsiä. Luotipilvi täynnä kymmeniä .45-kaliiperisia metallinkappaleita iskeytyy Titaaniin ja parin sekunnin ajan tanssimme yhdessä viimeistä valssia molemmat nytkähdellen, kunnes Titaanin fyysinen olemus leviää pärskyväksi punaiseksi pilveksi, joka suorastaan jää roikkumaan ilmaan. Jotakin muodotonta rojahtaa ojanpohjalle ja polkypyörä jatkaa vielä muutaman metrin kunnes kaatuu kyljelleen. Ajan punaisen pilven läpi ja kasvoilleni sataa tihkuna lämpimiä pisaroita, kuin detritusta Suomenlahden sedimenttikerrokseen. En jää tutkimaan tapahtumapaikkaa, mutta vilkaisen taakseni ja näyttää aivan kuin asfalttilla valuva puna muodostaisi sanoja…

  SAPROTROFI WAS HERE

  Ennemmin tai myöhemmin te kaikki päädytte syliini.

  Uhri kertoo:

  Leppoisan sunnuntain harhaanjohtama Yön titaani oli juuri palannut titaanisia muskeleitansa rääkkäämästä, kun keskittyminen herpaantui. Syksyinen väriloisto ehti viedä ajatukset muualle juuri kun titaani kumartui avaamaan pyöränsä lukkoja. Silloin oli jo liian myöhäistä. Karmiva myrkky lukon ympärillä aiheutti jopa titaanin murenemisen. Surmaajan työ oli lopullisesti sinetöity, kun kuoleman kielissä kärvistelevä titaani koetti pyöränsä käsijarrua, joka sekin oli myrkyn peitossa. Perusteellista titaaninmurskausta!

  Saprotrofi: 10p (murha) +0p (raportti myöhässä) = 10p
  Yön titaani: 0p (rapotti myöhässä) = 0p


  04.10.2013 klo 19.00 Kumpula ympäristöystävällisyyden ykkönen

  Alikersantti Talvi päättää viikkonsa jälleen uudella iskulla ympäristörikollisuutta vastaan. Tällä kertaa luodit eliminoivat salaperäisen Leppäkosken.

  Murhaaja kertoo:

  Käskynanto: ”Silent Running”

  Turvaluokitus 2 SALAINEN

  Tehtävä: Asemavartio

  Yhteenveto: Kohteiden hiljennys on aiheuttanut huomiota eri ryhmittymien keskuudessa. Metsästys väliaikaisesti lopetettava, siirry suojaamaan tukikohtaa [CBA2] mahdollisilta tunkeilijoilta.

  Raportti: Saatuani käskyn aloin välittömästi valmistautua matkaan. Kuitenkin silmiini osui eräs vihollisagentti. Riski kiinnijäämisestä oli liian suuri, joten ennen lähtöäni seurasin kyseistä henkilöä kohti Kumpulan kapinallispesäkettä ja hiljensin hänet. Kohteen taskuista löytyi välineet vaarallisen biomyrkyn tuottamiseen ja suunnitelma iskeä eräitä yhteiskunnan merkkihenkilöitä myrkytetyillä kirjeillä.

  Olen nyt siirtynyt alueelle CBA2.

  Mm. Tiedän, että niitä liikkuu perässäni. Olin kuullut eräästä palkkamurhaajasta edellisen kohteeni henkilökohtaisen materiaalin kautta. Parempi iskeä ensin. Löysin kohteeni hänen kotioveltaan, tervehtien portaissa kun hän käveli ohitseni. Varmistuin vielä hänen identiteetistään seuraamalla hänen jälkiään, kunnes pimeällä metsätiellä pari nopeaa laukausta selkään hiljensi hänet.

  Epäilen, että tämänhetkinen käskyni on ansa. Minusta on tullut haittaava tekijä Vihreiden liikkeille, ja he aikovat heittää minut susille. Maanantai-aamuna aion kadota, mutta saa nähdä selviänkö viikonlopun yli…

  ~ Se parhaiten nauraa joka miekkaan tarttuu, ja joka miekkaan tarttuu se viimeksi nauraa – Talvi


  Alikersantti Talvi 10p +2p (raportti) = 12p
  Leppäkoski -5p (raportti puuttuu) = -5p


  04.10.2013 klo 13.25 Munkkiniemestä löydetään toimimaton komposti

  Virkavalta on löytänyt Munkkiniemestä toimimattoman Kompostin. Kompostin vierestä on löytynyt myös toimimaton Talonmies Jantunen. Biojätteet ovat levinneet tapahtumapaikalle kuin taistelutantereelle ikään. Virkavalta haastattelee kahta silminnäkijää.

