Hallituksenvaihtoviikot I, 29.1.-16.2.2007

Tutki:

Sisällysluettelo

Palautetilaisuus 28.2 klo 18.00!

Hallituksenvaihtoviikkojen palkintojenjako/palautetilaisuus järjestetään keskiviikkona 28.2. klo 18.00 Vanhan kabinetissa. Tervetuloa.


Peli on päättynyt!

Historian ensimmäinen järjestöpeli on päättynyt. Pelin pistetaulukko on nyt päivitetty. Pelissä TKO-Äly otti selvän kaksoisvoiton, tuomaristo onnittelee voittajia. Palkinnonjako/palautetilaisuuden ajankohdasta ja paikasta tiedotetaan myöhemmin, kaikki peliin osallistuneet ovat tietenkin tervetulleita.


Peliin osallistui kahdeksan joukkuetta kuudesta eri järjestöstä. 6 joukkueista tuhottiin kokonaan ja kahteen jäi 2 pelaajaa henkiin. 24 pelaajasta 19 murhattiin ja yksi tapettiin. Suosituin ase oli, yllätys yllätys, pistooli, jolla tehtiin 13 murhaa. Veitsellä surmattiin 5 ja ruokamyrkyllä 2. Myrkkykirjeitä läheteltiin useita, ilman tuloksia. Pelin ainoa pommi vei mukanaan vain yhden sivullisen. Sen oli tarkoitus räjähtää TKO-Älyn kokouksessa, mutta räjähti vasta seuraavana päivänä uteliaan sivullisen tutkiessa kassin sisältöä.

Pelissä olivat mukana seuraavat joukkueet:

Triumviraatti – TKO-äly

Xerxes

Georg Sly

Mishaad al-Ghamdi

Dharma – TKO-Äly

Shirley Bellinger

Purple Haze

Samuelo

Limes – Lisamuke

Puu

Slab the killer

Hoff

Resonanssi – Punainen Lanka

Professori Luumu

Neiti Punainen

Eversti Sinappi

SUB – Kiljukerho

Jeanne d’Arc

Bloody Mary

Keisarinna

TKO-Äly – Koopa Troop

Professori Redrum

Magenta

Yoshi

Symbioosi – Viattomat Drinksut

Sex on the beach

Mansikan tanssi

Hukkuva hirvi

Kannu – !HUOM!

Red Devil

Darth Vader

Sheikki


Tuomaristo kiittää osallistujia. Tervetuloa pelaamaan uudestaan.


Tuomaristo tiedottaa!

Ystävänpäivänä, ke 14.2., voitte lähestyä toisianne entistä helpommin: veitsille ei lasketa silminnäkijöitä. (Veistä näkyvästi kantavan voi kuitenkin normaalisti ampua itsepuolustukseksi.)

Lisäksi tuomaristolla on ilo kertoa, että tällä viikolla maisemassa on aivan erityisiä Ystäviä. Ystävillä on mustat vaatteet, nappi korvassa, ja aurinkolasit ja he haluavat mitä kipeimmin tavata niitä murhaajia, joiden joukkueet eivät ole vielä surmanneet ketään. Ystäviä on helppo välttää: he eivät juokse. Toisaalta, Ystävät eivät myöskään välitä silminnäkijöistä tai kuole.

Koska varoitusaika on näin lyhyt, on etunne mukaista varmistaa, että elossa olevat joukkuetoverinne tietävät asioiden kulusta, että hekin tietävät missä mennään ja mitä on luvassa.


16.2.2007 Vielä yksi uhri!

Viattomien Drinksujen jäsen on murhattu kotiovelleen.

Murhaaja kertoo:

Olin kotona, kun kuulin, kuinka Sly hoiteli DHARMA:n viimeisenkin. Ehdinkin jo rentoutua hetken, kun sain puhelinsoiton tuntemattomasta numerosta – vielä olisi tapettavaa. Otin välittömästi puhelinyhteyden kumppaniini, jonka kanssa sovimme tapaamisen eräälle konalalaiselle parkkipaikalle.

Selvittyäni paikallisesta kerrostalosokkelosta ja löydettyämme oikean osoitteen ujuttauduimme rappukäytävään. Tiesimme kohteemme ulkoiluttavan koiraansa iltasella, joten istahdimme portaikkoon odottamaan, ’tuulen alapuolelle’ välttääksemme yläkerrasta leyhyvän jäätävän virtsanhajun.

