Assassination Game IV

Sisällysluettelo

  19.11. Palkintojen jako ja palautetilaisuus

  Syksyn turnauksen palaute- ja palkintojenjakotilaisuus pidettiin lauantaina
  19.11 klo 16 alkaen Mannerheim-salissa Uudella ylioppilastalolla (Mannerheimintie
  5A, 5. krs). Tilaisuuden jälkeen oli samassa paikassa HYSin elokuvailta. Tilaisuudessa
  käytiin vapaamuotoisesti läpi pelin tapahtumia ja sääntöjen
  sekä muiden järjestelyjen toimivuutta.

  Tilaisuudessa jaettiin seuraavat kunniamaininnat ja palkinnot:

  Kunniamaininnnat

  Paras murhaShinigami
  Paras peitenimiGorgoroth Maailmojensyöjä
  Jack the RipperMr. Pink
  Paranoia-palkintoLorenzo Reverte ja romanialaiset katulapset
  Paras toteutumaton salamurhaShinigamin valokuvaushuijaus
  Paras toteutumaton salamurhaMagnuksen murha suorassa TV-lähetyksessä
  Darwin-palkintoSebulon
  Rehti Partiolainen -palkintoRorschach tunnustaessaan toimintansa HYSissä

  * Murhasi kirjapommilla.

  ** Uskollisuudestaan kauniille nuorille naisille.

  Veitsipalkinnot

  palkintoveitset
  I sijaLuokkaritari
  II sijaShinigami
  III sijaSebulon

  Salamurhapeli IV pisteet / Assassination Game IV scoring

  Peitenimi / AliasMurhat / MurdersPidätykset / ArrestsTapot / KillsTodistajat / WitnessesSilminnäkijät / ObserversSivulliset uhrit / Collateral damagePisteet / Points
  Luokkaritari 678
  Shinigami349
  Sebulon222
  Lorenzo Reverte22121
  Mokonotora2121
  Mr Pink2 220
  Xenia Onatop1114
  Cutflower114
  Tyko Brahe114
  Ansku111
  Valkolahtari110
  Rorschach19
  Slayer3
  Alma N. Kapulainen2
  kamariherra Fleming2
  Traktori2
  Hammaskeiju2
  Kirahvi2
  Ben1
  Odette1
  Unelma Säleikkö1
  Aina Welho1
  Vespa Crabro1
  Juhani Metsämarttila1
  Magnus1
  Randomizer1
  Ilpo Larha1
  The Insane One0
  Saima Harmaja0
  Kisueskimo0
  Mata-Harri0
  Alan Ivel0
  allantois0
  Asiamies W. Kynäniska0
  White Lee0
  Ben Dover0
  Gorgoroth Maailmojensyöjä0
  killer_kim-5
  Dahmer-5

  Ti 8.11 Yhteenveto

  Neljä viikkoa kestänyt HYS:n historian neljäs salamurhaturnaus on päättynyt. Pelin alussa mukana oli 39 pelaajaa, joista 3 keskeytti pelin. Pelin aikana murhattiin 19, pidätettiin 4 ja tapettiin yksi pelaaja. Lisäksi yksi pelaaja kuoli itse asettamaansa pommiin. Pelin lopussa hengissä oli 11 pelaajaa, joista seitsemän oli etsintäkuulutettuja. Kaikkiaan 12 pelaajaa onnistui saamaan vähintään yhden kanssapelaajansa hengiltä.

  Pelissä tehdyistä murhista yhdeksän tehtiin pistoolilla, kuusi kontaktimyrkyllä, kaksi veitsellä, yksi pommilla ja yksi ruokamyrkyllä. Näiden murhatapojen lisäksi pelissä yritettiin myös käyttää usempaan kertaan myrkkyhämähäkkejä siinä kuitenkaan onnistumatta. Kaikki pelin pidätykset tehtiin pistoolilla, kuten myös ainut tappo (=itsepuolustus). Neljättä turnausta leimasi erityisesti kontaktimyrkyn saama suosio: kuuden tehdyn murhan lisäksi pelissä tehtiin kymmenisen epäonnistuneita myrkytysyrityksiä. Toinen erikoisuus pelissä olivat murhat, joissa murhaaja varjosti uhriaan pitkän aikaa ennen armoniskun antamista. Tämän tyylisiä murhia tehtiin neljä kappaletta.


  Pe 4.11 klo 18:35 Kuolema viime metreillä

  Lähes neljä viikkoa salamurhaajia ja poliiseja pakoillut Ilpo Larha on saanut surmansa. Kuolema saapui salamurhaaja Anskun lähettämän myrkkykirjeen muodossa.

  Uhri kertoo:

  Perjantai 18.35. Munkkiniemi

  Olin tavallisen kiireinen. Ystäväni ranskasta soitti kertoakseen, miten helppoa pariisissa on työskennellä juuri nyt. Toimittamaan ehtisi enemmän kuin on tilauksia. Tunnin kestäneen puhelun aikana sain hyvien uutisten ja pörssivihjeiden lisäksi kolme muuta puhelua. Huomasin myös myöhästyväni tärkeästä tapaamisesta. Purin puhelusumaa pikavauhtia, samalla pukeutuen ja avaten tärkeää postia. Kirje pasilan kirjastosta ei hämännyt, sillä käytän eri kirjastoja materiaalin hankintaan. Tämä Pyhän Pietarin postikonttorista lähtenyt kutsu herätti kyllä kysymyksiä, sillä känny korvalla kirjeen läpän liimauksen avaaminen ei ottanut onnistuakseen. Merkit olisivat siis olleet olemassa, mutta flunssan ja väsymyksen heikentämä elimistöni ei niitä ajoissa noteerannut. Luuri putoisi kädestäni, God bless america!

  Told by a murderer:

  Lähdin pimenevänä halloween-yönä kuljettamaan myrkyllistä postia toimeksiantoni ilmoittamaan osoitteeseen. Olin varustautunut kahdella myrkytetyllä tuotteella, lehdellä ja kirjeellä Pasilan kirjastosta. Otin mukaani myös mainoksia, jotta pino näyttäisi oikealta postilta ja herättäisi vähemmän epäilyksiä.

  Toimeksiantoni talossa oli summerit, mutta minun ei tarvinnut käydä niitä painelemaan, sillä joku tuli ulos talosta juuri sopivasti. Kapusin lastini kanssa uhrini kerrokseen. Rämisyttelin naapureiden postilaatikoita lämmittelyksi ja tarkkailin postiluukkujen tekstiä. Uhrini ilmoittamassa osoitteessa luki ovessa väärä sukunimi. Mietin mahdollisuuksia. Joko uhri on ilmoittanut väärän osoitteen, talonmies on laiska, tai uhri majailee tyttö-/poikaystävänsä luona eikä ole maininnut tästä osoitetiedoissaan. Työnsin postin luukusta joka tapauksessa, vaikka uhrini nimellä ja hänen majoittajansa osoitteella varustettu kirjekuori saattaisi herättää epäilyksiä. Samoin kuin suoraan kotiintoimitettu City-lehti. Päätin luottaa onneeni, ehkä uhrini olisi kovin uupunut jo viikon edettyä näin pitkälle. Ehkä se olisi myös juuri hän, joka koskisi posteihin, eikä huoneistossa mahdollisesti muut majailevat ihmiset.

  Ansku

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p = 11p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  Pyhäinpäivänä kuolleet heräävät henkiin

  Pyhäinpäivänä eli vainajien muistopäivänä kuolleet heräävät henkiin ja palaavat kostamaan murhaajilleen.

  [Kaikki kuolleet pelaajat heräävät perjantain ja lauantain välisenä yönä henkiin ja saavat kohteikseen tappajansa. Elävät kuolleet (tai seurallisemmin zombiet) noudattavat normaaleja turnaussääntöjä, mutta he saavat tappaa murhaajansa/tappajansa/pidättäjänsä ainoastaan veitsillä eikä heidän tarvitse välittää silminnäkijöistä tai todistajista. Kuolleet zombiet eivät enää herää uudestaan henkiin.]


  Pe 4.11 klo 15:19 Luokkaritari vie kuudennen uhrinsa hautaan

  Luokkaritari on jatkanut kiivaalla tahdilla murhien tekemistä. Tänään uhrina oli Aina Welho, jonka Luokkaritari teloitti uhrin kotiovella Lauttasaaressa.

  Uhri kertoo:

  Se tapahtui kylmän tylysti keskellä kirkasta päivää… Ehkä Manalassa lounastaminen toi pahaa karmaa, sillä siellä nauttimani ruoka ehti muhia mahassani vain pari tuntia ennen kuolemaani. Aloittelevan salamurhaajan urani lisäksi teen hämäriä bisneksiä pienten lasten parissa, ja olin juuri lähdössä suorittamaan seuraavaa ”toimeksiantoani”. Murhaajani oli kenties saanut tietää tulevasta ohjelmastani, ja osasi väijyä minua rappukäytävässäni juuri oikeaan aikaan. Avasin oveni huolettomasti ja näin käytävässä nuoren vaalean miehen harppovan rappusia ylös minua kohti. Käännyin sulkemaan ovea, joka mainosten paljoudesta ei ollut mennyt kiinni. Kun käännyin takaisin kohti
  tätä vierasta miestä, hän näytti ojentavan kättään minulle. Ajattelin sinisilmäisesti ”Hän on varmaan uusi naapurini ja haluaa kätellä minua.” Mutta kädessä olikin ase, jolla hän ampui siististi yhden laukauksen suoraan sydämeeni. Päiväni päättyivät nopean tylysti, roskapussi jäi viemättä..

  Aina Welho

  Told by a murderer:

  Eilinen baari-ilta oli venynyt aamukuuteen asti, joten suosiolla jätin luennon väliin ja päätin myöhemmin lähteä metsästämään kohdetta Lauttasaareen. Enää muutama keikka ja voisin jättää kylmän pohjolan taakse ja vetäytyä eläkkeelle Bahamalle kauaksi arjen huolista ja Suomen poliisivoimista.

  Saavuttuani Lauttasaareen huomasin, että huonosti nukuttu yö ja krapula alkoivat vaatia veronsa. Elämä tuntui etenevän kuin hidastuksessa ja ajatus katkeili. Tämä keikka ei onneksi tulisi vaatimaan nopeita refleksejä eikä minkäänlaista aivotoimintaa. Tietojeni mukaan kohteeni teki sivukeikkaa lapsenvahtina ja perjantai-iltapäivälle oli sovittu lasten kaitsemista.

  Asetuin väijyksiin kohteen rapun alimpaan kerrokseen kohtaan, josta oli suora näköyhteys ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan asuntoon. Asunnosta kuului pianon soittoa, ja mieleeni palaa entinen naapurini, jonka pianonsoitto sai minut hulluksi. Uhrini oli yhtä ajallaan kuin sveitsiläinen juna-aikataulu ja hänen sulkisessaan kotiovensa kohotin käteni ja laukaisin yhden surmanluodin. Hämmästys näkyi uhrini kasvoilta hänen kaatuessaan rapun lattialle. Ruusunpunaisena veri valui rinnassa olevasta haavasta ja nopeasti levisi autioon käytävään. Poistun paikolta vähin äänin. Oikeastaan tein naapureille palveluksen, ei enää pianonsoittoa.

  -Luokkaritari-

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p + kotiovimurha -2p = 9p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  To 3.11 klo 14:05 Mänttärin pidätykset jatkuvat

  The detective M ei jäänyt odottelemaan tuoreesta pidätyksestään seurannutta ylennystä, vaan nappasi heti samana päivänä toisenkin lainsuojattoman. Mänttärin yhdeksänmillistä sai tällä kertaa maistaa Randomizer. Myös tämä pidätys tapahtui kemian laitoksen opintososiaalisessa tilassa, joka on osoittautunut myös aiemmissa turnauksissa hyväksi pidätyspaikaksi.

  Uhri kertoo:

  Kello oli hiukan yli 14 torstai-iltapäivänä. Radiokemian labrani olivat juuri loppuneet, ja päätin mennä HYKin opintososiaaliseen tilaan pelaamaan jotakin. Paikalla oli sen verran ihmisiä, etten osannut epäillä mitään, joten jätin aseeni repuntaskuun naulakkoon. Aloin selittää Elasundin sääntöjä pelitovereille, kun äkkiä kuulin ”Randomizer, antautukaa” -tokaisun, ja huomasin katsovani aseen piippuun. Mietin että saattaisin ehtiä syöksymään ovesta ulos, jos etsivä pyrkisi välttämään suoraa tappamista. Hetkeä myöhemmin viiltävä kipu olkapäässä kertoi että tämä ei ollut kyseisen etsivän tavoite.

  Että näin.
  Randomizer

  Etsivä kertoo:

  Oman fuksini ampuminen oli kaikkea muuta kuin helppoa tai mukavaa, mutta velvollisuus on velvollisuus. Toinen kemistiopiskelijan peiteroolia
  ylläpitävä tuttu olisikin helpompi, sillä hänellä on jonkinlaisia valoakestämättömiä bisneksiä jumalattomien Otaniemen teekkarien kanssa. Uhraavat varmaankin karitsoja siellä Espoon sieluttomassa pahuuden pesässä. Tiesin Randomizeriksi itseään kutsuvan Antti Tavanaisen rutiineista sen, että hän käy usein kemian laitoksella, ilmeisesti koettamassa myrkyttää herkkien kemianopiskelijoiden sieluja. Ehkä hän nimenomaan olikin houkutellut Jukan tielle Helvettiin? Hän maksaisi kyllä rikoksestaan.