  Murhaaja kertoo:

  Pullan tuoksua ja ruudin käryä.

  Talonmies Erkki Tapio Jantunen (roska-autonkuljettaja Jantusen serkku) on puhtaanapidon ammattilainen jo kolmannessa polvessa. Kokemuksen ja iän tuoma tieto siitä mitä roskia minnekin laitetaan. Sitä tietoa on nuorisolle ammentanut vapaaehtoisesti suurella antaumuksella. Siksi häntä kismittää nähdä kuinka yhä alati aikuistuva nuoriso ei vain opi ja nuoremmat ottavat heistä mallia! Roskat päätyvät milloin minnekin.

  Kauniina lokakuun päivänä Jantusen pinna sitten täyttyi kun hän näki jälleen nuorison tiputtavan roskansa maahan vaikka muutaman metrin päässä olisi ollut roskakori. Kotiin päästyään hän kaivoi isältään saadun pistoolin jolla oli aikoinaan loukkuun jääneitä rottia ammuttu Porvoon puutalolähiöissä. Nyt saisi vanha rotansurma uusia rottia hampaisiinsa, Jantunen mietiskeli.

  Tuli perjantai ja kansainvälinen korvapuustipäivä. Perjantai oli myös Jantusten kahvipäivä ja talonmiehen vuoro viedä pullat. Lähileipomosta saa hyvät puustit, Jantunen muisteli, ja lähti sieltä niitä hakemaan. Paljon oli poppoota puusteja hakemassa, monta tuttuakin Jantunen tapasi. Turistuaan siinä hetken ja vähän kahviakin siemailtuaan, tuli paikalle nuori tyttönen. Kohteliaasti henkilökunnan kanssa keskusteli mutta sitten Jantusen silmiin iski kuinka neidin taskusta tippui roska lattialle ja kuin epähuomiossa potkaisi hän sitä sivuummalle ettei tarvitsisi sitä ylös nostaa.

  Perhana! Nyt minulle riitti! Jantusen mielessä näkyi punaista ja kuinka ollakkaan käteen ilmestyi rotansurma. Lähemmäksi on mentävä kun ei käsi ole enää kaikkein vakain, päätti Jantunen. Askel, vielä toinen, laukaus, ja toinenkin…

  Mitäs hemmettiä? Jantunen ihmetteli. En minä ampunut kuin kerran. Samassa Jantunen huomasi kuinka lattialle kaatuneen tytön hansikkaasta nousi savu ja Jantusen vatsasta nousi kuumottava kipu. Lyyhistyessään leipomon lattialle tytön viereen talonmies Jantusen mielessä oli vain huoli serkusta ja kuinka hän nyt jää ilman pullaa.

  – Talonmies Jantunen

  Uhri kertoo:

  HSY tiedottaa:

  Kompostin väärinkäyttötapaus

  Jätehuoltoon on saapunut kantelu Kompostin väärinkäytöstä. Kaksi henkilöä on ilmoittanut todistaneensa 4.10 kello 13.25 vääränlaisen jätteen kompostointia. Syyllinen oli havaintojen mukaan haudannut Kompostiin lyijyä.

  Kompostiin saa laittaa biojätteen tavoin vain eloperäistä, maatuvaa ja kiinteää jätettä. Lyijy on ympäristölle haitallista vaarallista jätettä (ent. ongelmajäte), joka tulee kierrättää asiaankuuluvalla tavalla. Sen laittaminen Kompostiin on kielletty. Kompostiin ei myöskään tule laittaa aineita jotka saattavat myrkyttää sen (kuten lääkkeet, kemikaalit).

  Komposti oli ennen tapausta hyväkuntoinen. Hyväkuntoinen komposti on lämmin, tuoksuu multamaiselta eikä sisällä kärpäsen toukkia. Kompostin väärinkäyttöön syyllistynyt henkilö oli silminnäkijöiden mukaan ripein askelin Kompostin ohi kulkiessaan haudannut tähän laukauksen verran metalli- ja lyijyjätettä. Syyllinen kuitenkin kaatui lattialle levinneeseen kompostiin ja Kompostin todettiin tutkimuksissa osuneen syylliseen henkilöön luodinkaltaisilla makrohajottajilla.