Rapunovi käy, ja sisään tulee jonkin sortin pariskunta, joka jatkaa vieraalle ovelle. Jatkamme odottelua. Ovi käy uudestaan, ja katsomme sen suuntaan välinpitämättömästi. Tällä kertaa saapuja on kauppakasseja kantava kohteen näköinen ja kokoinen naishenkilö, joka ohikiitävän sekunnin katsoo kumppaniani silmiin ja menee sitten asuntoonsa sisälle. Jäämme odottamaan koiran iltalenkkiä.

Hetken päästä tajuamme, että sama henkilö on aivan varmasti katsellut kuviamme murhamielin jo kohta kolmisen viikkoa. Hitto, kuinka jäässä voi ihminen olla? Siirrymme ylemmälle kerrostasanteelle kiroamaan typeryyttämme, ja päätämme lopulta lähteä tyhjin käsin paikalta – tuskin kukaan enää tällaisessa tilanteessa kotoaan poistuisi. Lähdemme
laskeutumaan portaita.

Menen edellä, ja hämmästyksekseni tuttu ovi aukeaa! Kohteemme oli päättänyt rohkeasti käydä urhoolliseen viimeiseen hyökkäykseen, mutta tällä kertaa käteni oli taskussa oikealla paikallaan. Aseet kohoavat. Sekunnin tuhannesosat kuluvat. Pistoolini lähettää luodit matkaansa. Näen suuliekkien välähtelevän edessäni.

Ampumani yhdeksänmilliset naulitsevat tyttöparan seinää vasten portaiden pirstoutuessa siitä, missä hetki sitten seisoin. Slyn konepistooli laulaa. Kaikki on hetken hiljaa. Me olemme tyytyväisiä.

Kävelemme ulos ja nousemme ajoneuvoomme. Nissan Sunny suuntaa kohti kantakaupunkia Kiss FM:n soittaessa 90-luvun hittejä. Triumvirate never fails.

Uhri kertoo:

Xerxes / Triumviraatti

Ei. Kiireisiä ainejärjestöihmisiä ei pidä palkata murhaajiksi. Muutama tulokseton yritys meillä oli. Lopulta sain yhden ja lopullisen kerran maistaa kuolemaa. Tullessani kotiin kauppakassien kera, näin portailla kaksi valokuvista tutun näköistä hahmoa. Odotin laukausta, mutta sain avata rauhassa kotioven ja mennä sisään. Melkeinpä petyin. Etsin käyttämättä jääneen aseeni, lataisin sen ja palasin käytävään. Elämääni kyllästyneenä yritin ampua. Vastapuolen luoti ehti ensin ja löysi paikkansa miellyttävän nopeasti.

– Viattomat drinksut

Pisteytys:


Uhri: raportti 1p = 1p
Murhaaja: Murha 10p + raportti 1p + joukkueena toimiminen 1p + kotiovimurha -2p = 10p


16.2.2007 DHARMA tuhottu!

Murhaaja kertoo:

Perjantaiaamu, deadline kohteille tänään. Jotain on saatava aikaan tai…no, sitä ei kannata edes ajatella. Uudet kohteemme ovat vanhoja tuttuja, oman järjestön ihmisiä. Tieto on luultavasti jo kantautunut heidän korviinsa, joten varuillaan saa olla.

Menin aamulla salaisen järjestömme keskukseen odottamaan. Saavun paikalle, ensimmäinen kohteistani, Samuelo, on jo paikalla. Pakko kuitenkin jättää rauhaan, liikaa silminnäkijöitä.

Istuudun tutkailemaan ankkojen seikkailusta kertovia dokumentteja ja piakkoin paikalle saapuu listallamme oleva vaaleaverikkö, joka aloittaa puheen keltaisen isokokoisen kumiankan hankinnalla. En kuitenkaan pysty vastaamaan salakieleen, joten hän käy epäileväksi ja aikoo poistua paikalta. Ajattelen tilaisuuteni tulleen ja kävelen perään ja otan veitseni hihasta. Kohteen nopeus oli odotettua suurempi ja ajojahti jatkui ovelle asti, missä pudotin hänet maahan useamman puukoniskun saattelemana. Tästä havahduttuani katsoin ympärilleni ja näin viiden ihmisen tuijottavan tekoani. Tehty mikä tehty, poistuin keskuksen kautta juosten pois rikospaikalta vaikkakin huoneessa istunut kuudes silminnäkijä näki minun pitelevän veristä puukkoa kädessäni.