  Selvittyäni velvollisuuksista laboratoriossa olin viettämässä ansaittua taukoa samaisessa opintososiaalisessa tilassa. Eikös sisään pöllähdäkin rutiineilleen uskollisena Randomizer ja siirry välittömästi pöydän ääreen houkuttelemaan viattomia ihmisiä pelien pyörteisiin! Kosto alkakoon! Hain nopeasti aseeni ja asetuin jälleen siten, ettei kukaan muu ole tulilinjalla. Käskytin tuota roistoa välittömästi antautumaan. Randomizerin ilmeestä näin hänen ymmärtävän, että loppu oli lähellä. Hän liikahti kuin olisi
  pyrähtämässä karkuun. Ammuin häneltä polvilumpion alta, jotta hän ei pääsisi karkuun. Vetkuttelu jatkui kivusta ja huudosta huolimatta, joten tein hänelle yhdeksänmillimetrisen kanavan vatsakalvoon. Tuolla Helvetin kätyrillä oli varmasti jotain pimeyden voimia käytössään, joten viimeistelin työn laukauksella silmien väliin. Koskaan ei voi olla liian varovainen tällaisten kanssa. Revenge is a dish best served cold.

  Etsivä Mänttäri

  SCORING

  Etsivä: Pidätys 5p + raportti 2p = 7p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  To 3.11 klo 10:13 Etsivä Mänttäri aloittaa tehokkaasti

  Tuore etsivä M aloitti uransa vauhdilla ja pidätti heti aamulla Dahmerin.

  Etsivä kertoo:

  Tänään oli uuden virkani ensimmäinen päivä. Luin virkaanastumisilmoituksen ja siihen kuuluvat etsintäkuulutukset huolella. Suureksi hämmästyksekseni havaitsin ei vain yhden vaan kahden tuntemani henkilön olevan listalla. He siis eivät olekaan viattomia opiskelijoita, vaan raakoja murhaajia! Mietiskelin tätä hetken itsekseni kunnes kuulin tutun äänen läheltäni. Etsintäkuulutettu Dahmer, oikealta nimeltään Jukka Pernilä, oli pelaamassa korttipeliä kovin varomattoman oloisena kemian laitoksen opintososiaalisessa tilassa! Miten oma edellisvuoden fuksini on voinut sortua väkivallan tielle? Sydämeni vuotaessa verta kävin huoneen ulkopuolella tarkastamassa aseeni kunnon. Panoksia oli riittävästi. Menin muina miehinä takaisin huoneeseen, jossa Dahmer jatkoi yhä pelaamista. Valitsin kohdan, josta tulilinjalla ei ollut muita ja käskytin kovaan ääneen Dahmeria antautumaan. Hän hätkähti ja käpertyi kuin sikiöasentoon. Tulkitsin sen hämäykseksi, jotta hän saisi kaivettua aseen ja laukaisin virka-aseeni. Dahmer kuoli yhteen ylävartaloon tulleeseen osumaan.

  Etsivä M

  SCORING

  Etsivä: Pidätys 5p + raportti 1p = 6p.

  Uhri: Raportti puuttuu -5p = -5p.


  To 3.11 n. klo 9 Kaasua, komisario Piippone!

  Komisario Arttu Piipponen suoritti jo toisen pidätyksensä torstaiaamuna. Kohteena oli Magnus, joka kuoli työpaikallaan Kampissa vastustaessaan pidätystä.

  Uhri kertoo:

  Vaikka päivärytmini on erittäin säännöllinen, tiesin salamurhaajan pestin vastaanottaessani olevani suhteellisen vaikea murhattava. Peitetyöpaikkani näes sijaitsee Kampin keskuksessa ja itse asun keskellä kiihkeärytmistä Kalliota, on minun päiviltä päästäminen hankalaa, sillä yrittämättäkin olen jatkuvasti potentiaalisten silminnäkijöiden ympäröimä. Uskoin myös olevani vaikeasti pidätettävä, mutta toisin kävi. Luulin henkisesti varautuneeni kaikkiin epäilyttäviin yrityksiin, vaan perääni laitettu etsivän ketku oli suunnitellut tekonsa hyvin tarkkaan.

  Elokuvien levittämisessä lähetti- ja muiden logististen palveluiden käyttäminen on enemmän kuin arkista ja siksi en osannut pelätä työpaikan nurkan takaa vastaan kävelevää polkupyörälähettiä. Koska paketteja viedään ja toimitetaan mikä monipuolisimmissa ympäristöissä, en myöskään osannut odottaa mitään normaalista poikkeavaa tuon polkupyörälähetin tiedustellessa nimeäni kadulla. Lähettimiehen laukusta ei kuitenkaan löytynyt kiivaasti kaipaamaani elokuvatraileria, vaan yksityisetsivän omaperäinenmutta happamen sapen maun suuhun syöksenyt pidätysvirkamerkki, jota tuijottassani tunsin oloni tyhjemmäksi kuin koskaan;tiesin pettäneeni työnantajani ja ymmärsin etten pitkään aikaan voi osallistua salamurhaajakolleegoideni niittämiseen.

  Etsivä kertoo:

  Aamulla heti vuoron alettua faksi puuskutti vihjeen etsintäkuulutetun Magnuksen olinpaikasta. Työpari ei ollut vielä saapunut, joten tästä kiinniotosta saisin niittää itse kaiken kunnian. Hyppäsin virka-pyörän selkään ja hurautin polleasti suoraan pääkallopaikalle, Magnuksen päivisin käyttämään piilopaikkaan, jossa hän ilmeisesti teki jonkin sortin töitä. Summeria painamalla sisään ja ystävällinen vastaanottovirkailija johdatti minut suoraan kohteen huoneeseen – mies ei kuitenkaan ollut paikalla, joten lupasin palata asiaan myöhemmin. Ulos päästyäni kirosin hetken hukkaan heitettyä aikaa, mutta pian pääsin yli kiukustani ja päätin jatkaa matkaa. Ensi metrit ajettuani vastaan käveli erittäin tutun näköinen mies, jota kutsuin nimelle ”Halme”! Mies pysähtyi aavistamatta mitään, oli ilmeisesti jo ehtinyt unohtaa pahat tekonsa. Tarkistin vielä henkilöllisyyden lisäkysymyksillä ja pyysin odottamaan hetken: virka-ase oli näet jumittunut koteloonsa. Sain sen vihdoin esiin ja Magnuksen katsellessa piippuun kauhistuneen oloisena luin hänelle oikeudet ja kutsuin maijan noutamaan tämän pahantekijän parempaan talteen.

  SCORING

  Etsivä: Pidätys 5p + tyylipisteet 2p + raportti 2p = 9p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  Ke 2.11 klo 17 Luokkaritari väijytti Brahen

  Luokkaritari iski taas keskiviikkona tyypilliseen tyyliinsä: Ritari seurasi Tyko Brahea kaupungilla ja suoritti yllätyshyökkäyksen, jonka seurauksena Honkonen kuoli vaikka ehtikin tulittaa takaisin. Tällä kertaa teolla oli silminnäkijä, joten poliisi on toiveikas Luokkaritarin henkilöllisyyden selvittämisestä.

  Uhri kertoo:

  Kävin tänään luennon jälkeen kaupassa. Kaupasta lähdettyäni huomasin pian vaalean mieshenkilön seuraavan melko lähellä. Epäilykseni heräsivät. Ehdotin seuralaiselleni, että kiertäisimme hieman pidemmän kautta, emmekä menisi suoraan puiston läpi, kuten tavallisesti. Puisto olisi ollut kuitenkin autio ja näin liian otollinen paikka muhaajalleni.

  Kun ylitimme tien, tyyppi seurasi meitä edelleen, vaikka menimme viimeisillä vihreillä. Pysähdyimme ja kaveri käveli vastahakoisesti ohitsemme. Hän vielä vilkaisi taakseen ja pujahti sen jälkeen jonkin pienen rakennuksen taa. Mietin, oliko hän todella menossa raitiovaunupysäkille. Ei ollut: siellähän tyyppi piilotteli edelleen, kun kävelimme ohi. Odottelimme hetken kahdeksikon päätepysäkin kohdalla, mutta miekkosta ei enää näkynyt. Koska kalapuikot alkoivat sulaa repussa, oli pakko jatkaa matkaa.

  Matkalla mietin, minkä kulman takana vaanijani mahtaisi odotella. Ketään ei kuitenkaan näkynyt edelleenkään ja aloin jo uskoa, että saisin olla lopun iltaa rauhassa. Olimme jo melkein kotona, kun joku ilmestyi kulman takaa. Murhaajani oli ehtinyt edelleni. Vedin aseeni ja kun sormeni puristui liipasimelle, tunsin veren jo valuvan kaulallani. ”Minulla menee hyvin” kuulin tappajani toteavan ennen kuin hän jätti tyttöystäväni kahden kylmenevän ruumiini kanssa.

  Tyko Brahe

  Told by a murderer:

  Neljän onnistuneen murhan jälkeen sitä tulee yli-itsevarmaksi ja ylimieliseksi, tämä voi olla vaarallista, jopa hengenvaarallista, sain kokea sen tänään.

  Lähdin jahtaamaan viidettä kohdettani Kumpulasta. Matematiikan luento oli loppumaisillaan, kun saavuin paikalle. Jäin aulaan odottelemaan kohdettani, joka ilmaantui luentosalista vähän ajan päästä. Tietenkään en voinut tässä väenpaljoudessa suorittaa tehtävääni, joten taas kerran oli varjostuskeikka edessä. En ollut aivan 100% varma kohteeni henkilöllisyydestä, joten yritin seurata mahdollisimman lähellä, jotta voisin varmistua asiasta. Kohteeni suuntasi luennon jälkeen läheiseen kauppakeskukseen, jossa tapasi ystävänsä, joka tulisi todistamaan myöhemmin hänen kuolemansa. Kauppareissun jälkeen kohteeni kumppaneineen lähti kohti uhrin asuntoa, joka sijaitsi noin kilometrin päässä.

  Tässä vaiheessa tein ainoan virheeni tähän mennessä, seurasin heitä liian läheltä ja olin selvästi paljastunut. Kohteeni pysähteli vähän väliä ja tarkkaili ympäristöään. Päätin jatkaa tehtäväni suorittamista tästä huolimatta. Otin kiertoreitin ja juoksemalla korttelinvälin pääsin heidän edelleen. Vähän ennen uhrin asuntoa jäin talon nurkalle väijyksiin.

  Kohteeni saapui ystävä edelleen mukanaan. Samassa kun avaan tuleen huomaan kohteellani aseen kädessä, luoti viuhuu pääni ohi. Jätän uhrin kadulle makaamaan todistajan kirkuessa kauhusta.

  -Luokkaritari-

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 1p = 12p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  Ti 1.11 klo 18:15 Slayer kupsahti kuppilassa

  Poliisi on löytänyt Slayerin kuolleena Kaisaniemen metroaseman kahvilasta myrkytetty kahvikuppi kädessään. Samasta pöydästä löytyneen toisen tyhjän kahvikupin johdosta poliisilla on syytä epäillä jonkinkaltaista murhaajien välistä venäläistä rulettia. Alamaailmaa kiertävien huhujen mukaan tämä vaarallinen kahvihetki olisi Shinigamin käsialaa.

  Uhri kertoo:

  Päiväni oli sekava ja pitkä… Olin ravannut ympäri Helsinkiä olevien ja olemattomien luentojen perässä. Poistuin kello kuudelta illalla luennolta hankkiakseni itselleni ravintoa ennen muita aktiviteetteja. Olin juuri Kaisaniemessä, kun puhelimeni soi ja syvä ääni tiedusteli, tiedänkö kuka hän on. Hämmästyin vielä enemmän, kun hän esitteli itsensä henkilöksi, joka halusi päättää päiväni ja suistaa minut kuoleman tummaan syleilyyn.

  Tämä henkilö ehdotti tapaamista, josta toinen kävelisi voittajana toisen jäädessä niille sijoillee. Epäröin hetken. Antaako toiselle helppo mahdollisuus. Mutta toisen suora ja avoin herrasmiesmäinen ehdotus, sekä mahdollisuus tilanteen kääntymisestä hänen tappiokseen voittivat epäilyni. Niinpä sovimme tapaavamme Kaisaniemen vilkkaalla metroasemalla ja menevämme yhdessä nauttimaan kahvit, kuolettavat sellaiset.

  Odotin tuota syvä-äänistä henkilöä ja näinkin hänen saapuvan pian silmissään viekas katse. Siinä keskellä mistään mitään tietämättömiä ihmisiä sovimme kuolettavan kahvihetkemme säännöt. Toinen kahveista myrkytettiin niin, että tappavan kupin saaja saisi kunniallisen kuoleman ilman äkillistä myrkytystä niille sijoilleen, vaan kerkeisimme poistua paikalta ennen myrkyn
  vaikuttaessa lopulliseti.