  Ympäristöviranomaiset tutkivat asiaa ympäristörikoksena ja harkitsevat myös kirjallisen huomautuksen antamista syylliselle, joka virheellisen jätteenlajittelun lisäksi kompostoi oman ruumiinsa väärin. Eläinperäinen jäte on haudattava syvemmälle ja peitettävä huolellisesti. Tutkimuksissa on myös paljastunut, että kompostoinnille ei oltu haettu lupaa.

  Helsingin Seudun Ympäristöpalvelut muistuttaa, että muun kuin puutarhajätteen kompostoinnista on tehtävä ilmoitus HSY:n jätehuoltoon (Pääkaupunkiseudun yleiset jätehuoltomääräykset 3-4§).

  Talonmies Jantunen 10p -4p (silminnäkijä) +3p (raportti) = 9p
  Komposti 5p (tappo) +3p (raportti) = 8p


  04.10.2013 klo 13.10 Yksipuolista puukkohippaa Exactumissa

  Älämölö loppuu Rosvosektorin yksipuoliseen veitsellä leikkaamiseen. Virkavalta kummastelee, ettei kukaan todistanut Älämölön hiljentymistä.

  Murhaaja kertoo

  Exactum, tuo hieno täsmällisen tiedon kehto, oli olinpaikkani kyseisenä perjantaina. Istuin rakennuksen ruokalan lähistöllä, täysin järjellisestä syystä, minun tehtävänäni olisi huolehtia hukkaan heitettävän ruoan minimoimisesta. Vaikka ruoan heittäminen hukkaan kuormittaa ympäristöä niin valmistus kuin kierrätysvaiheessa, se on myös moraalisesti arvelluttavaa. Siksi sieluni itki suorastaan verta nähdessäni erään opiskelijan heittävän Juustoiset broileripihvit
  (l,so,v, Edullisesti) jäteastiaan. Koin lahdattujen lintueläinten mandaatin harteillani, seuratessani tuota moraalisesti hyvin turmeltunutta opiskelijaa läheiselle käytävälle, ja ujuttaessani puukkoni hänen selkäänsä. Nälkä, mikä ihana tekosyy.

  – Rosvosektori

  Rosvosektori: 10p (murha) +1,5p (raportti) = 11,5p
  Älämölö: -5p (raportti puuttuu) = -5p


  04.10.2013 klo 13.00 Eläinmuseolla lajitellaan

  Sopuli tekee lopun TohtoriKrabolan kokeista muuttaen tämän kertalaukauksella biojätteeksi. Tapahtuman nähnyt sivullinen aikoo vastedes kiertää jyrsijät kaukaa.

  Murhaaja kertoo:

  Toiset kierrättää paperia, toiset metallia. Sopuli kierrättää suuria jätteitä eli ihmisiä.

  Istun Eläinmuseon aulassa, nauttien herkullista kakkua ja odotan uhriani. Pian tuo saastainen TohtoriKrebola saapuu paikalle. On aika saattaa hänen inhoittavat eläinkokeensa päätökseen ja kierrättää kerralla ongelma pois maailmastamme. Uhrini haahuillessa hetken aulassa, käyn viemässä ruokailuroskat roskikseen (lajiteltuna) ja astiat tiskiin. Seuraan sitten uhriani lokerikoille jonne hän on tunkemassa ”arvokkaat” välineensä. Harmikseni huomaan paikalla myös sivullisen joten viivyttelen lyhyen hetken. Uhrini on kuitenkin aikeissa poistua, joten on aika toimia. Kutsun uhriani nimeltä, sillä en halua ampua häntä selkään, vaan tahdon hänen näkevän kohtalonsa silmästä silmään. Uhrini kasvoilla on hämmentynyt ja yllättynyt ilme laukauksen äänen kaikuessa museon saleissa kimpoillen edesmenneistä TohtoriKrebolan uhreista. Hennon vaikerruksen saattamana hän vajoaa hitaasti maahan ja poistun paikalta vilkaisematta kauhusta jähmettynyttä sivullista.

  Tilulii ja tralalaa,
  pientä Sopulia laulattaa.
  Eläimiä lokeroiva TohtoriKrebola,
  Välttää ei voinut luotia.
  Nyt itsekin kalmistoon lokeroituna,
  kun ei varoa voinut Sopulia.
  Kohdalle osuvampaa ei ironiaa.
  Tuli Eläinmuseossa hänestä historiaa.
  Lallati lallati laa
  MUAHHAH HAHHHAH HAAAA…

  Sopuli 10p -2p (silminnäkijä) +2,5p (raportti) = 10,5p
  Tohtori Krabola -5p (raportti puuttuu) = -5p


  03.10.2013 klo 07.00 Lajittelu laajenee länteen – kierrätys aloitetaan Tapiolassa

  Tänä kauniina aamuna Kegel osuu Rosvosektoriin poistuessaan kotoaan. Virkavalta
  ihmettelee pääkaupunkiseudulla leviävää kierrätysintoa.