En kuitenkaan ehdi kauaa piilotella kun havaitsen Samuelon palaavan keskukseen. Yllätän hänet kahvinammennuspuuhista ja pistän terän laulamaan samaisen silminnäkijän edessä. Tämän jälkeen poistun paikalta, koska tiedän heidän pääjehun, Purple Hazen, saapuvan paikalle aivan näillä minuuteilla, eikä minulla olisi aikaa hakea Uzia takintaskustani, enkä uskoisi saavan häntä veitsellä hengiltä.

Aikaa kuluu, kunnes törmään ihmisjoukossa Hazeen, joka on ilmeisen
tietoinen asiasta. Teemme kuitenkin herrasmiessopimuksen, että soisimme toisillemme ruokailurauhan. Ruokailun jälkeen palaamme ihmistäytteiseen keskukseen. Tunti jos toinenkin vierähtää, eivätkä ihmiset vähene merkittävästi paikalta. Seitsemän tunnin jälkeen päätän heittää hanskat narikkaan ja ilmoitan lähteväni. Ehdotan Hazelle aselepoa lopuksi iltaa, jonka hän hyväksyy. Poistun rakennuksesta, jonka jälkeen kuulen ulko-oven sulkeutuvan takanani. Katson taakseni ja huomaan Hazen juoksevan kohti minua pistooli kädessä. Juoksen karkuun samalla kaivellen uziani povitaskusta. Saan Uzin ulos, pysähdyn ja tyhjennän lippaan. Savun hälvennettyä näen maassa Purple Hazen ruumiin, kiittäen luojaani ja Uzini pitkää kantomatkaa, joka suvaitsi hengissä pysymisen tällä kertaa. Paljon oli asevalinnastani haittaa, mutta kriittisellä hetkellä se osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi. Peittelen ruumiin lumella, tarkistan ympärilleni mahdollisia silminnäkijöitä ja kävelen autiota katua pitkin sydämeni hakatessa täydellä teholla.

DHARMA on mennyttä, Triumviraatti kuittaa.

– Georg Sly / Triumviraatti

Uhrit kertovat:

Urhean tappokoneen taru tuli tiensä päähän. Olin liian varomaton. Monta murhaa takana käyskentelin liian täynnä itseäni järjestömme tiloissa, kunnes tunsin viiltävän iskun selässäni. Yritin paeta mutta oli jo liian myöhäistä. Tuupertuessani maahan, näin vain tutut yrvistävän katseen ja veitsen terästä heijastuva valo sokaisi silmäni. En osannut pelätä enää ketään. Lopulta minut korjasi tuttu, samaa tieteenalaa harjoittava tiedemies. Miten tässä näin kävi?

– Shirley Bellinger / DHARMA


Noutajahan se sitten lopulta tuli, pelin viimeisinä hetkinä. DHARMA oli saanut tehtäväkseen jo miltei viikkoa aiemmin erään oman järjestön jäsenen tappamisen. Emme antaneet asian häiritä liiaksi, mutta kohde osasi ikävästi pitäytyä paikoissa, joissa silminnäkijöitä oli paljon.

Niinpä siis peli lähestyi loppuaan, ja olin melkeinpä jo hyväksynyt, että viimeistä kohdettamme emme saisi hengiltä. Tiesin, että Triumviraatti saattaisi olla perässämme, mutta ajattelin kykeneväni heitä välttelemään loppuun asti. Joukkuetoverini kuitenkin surmattiin raa’asti perjantaiaamuna, ja jäin yksin. Kaiken lisäksi Ystävät kävivät
tappamassa kohteemme, ja yhtäkkiä sainkin toimeksiannoksi Triumviraatin eliminoinnin! Nyt minulla siis olisi lupa tappaa ilman, että asia pitäisi naamioida itsepuolustukseksi.

No, lähdin sitten iltaisella Exactumiin takaisin, järjestöhommien nimissä, ja tiesin Triumviraatin jäsentenkin siellä oleskelevan. Painostavan tunnelman vallitessa kyttäsimme toisiamme monta tuntia, kaikkien pitäytyessä silminnäkijöitä vilisevässä tilassa. Tupakkatauon tosin Georg Slyn kanssa soimme toisillemme, sopien siis sen ajaksi
tulitauon.