  Sekoitimme kupit niin, ettei kummallakaan ollut enää käsitystä siitä, kummassa myrkky on. Skoolasimme ja katsoimme toisiamme hetken vakavina suoraan silmiin. Sydämeni jyskytti. Olisiko tämä viimeinen muistikuvani tästä elämästä. Joimme yhtäaikaa. En heti maistanut myrkyn kitkerää makua, mutta sitten se löysi makuhermoni ja tajusin.

  En voinut muuta kuin hymyillä ja kunnioittaa vastapuoltani, Shinigamia. Moni ei olisi kunnioittanut kuolemaani ja tarjonnut itseään samaan vaaraan. Nousimme ja kättelimme. Poistuimme paikalta ja ulos päästyäni tunsin myrkyn leviävän kehooni ja kaiken hämärtyvän. Shinigamin kuva mielessäni heitin rauhalliset jäähyväiset kaikelle.

  -Slayer

  Told by a murderer:

  Kunnioitus. Se on ainoa sana, joka on tätä kirjoittaessani mielessäni. Kunnioitus uhrin rohkeutta kohtaan – hänen tyylitajuaan – hänen asennettaan. Vain sitä minun on kiittäminen tästä tapahtumien kulusta. Muistakaa tämä nimi, kunnioittakaa häntä, hänen oppilaistaan kuullaan vielä:

  Kontkanen – tuo nimi oli päässäni jo kolmatta viikkoa. Edellisen viikon hän oli ollut tavoitettamattomissa ja sitä ennen hänen rappukäytävänsä oli käynyt liian tutuksi – hänen odottelu tavaksi. Myrkkykirjeet olivat aivan liian yleisiä ja helppoja, se ei olisi kaunista, lähinnä rienausta. Ei, en alennu semmoiseen, ainutlaatuista – maailma haluaa jotakin ainutlaatuista.

  Koko asevalikoima mukanani olin maanantaina jälleen odottamassa Kontkasta luennolta. Löysin kohteeni, mutta hän oli ovela – liian ovela ja eksytti minut. Tiistaina pääsin taas hänen kannoilleen, seurasin puoli tuntia, käteni tärisivät, kahden viikon murhaamattomuuden vieroitusoireet rupesivat vaikuttamaan. Tappaa, halusin tappaa. Mutta hän oli valpas ja olin varma, että hän oli jo havainnut minut, joten vetäydyin vielä kerran ja vaihdoin jälleen valeasuni.

  Vieroitusoireet vain pahenivat, päässäni oli enää kaksi vaihtoehtoa, haluan tappaa tai tulla tapetuksi. Olin odottamassa vielä kerran – viimeisen kerran – hänen luentonsa päättymistä. En löytänyt häntä.

  Olin miettinyt tätä pitkään. Kaksintaistelu. Vain se sana oli mielessäni, kun soitin Kontkaselle. Tiesin, että hän on ammattilainen ja pelottavalla varmuudella hän otti haasteeni vastaan. Olen umpikiero, tunnustan sen, mutta kunnioitus – kunnioitus tätä varmuutta kohtaan voitti kierouteni. Tästä oli tuleva kaunis hetki, päättyipä se miten tahansa, ja sitä kauneutta ei voinut kieroudella rikkoa.

  Pelin säännöt olivat selvät. Kaksi kahvikuppia, toinen heikosti myrkytettynä. Varmasti tappava annos, mutta sellainen, että toinen ehtii rauhassa kadota paikalta ennen kuin kukaan huomaa mitään. Sekoitimme kupit huolella niin, ettei kumpikaan enää tiennyt kummassa myrkky oli. Katsoin häntä silmiin enkä nähnyt niissä pienintäkään epäröintiä.

  Joimme samaan aikaan. Näin hymyn nousevan hänen kasvoilleen. Sinä hetkenä olin varma, että olin vapautettu tästä maailmasta. Katsoin häntä silmiin – katsoin kuolemaa silmiin. Mutta näinkin vain oman kuvani, joka heijastui hänen sinisistä silmistään.

  Elämä on arpapeliä. Mutta teitä ylempi ei heitä arpaa. Hän luottaa vaistoonsa.

  -Shinigami

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 2p + raportti 2p = 14p.

  Uhri: Tyylipisteet 1p + raportti 2p = 3p.


  Ti 1.11 klo 16:45 Kaksi ruumista löydetty rappukäytävästä Meilahdesta

  Poliisi löysi tiistaina Meilahdessa sijaitsevan kerrostalon rappukäytävästä kaksi ruumista, jotka kuuluvat häikäilemättömälle murhaajalle Lorenzo Revertelle ja poliisin etsimälle rikolliselle Mokonotoralle. Molempien ruumiiden kädestä löydettiin pistoolit, joista oli ammuttu laukauksia. Vaikuttaa siltä, että Lorenzo oli yrittänyt murhata Mokonotoran tämän saapuessa kotiin. Molemmat alamaailman kasvatit olivat kuolleet murhayritystä seuranneessa tulitaistelussa.

  Puolustautuja kertoo:

  Saavuin väsyneenä linja-autosta kotitaloni pihalle tiistaina n. klo 16.45. Keskittymiseni ei kuitenkaan ollut herpaantunut vaan tarkistin rutiininomaisesti mahdolliset väijytyspaikat kulkiessani. Talon takaovelle tullessani huomasin oven ikkunan läpi epäilyttävän naishenkilön räpläävän kännykkäänsä. Hmmm, tuttu harhautusele minullekin, joten varoituskellot helisivät päässäni. Otin varman otteen käsiaseestani takkini taskussa ja avasin vasemmalla kädelläni oven. Naishenkilö ”lopetti tekstiviestin kirjoittamisen”, liian tuttua, homma on täysin selvä. Tuo nainen haluaa henkeni. Harpoin portaat ylös kotiovelleni ja käännyin pimeässä porraskäytävässä taaksepäin ase valmiina ampumaan. Sormeni koukistuessa liipasimella lähettämään lyijyiset terveiset vainoajalleni silmäni sokaistuivat suuliekistä naisen laukaistessa oman pistoolinsa.

  Tärähdys rintakehässäni. Luodin polttava hehku sen repiessä sydämeni palasiksi. Jalkojen veltostuminen, käytävälle kaatuminen. Paleltaa.

  Naisen suusta pääsee korahdus. Hän kaatuu portaissa taaksepäin. Verta lennähtää vaalealle seinälle, freskoksi todistamaan kahden elämän päättymistä. Raskaan rusahduksen saattelemana nainen tömähtää portaisiin.

  Silmissä sumenee. Pimeys laskeutuu. Kohtauksen äänien kaiku hälvenee.Viimeinen ajatukseni ennen kaiken loppua: minäkin osuin. Helvetissä nähdään, akka!

  Motto: ammu ensin, kysele sitten.

  Mokonotora, saappaat jalassa kaatunut

  Told by a murderer:

  Nelipolvinen trokee seitsemässä säkeistössä:

  – Lorenzo Reverte

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 3p + kotiovimurha -2p = 11p.

  Uhri: Puolustautuminen 5p + raportti 3p = 8p.


  Ma 31.10. klo 15:05 Gorgoroth paloi poroksi

  4 viikkoa lehti paljasti Gorgoroth Maailmojensyöjän traagisen kuoleman yksityiskohdat tämän viikon numerossa. Lehtinen löydettiin kuolleena asunnostaan omaisten ilmoitettua hänet kadonneeksi pari päivää sitten. Silminnäkijän mukaan Gorgoroth oli löydetty olohuoneen lattialta ikään kuin palaneena, vaikkakaan asunnossa mikään muu ei näyttänyt kärsineen tulesta eikä palovaroitin ollut reagoinut savuun. Viranomaiset varmistivat palovaroittimen toimintakyvyn ja totesivat sen olleen kunnossa. Poliisi oli ymmällään, sillä Lehtisestä oli jäljellä vain pää, muut ruumiinosat olivat totaalisesti hiiltyneet. Tunnistaminen tapahtui pään perusteella. 4 viikkoa lehti epäilee tapauksen olevan esimerkki ns. ihmisen spontaanista palamisesta. Aiempien tapausten perusteella lehti raportoi ilmiöstä seuraavat neljä faktaa:

  1. Kaikki tapaukset ovat tapahtuneet sisätiloissa.
  2. Uhrit ovat aina olleet yksin pidemmän aikaa ennen palamista.
  3. Lähitiloissa olleet ihmiset eivät ole koskaan raportoineet mistään poikkeavista äänistä kuten uhrin huudoista tai avunpyynnöistä.
  4. Uhrit ovat satunnaisia.

  Poliisi ei vahvista 4 viikkoa lehden väitettä, mutta ei myöskään anna tapahtuneesta mitään virallista selostusta. Poliisi kuitenkin uskoo tapahtuneen olleen onnettomuus.


  La 29.10. klo 19:52 Rorschachin murhakerskailu johti pidätykseen

  The detective P (ex. Sebulon) suoritti lauantai-iltana syksyn turnauksen ensimmäisen pidätyksen. Rajasaaressa pidetyllä ensiapukurssilla Rorschach kerskui etsivälle murhillaan. Vaikka Rorschach ei ollutkaan toimeksiantona, etsivä P otti tilanteen haltuunsa ja yritti pidättää Rorschachin, joka kuoli vastustaessaan pidätystä.

  [Kommentti tuomaristolta: Etsivät saavat pidättää murhaajia, mikäli nämä paljastavat olevansa mukana pelissä. Toiset murhaajat eivät voi kuitenkaan murhata muita kuin kohteitaan. He voivat ainoastaan paljastaa selville saamansa murhaajan poliiseille (ts. murhaaja etsintäkuulutetaan).]

  Uhri kertoo:

  Minä ja minun suuri suuni:
  Olisihan se pitänyt arvata, että ennemmin tai myöhemmin näin tulisi käymään. Olen aina pitänyt itseäni murhataiteilijana ja mikäs taiteilija sellainen on, joka ei jaa teoksiaan suurelle yleisölle(Ammattilaisena tietysti pidän toimeksiantajieni henkilöllisyydet salassa).

  Olin siis rentoutumassa ensiapukurssilla Rajasaaressa ja illan mittaan tapamieni ihmisten kanssa jutellessani arvion tilanteen turvalliseski kaikki paikalla olivat olivat liian nuoren oloisia ollakseen poliiseja.Ryhdyin siis kertomaan heille salamurhien taiteesta: eri myrkyistä, aseista, pommeista, yms. Yritin painottaa kuinka pistooli on mielikuvituksettoman raukan ase.Käytin esimerkkeinä omia teoksiani joista Piipponen ilmeisesti tunnisti minut. Hän kysyi Kuuluinko HYSsiin ja koska pidin häntä luotettavana myönsin, sillä kuvittelin hänen olevan myös veljeskunnan jäsen ja olisimme voineet vaihtaa temppuja keskenämme. Sitten hän lähti käymään rinkallaan ja pahat aavistukset alkoivat tunkeutua mieleeni hakeuduin ihmisten seuraan sillä hänellä olisi saattanut olla toimeksianto henkeäni kohtaan (myöhemmin sain kuulla että minua vastaan oli usustettu ainakin yksi veljeskunnan jäsen[miksi?]). Hän tuli luokseni ja Huusi:”Peitenimi! Olet pidätetty!” vaistomasiesti yritin karkuun(mutta minne olisin päässyt häntä karkuun) ja hän ampui minut ennen kuin ehdin ottaa ensimmäistäkään askelta.

  Sen jälkeen oli vain kylmää pimeää yksinäisyytä kunnes onnistuin löytämään tämän meedion mielen. Sitä porttinani käyttäen toimitan viimeisen viestini teille.

  ps.Minut saattaa kuulla tuulisena yönä Rajasaaressa valittamassa ”minä ja minun suuri suuni”

  Etsivä kertoo:

  ILMOITUS KIINNIOTOSTA

  Paikka: Rajasaari Aika: 29.10.2005 kello 19.52

  Kiinnioton suorittaja: Alietsivä P

  Kiinnioton kohde: Rorschach

  Kiinnioton syy: Murha (RL 21:2§)

  Voimakeinot: Vastusti pidätystä, ammuttiin lähietäisyydeltä päähän

  Haltuun otettu omaisuus: Ruumis 1

  Tapahtumaselostus:

  Osallistuin virka-ajan ulkopuolella ensi-apukurssille, jonka Pääkaupunkiseudun Partiolaiset järjesti retkimäisissä olosuhteissa ydinkeskustassa. Toisin sanoen osallistujat pystyttivät Rajasaareen viisi puolijoukkuetelttaa, joiden ympäristössä kurssin koulutus tapahtui.

  Pitkäaikainen toimiminen turvallisuusalan tehtävissä on luonut minuun tietyn sairaan epäluulon kaikkia kanssaihmisiä kohtaan. Tästä syystä otin virka-aseeni mukaan myös tälle kurssille, vaikka toivoinkin sen osoittautuvan tarpeettomaksi kapistukseksi.