  Murhaaja kertoo:

  Olin tapani mukaan täysin sattumalta aamuhämärässä erään Espoolaisen taloyhtiön pihalla. Nuuhkin raikasta syysilmaa ja nautin lievästä kosteudesta ja kylmyydestä ihollani. Edestäni kulki aika ajoin ihmishahmoja kohti palkkatöitänsä, otaksun. Minä en välitä maallisesta mammonasta. Minulle palkka on työ itse. Murhatyö. Niinpä, kun näin kohteeni kulkevan editseni kohti hämärää pihapuistoa, otin uskollisen äänivaimennetun pistoolini ja hellin ottein vedin liipasimesta useita kertoja. Näin edessäni olleen tumman hahmon kaatuvan maahan, kuin luontoa halaten. Tämä piristi mieltäni, tiesin että päivä lähtisi luontoystävällisesti käyntiin..

  – Rosvosektori

  Uhri kertoo:

  Tänä aamuna töihin kiirehtiessäni vetäisin kettuturkkihattuni päähäni ja juoksin ovestani ulos, päämääränäni nopea pääsy plebiaanille, aamu-rutiinini estetiikkaa häiritsevälle julkiselle liikkumavälinelle. Ulko-oven avatessani tumma muoto silmäkulmassani päräytti vaara-aistini punaiselle, mutta kiireeni, sekä sisäsyntyinen arvokkuuteni jyräsi luontaisen vaistoni. Kegel ei juokse kuin kettu koirien edellä.

  Niskavillat pystyssä ripeytin liikettäni kohti bussipysäkkiä, yrittäen tavoittaa kassissani olevaa asetta. Korvissani kohisevan veren humun läpi kuulin takaani anteeksipyynnön. Vaistoni ohjaamana yritin sujahtaa sulavasti pois vaaratilanteesta, mutta kehoni ei enää totellut minua. Vajosin polvilleni kylmään maahan, viimeinen ajatukseni murhaajani ystävällisessä ja kohteliaassa palvelussa. Kokemus oli kokonaisuudessaan varsin miellyttävä ja mainitsisin hänet tulevaisuudessa ystävillenikin, kunhan ehtisin…

  -Kegel

  Rosvosektori 10p – 2p (kotiovi) + 1p (raportti) = 9p
  Kegel 1p (raportti) = 1p


  02.10.2013 klo 19.00 Uusi Ylioppilastalo pysyy puhtaana

  Alikersantti Talvi ei jätä epäilystäkään Uuden Ylioppilastalon ympäristöystävällisyydestä. ”Lihatuotanto ja -käsittely ovat ilmastolle ja ympäristölle haitallisia. Kun sellaista ei enää harrasteta, ei myöskään tarvita lihaa käsitteleviä ihmisiä, kuten lihanhitsaajaa.

  Murhaaja kertoo:

  Käskynanto: ”Lihanhitsaaja”

  Turvaluokitus 1 HENKILÖKOHTAINEN – SALAINEN

  Kohde: Lihanhitsaaja [Tiedot liitteenä]

  Yhteenveto: Kohde on vaikutusvaltaisen rikollisryhmän johtajajäseniä. Hänen uusi radikaali suunnitelmansa vaarantaa yhteiskuntarauhan ja Valtion edun. Estä suunnitelman toteuttaminen ja hiljennä kohde.

  Raportti: Sain tiedot kohteesta myöhään, ja suunnittelin toteuttaa tehtävän huomenna. Kuitenkin kohteeni tuli vastaan siirtyessäni turvallisena pitämääni piiloon aseistautumaan ja vaihtamaan varustukseni. Kohde käyttäytyi epäilyttävästi, ja lähdin hänen peräänsä tilaisuuden vaistoten. Puukotin hänet hiljaa hänen palatessaan huoneesta, joka paljastui ammusvarastoksi. Sabotoin ryhmän ammukset ja piilotin ruumiin.


  Kohteen taskusta löytyi tietoja… minusta. Tuntematon taho oli palkannut hänet perääni. Ja tuolla taholla oli enemmän tietoa minusta kuin edes pahimmissa kuvitelmissani uskoin. Lähipiirissäni on petturi – siksi en kirjoita tästä raporttiini. Tarvitsen lisää tietoa… ja minun on oltava varovainen. On varmaa, että kuultuaan palkkaamansa murhaajan kuolemasta tuntematon viholliseni kerää lisävoimia uuteen yritykseen. Tarvitsen silmät selkääni… tästä lähtien en liiku missään hetkeäkään ilman välineitä itsepuolustukseen.