Lopulta kuitenkin Triumviraatin jäsenet väsyivät odotteluun. Ensin poistui Xerxes, ja lopulta myös Georg Sly. Sly tokaisi minulle jotain henkeni säästämisestä, ja murahdin epämääräisesti vastaukseksi. Sly lähti rakennuksesta ulos, ja minä lähdin perään seuraamaan. Pahaksi onnekseni ehdin päästää välimatkan liian suureksi, ja pienoispistoolini
huonosta kantamasta johtuen lähdin juoksemaan Slyn perään. Hän tietysti havaitsi minun hyökkäävän, ja rupesi kaivamaan omaa, tuplasti suurempaa ja kantavampaa, asettaan esiin. Lauoin asettani epätoivoisesti, mutta se ei vain riittänyt! Sly sai aseensa esiin ja laukaisi tappavan sarjan. DHARMA oli tuhoutunut.

Kuten tästä opimme, joskus kysymys todella on työkalun koosta, eikä vain siitä miten sitä käyttää.

Purple Haze kuittaa ja kiittää aseveljiään ja -sisariaan TKO-älyssä hienosta pelistä.

– Purple Haze / DHARMA

Pisteytys:

Uhrit: raportit 1p = 1p

Murhaaja: Murha 10p x 3 + raportti 1p + 6 silminnäkijää -12p + täyskaato 3p = 22p


16.2.2007 Ystävät iskevät!

Ystävät ovat iskeneet ja poistaneet jo aikaa sitten rampautuneen Koopa Troopin viimeisen jäsenen.

Aloitimme puhdistuksemme Viikistä laihoin tuloksin. Symbioosin joukkue on kadonnut tyystin maisemista. Ehkä Ystävien ilmaantumisen viime keskiviikon sitsien johdosta.

Siirryimme siten Kumpulaan Timo Sandin perään. Päästyämme Kumpulaan perustimme Physicumin opiskelijahuoneeseen ryhmittymisalueen, josta lähdimme 13.15 kohti Exactumia. Matkalla herätimme jonkin verran huomiota. Löysimme oikean luokka huoneen ja jäimme odottamaan. Puolisen tunnin jälkeen Sand ilmaantuukin eteemme. Nopea kuolema oman aseeni molempien piippujen ja Perkiön aseen yhteislaukauksen toimesta. Nopea kuolema on paljon enemmän mitä tämä hidastelija ansaitsee.

Toimeksiantaja on tyytyväinen.


14.2.2007 Veristä ystävänpäivää!

Triumviraatti tappaa kokonaisen joukkueen kerralla, !HUOM! on tuhottu!

Murhaajat kertovat:

Eläköön Triumviraatti!

Olen taas istunut portaikoissa, kytännyt luentosaleja, toimittanut myrkkykuoria, saanut myrkkykuoria… taidan olla aika syvällä tässä kaikessa. Viime tappokeikan jälkeen on ollut hiljaista, uudet kohteet ovat olleet vähän vaikeammin tavoitettavia. Me olemme turhautuneet.

Lopulta päätimme kumppanini kanssa, että ystävänpäivänä he kaatuisivat. Aioimme alkujaan sabotoida heidän oletetun kokouksensa, mutta löysin me löysimme tietoa, jonka mukaan he järjestäisivät sen sijaan isokokoisen ulkoilmatapahtuman. Sen parempi.

Saavuin Kaisaniemen kentälle hieman ennen tapahtuman alkua. Muutama paikallaolija kysyi, olenko osallistumassa. Kerroin odottavani erästä kaveriani. Tunnistin kaksi kohdetta. Väkeä saapui paikalle runsain mitoin. Kumppanini saapui paikalle. Käännyin selin kohteisiin ja ilmoitin molemmat kumppanilleni. Odotimme sekunnin. Ehkä toisen. Termination sequence initialized.

Käännyin ympäri, otin veitsen taskusta ja viilsin kohteeltani kurkun auki yhdellä vetäisyllä. Meidän kumppanimme hoiteli omansa. Liukenimme paikalta. Kukaan ei tuntunut väenpaljoudelta noteeraavan, että kaksi rusettiluistelijaa jäisi parittomiksi.

Siirryimme kohti Kaisaniemen puistoa, seuraavan kohteemme oletettua tulosuuntaa. Viimeinen kohteemme tuli vastaan autiolla puistotiellä. Hän ohitti meidät. Syöksähdin. Viilsin häntä selkään, kun kenkäni pettivät ja kaaduin uhrin mukana maahan. Pystyyn noustessani näin kumppanini viimeistelevän kohteemme. Lähdimme siirtymään kohti ajoneuvoa raivoisan mielihyvän vallatessa ruumiini meidän ruumiimme.