  Kurssi alkoi perjantai-iltana, jolloin pystytimme teltat ja ehdimme vielä ennen nukkumaanmenoa tutustua toimintaan onnettomuuspaikalla sekä ensiapulaukun sisältöön. Jo ensimmäisen illan aikana huomioni kiinnittyi erääseen puheliaaseen mieheen, joka esitteli itsensä Villeksi. Sosiaalisuus sinänsä on hyväksyttävää, mutta tässä tapauksessa tarkka etsivän vainuni sanoi, että taustalla on pakko olla jokin epämääräisen sairas salaisuus.

  Epäilys salaisuudesta sai uteliaisuuteni heräämään ja jo ensimmäisen illan aikana hankkiuduin puheväleihin tämän ´Villen´ kanssa. Hän olikin harvinaisen helposti lähestyttävissä, minkä tulkitsinpatologisen valehtelijan keinoksi hankkia uusia höynäytettäviä. Varuillani jatkoin tämän kieroon kasvaneen mielen syväluotausta.

  Lauantai-päivän koulutukset eivät tuoneet mahdollisuuksia kontaktin ylläpitoon, mutta illalla suunnitellessamme seuraavan päivän onnettomuuksia simuloivaa rataa, minun oli helppo heittää syötti suoraan ´Villen´ eteen kellumaan: Hivutin keskustelua onnettomuuksien esittämisestä piirun verran
  kerrallaan kohti väkivaltaisia kuolemia. ´Ville´ osoittautuikin oudon asiantuntevaksi ja pian koko muu ryhmä oli hiljentynyt kuuntelemaan hänen kertomuksiaan, joihin aina toisinaan heitin bensaa kysymysten ja väitteiden muodossa. Lopulta aseita, veitsiä, kontaktimyrkkyjä ja pommeja käsitelleessä monologissa oli päästy niin pitkälle, että salaperäinen HYS-järjestö mainittiin. Epäiltyni osasi jopa kertoa merkityksen näille kirjaimille ja tarinoi uskottavasti sen tämän hetkisistä ja menneistä tappavista tapahtumista. Terästin aistini ja valmistauduin pahimpaan.

  Suunnittelun päätyttyä siirryimme ulos, jolloin pääsin esittämään kysymykseni yksin: Oletko mukana HYSissä? En tiedä mikä sai miehen tunnustamaan. Kenties intiimin tilanteen tuoma luottamuksen tunne. Mutta heti kuultuani kyllä-vastauksen kerskailujen ryydittämänä, tiesin joutuvani toimimaan välttääkseni syytteen virka-rikoksesta. Kaivoin aseen esiin ja kohdistin sen Villeen sanoen samalla ”Peitenimi, olette pidätetty.” Järkipuhe ei kuitenkaan vaikuttanut ja lukiessani pako-päätöksen kiinniotettavan silmistä jouduin kylmettämään sydämeni ja vetämään liipaisemisesta. Vaikka EA-kurssilla oltiin, niin mitään ei ollut enää tehtävissä.

  Ennen ruumiin lähettämistä sylttytehtaalle, kaivoin lompakosta esiin ”Rorschach – tappavalla tyylillä” tekstillä varustetun käyntikorttipinon, joka viimeistään antoi oikeutuksen toiminnalleni. Maailma on taas turvallisempi paikka olla ja elää.

  SCORING

  Etsivä: Pidätys 5p + tyylipisteet 3p + raportti 2p = 10p.

  Uhri: Raportti toimitettu myöhässä 0p = 0p.


  Ma 24.10. klo 21:50 Kirahvin kaula katkesi

  Mr Pink on iskenyt uudemman kerran ja taas kerran kohteena oli nuori nainen. Tällä kertaa vuorossa oli Kirahvi, jonka Mr Pink hoiteli pois päiviltä veitsellä. Teolla oli kaksi silminnäkijää.

  Uhri kertoo:

  Kolmen tunnin kuoroharjoitusten jälkeen saattaa henkilön tarkkaavaisuus ja kyky epäillä vieraita ihmisiä olla täysin kadoksissa:

  Olin tavalliseen maanantaiseen tapaan noin kello 21.18 poistumassa Wiolin kuoroharjoituksista. Olimme kävelemässä ystäväni kanssa Liisankatua Kaisaniemenkatua kohti, kun vastaamme käveli vaaleatukkainen mieshenkilö. Ystäväni lähti ratikkapysäkille, minä yksin bussipysäkille, jonne pääsin rauhallisesti ja jäin odottamaan bussia. Vähän ajan päästä samainen vaaleatukkainen mieshenkilö käätyi Liisankadun kulmasta ja suuntasi kohti bussipysäkkiä. Ajattelin puolensekunnin ajan, että jo on hölmö tyyppi, kun kävelee ensin kruununhakaan päin, mutta on sittenkin tulossa bussipysäkille. Vielä siinä kohdassa väsynyt pääni ei ymmärtänyt asioiden oikeaa kanttia: minä tässä se hölmö olin!

  Olin antanut tarkkaavaisuuteni herpaantua, mies nousi myös samaan bussiin, en osannut vieläkään epäillä mitään, päässäni soi liikaa joululauluja. Kun sama mies jäi samalla pysäkillä kanssani pois, ajattelin, että no nyt on outoa, kuka hullu tulee liisankadulta oulunkylään, siis joku muukin kuin minä.

  Ja seuraavien sekuntien aikana vihdoin minunkin hitaassa päässäni kirkastui: lähdin reippaasti kävelemään kotiani kohti, mies tuli nopeasti perässäni,
  pian hän puhutteli minua, jolloin tyhmänä käännyin hänen puoleensa ja samalla hetkellä ymmärsin, että nyt olisi pitänyt jo lähteä juoksemaan. Salamannopeasti miehen hihasta oli välähtänyt veitsi esiin. Yritin vielä liikkua, mutta terävä tikari oli jo uponnut kylkeeni ja voimani katosivat. Viimeisenä asiana näin keski-ikäisen pariskunnan kävelemässä murhapaikkaa kohti, päässäni soi joululaulut: ”Rauhaa, vain rauhaa”.

  Yst.terv
  Kirahvi
  Status: kuollut

  Told by a murderer:

  Tunsin että puukkoni kaipasi taas verta. Nuoren naisen verta.

  Lähdin kohti Kirahvin kuoroharjoituksia. Murhan oli tarkoitus tapahtua ennen Kirahvin perille pääsyä, mutta ei. Matkani murhapaikalle ei sujunut toivotulla tavalla ja myöhästyin alusta.

  Uhrini pääsi karkuun lukuisien kuorotoveriensa joukkoon. Joten jäin väijymään.

  Kuoron loppuessa näin Kirahvin tulevan ulos. Seurasin häntä bussipysäkille jossa etsin tilaisuutta upottaa puukkoni hänen selkäänsä. Mutta ei. Koko ajan uhrin lähistöllä oli liikaa todistajia joten seurasin häntä bussiin.

  Käpylässä Kirahvi vihdoin lähti bussista. Nousin hänen perässään ja lähdin seuraamaan häntä. Kun bussi oli kadonnut ja luulin olevani yksin uhrin kanssa kiiruhdin hänen luokseen ja tein likaisen työn.

  Laskettuani kuolevan ja silti niin kauniin uhrini maahan huomasin vanhan pariskunnan lähestyvän. He kiljuivat ja huusivat. Otin jalat alleni ja lähdin kohti piilopaikkaani. Kaukaisuudesta kuulin sireenien äänen, mutta tiesin olevan jo niiden ulottumattomissa.

  Taas yksi uhri makaa verisessä lammikossa. Yksi monista.

  Mr Pink

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 2p + silminnäkijät -4p = 9p.

  Uhri: Raportti 2p = 2p.


  Ma 24.10. klo 20:56 Kuoleman kirje KELA:lta

  Tyko Brahe avasi murhatilinsä myrkyttämällä killer_kimin KELA:n kirjeellä.

  Told by a murderer:

  Päätin yrittää myrkyttämistä, koska en ollut onnistunut löytämään uhria muutamista yrityksistä huolimatta. Lisäksi uhrillani oli väliviikko, joten minulla ei ollut edes arvausta siitä, missä ja milloin hän liikkuisi.

  Suunnittelin ja valmistelin myrkkykirjettä useamman päivän ajan, koska viikonloppuna sellaisen toimittaminen perille ei tietenkään tulisi kyseeseen. Kirjeestä ei tullut aivan niin uskottava, kuin olisin toivonut. Kaipaan siis lisää harjoitusta. Päätin kuitenkin jatkaa yritystäni ja toimittaa sen perille.

  Kylmänä maanantaiaamuna lähdin asunnoltani kymmenen aikoihin. Löysin uhrin asuintalon helposti – olinhan ollut lähettyvillä aiemminkin. Rappukäytävän ovi oli kuitenkin pahaksi onnekseni lukossa. Päätin pistää tupakaksi, sillä olin ostanut tällaisia tilanteita varten askin. (En tupakoi oikeasti, minkä seurauksena tulin ostaneeksi ensimmäisen askin, joka osui silmiin kaupassa: mentholia, jota inhoan erityisesti.) Ketään ei näkynyt, ensimmäinen savuke loppui ja kävelin hieman ympäriinsä.

  Palasin takaisin ovelle, sytytin uuden ja samalla joku tuli ulos. Yritin odottaa mahdollisimman pitkään ja tartuin oveen vasta viime hetkellä. Ulos tullut tyyppi ei kiinnittänyt minuun mitään huomiota. Heitin pois vasta sytytetyn tupakkani ja livahdin sisään.

  Kävelin rauhallisesti uhrin ovelle, pudotin kirjeen postiluukusta ja peräännyin pari askelta. Mitään ei kuulunut. Laskeuduin kerrosta alemmaksi ja odottelin taas hetken, mutta kukaan ei tuntunut olevan perässäni. Poistuin rauhallisesti odottelemaan bussia parin pysäkin päähän ja toivoin Havulinnan odottelevan vielä KELA:n opintotukipäätöstä…

  Terv. Tyko Brahe

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 2p + raportti 1p = 13p.

  Uhri: Raportti puuttuu -5p = -5p.


  Ma 24.10. klo 19:16 Murha onnistuu Luokkaritarilta jopa vahingossa

  Luokkaritari on iskenyt taas. Tällä kertaa kohteena oli Juhani Metsämarttila, joka sai surmansa kotitalonsa hississä.

  Uhri kertoo:

  Kävin päivällä kaverini kanssa syömässä keskustassa, minkä jälkeen päätin käydä kotona ennen kuin menisin sählyharjoituksiin. Vaikka olinkin aavistanut, että joku on viime aikoina ollut kannoillani ja tämän vuoksi usein olen ottanut hissin vasta toisesta kerroksesta, niin jostain syystä juuri tänään menin kantamuksineni ensimmäiseen kerrokseen. Kun hissi oli tulossa jo alaspäin, en osannut epäillä yhtään mitään. Nuori mieshenkilö astuu hissistä ulos ja kävelee ohitseni. Sivusilmällä näen hänen kääntyvän ja silloin tiesin, että en näe huomispäivää. Tuuperruin hissin takaseinää vasten ja hissi lähti kohti kahdeksatta kerrosta.

  Told by a murderer:

  Kostean viikonlopun jälkeen oli taas maanantai, ja aika palata sorvin ääreen. Tyytyväinen asiakas tulee aina takaisin, ja minähän olen palvelualalla, joten en ollut yhtään ihmeissäni kun aamulla odotti uusi toimeksianto.

  Kohteestani oli suhteellisen vähän hyödyllistä informaatiota, joten oli pakko tarttua ensimmäiseen tilaisuuteen. Tietojeni mukaan hänellä olisi illalla klo 20 sählyharkat, jonne hän ei kuitenkaan loppujen lopuksi elossa päässyt. Kohteeni asuinpaikka Konalantien varrella oli minulle täysin vieras, joten olin hyvissä ajoin tutkimassa ympäristöä. Löysin talon ja oikean rapun helposti, mutta nimi asukasluettolossa ei ollut oikea. Hetken luulin jo eksyneeni, mutta päätin mennä tarkistamaan 8. kerrokseen mitä asunnon ovessa lukee. Saavuttuani ylös hissillä huomasin että kohteeni todellakin asuu siellä, mutta harmikseni niin myös kaksi muuta ihmistä, joten päätin olla yrittämättä myrkyttää uhriani.

  Lähden tulemaan alas hissillä. Kello oli noin 19.15 Avattuani oven alakerrassa säpsähdin. Tutun näköinen mies astui hissiin minun poistuessani. Kesti vain sekunnin murto-osan keksiä miksi hän oli niin tutunnäköinen, sehän oli kohteeni! Nopeasti käännyin ympäri vetäen samalla uskollisen aseeni esille, ja ammuin 3-4 laukausta hissiin. Uhrini kaatui lattialle ja hissi lähti nousemaan yläkertaan. Tällä kertaa murha ei ollut tyylikäs, mutta ainakin tehokas. Rammsteinin pauhatessa korvalapuissa Feuer Frei Bang bang, huomaan kuinka hyvin se sopii tilanteeseen, ja poistun hyvillä mielin kenenkään huomaamatta.