  ~ Vielä elossa, monen muun kustannuksella – Talvi

  Alikersantti Talvi 10p +1p (tehokkuus/hattutemppu) +2p (raportti) = 13p
  Lihanhitsaaja -5p (raportti puuttuu) = -5p


  02.10.2013 klo 18.30 Uudellakin siivotaan

  Alikersantti Talvi innostui kierrätyksestä, ja ajattelee myös muita kuin itseään. Tällä kertaa hän poisti Uudesta Ylioppilastalosta mahdollisesti myös muille kanssaihmisille vaarallisen Piikin.

  Murhaaja kertoo:

  Käskynanto: ”Piikki”

  Turvaluokitus 1 HENKILÖKOHTAINEN – SALAINEN

  Kohde: Piikki [Tiedot liitteenä]

  Yhteenveto: Kohde kuuluu Etelä-Eurooppalaiseen palkkasoturiryhmään, jonka uskotaan tulleen Mogian elektroniikkajäteyrityksen palkkaamaksi taisteluun ympäristön puolustajia vastaan. Käytyään kyseisen ryhmän tapaamisessa hän aikoo soluttautua erääseen valtion seuraamaan terroristiryhmään. Estä soluttautuminen ja poista kohde.

  Raportti: Seurasin kohdetta tapaamisesta suoraan terroristiryhmän päämajaan. Kohteen astuessa sisään ammuin kolme laukausta selkään ja päähän. Kohde on varmasti kuollut. Yksi sivullinen näki vilauksen tapahtumasta, mutta hänen ei pitäisi pystyä yhdistämään tapahtunutta Valtion etuun.


  Aluksi olin vähän vaivautunut tehtävästä. Palkkasoturi on vain tekemässä työtään, ja sitä paitsi vastustaa vaarallista terroristiryhmittymää. Mutta seuratessani häntä viimeiselle leposijalleen hän onnistui tuhoamaan orastavan sympatiani ostamalla aterian pikaruokalasta, vieläpä mukaan, ja sitten sijoittamalla roskavuoren sinne tänne matkan varrelle*. En tunne tuskaa ampumistani laukauksista, paitsi ehkä sivullisen naisen osalta, joka todisti iskun.

  ~ Päivät lyhenee, aamut vähenee, Talvi

  Uhri kertoo:

  Olin jonkin verran myöhässä viiniseuran kokouksesta Cajsa-salissa. Saapuessani Uudelle ylioppilastalolle huomasin jonkun varjostavan minua. En halunnut tulla ammutuksi selkään aulassa, joten pysähdyin hetkeksi ovelle, ja varjostajani jatkoi matkaansa. Sitten kipaisin A-rapun neljänteen kerrokseen, missä muistelin salin sijaitsevan. Itse asiassa sali sijaitsee B-rapun neljännessä kerroksessa, ja täällä olikin menossa jokin aivan muu tilaisuus. Kysyin tietäisikö joku missä Cajsa-sali sitten sijaitsee, mutta kukaan ei tuntunut tietävän. Asiasta keskustellessa varovaisuuteni pääsi herpaantumaan. Kuvittelin kai olevani turvassa ihmisten keskuudessa, mutta tappajalla oli hyvä ajoitus: ohikulkijan nopea laukaus niskaan, silminnäkijänä vain keittiön ikkunan takana sillä hetkellä seisonut tyttö, joka taisi järkyttyä pahan kerran. Keskustelukumppanini eivät nähneet kuin minun äkkiä lyyhistyvän maahan. Toivon vain, että joku sai pakenevan tuntomerkit ylös. Vaivuin koomaan.

  -Piikki

  Alikersantti Talvi 10p -2p (silminnäkijä) +1,5p (raportti) = 9,5p
  Piikki 1p (raportti) = 1p


  02.10.2013 klo 17.10 Kierrätyskuume leviää keskustaan päin

  Komeimmatkaan lihakset eivät suojanneet MrMusclen tärkeitä elimiä Alikersantti Talven puukolta.