Termination sequence finished.


Me olemme Xerxes.

– Triumviraatti

Pisteytys:

Uhri: raportti puuttuu -5p = -5p
Murhaajat: (Murha 10p + joukkueena toimiminen 2p) x 3 + raportti 1p + pelin
ensimmäinen puukotus 1p + täyskaato 3p = 41p


10.2.2007 TIMBER!

DHARMA kaataa Puun lauantaiaamuna. Lisamuke on ulkona pelistä.

Murhaaja kertoo:

DHARMAn kiivas syke oli päässyt viikon aikana ikävästi hiipumaan. Tilaisuuksiakin vihollisryhmän viimeisen kohteen eliminointiin oli tarjoutunut, mutta jostain syystä emme olleet kyenneet niitä hyödyntämään.

Koska toiset agenttimme olivat muissa tehtävissä, ja verenhimoni alkoi käydä sietämättömäksi, päätin suorittaa kohteen eliminoinnin yksin. Tiedustelutieto kertoi kohteen aloittavan työskentelyn eräässä toimistossa klo 11, joten laskeskelin hänen todennäköisesti poistuvan kotoaan 10.30-10.45 välisenä aikana. Kiskaisin siis maiharit jalkaan, laitoin lippaan pistooliini, ja suoritin kirpeässä lauantaiaamun pakkasessa juoksumarssin kohteen asuinpaikkaan.

Arvelin, että kohde ei välttämättä olisi kovin varuillaan, koska emme olleet häntä viikkoon varsinaisesti jahdanneet. Saavuttuani kohteen asunnolle, havaitsin ilokseni rapun oven olevan talon suojaisammalla puolella poissa kadun varrelta. Asetuin siis kylmän rauhallisesti talon seinustaa vasten muutaman metrin päähän rapun ovisyvennyksestä ja latasin aseeni. Pakkanen kylmäsi vanhoja luitani, mutta onneksi noin varttitunnin odotus palkittiin. Kohde tuli ulos rapusta ja lähti ympärilleen katsomatta poispäin minusta.

Kylmyys rankaisi asettanikin, sillä ensimmäinen veto liipaisimesta ei tehnyt mitään. Onneksi toinen teki, ja yksi tähdätty laukaus suoraan selkäytimeen riitti. Kohde tuupertui maahan lumen värjäytyessä hiljakseen punaiseksi. Tarkastin ruumiin ja totesin, että kohde ei ollut lainkaan aseistautunut. Vihollisemme oli tosiaan käynyt varomattomaksi. Palkintona siitä oli kuolema.

Purple Haze / DHARMA Initiative

Uhri kertoo:

Voi murheiden murhe!

Miten saatoinkaan olla näin typerä ja varomaton? Olin jo viikon ollut hyvin varuillani kuultuani mafiaveljieni Slab the Killerin ja Hoffin murhista. Tiesin, että murhiin olivat syylliset vihollisliiga DHARMA:n verenhimoiset, mutta taitavat agentit. Tiesin myös itse olevani seuraava kohde. Yritin päästä askelen edelle saalistajiani, ja sainkin selville heidän käyttämänsä peitehenkilöllisyydet terävän älyni ja useista heidän tekemistään murhista
julkisuuteen vuotaneiden tietojen avulla. Tiesin heidän tietävän liikkeistäni, enkä poistunut kotoani aseetta, en edes joogatunnille. En myöskään syönyt Shirley Bellingerin tarjoamaa pullaa ennen kuin näin, ettei kukaan kaatunut kuolleena maahan syötyään sitä.