  -Luokkaritari-

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 2p + kotiovelta -2p = 10p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  Pe 21.10. Lahtari on lahdattu myrkyllä

  Valkolahtari on myrkytetty tänään kontaktimyrkytetyllä mainoksella. Teon takana oli taas Luokkaritari, joka iskee siis jo kolmannen kerran tällä viikolla. Lisätietoja seuraa pian.

  Told by a murderer:

  Tästä päivästä saattoi tulla viimeiseni ajattelin kun lähdin seuraavan kohteeni kimppuun Espoon Kivenlahteen, lähteideni mukaan hän saattaisi olla pahamaineinen Valkolahtari. Kärsivällisyyteni ei tänään riittänyt kohteen väijymiseen kovin pitkään ja niinpä päätin rakentaa hänelle seuraavanlaisen ansan. Otin muutaman ilmaisjakelulehden ja varovasti sivelen suojahanskoja käyttäen kontaktimyrkkyä lehden molempiin päihin alapinnalle ja asetin sen postiluukkuun siten ettei se tippuisi lattialle, vaan kohde ottaessaan lehden joutuisi väistämättä kosketuksiin myrkyn kanssa. Vielä rapussa ollessani lehti vedettiin asuntoon ja kuului karmea kuolonkarjaisu. Luottavaisin mielin että se oli kohteeni joka koski lehteen, lähdin viikonlopun viettoon.

  -Luokkaritari-

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 2p + raportti 1p + pelitilannekuva 1p (kadonnut) = 14p.

  Uhri: Raportti puuttuu -5p = -5p.


  To 20.10. klo 8:25 Ritari poimii kukkasen

  Metsätalon 2. kerroksen hissin edestä on tänä aamuna löydetty nuoren naisen ruumis. Poliisin mukaan häntä oli ammuttu kaksi kertaa, toinen laukaus oli osunut lapaluiden väliin ja toinen mennyt olkavarren läpi kyljestä sisään. Alustavien ballististen tutkimusten mukaan murha-ase on sama pieni kaliiberinen pistooli, jota käytettiin tiistaina Stockmannin tunnelin murhassa. Poliisin mukaan murhalla ei ollut silminnäkijöitä. Tarkemmissa poliisin tutkimuksissa uhrin henkilöllisyys saatiin selville: murhattu nainen oli Cutflower. Ballistiikan ja tekotavan perusteella murhaajaksi epäillään Luokkaritaria.

  Uhri kertoo:

  Olin jälleen kerran nukkunut pommiin. Harmikseni aamu ei päässyt pitkällekään ennen kuin jouduin kohtaamaan muitakin aseita kuin pommeja. Päätin mennä tavallista myöhemmällä bussi+juna-yhdistelmällä, ehtisin silläkin ajoissa tunnille. Astuessani ulos alaovesta tajusin kuitenkin, että jotakin oli unohtunut: aseeni. Tiesin sen makaavan hylättynä huoneeni lattialla, mutten lähtenyt enää hakemaan sitä. Viimeiset pari viikkoa olivat kuluneet niin rauhallisesti, että olin tuudittautunut valheelliseen turvallisuudentunteeseen. Millä todennäköisyydellä tänään muka mitään tapahtuisi?

  Matkan varrella aloin kuitenkin epäillä, että jokin oli pielessä. Aivan kuin eräs tummiin pukeutunut henkilö olisi hengittänyt niskaani jo pidemmän aikaa, ehkä jopa bussipysäkiltä saakka. Unohdin kuitenkin epäilykseni pian, mutta lähestyessäni Metsätaloa ihmettelin hiljaa mielessäni, että taasko tuo sama tyyppi on tuossa. Metsätalon aula oli lähes tyhjä, tyhmä tuntini kun alkaa epätavalliseen aikaan, aikaan, jolloin kaikki ovat jo luennolla tai vaihtoehtoisesti kotona nukkumassa. Jos olisin ehtinyt aikaisempaan bussiini, olisin saapunut keskelle ihmisiä kuhisevaa aulaa. Sellaista onnea ei minulla tänään ollut. Mikä täydellinen hetki murhaajalle.

  Huomasin ilokseni, että tunnin alkuunkin oli vielä viitisen minuuttia, kello oli 8.25. Ylimpään kerrokseen kapuaminen portaita pitkin ei houkutellut näin aamutuimaan, joten pompin vain ensimmäiset portaat ylös hissin eteen ja jäin odottelemaan tuota surkeaa laitetta, joka olisi saattanut pelastaa minut lähestyvältä kuololta, mikäli olisi saapunut nopeasti. Mutta ei. Hissitkin olivat minua vastaan.

  Tajusin, että tuo sama tummiin pukeutunut hyypiö oli edelleen kannoillani. Tässä vaiheessa hälytyskellojen olisi pitänyt soida, ja järkevä ihminen olisi ottanut jalat alleen. Minä sen sijaan ajattelin hiukan hermostuneesti, että nyt tuo varmaan tulee samaan hissiin ja ampuu minut siellä. Murhaaja ei kuitenkaan odottanut niin kauaa ja tunsin jonkin kylmän osuvan itseeni. Henkäisin shokissa ”Voi ei. Mä arvasin tän.” Kuulin murhaajani kiittävän kohteliaasti (Kissa kiitoksella elää! Minä kuolen!) ja poistuvan kylmän rauhallisesti paikalta kenenkään kiinnittämättä häneen mitään huomiota. Lattialle rojahdettuani viimeinen näkemäni asia oli juuri saapuneen hissin ovien avautuminen, vain hetkeä liian myöhään.

  Told by a murderer:

  Uhrini oli jo kerran päässyt minulta karkuun oman virheeni takia, mutta tänään en aikonut antaa sen tapahtua uudestaan. Tietojeni mukaan kohteellani Sonja Virralla alkoi luento klo. 8.30 Metsätalolla. Ajattelin väijyttää uhrini matkan varrella Pohjois-Haagassa. Hieman ennen kello kahdeksaa sain uhrini näköpiiriin, mutta alueella oli liikkeellä liikaa ihmisiä, tyypillistä tuuriani. Seurasin kohdettani Rautatieasemalle ja sieltä edelleen Kaisaniemeen. Noin klo. 8.25 saavuimme Metsätalolle. Aula oli täysin autio, luentojen alettua jo 10 minuuttia sitten. Tämä tietysti sopi minulle täydellisesti. Uhrillani näytti olevan kiire ja hän juoksi toisen kerroksen hisseille, jonne hänen matkansa päättyi kahteen lonkalta ammuttuun laukaukseen. Uhri ehti vain pihahtaa viimeiseksi sanakseen vaimean ”eikä”. Poistuin aution aulan läpi kenenkään huomaamatta ja katosin keskustan aamuruuhkaan.

  -Luokkaritari-

  Uhri asemalla hetkeä ennen murhaa.

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 1p + pelitilannekuva 1p = 13p.

  Uhri: Raportti 2p = 2p.


  Ke 19.10. klo 08:04 Hammaskeiju lopullisesti listitty

  Poliisi on tiedottanut törkeästä teloitusmurhasta, joka tapahtui tänään aamulla. Jo aiemmin kuoleman rajamailla käynyt Hammaskeiju teloitettiin aamulla bussipysäkillä kahden silminnäkijän edessä. Teon takana lienee Lorenzo Reverte, jonka henkilöllisyyttä poliisi tutkii jo lauantaisen murhan jäljiltä. Reverte oli myös aikaisemman Hammaskeijuun kohdistuneen epäonnistuneen murhayrityksen takana.

  Told by a murderer:

  – Lorenzo Reverte

  Uhri kertoo:

  Päivä alkoi mitä parhaiten. Kollegani Syndikaatista soitti noin kello 07.30 ja kertoi ilokseni saaneensa viimeinkin lähetyksen kalkkarokäärmeitä ujutettua tullin läpi. Voisin kuulemma hakea eläimet tänään kello 1400 Symbioosin kerhohuoneelta Viikistä. Olin jo kuitenkin päättänyt viettää aamupäiväni Kumpulassa ja Viikin bussi oli muutenkin jo mennyt. Mielialani oli joka tapauksessa taas korkealla. Huomenna kohteeni olisivat todellisissa
  vaikeuksissa, kunhan vain itse pysyisin hengissä siihen asti. Laimeaa kontaktimyrkkyä autooni sivellyt murhaaja oli varmasti tappomielellä.

  Kello 7.55 ladattuani pistoolini lähdin bussipysäkille. Onneksi läheiselle yläasteelle oli matkalla sen verran pikkuväkeä, että todistajia mahdolliselle murhalle olisi useita. Kävelen risteyksen yli ja huomaan, että bussipysäkillä linjuria vartoilee jopa 3 muuta henkilöä: keski-ikäinen nainen, kaksikymppinen mies sekä samanikäinen nainen – yleensä saan odotella aivan yksin.

  Huomaan heti kuinka mies katselee jatkuvasti ympärilleen ja mietin voisiko hänolla murhaaja. Niinpä asetun hänen taakseen, jotta voin tarkkailla moista
  kuikuilijaa. Todellakin, mies näyttää vilkuilevan minua. Noh… kaksi todistajaa läsnä, tuskinpa epeli viitsii mitään yrittää. Käännyn ympäri ja huomaan takanani olleen nuoren naisen osoittavan minua pistoolilla mahaan! PUM! Luoti lävistää vatsani.

  Ampumahaavaan vatsassa kuolee vasta muutaman minuutin kuluttua. ”Olipa kylmäverinen teko”, sanon murhaajalle tajuntani sumetessa. Viimeisten hengenvetojeni aikana ymmärrän miksi edessäni seissyt mies näytti vilkuilevan minua… mieshän tarkasti takanani seissyttä neitoa! Murhaaja ei viitsinyt edes juosta karkuun vaan poistui paikalta bussilla, johon minun olisi kuulunut nousta. Kylmäverinen murha kerta kaikkiaan.

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + raportti 3p + silminnäkijät -4p = 10p.

  Uhri: Raportti 2p = 2p.

  [Tuomariston kommentti: Vaikka paikalla olleet henkilöt eivät nähneet surmanlaukausta, ovat he silti silminnäkijöitä. Voidaan olettaa, että samalla pysäkillä seisojat huomaavat salamurhan saman tien vaikka se tapahtuisi heidän selkänsä takana.]


  Ti 18.10. klo 16:10 Onnistunut väijytys ydinkeskustassa

  Aiemmin Sebulonin ahdistelema Luokkaritari on tehnyt ensimmäisen murhansa. Luokkaritari väijytti uhrinsa The Insane Onen aivan Helsingin ydinkeskustassa Stockmannilta lähtevässä tunnelissa.

  Uhri ”henkivartijoidensa” seurassa.

  Uhri kertoo:

  OK, I’m dead. Someone shoot me in the bck in the underground corridor between stockmann and forum. Silly me, I heard quick footsteps an didn’t even turn to see who it was…

  No witness of course…

  Dead Bald one

  Told by a murderer:

  Saamieni tietojen mukaan kohteeni voitiin olettaan olevan Vietnamin sotaa käsittelevällä luennolla Renvall-instituutissa. Luennon oli määrä loppua
  14.45 joten olin paikalla jo 14.30. Sisäpiha osoittautui eläväisemmäksi kuin olin toivonut ja siitä voisi olla haittaa. Vihdoin n. klo 14.51 kohteeni astui ulos talosta, mutta epäonnekseni hänellä oli kaksi henkivartijaa mukanaan ja pihalla oli runsaasti siviilejä. Lähdin seuraamaan seuruetta.

  Kohteeni Quentin Peigné henkivartijoineen meni päärakennuksen UniCaféen tiloihin myöhäiselle lounaalle. Täpötäysi ruokala ei sopinut ollenkaan suunnitelmiini. Huonolla onnellani ei näyttänyt olevan loppu, kunnes huomasin kohteeni poistuvan yksin. Päärakennus ja keskustan kadut olivat täynnä ihmisiä, joten minun täytyi vain odottaa. Kohteellani ei näyttänyt olevan mitään aavistustakaan mikä häntä odotti, sillä hän teki arkipäiväisiä ostoksia Stockmannilla.

  Huono onneni jatkui taas kun havaitsin toisen kohteeni henkivartijoista ilmaantuneen Stockalle. Onnekseni hän ei viipynyt kauaa ja kohteeni jäi taas yksin. Noin kello 16.05 ostokset oli nyt tehty ja kohde aikoi poistua tavaratalosta alakerrasta lähtevää tunnelia pitkin. Loistavaa, kerrassaan loistavaa ajattelin, tyhjä tunneli syvällä maan alla oli oivallinen paikka hankkiutua eroon hänestä. Lyhyt spurtti ja olin kantaman päässä, yksi siisti niskalaukaus ja uhrini kaatui portaiden juureen. Poistuin paikalta keneenkään näkemättä tekoani.

  -Luokkaritari-

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 3p + raportti 1p + pelitilannekuva 2p = 16p.

  Uhri: Raportti 0p = 0p.


  Ti 18.10. klo 10:40 Juokse villi lapsi, juokse kauemmaksi…

  Siellä kasvat vahvemmaksi ja vapaammaksi. Juokse henkesi edestä, ota toivon kipinä mukaan. Taivas on täynnä kuumaa terästä ehkä pian, sitä ei tiedä kukaan. Salamurhaaja Rorschach osoittautui tänään toimeksiantajiensa luottamuksen arvoiseksi teloittamalla karkuun juosseen Vespa Crabron.