  Murhaaja kertoo:

  Käskynanto ”Mr.Muscle”

  Turvaluokitus 1 HENKILÖKOHTAINEN – SALAINEN

  Kohde: MrMuscle [Tiedot liitteenä]

  Yhteenveto: Kohde ympäristörikollisryhmän jäsen, hakee pakettia liittolaisiltaan pääkaupungin alueella. Paketti sisältää vaarallista biologista materiaalia. Estä paketin välitys, tee kohde vaarattomaksi keinolla millä hyvänsä. Paketin sisältö ei saa vaarantua.

  Raportti: Odotin kohdetta paketin saapumispaikalla. Kohde saapui kaksi minuuttia myöhässä. Useiden mahdollisten viholliskohteiden oleskellessa alueella päätin eliminoida kohteen hiljaa puukolla. Kohde havaitsi minut viime hetkellä ja onnistui syöksymään viereiseen huoneeseen kahden sivullisen eteen ennenkuin kaatui haavoihinsa. Olin varmistamassa pakettia kun tuntematon henkilö uhkasi minua – peräännyin alueelta paketin kanssa. Tavara toimitettu eteenpäin.


  Valtio kutsuu. Vihreiden edustaja on onnistunut taivuttelemaan Pääesikunnan antamaan käyttöönsä erikoisryhmän, johon kuulun, vaarallisten ekoterroristien sekä myös heitä vastustavien suuryritysagenttien välisen sodan rauhoittamiseksi. Sympatiani ovat henkilökohtaisesti edellämainittujen puolella, mutta kun yhteiskunnan etu on uhattuna, toimin käskyjen mukaisesti ja puolustan hyvinvointivaltiotamme.

  Ensimmäinen kohde antoi odottaa itseään. Vihollisalueella tarkkaavaisuus ei saa herpaantua hetkeksikään. Suurimman osan ajasta alue oli tyhjä, mutta juuri kun kohde saapui, useita henkilöitä ilmaantui yhtaikaa paikalle. Päätin ottaa riskin ja suorittaa tehtävän heti, mutta kohde väisti ensimmäisen iskun ja pakeni kahden silminnäkijän eteen. Tervehdin heitä verta valuvalla puukollani ja lähdin… mutta joku seuraa minua. He tietävät tehtävästäni.

  ~ Se, että olen vainoharhainen, ei tarkoita etteivät he olisi perässäni – Talvi

  Uhri kertoo:

  mä teen kaikkee paskaa niille ku ne käskee ja nyt pitää hakee viel joku vitun paketti. hakisivat ite ei se oo niin vaikeeta. no saapahan tästäki rahaa.

  meen osotteeseen jonka ne anto mulle paperilla ihan ku en muistais. takahuonees joku kuulemma oottaa sen paketin kaa. miks kaikki pitää tehä aina nii vaikeest? käyttäis postia vai itellaa vai mikä se nyt nykyää onkaa. no kävelen ovesta sisää ja lähen kävelee takahuonetta kohti. sit satun vilkasee olan yli ja joku vitun hippi seuraa. VITTU SILLÄ ON PUUKKO!

  kaivan omaa moraa esille ja syöksyn karkuu mut ei iso liiku nopeesti. se lyö mua omalla morallaan ja verta lentää! sit lähti jalat alta ja jotkut ämmät huutaa vieressä ku pää iskee betoniin. ei auta yhtää toi huuto.

  -MrMuscle

  Alikersantti Talvi 10p + 1p (ensimmäinen puukotus) -4p (silminnäkijät) +2p (raportti) = 9p
  MrMuscle 1,5p (raportti) = 1,5p


  02.10.2013 klo 11.39 Pihlajamäestä katoaa bussipysäkkejä

  Viimeinkin kaupunki on kunnostautunut uusimaan bussipysäkkejä myös Pihlajamäessä. Kansalaiset kuitenkin ihmettelevät rujoa tyyliä: ”Ihan kuin olisi pommi räjäytetty.” Nimimerkillä Hovimestari tunnistautuva herrasmies kommentoi seuraavaa: ”No lähtivätpä ne Banaanikärpäset siitä pysäkiltä samalla!”

  Kuopasta on lisäksi löydetty kunnon kansalaisen jäänteitä.

  Murhaaja kertoo:

  Nous sommes les serviteurs de la société, me yhteiskunnan palvelijat emme useinkaan saa oikeutettua tunnustusta suuresta uhrauksestamme ja ylevästä hyvyydestämme, jota ilman kaupunkimme kadut lainehtisivat loasta ja alhaisesta saastasta, la saleté! Nautittuani lasin Bergerac Rosé:ta koin velvollisuudekseni tarttua toimeen.