Tänä aamuna olin siis hyvin rauhallisella ja luottavaisella mielellä herätessäni. DHARMA ei ollut tappanut minua, vaikka se olikin ollut menestyksekäs harventaessaan kaupungin mafiakantaa ja tilaisuuksia minunkin poistamiseeni oli ollut jo useita. Olin myös fyysisesti hieman heikossa tilanteessa, ja se varmaan vaikutti arviointikykyyni huomattavasti. Olin aikeissa piipahtaa hoitamaan bisneksiäni erääseen lähellä kotiani sijaitsevaan toimistoon, enkä kuvitellut olevani akuutissa vaarassa niin lyhyellä matkalla. Oma mukavuudenhaluni ja mainitsemani fyysinen tila saivat minut ehkä kuvittelemaan, että kukaan ei viihtyisi jäätävässä pakkasessa väijymässä liikkeitäni, sillä nimenomaan ulkona minut olisi tapettava tänään, toimiston sisäänkäynnillä tunkeilija kohtaisi mittavat turvatoimet. Mutta voi! Jätettyäni pistoolini asuntooni poistuin ulos viimaan. Saatoin silmäkulmastani havaita tuntemattoman mieshenkilön seisomassa talon vieressä. Hän kutsui minua nimeltä, ja käännyin. En siis juossut pois esittäen, etten ollut se joksi hän minua luuli. Mitä tyhmyyttä.
Käännyttyäni havaitsin tilanteen sekunnin sadasosassa, ja yritin vielä paeta. Ei auttanut enää, olin kuollut, kun Purple Haze ampui minua selkään, kylläkin melko tyylikkäällä, neonvihreäksi maalatulla pistoolilla.

– Puu / Lisamuke

Pisteytys:

Murhaaja: murha 10p + raportti 1p + kotiovimurha -2p + täyskaato 3p = 12p
Uhri: raportti 1p = 1p


5.2.2007 Eversti Sinappi saa maistaa lyijyä!

Triumviraatti kostaa jäsenensä kuoleman silminnäkijän edessä, uhriksi joutuu joukkueensa viimeinen, Eversti Sinappi. Punaisesta langasta tulee toinen eliminoitu joukkue.

Murhaajat kertovat:

”This is Xerxes. The last rogue process in infected cluster R has been terminated. Autonomous unit 0x0677 has proven itself capable.”

…on jatkunut jo jonkin aikaa. Pari viikkoa kaiketi? En hitto vie tiedä enää, mitkä ajatukset ovat omiani. Olen löytänyt itseni paikoista, joita en tunnista. Olen löytänyt itseltäni esineitä, varusteita, joita en ole nähnytkään. Olen kuullut puhetta, jota muut eivät kuule. Puhetta, joka tuntuu kuin omaltani jonkin suotimen läpi.

Ja nyt istun autossa ja katson ties monettako aamua tuota samaa rapunovea. Kumppanini (minulla on kumppani – oli toinenkin, mutta hän kuoli edessäni, jumalauta, kuoli, miettikää) on sisällä, vaikka rapussa on ovikoodi. En tiedä miten, mutta en osaa ihmetellä. Puhelimeni on kojelaudalla. Kumppanini on määrä antaa merkki, kun kohde (kohde?!) lähtee liikkeelle.

Puristan käsissäni kahta asetta, vaimennettuja pistooleja, jollaisia olen nähnyt elokuvissa. Otteeni on varma.

Olen aivan yhtä varma, etten ole aiemmin sellaisiin koskenutkaan.

PUHELIN SOI lyön luurinkuvaa juoksen ulos takinhelma näkyy rapussa tuntuu kuin olisin tehnyt kaiken tuhat kertaa päässä kohisee OVI AUKEAA käännyn kohti sormeni koukistuvat vaimeita suhahduksia liekit vaimenevat päivänvaloon seinään tulee reikiä AMMUIN OHI juoksen kulman taakse tähtään tulosuuntaan vieras mies juoksee pois hengitykseni tasaantuu.

Palaan rapunovelle. Näen ovea vasten lyyhistyneen ruumiin ja kumppanini savuava ase kädessään. Hoipertelen takaisin autoon. Istun alas. Silmissäni hämärtyy…

”Cluster R has been shut down due to termination of process ’OKK’.
Proceeding to the next cluster. This is Xerxes.”

– Triumviraatti

Uhri kertoo:

Tätä se uneni tiesi. Heräsin viimein siirrettyäni herätyskelloni sointia neljännen kerran eteenpäin. Ei auta. Tärkeää kokousta ei voi jättää välistä. Puin pikaisesti vaatteeni latasin aseeni ja laitoin sen huolellisesti takkini taskuun. Sitten vielä viimeinen vilkaisu ikkunasta ulos: parkkipaikalla lähellä ulko-ovea oli kovin epäilyttävän näköinen auto mutta kokoukseen oli pakko mennä. Päätin kuitenkin noudattaa erityistä varovaisuutta. Tarkastin porraskäytävän ovisilmästä. Ketään ei ollut ainakaan heti oven takana odottamassa että astuisin ulos. Juuri kun avasin oveni kuulin äänen, joka sai minut hieman vainoharhaiseksi: naapurini ovi aukesi. Jouduin äkkiä piilottamaan esille vetämäni pistoolin ja lähdin seuraamaan naapuriani etten herättäisi suurempaa epäilystä tämän mieleen. Joka-aamuinen tarkempi portaikon tarkastelu jäi tekemättä enkä halunnut myöskään herättää epäilyjä naapurissani kiertämällä ulos toisen oven kautta (joka, kuten muutamaa sekuntia myöhemmin, saattoi koitua kohtalokseni). Laskeuduttuani portaat näin etuoven takana liikettä. Jostain syystä uskoin kuitenkin, että voisin kenties pysyä turvassa naapurini läheisyydessä.