  Uhri kertoo:

  Valmistauduin aamulla perhetutun hautajaisiin. Puin mustat vaatteet sitä varten, kaivoinpa esille pitkään käyttämättä olleet housutkin. Enpä arvannut, että joutuisin tekemisiin kuoleman kanssa aiottua aikaisemmin.

  Ennen lähtöä piti viedä koira tarpeilleen ulos. Astuessani ulko-ovesta, näin tuntemattoman henkilön näpelöimässä kännykkäänsä. Maassa lojui läjä kirjeitä ja jotain mikä toi erehdyttävästi mieleen myrkkypullon. Kaikki viimeaikojen vainoharha purkautui ja mielessäni pamahti, ”Minut on tultu murhaamaan”. Epätoivoisesti, varomattomasti ja silti liian hitaasti yritin ampaista juoksuun. Urhea koirani oli eri mieltä. Se halusi hyökätä tuon perään säntäävän uhkaajan kimppuun. Eihän eläinparka ymmärtänyt, että murhaajan kädessä oli ase. Kiristyvä talutushihna pysäytti paon, käännyin ja laukaukset osuivat sinne minne pitikin. Suruasukin valmiina. Liian nuorena. Liian pian. Niin paljon olisi ollut elämässä tehtävää…

  Told by a murderer:

  Ote Rorschachin päiväkirjasta 18.10.2005:

  Kaunis syysaamu

  Matkustin aamulla kohteeni luo busilla. Koska en tuntenut aluetta, pyysin buusikukuskia neuvomaan oikean pysäkin, jonka olin reittioppaasta kaivanut. Päästyäni perille ryhdyin valmistelemaan suunitelmaani, jolla oli tarkoitus päästä kohteen lähelle, mutta kesken kaiken kohteeni astui ulos ja minun piti toimia. Kohteeni aavisti vaaran ja säntäsi jouksuun mutta sain hänet nopeasti kiinni ja kaksi keskivartaloon osunutta laukausta myöhemmin kohteeni oli saapunut maallisen vaelluksensa päätepisteeseen.

  Periaatteessa puhtaasti menneessä operaatiossa jäi kaivelemaan se, että minulla oli nerokas suunnitelma kohteen likvidoimiseksi, mutta sattuma romutti sen ja niinpä jouduin tylysti ampumaan kohteeni. Se oli sääli, sillä tuliaseista puuttuu henkilökohtainen taso mikä teräaseissa ja myrkyllisissä kädenpuristuksissa on. Pistooli on liian helppo käyttää, mielikuvituksettoman pelkurin ase, mutta toimeksiantajien vihan uhka pakotti saamaan tuloksia. Myöskin kohteen tajuttua olisi etsintäkuulutuksen uhka sekä kohteen lisääntynyt varovaisuus tehny henkilökohtaisemmat tekniikat kohtuuttoman vaikeiksi ja vaarallisksi. Joka tapuksessa on sääli että tapaus päättyi näin.

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p + kotiovelta -2p = 9p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  Ma 17.10. Myrkytysbuumi ei ota laantuakseen

  Poliisin antaman tilannekatsauksen mukaan viime viikolla alkanut myrkkybuumi on jatkunut pääkaupunkiseudulla. Poliisin tietoon on tullut toistaiseksi 10 erillistä myrkytysyritystä, joista kolme on päätynyt uhrin kuolemaan. Poliisi arvioi kyseessä olevan kansainvälisten rikollisliigojen välienselvittely, mutta ei sulje pois järjestäytyneen terrorismin mahdollisuutta.


  La 15.10. Romanialaiset katulapset herättivät aggressioita

  Roskakuski löysi lauantaina Ämmässuon kaatopaikalla lastiaan tyhjentäessään roskien joukosta paloitellun ruumiin. Ruumiinpalasten joukosta löytyi yllättäen myös muovikukkia.

  Told by a murderer:

  Tapoin tänään yhden viattoman sivullisen. Ovikello soi, ja katsoessani ovisilmästä näin oven takana minulle tuntemattoman nuoren miehen kädessään kimppu muovikukkia ja epäilyttävän näköinen kortti. Mikä voisikaan olla selvempi ansa? Niinpä avattuani oven ammuin häntä heti rintaan kyselemättä edes hepun asiaa sen tarkemmin. (Kävi ilmi, että hän aivan oikeasti myi muovikukkia romanialaisten katulasten hyväksi. Nolona hänen paitansa kastelemisesta ostin viidellä eurolla yhden kukan. Onneksi tyypillä oli huumorintajua!)

  – Lorenzo Reverte

  [Vaikka tällaisten raporttien lukeminen onkin hauskaa, tuomaristo kehoittaa pelaajia hillitsemään liipaisinherkkyyttään. Kaikki ovikellon soittajat eivät välttämättä ole salamurhaajia. Sivulliset uhrit lisäävät mahdollisuutta joutua etsintäkuulutetuksi.]


  Pe 14.10. Toimeksiantajat alkavat käydä levottomiksi

  Salamurhaajien toimeksiantajat alkavat käydä levottomiksi ja odottavat tuloksia murhaajilta. Toimeksiantajat ilmiantavat ensi viikon alussa poliiseille kaikki ne salamurhaajat, jotka eivät ole tehneet viikon kuluessa murhayritystä. [Kaikkien murhaajien täytyy toimittaa ensimmäisen peliviikon kuluessa tuomaristolle raportti murhayrityksestä (esim. uhrin väijymisestä) tai he joutuvat etsintäkuulutetuiksi.]


  Pe 14.10. illalla Kirjapommi romuttaa Traktorin

  Traktori sai surmansa kirjan sisään rakennetun pommin räjähtäessä hänen näpeilleen kirjaa avattaessa. Traktorilla kävi huono tuuri, koska erikoisrakenteisen pommin tuhovoima oli niin pieni, ettei se olisi riittänyt surmaamaan kuin aivan pommin vieressä ollutta kohdetta. Kirjan oli lähettänyt pahamaineinen Shinigami, joka turvautui tällä kertaa kontaktimyrkyn sijasta pommiin.

  Uhri kertoo:

  Notta iltaa!

  Vietin leppoisaa koti-iltaa kämppiksieni kanssa Kaisaniemessä. Tuhti intialaistyylisesti maustettu suikalehärkäpaistos oli jo siirtynyt sulamaan vatsalaukun puolelle pastan ja parin viinalasin kyydittämänä, kun huomasin, että yhteisömme postinlajittelulokeroon oli omaan kotelooni ilmaantunut valkoinen kirjekuori. Mietin, että eihän se voi olla meikäläisen lokerossa, sillä itse tänään lajittelin saapuneen postin itse kunkin lokeroon, eikä meikäläiselle tullut yhtään kirjekuorta. Toisaalta lainasin kämppikselleni aamupäivästä kyseisenlaisen kirjekuoren, kun häneltä oli kuoret loppu ja hän lupasi palauttaa kuoren. Ehkäpä hän oli laittanut sen lokerooni tietäen, että sieltä osaisin poimia sen talteen. Tai sitten vain jostain ihmeen syystä en ollut tarkastanut lokeroani eilisen postin varalta. No kirjeen saaminen oli joka tapauksessa mukavaa. Menin lokerolleni ja katsoin kuorta. Postin mukana se oli tullut, mutta enpä tullut tsekanneeksi leimaa. Eiliseltä se oli. Kysyin kahdelta paikalla olleelta kämppikseltäni, että mistä kuori oli tullut. Kumpikaan ei osannut sanoa. No en ihmetellyt sen enempää vaan avasin kuoren. Ei ollut mitään ajatusta, että mitä kuori mahtaa sisältää. Paksu se oli, joten jokin esine siellä oli pakko olla. Olimme ajatelleet katsoa illasta porukalla vielä jonkun leffan, toivoin, että siellä jostain ihmeen syystä olisi vaikka jokin hyvä leffa… Tai sitten mielenkiintoinen kirja… Eikä aavistustakaan, keneltä kirje mahtaisi olla. Kirja kuoresta löytyi. Rädyn kirja oli, ajattelin, että ehkä körttijohtaja Aku Rädyn jokin teos. Avasin kirjan vailla mitään epäilystä, ja sitten räjähti. Suoleni singahtivat mikron kylkeen. Viimeisillä voimillani luin mukana tulleen kirjeen, joka oli Käpylän kirkkoherralta Reijo Katajalta ja osoitettu Changemaker –aktiiville rohkaisuksi ja ajatusten herättämiseksi. Paperi oli seurakunnan tunnuksin varustettu, ilmeisesti yhtenevä nettisivujen yläpalkin kanssa. Mukana tuli vieläpä seurakunnan nuorisotilan syksyn ohjelma. Kuoressa oli postin aito leima siltä suunnalta kaupunkia, Helsinki 60. Osoitteeni oli kirjekuoressa tarralapulla. ”Kuinka täydellinen murha”, ajattelin, pääni kopahtaessa pöydän kulmaan matkalla iankaikkisuuteen.

  Terq,

  Topi

  ex-Traktori

  Told by a murderer:

  Rakastan taidetta, siksi murhaan. Salamurha on taideteos ja tästä oli tuleva kaunein teokseni. Niinhän se on, että vain suuret taiteilijat muistetaan. Kukapa teistä ei nauttisi lukiessaan kauniista toteutuksesta, kukapa ei haluaisi kuolla arvoisellaan tavalla – taiteen vuoksi.

  Taiteen teko lähtee inspiraatiosta ja tämä ruusunkaunis uni tuli mieleeni eräänä päivä kun sain ystävältäni kirjan postista. Ajatelkaa – postista tulee paksu kirje. Olette varovaisia, nostatte ja avaatte sen niinkuin normaalisti – hanskat kädessä. Kirjekuoressa on kirja. Raotatte kirjaa varovasti katsoaksenne, ettei välissä ole myrkkyä. Kirja näyttää tavalliselta. Avaatte kirjan ja tajuatte tehneenne erittäin, erittäin suuren virheen nallin naksahtaessa. Kaunista.

  Taiteessa on toisaalta aina kauniin ja koskettavan idean lisäksi kyse toteutuksesta joka on idean arvoinen. Siis näin se tapahtui: saadakseni tarpeeksi räjähdysainetta kirjan sisään leikkasin mattoveitsellä jokaisen sivun keskelle aukon niin, että ulkopuolelta kirja näytti täysin normaalilta. Asensin (ja maalasin mustaksi) räjähdysaineen ja kiinnitin tähän laukaisumekanismin säätäen herkkyyden sopivaksi. Koska kirjan tilavuus on kuitenkin suhtellisen pieni, laskin *1 räjähteen aiheuttavan 10cm tapposäteen – eli juuri sopivan, jos kirjaa pitää kädessä sen räjähtäessä.

  Kohteen taustojen kaivelu on aina taidetta ja tärkeää. Sain selville kohteeni olevan Changemaker-aktiivi, joten kirjoitin hämäyskirjeen Käpylän kirkkoherralta. Luonnollisesti postin läpi ei pommeja tai myrkkykirjeitä saa lähettää, joten kävin edellisenä päivänä Käpylässä ostamassa 2.luokan postimerkkejä ja leimauttamassa tyhjän kuoren valmiiksi. Taideteokseni oli enää jakelua vailla.

  Taiteessa tarvitaan myös tiettyä huolellisuutta loppuun asti. Pitää pyrkiä olemaan oikean postin kanssa samassa ajassa. Kävellä rapussa rauhallisesti. Jakaa samalla muutama mainos myös muille samassa kerroksessa asuville – vain yksi postiluukun kolahdus on epäilyttävä. Poistua rauhallisesti. Tehdä siitä sitä, mitä se oikeasti on. Taidetta.

  Kuolemanne on teitä ylemmän käsissä – sen kohteenikin hyvin tiesi.

  Minun Käsissäni.

  Shinigami

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 5p + pelin ensimmäinen pommi 1p + raportti 3p +pelitilanne kuva 2p = 21p.

  Uhri: Raportti 2p = 2p.


  Pe 14.10. klo 10:35 Vakava työtapaturma Etelä-Espoossa

  Jo aikaisemmin salamurhayrityksen kohteeksi joutunut Reijo Kinnarinen (nimi vaihdettu) alias Luokkaritari joutui toistamiseen Sebulonin murhayrityksen kohteeksi. Kinnarinen selviytyi yrityksestä hengissä, mutta Piipponen onnistui räjäyttämään itsensä taivaan tuuliin.

  ”Uhri” kertoo:

  Perjantaina klo 10.35. Ollessani valmistautumassa luennolle lähtöön postiluukustani tuli jälleen epäilyttävä kirje. Näin rapussa saman henkilön, joka yritti minut murhata eilenkin. Samassa rapusta kuului räjähdys. Murhaaja oli räjäyttänyt oman pomminsa. Juoksin ikkunaan ja näin verisen miehen poistuvan talosta. Muutama laukaus pistoolilla selkään varmistukseksi ja tuntemattomaksi jääneen murhaajan leikki loppui siihen.