  Laitakaupungin varjoissa mies odottaa linja-autoa. Kuin ikkunalasia päin lentävä lintu, pahaa-aavistamattomana, täysin tietämättömänä väistämättömästä kohtalostaan. Sitten kevyin askelin kuvaan kirmaa koulutyttö, tuskin kahdeksatta kesäänsä nähnyt. Paineaallon iskiessä vasten kasvojani näen vaaleanpunaisen koulurepunriekaleiden sinkoutuvan jalkakäytävälle. Käännyn kohti tulosuuntaani ja tunnen sisimmässäni yllättävää kepeyttä.

  Homo homini lupus est.

  -Hovimestari

  Uhri kertoo:

  Yo
  pihliksest kajahtaa
  MC Banaanikärpäset in da house
  2013
  tuhansina paloina
  savuavina suikaleina
  olo ku Bronxis käydessä
  yo, yo:

  Mä herään turvan tunteeseen, mä en kuollu tänä yönä
  avaan mun vaatelähetyksen, mullon kultaketjui vyönä.
  Ysimilli taskus meen kohti mun uutta cadillacia,
  vanha sekajättees sen tuulilasitahran takia,
  Mut cadi ei oo tullut, levyt ei kai myyny tarpeeks kultaa,
  dösäpysäkille, skutsin läpi, kengät roskiin, niiss on multaa.
  Tän yhteiskunnan ilmapiiri kuristaa mut hengiltä,
  käytän kleduja vain kerran, nostan uraania penkiltä,

  Pysäkillä lojuu roskasäkki, tsiisus, köyhät pois mun silmistä,
  se sanoo tik tok, huono biitti, en saa siitä inspistä,
  Täys kymppi, sanon silmissäni pyörivästä filmistä,
  ja kun se loppuu, mä kirjoitan näit lainei ikuisist pajaripilvistä.

  Ne sano et oon skeidaa, roskii, kieli poskes ja oon pelkkä poski
  Mut nyt oon ku 2pac, tai ku fifty, vaik mun loppu vain kerran koski
  Truu räppärit ei kierrätä, tääkö tarinan tän opetus
  Haudatkaa mut bioämpäriin, är ii pee, arvoiseni lopetus.

  -Banaanikärpäset

  Hovimestari 10p +1p (ensimmäinen pommi) -2p (sivullinen) +0p (raportti myöhässä) = 9p
  Banaanikärpäset 3p (raportti) = 3p


  01.10.2013 klo 23.20 Supermyrkky vaatii uhrin – ympäristöviranomaiset selvittävät aineen alkuperää

  Valonaran koti-ilta jäi hänen viimeisekseen, kun hän avasi vaarallisella jätteellä käsitellyn kirjeen. Kirjeen oli allekirjoittanut SecondHand.

  Murhaaja kertoo:

  Tunsin saaneeni valtavan kotikenttäedun toimeksiantajani paljastaessa kohteeni osoitteen. Tiesin tasan tarkkaan, missä asunto sijaitsi, ja missä olisivat parhaat väijyntäpaikat. Uhrillani oli kuitenkin kiusallisen pitkä päivä edessään, enkä halunnut haaskata enempää aikaa. Siispä näpyttelin petollisen virallisenoloisen kirjeen, sivelin sen myrkyllä ja kiikutin kohteen postiluukkuun. Olin varautunut kyttäämään rapun edessä tuntikausia, mutta ei mennyt kymmentäkään minuuttia kun ystävällinen naapuri avasi alaoven. Hilpaisin portaat ylös kuin viaton postimies ja toivotin mielessäni ympäristökriminaalille hyvää matkaa helvettiin.

  -SecondHand

  Uhri kertoo:

  Päivä oli ollut pitkä, ja lopulta raahaudun yömyöhään kotiini. Eteisen
  pöydällä odotti kirje, jonka kuoressa ei ollut minkään organisaation
  logoa. Olin kuitenkin niin väsynyt, että avasin kirjeen sen enempää
  ajattelematta ja sotkin käteni heti myrkkyyn, jota kirje oli täynnä.
  Kämppikseni katseli avuttomana vieressä, kun yritin huuhdella myrkkyä
  pois suihkussa vaatteet päällä, mutta siitä ei ollut apua. Pimeys
  laskeutui, ja jäin lojumaan suihkun lattialle veden hiljalleen
  viilentyessä.