Kävelin siis tämän edessä kohti ulko-ovea pitäen toista kättäni taskussani olevalla pistoolilla. Avatessani ulko-oven tajusin kuitenkin ettei naapurini läheisyys suojaisi minua. Murhaaja hyökkäsi kohti minua mutta sain kuitenkin vetäistyä oven kiinni hänen nenänsä edestä. Käännyin käyttääkseni sittenkin takaovea (naapurini voisi tuskin pitää minua enää epäilyttävämpänä) vain tunteakseni luotien uppoavan kaulaani. Murhaajani oli urkkinut itselleen porraskäytävän oveen tarvittavan turvakoodin ja odottanut, mikäli toverinsa ei saisi minua hengiltä. Voin vain lohduttautua sillä ettei reitti takaovellekaan olisi kenties ollut turvallinen.

– Eversti Sinappi / Punainen lanka

Pisteytys:

Murhaajat: murha 10p + joukkueena toimiminen 2+ + raportti 1p + täyskaato 3p + silminnäkijä -2p + kotiovimurha -2p = 12p
Uhri: Raportti myöhässä 0p = 0p


4.2.2007 DHARMA iskee taas, tällä kertaa myrkyllä!

Hoff saa maistaa boolia lisämausteilla.

Murhaaja kertoo:

Oli taas toimittava yksin, koska järjestömme muut agentit olivat jälleen kiireisiä muiden projektien parissa toisessa kaupungissa. Olin saanut kuulla, että kohde osallistuu juhliin Helsingin keskustassa. Juhliin soluttautumisesta minulla oli jo melkoisesti kokemusta joten keikan pitäisi olla melko helppo. Heti juhliin päästyäni, uhrini tervehti minua iloisesti. Aavistikohan hän jotain? Ei. Kaivoin sukkanauhastani myrkkypullon, josta lorautin uhrin booliin minkä olin ystävällisesti luvannut hakea. Todella helposti. Ruumis jäi pöydän alle, mutta minä jatkoin röyhkeästi juhlimista.

Shirley Bellinger / DHARMA Initiative

Uhri kertoo:

Olin lähdössä illanviettoon kaupungille. Taktiikkani oli vain pysytellä muiden suojassa skarppina. Suunnitelma toimi siihen asti hyvin kunnes huomasin 1 euron alennuslonkero myynnin. Tämä ei jäänyt vaanijalta huomaamatta, kriittisen lonkeromäärän jälkeen vaanija tuli ja iski tylysti suoraan myrkkyjuomalla. Hoffista jäi jäljelle ainoastaan legenda terävästä salamurhaajasta joka toimi vapaa-ajallaan Moskovan sirkuksen kantavana voimana.

– Hoff / Lisamuke

Pisteytys:

Uhri: raportti myöhässä 0p = 0p
Murhaaja: murha 10p + tyylipiste 1p + raportti 1p = 12p


3.2.2007 Mishaal Al-Ghamdi kuolee sairaalassa!

Mishaad Al-Ghamdi kuolee myöhään lauantaina sairaalassa Neiti Punaisen luodin aiheuttamista haavoista.

(Koska pelaajat eivät keskenään päässeet yksimielisyyteen siitä kuka osui ensin, tuomaristo on päättänyt sääntöihin nojaten tappaa molemmat pelaajat. Tämä päätös ei vaikuta Triumviraatin lauantaiaamun murhaan. Tuomaristo toivoo, että pelaajat pystyvät itse ratkaisemaan osumajärjestyksen, jottei tuomariston tarvitse jälkikäteen puuttua tilanteeseen.)


3.2.2007 Kukaan ei ole turvassa missään!

DHARMA kaataa seuraavaan kohteensa tamperelaisessa vessassa!