  ”Murhaaja” kertoo:

  Lähialueen kerrostalot vapisivat ja ikkunat helisivät, kun nuori salamurhaaja räjäytti itsenä omalla pommillaan

  Tapahtumat lähtivät liikkeelle eilisestä Neljä Viikkoa -juorulehden jutusta, joka käsitteli epäonnistunutta murhayritystä. Tapauksen salamurhaaja, Taavetti Laapitsa saattoi jutun ilmestymisen jälkeen tuntea saartorenkaan kiristyvän ympärillään. Ainoa mahdollisuus livetä takaa-ajajien tiuhasta verkosta oli onnistunut tappo.

  Sadistinen suunnitelma

  Yön pimeinä ja pitkinä tunteina Taavetin aivot kutoivat suunnitelman, jota hän lähti heti aamusta toteuttamaan. Tarkoituksena oli houkutella uhri ulos kolostaan selvällä myrkkykirjeellä. Ovea avatessaan kohde olisi pakosti saanut kosketuksen ovenkarmeihin siveltyyn hermomyrkkyyn ja ruumiin painon työntäessä ovea enemmän auki pommi olisi räjäyttänyt kaikki todisteet tapahtuneesta tuhannen pirstaleiksi. Viimeisenä varmistuksena Taavetti olisi vielä käynyt tykittämässä SS 150 XP -aseellaan ruumiista jäljelle jääneet riekaleet täyteen reikiä

  …ja käytännön toteutus…

  Varusteiden hankinta ei tuottanut vaikeuksia ja murhapaikkakin löytyi heti aamutuimaan. Porraskäytävän rappuja astellessa adrenaliini sai veren kohisemaan Taavetin korvissa ja selvä ajatteleminen kävi vaikeammaksi. Taavetti kuitenkin löysi sopivan vaanimiskohdan, mihin istuutui selvittämän varusteitaan: ase, hermomyrkky, myrkkykirje ja pommi. Pahuksen pommin kiinitysteipit olivat sotkeutuneet keskenään, joten niitä piti hieman setviä. Nuorta Taavettia ei epäilyttänyt tarttua toimeen, mutta jo kaksi sekunttia myöhemmin tuhannen kuutiosentin kokoisesta paketista kuului pahaenteinen ”naks”. Edes kirosanan ensimmäistä tavua ei ehtinyt Taavetin suusta kuulua, eikä elämää läpikäyvä filmikään ehtinyt alkutekstejä pidemmälle, kun Taavetin ruumis oli jo asettunut rappukäytävän seinille ja kattoon. Räjähdyksen säikäyttämä murhan varsinainen kohde ryntäsi ulos asunnostaan ja viimeisteli Taavetin.

  Koulutusta tarvitaan

  Salamurhaajien ammattiyhdistyksen (SAMY) puheenjohtaja Jaakko Viiltäjä sai tiedon tapauksesta nopeasti: ”Haluan ensinnäkin esittää pahoitteluni menehtyneen omaisille. Tällainen on aina suuri inhimillinen tragedia, jota ei toivo kenellekään. Haluan kuitenkin samalla muistuttaa jäsenistöämme koulutuksen tärkeydestä. Yleensä tällaiset tapaukset voitaisiin välttää, jos salamurhaaja olisi riittävän perehtynyt työkaluihinsa. Tottakai vasta kokemus tuo varmuutta, mutta perusteet turvalliseen toimintaan saadaan esimerkiksi yhdistyksemme kursseilta”. Viiltäjä ei vielä tiennyt menehtyneen taustoja, mutta uskoi kysessä olleen nuori ja juuri alalle siirtynyt yrittäjä, jolla ei ollut aikaisempaa kokemusta vastaavasta toiminnasta

  Lakimuutoksia tulossa

  SAMY on kampanjoinut vahvasti alan sääntelyn lisäämisen puolesta ja tulosta on syntynyt. Ensi vuonna eduskunnan käsittelyyn tulee laki ammattimaisesta salamurhatoiminnasta. Laki suojaisi salamurhaaja-nimikkeen ja sitä saisivat käyttää ainoastaan salamurhaamisen peruskurssin käyneet ja salamurhaajaliittoon liittyneet henkilöt. Laissa asetettaisiin salamurhaajille myös kertauskurssivaatimuksia. Salamurhaajaliiton tehtäväksi tulisi järjestää koulutusta, vastata alan edunvalvonnasta ja pitää yllä eettistä säännöstöä. ”Tämä lakiehdotus on hyvä esimerkki SAMYn tekemästä arvokkaasta työstä edunvalvonnan alalla. Tarkoituksena on saattaa ala suuren yleisön tietoisuuteen ja lisätä näin palveluidemme kysyntää. Toisaalta taas turvallisuuteen panostamisella halaumme saada yhä useammat nuoret vakavasti pohtimaan alalle rekrytoitumista”, Jaakko Viiltäjä luonnehtii. Tämänpäiväinen tapaus osoittaa kiistatta, että muutokset ovat tarpeen salamurhaajien salakavalalla alalla.

  [Huomautus tuomareilta: Murhaajan suunnitelma oli sääntöjen vastainen, eikä sitä olisi onnistuessaan hyväksytty. Ovenkarmin myrkyttäminen katsotaan analogiseksi ovenkahvan myrkyttämiseen ja pommien kiinnittäminen kohteen ulko-oveen niin, ettei sitä voi havaita sisältäpäin on myös kiellettyä.]

  SCORING

  Murhaaja: Raportti 3p = 3p.

  Uhri: Puolustautuminen (”itsemurhasta” johtuen pudotettu normaalista) 2p + raportti 1p = 3p.


  Pe 14.10. klo 7:25 Ensimmäiset laukeukset ammuttu Kampissa

  Mr Pink murhasi rappukäytävässä Kampissa Unelma Säleikön.

  Uhri kertoo:

  Heräsin iloisena uuteen aamuun. Ajattelin lähteä myöhemmällä junalla kohti Järvenpäätä, jotta minulla olisi hieman enemmän aikaa aamutoimiin.

  Vilkaisin ulos ikkunasta tarkastaakseni minkälainen ilma siellä on.Mitään aavistamatta murhaajani jo väijyi kadulla.

  Kaikessa rauhassa nautein hyvän (ja viimeisen) aamiaiseni.Heitin takin niskaani ja lähdin laskeutumaan alas portaita. Melkein jo ulko-ovelle saavuttuani kuulin askelia ja ääniä takaani. Käännyin ja tiesin hetkeni koittaneen.

  Kylmäverisen murhaajan silmistä katseeni kääntyi aseen piippuun joka osoitti minua. Pelon lamaannuttamana en pystynyt liikkumaan. Elämä vilisi ohi
  mielessäni.Tunsin kivun rinnassa ja lämmin tunne valtasi minut. Matkani alkoi kohti tuntematonta…

  Told by a murderer:

  Tiesin Unelma Säleikön asustavan pahamaineisen Kampin alueen syövereissä. Mutta kun pomo käskee on homma hoidettava. Tiesin Unelman Lähtevän liikkeelle aikaisin aamulla, joten valmistauduin tehtävääni. Ei hengen riisto ole minulle huvia. Se on työtä, pelkkää työtä.

  Tutkin Unelman kodin ympäristön ja harmikseni totesin sen aivan liian eläväiseksi makuuni. Tulin tekemään työni nopeasti ja tehokkaasti.

  Naapurin avustuksella pääsin tutkimaan Unelman rakennusta sisältä. Ah kuinka helppoa siitä tulisikaan.

  Jäin odottamaan että Unelma laskeutuu portaita alas, mutta kun hän viimein lähti kotootaan liikkeelle ja näin hänet, epäröin. Kuka haluaisi pahaa noin
  kauniille olennolle. Unelma totta tosiaan.

  Mutta muistin mitä pomo tekee pettureille. Otin askeleen unelman perään ja kohotin pistoolin. Vertahyytävä kirkaisu jäi soimaan rappuun kun poistuin kampin rauhattomaan aamuun.

  Mr Pink

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + pelin ensimmäinen pistoolimurha 1p + raportti 2p + kotiovelta -2p = 11p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  To 13.10. illalla Hammaskeiju kuoli, mutta heräsi henkiin

  The assassin Hammaskeiju murhatiin torstai-iltana. Hänen autonsa ovenkahva oli sivelty kontaktimyrkyllä. Hammaskeijun omaiset (Joulupukki ja Känkkäränkkä) olivat kuitenkin saaneet adressilla riittävän monen lapsen taas uskomaan Hammaskeijuun, ja niinpä hän heräsi henkiin.

  [Huomautus tuomareilta: Sääntöjen mukaan ovenkahvojen myrkyttäminen on kiellettyä, joten murha mitätöityi. Ovenkahvamyrkyt on kielletty säännöissä ulkopuolisten uhrien välttämiseksi. Auton ovenkahvat eivät todennäköisesti kohdistu ulkopuolisiin, joten niiden myrkyttäminen saatetaan hyväksyä tulevissa peleissä. Tässä pelissä ne pysyvät kuitenkin kiellettyinä.]


  To 13.10. 15:30 Myrkytysbuumi saa jatkoa Itä-Pasilassa

  Alamaailman piireissä kiertävien huhujen mukaan Itä-Pasilassa majaileva kansainvälinen palkkamurhaaja Sandra Kypriotaki, olisi saanut illalla surmansa. Huhujen mukaan hän kuoli myrkkyirjeen uhrina. Viranomaiset ovat vahvistaneet Sandran kuoleman, mutta tietoa murhaajasta tai tekotavasta ei ole vielä vahvistettu.

  Told by a murderer:

  Pitkällisten suunnittelujen ja pohdintojen jälkeen olin päättänyt hyökätä uhrini kimppuun salakavalasti myrkkykirjeellä. Koska muitakin samaa menetelmää käyttäviä murhaajia kuului olevan liikkeellä, tiesin, etten voilykätä enää toimiani, sillä uhrini saattaisi ruveta varovaiseksi. Kamppailtuani siis tovin jos toisenkin kopiokoneen kanssa ja kiroiltuani postitoimiston huonoja valikoimia, sain valmiiksi tuon kiltin ja harmittoman oloisen kirjeen. Muun todistusaineiston piilotin tv-tasoni alle, mikäli joku sattuisi nuuskimaan paikkoja poissaollessani.

  Siispä uhrin asuinsijoja nuuskimaan. Jo bussissa olin niin innoissani tehtävästäni, etten edes huomannut jäädä oikealla pysäkillä pois, ja jouduin kävelemään takaisin. Mutta liikuntahan pitää kuntoa koholla, mikä on hyvä asia karkuun lähtiessä.

  Päästyäni oikeaan kaupunginosaan oli alkuiltapäivä ja aurinkokin lämmitti hiukan syksyyn valmistautuvaa murhaajaa. Kaupungin viranomaiset olivat kuitenkin vaikeuttaneet urakkaani sijoittamalla rakennukset niin, että oikeaa paikkaa oli vaikea löytää. Pienen etsiskelyn jälkeen paikallistin
  vihdoin oikean talon. Rappukäytävä oli onneksi autio. Kiivetessäni portaita ylös kuulin ääniä alempaa, mutta olin tarpeeksi jo kaukana, eikä kukaan
  uhannut toimiani. Jätettyäni kirjeen uhrin löydettäväksi livahdin huomaamattomasti ulos talosta.

  Terveisin

  Cutflower

  Uhri kertoo:

  Basically, my death was stupid… Listen,i got home from the university,after a big meal in the uni-cafe,at around 15.30… For days now i have been waiting a letter from Greece so i check my mails when i go home… I did the same yesterday and i had a letter from posti! I was excited but then i thought that it s a trap and i shouldn’t open it…i took a towel and open it…the envelop was full of a liquid so i thought it was ”poison”…and it was. I left the towel and touched the letter to see better when i saw the message from ”flowercut” that was informing me that i had just died…we have to add that i had set a similar trap to my victim and the same night i had planned a small, friendly visit to him……isn t it tragic?

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + bonus hankalasta kohteesta (epätäydelliset kohdetiedot) 1p + raportti 1p = 12p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  To 13.10. puolilta päivin Myrkkykirjekampanja jatkuu pääkaupunkiseudulla. Tällä kertaa uhreilta vältyttiin.

  4 viikkoa juorulehden mukaan Reijo Kinnarinen (nimi vaihdettu) alias Luokkaritari yritettiin myrkyttää torstaina kotonaan Espoossa. Reijo onnistui kuitenkin selvisi myrkytysyrityksestä varovaisuutensa ansiosta ja onnistui jopa nappaamaan kuvan myrkkykirjeen lähettäjästä:

  Minut yritettiin tänään salakavalasti murhata myrkkykirjeellä. Onnistuin välttämään kuitenkin yrityksen. Ollessani kotona postiluukustani tipahti erittäin epäilyttävän näköinen kirje ja portaikosta kuului nopeasti loittonevia askeleita. Salamana syöksyin ikkunaan ja näin miehen poistuvan sinisessä takissa ja lippalakki päässä. Onnistuin ottamaan murhaajasta kuvan, mutta hän huomasi minun tarkkailevan häntä parvekkeeltani ja piiloutui läheiseen pusikkoon. Avasin kirjeen varovasti käyttäen suojahanskoja ja löysin sisältä myrkkyä ja viestin jossa luki ”Hetken kestää elämä, sekin synkkää ja ikävää”. Tässä vaiheessa lähdin murhaajan perään ase kourassa, mutta hän oli jo ehtinyt kadota syksyiseen maisemaan.