  -Valonarka

  Secondhand 10p +1p (ensimmäinen myrkytys) +1p (raportti) = 12p
  Valonarka 1p (raportti) = 1p


  01.10.2013 klo 12.25 Ampumavälikohtaus Kumpulassa – Rosvosektori laajenee

  Menninkäinen surmattiin Physicumin toisessa kerroksessa, virkavalta on kuullut yhtä järkyttynyttä silminnäkijää. Huhujen mukaan murha saattaa olla yhteydessä ympäristörikosvyyhtiin, sillä jäljet johtavat jälleen Rosvosektoriin.

  Murhaaja kertoo:

  Kävelin Physicumin käytäviä, mielessäni vain yksi asia, rikos. Rikoksen tekemisen euforiaa aiheuttava vaikutus on minulla suorastaan geeneissä. Kuten monet elämäntapaopettajat sanovat, työn tulee olla mielekästä, ja minulla se on. Toimeksiantajalleni ympäristöarvot tuntuvat olevan tärkeitä, varsinkin kun aiemmin toimittamani haastekirje ei ollut saanut vastaajaa muuttamaan toimintaansa. Lain, ja ennen kaikkea rikoksen, pitkä koura tavoittaa ne jotka eivät usko hyvällä; Menninkäinen oli yksi näistä henkilöistä. En hetkeäkään epäröinyt painaa vaimennetun pistoolini liipasimesta, ja antaa lyijypitoisen projektiilin sujauttautua ympäristöarvojen mukana Menninkäisen sydämeen. Epäilyksen sekainen ilme oli viimeinen asia kasvoillaan, hänen lyyhistyessään maahan uuden aatteen voimasta. Hänen vieressä ollut tuttunsa tulisi varmasti sisäistämään kierrätyksen vakavuuden, tavalla tai toisella..

  – Rosvosektori

  Uhri kertoo:

  Me menninkäiset vaalitaan luontoa hengellämme.
  Kjehkjeh, olin jo muutaman päivän seurannu erästä roskaajaa,
  joka piittaamattomasti heitteli luontoon ihmisten skeidaa.
  Punoin suunnitelmia kotikolossa ja venasin sopivaa tilaisuutta iskeä kimppuun.

  Kiireelliset asiat kuitenkin pakotti mut ihmisten joukkoon.
  Hiiviskelin tähän ihmisten rakentamaan isoon lasiseen rakennukseen
  ja etsin määränpäätäni.
  Honasin eessä tutun ihmisen ja jäin turisemaan tajuumatta varoo
  näitä katalii ympäristön tuhoajii.
  Menninkäisen vaistot kirkuivat pään sisällä ja kiepsahdin ympäri.
  Joku kiero ihmisrenttu osotti muo pyssyllä ja virnuili vahingonilosesti!
  Laukausta en ikinä kuullu.
  Kylmyys alkoi leviimään rinnasta ja mun kierossa mielessä kaikui vain yks ajatus:
  kosto elää vaikka mun pitäis matkata manalan majoilta takas tähän turmeltuneeseen maailmaan.

  -Menninkäinen

  Rosvosektori 10p (murha) -2p (silminnäkijä) +1p (raportti) = 9p
  Menninkäinen 1,5p (raportti) = 1,5p


  30.09.2013 klo 22.00 Turvallisuuden tunne lisääntyy humanistien keskuudessa

  HumanistiKiller2000 tumpeloi koneistetussa jätehuoneessa ja lajitellee itsensä bio- sekä energiajakeeseen. Virkavallan mukaan asiaan ei liity rikosta.


  30.09.2013 klo 12.30 Viikistä kajahtaa

  Mistäpä muualta kuin ympäristöystävällisyydestään tunnetusta Viikistä tapahtumat lähtisivätkään käyntiin? Nälkäiset opiskelijat ovat löytäneet Elliminator-peitenimellä tunnetun henkilön ruumiin opiskelijaravintolan lähistöltä. Onneton uhri oli yhden silmminnäkijähavainnon mukaan kävellyt suoraan Rosvosektoriin.

  Rosvosektori 10p (murha) +1p (ensimmäinen murha) -2p (silminnäkijä) -5p (raportti puuttuu) = 4p
  Elliminator -5p (raportti puuttuu) = -5p


  30.09.2013 klo 00.01 Roskien lajittelun tärkeys

  Öisellä Mannerheimintiellä kolistee roska-auto. Opiskelijat ovat taas jättäneet lajittelematta Alina-jätteensä, joten Kaivopihan tunneleissa sijaitseva sekajätehuone pursuaa ulos asti roskasäkkejä. Noustessaan autosta roskakuski Jantunen kiroaa verorahoilla eläviä opiskelijoita ja vannoo, käsi lapion kahvalla, takovansa järkeä nuorisoon.