  [HUOM: Tuomaristo antaa lisäpisteitä pelin aikana napatuista tilannekuvista, kuten ylläolevasta kuvasta.]

  SCORING

  Uhri: Pelitilannekuva 1p = 1p.


  To 13.10. lounasaikaan Fisu vs Kisu 1-0

  4 viikkoa lehti raportoi, että sievä Kisueskimo kuoli tänään yllättäen helsinkiläisessä ravintolassa lounasta nauttiessaan. Kisueskimo oli tapansa mukaan tilannut kalaruokaa, mutta oli halunnut kokeilla välillä jotain eksoottista tavallisen lohen sijaan. Kokki oli suositellut hänelle pallokalaa ja vakuutellut osaavansa valmistaa sen oikein. Kisueskimo oli hetken emmittyään päättänyt kokeilla kokin suositusta. Hetken annostaan nautittuaan Kisueskimo alkoi tuntea kuumotusta ihollaan ja hän oli alkanut puhumaan sekavia. Pian tuskat kävivät liian voimakkaiksi ja Kisueskimo vajosi tuoliltaan lattialle ja veti viimeisen hengenvetonsa. Poliisi pitää tapahtumaa onnettomuutena.


  Ke 12.10. klo 15.59 Every rose has it’s thorn…

  Kamariherra Fleming päätyi tänään työpaikallaan Xenia Onatopin myrkkyruusulähetyksen uhriksi. Ilmeisesti Fleming oli liian hurmaantunut Xenialta saamistaan ruusuista, eikä vaivautunut käyttämään suojahanskoja lähetystä avatessaan.

  Uhri kertoo:

  Kaimaltani periytyvä raakuus (mies telkesi vaimonsa Louhisaaren linnan loukkoon kohtaamaan nälkäkuolon) ei ehtinyt auttaa aloittelevaa salamurhaajaa. Ehdin vasta aloittaa tekojeni hautomisen, ja tulevan murha-aseen hankintakin oli ei ollut sen pidemmällä kuin hinta- ja ominaisuusvertailuvaiheessa. Turhaan pälyilin myös olkani yli astellessani Kaisaniemen puiston syrjäisiä käytäviä, turhaan mietin, josko käyttää talon takaovea, turhaan hermoilin. Kuolema saapui suoraan työpöydälleni.

  Sanomatalon vahtimestarin ja toimituksen sihteerin välittämä kukkatervehdys herätti heti epäilykseni, etenkin kun sihteeri kertoi, ettei lähetyksessä ole lähettäjän nimeä. Ruusupaketti oli tosin rikki. Siksi ajattelin heti, että hähhää, ruusupaketin pommi on lauennut ennenaikojaan ja surmannut mukavan portieerimme. Siispä huoletta tutkimaan pukettia ja raportoimaan tuomaristolle epäonnistuneesta murhayrityksestä. Mutta Eino Leinon juomalaulua siteeraten: ”Voi pettymysten pettymys! Tulipa tehtyä oikea tollon työ!” Xenia Onatoppin tuomissa ruusuissa ja niitä seuranneessa viestilapussa oli myrkkyä! Kunnon kansalaisena, vaikka aloitteleva salamurhaaja olinkin, en osannut varoa mokomaa. Liekö viekas Onatopp harhauttanut paketin riepomisella viatonta kamariherraa?

  Sanomatalon seinistä vain jäi kaikumaan kurkusta päässyt korina, kun kamariherra Fleming vaipui keskushermoston nujerruttua työpöytänsä alle.

  Kamariherra Fleming

  Told by a murderer:

  Kun aikaisempi väijytys yritys epäonnistui, oli keksittävä jotain paljon ovelampaa, jotain, mitä varsinkaan mies ei koskaan haluaisi eikä osaisi epäillä. Tilasin ruusuviljelmiltäni Pakistanista helikopterikyydillä 3 kauneinta rakkaudella kasvatettua ruusua, jotka sivelin kauttaaltaan myrkyllä jonka oli tarkoitus tappaa uhri nopeasti ja kivuliaasti. Käärin ne kauniiseen pakettiin siirappisen tervehdyksen kanssa ja toimitin kuolettavan paketin hänen työpaikalleen. Jäin toivomaan parasta.

  Xenia Onatopp

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 3p + raportti 1p = 14p.

  Uhri: Raportti 2p = 2p.


  Ti 11.10. klo 19.17 Valkolahtari haastoi Benin puukkohippasille

  Poliisi löysi illalla Benin ruumiin pahasti leikeltynä Länsi-Espoosta. Murhajälkien perusteella murhan tekijä on Valkolahtari nimellä esiintyvä vaarallinen psykopaatti. Valitettavasti poliisilla ei ole mitään tietoja Valkolahtarin todellisesta henkilöllisyydestä.

  Uhri kertoo:

  Epäilyttävää liikettä alan henkilöissä. Kohteeni kävelee kuin tappaja, tässä on jotain vialla. Tunnen kuoleman tulevaisuudessa, mutta kenen. Sain puhelun, se on toveriltani samalta alalta. Salamurhaajat jahtaavat salamurhaajia. Hän tahtoo tavata minut syrjäisessä paikassa synkeässä Länsi-Espoossa. Sidon rannetuppen ja tarkistan veitsen kunnon. Kunnossa veren tuoksu ei enää irtoa metallista, mutta se ei ole haitannut minua aikoihin. Siirryn sovittuun paikkaan Hitlerin kostoksi ihmiskunnalle sunnitelemalla romukasalla. Ystäväni seisoo puuhun nojaten rauhallisesti tupakaa polttaen. Välähdys, syvä hengitys ja hän heittää jämät maahan. Hän viittilöi minua seuraamaan. Nousen autosta ja kävelen hänen peräänsä. Tallaan maassa savuavan savukkeen jämän ja nostan katseen häneen. ”Vain toinen meistä lähtee hengissä…”, ja hän jatkaa sjotain. Tiesin sen salamurhaajat pistetään salamurhaajia vastaan. Hän vetää pitkän veitsen tupestaan. Vedän omani ja otan valmiusasennon ja odotan iskua. Väistän kaksi ensimmäistä iskua. Testaava isku jonka hän väistää helposti. Hän on liian paljon parempi. Yritän iskea, mutta kurkotan liian kauas ja hän iskee puukkonsa kaulaani. Ei mikään pieni viilto vaan puukon koko terä viiltää kaulan sisään katkaisten sekä kaulavaltimon että henkitorven. Katson hetken toveriani ja lyyhistyn maahan. Se on ohi…

  — Ben

  Told by a murderer:

  Huomattuani että pahamaineinen Ben on ensimmäinen kohteeni olin innoissani, vihdoinkin voisin tehdä hyvällä syyllä sen mistä olin jo kauan haaveillut: teilata tuon paskiaisen! Olemme olleet tekemisissä bisnesten merkeissä jo kauan, joten hänen löytämisensä ei ollut vaikeaa. Lyhyen puhelinkeskustelun jälkeen jäin odottamaan Benin saapumista valitsemalleni syrjäiselle aukiolle hoitamaan ”bisneksiä”. Myöhässä, kuten tavallista hän saapui paikalle kauhealla rotiskollaan. Benin astuttua ulos autosta ja siirryttyämme sopivan matkan päähän, vedin esiin uskollisen morani ja sanoin: syitä en selvitä, mutta tänään täältä lähtee vain yksi lämmin ruumis. Tiesin että Ben ei kanna mutkaa matkassa ja olin varma taitoni käsitellä veistä on ylivertainen. Ben osoittautui kumminkin varsin taidokkaaksi veitsen käsittelijäksi ja jouduinkin lopettamaan hänet iskulla kaulaan, ennen kuin sain mahdollisuutta leikkiä kunnolla. Perkele, joutuu vissiin huomenna ostaa uuden vaatekerran.

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 2p + pelin ensimmäinen puukotus 1p + raportti 2p = 15p.

  Uhri: Raportti 1p = 1p.


  Ti 11.10. klo 19.04 Koskinen sai postia viikatemieheltä

  Tunnettu taparikollinen Alma N. Kapulainen vietiin illalla kotoaan tajuttomana sairaalaan. Poliisin mukaan Kapulainen kuoli myöhemmin illalla sairaalassa hermomyrkyn aiheuttamaan keuhkojen lamaantumiseen. Kapulainen joutui kosketuksiin myrkyn kanssa avattuaan Yakuzan pahamaineisen palkkamurhaajan Shinigamin lähettämän myrkkykirjeen. Ilmeisesti Koskista oli yritetty murhata jo aiemmin, koska poliisi löysi myös Koskisen polkupyörästä myrkkyjäämiä. Poliisi kehoittaa yleisöä suhtautumaan varauksella tuntemattomilta tahoilta saamiinsa kirjeisiin.

  Uhri kertoo:

  Palasin kotiin seitsemän aikaan. Olin piristynyt suuresti vältettyäni onnistuneesti viranomaisten väijytyksen metrossa, ja täynnä verenhimoisia suunnitelmia kohteideni varalle. Hyräillen poimin lattialta postin, myös Invalidiliiton kuoren, jolla kerättiin rahaa rampojen lapsien hyväksi.

  Pahalaatuiseksi kasvanut empatiakykyni on saattanut minut ennenkin vaikeuksiin. Luettuani kirjeen loppuun luulin henkeni salpautumisen johtuvan liikutuksesta – vasta silloin huomasin kuoreen liitetyn kuvottavan joulukortin ja Shinigamin verisen puumerkin. Mikä pettymys – olin aina nähnyt itseni kuolemassa komean tulitaistelun päätteeksi jollain syrjäisellä kujalla. Suuri sydän on helppo maalitaulu, mietin katkerana tajuntani sumentuessa.

  Told by a murderer:

  Maanantaiaamuna Ishii-sama otti minuun yhteyttä ja käski pyyhkäistä muutaman madon pois tieltään, jotka olivat häirinneet häntä. Aloitin listan läpikäymisen aakkosjärjestyksessä. Edellisen päivän alustava tutkimus Alma N. Kapulaisen asunnon lähistöllä osoitti, että rappukäytävä olisi varsin otollinen murhapaikka. Kadulla oli liikaa väkeä ja muuten Kampulainen liikkui yleensä keskellä ihmislaumoja. Toisaalta en ole rappukäytävien ystävä, joten ajattelin ensin hoitaa homman jollain muulla konstilla.

  Olin saanut tiedon Kapulaisen läsnäolosta eräässä rikolliskokouksessa tiistai-iltapäivänä ja olin odottamassa hänen lähtöään. Kokous oli kuitenkin valtava enkä pystynyt paikallistamaan Kapulaista ihmislaumasta. Siispä suuntasin kohti hänen asuntoaan.

  Naapurin suosiollisella avustuksella pääsin helposti rappukäytävään ja jäin odottamaan. Rapun ylimmässä kerroksessa oli hyvä ja mukava paikka odotella kohdetta. Aikaa vierähti eikä kohdetta näkynyt, joten päätin jättää edes pienen muiston. Kuten jokainen ammattilanen tietää, kontaktimyrkky kannattaa sivellä vasta paikan päällä kupristumisen estämiseksi, joten valmistelin odotellessani mahdollisimman viattoman näköisen kuoren, jossa oli joulukortteja. Terveiset menivät perille ja kaikille tuli hyvä joulumieli. Toivottavasti ainakin johtajalle.

  Shinigami

  SCORING

  Murhaaja: Murha 10p + tyylipisteet 1p + pelin ensimmäinen murha 2p + raportti 1p = 14p.

  Uhri: Raportti 2p = 2p.


  Ti 11.10. Harmaja kadoksissa

  Etsivä keskuspoliisi kaipaa yleisön vihjeitä mystiseen katoamiseen. Saima Harmajana hävisi alkuviikosta selittämättömästi. Viimeinen varma havainto hänestä on maanantailta. Tuntemattoman mieshenkilön nähtiin auttavan Palosaaren mustaan vieraan vallan diplomaattirekistereissä olevaan autoon. Vihjeitä kaivataan naisen liikkeistä tämän jälkeen. Etsivän poliisin mukaan on epäilyjä, että tapahtuma liittyy suurempaan vyyhtiin eikä uhkaa kansalliselle turvallisuudelle voida täysin sulkea pois.


  Ma 10.10. illalla Myrkytysyritys Konalassa?

  4 viikkoa juorulehden mukaan Helsingin Konalassa tapahtui maanantai-iltana epäonnistunut myrkytysyritys. Lehdellä ei kuitenkaan ole tarkempaa tietoa uhrista tai tekotavasta. Poliisi ei vahvista eikä kiistä lehden väittämää.


  Ma 10.10. klo 00:01 Peli on käynnissä!

  Syksyn peli käynnistyi keskiyöllä. Tuntematon määrä murhaajia on päästetty jahtaamaan toisiaan. Syksyn 2005 turnauksessa jokaisella murhaajalla on kaksi kohdetta ja näin ollen myös kaksi vaanijaa.