Murhaajat kertovat:


DHARMA:n saatua uuden toimeksiannon päätimme taktisesti hajaantua ja murhata kaksi kohdetta mahdollisimman samaan aikaan. Kohteet työskentelivät kilpailevalle järjestölle ja olivat meille ennestään tuttuja. Oli siis tärkeää, että murhat onnistuisivat ensimmäisellä
yrityksellä.

Yksi kohteista oli lähdössä Tampereelle suuntautuvalle kaukomatkalle, joten solutimme kaksi agenttiamme matkalle mukaan. Kolmas agenttimme jäi Helsinkiin huolehtimaan toisesta kohteesta (ks. erillinen raportti).

Kohteemme ei vaikuttanut epäilevän olevansa välittömässä hengenvaarassa,
vaikka tiettävästi kantoikin asetta mukanaan. Meille jäi siis aikaa odottaa sopivaa tilaisuutta: varustekassista löytyi ruoka- ja kosketusmyrkkyä, veitsi ja pistooli eri tilanteita varten.

Tampereella menimme kohteen kanssa ravintolaan, mikä tietysti olisi tarjonnut myrkytysmahdollisuuksiakin. Houkutus kasvoi kuitenkin liian suureksi, kun kohteemme turvallisuudestaan piittaamatta lähti aseistamattomana käymään miestenhuoneessa. Teimme nopean päätöksen kohteen eliminoimisesta, ja toinen agenttimme lähti kohteen perään. WC:n ovi ei näyttänyt olevan tarkkailun alla, joten agenttimme meni sisään,
totesi kohteen ainoaksi henkilöksi WC:ssä, ja ampui kolme vaimennettua laukausta virtsaamassa olevan kohteen päähän. Eloton ruumis tuupertui pisoaarin päälle ja agenttimme poistui huomaamatta paikalta. Oikeus oli voittanut taas.

Paluumatkalla saimme viestin kolmannelta agentiltamme, joka oli onnistunut murhaamaan oman kohteensa. DHARMA:n päivän työt oli tehty.

– Samuelo & Purple Haze / DHARMA Initiative

Uhri kertoo:

Koko viikko oli sujunut rauhallisesti, omat väijymme olivat onnistuneet loistavasti ja kukaan ei ollut yrittänyt tuhota meitä. Tämä mielessäni otin tietoisen riskin ja lähdin matkalle seitsemän potentiaalisen murhaajan kanssa. Ilmoitin järjestölleni, että saatan saapua matkaltani saappaat edellä.

Saavuttuamme perille varmistin tarvikkeisen mukanaolon, ladattu ase ja veitsi povitaskussa, ei mitään hätää ja silminnäkijöitä pyöri ympärillä satoja.

Menimme istumaan iltaa paikalliseen anniskelupuotiin ja jossain vaiheessa päässäni sumeni, poistuin puuterointihuoneeseen aseistamattomana. Olin yksin tarpeillani, kun ovi aukesi. Näin vilauksen murhaajasta ja pistoolista, nappi otsaan – toinen – ja kolmas.

Aivot pellolla heppi kourassa, tätä en osannut odottaa. Universumin kieroutunein kriminaalijärjestö päästi minut päiviltä ainoalla heikolla hetkelläni.

– Slab the Killer / Lisamuke

Pisteytys:

Uhri: raportti 1p = 1p.
Murhaajat: murha 10p + joukkueena toimiminen 2p + Tampere-lisä 1p + raportti 1p = 14p


3.2.2007 Murha aamuvarhaisella!

Triumviraatti herää aikaisin ja saa saaliikseen Professori Luumun.

Murhaajat kertovat:


Kuudes aamu, taas herätys luojattoman aikaisin. Tällä kertaa paria tuntia edellisiä aamuja aiemmin, jo neljältä. Pakko lähteä, työn tekemättä jättäminen on tässä ammatissa fataalia. Eilen toimenantajalta tuli lähete. Kohteena fuksiaanpunaisiin pukeutunut perkele, menossa saatanallisiin riitteihin Herwoodin metsiin. Olin valmistellut illalla lähtöä kyseiselle reissulle, mikäli alkutaipaleen murhayritys epäonnistuisi. Laitoin uuden lippaan Uziini ja piilotin sen trenssitakkini povitaskuun, kävelin autolleni ja lähdin ajamaan Vallilan ydinkeskustaa kohti.

Ajoin auton sivukujalle, kauas pois pysäkistä, mihin kohteemme oli määrä
tuleman. Asetuin pysäkille istuskelemaan ja katsoin kelloa, ei vielä kuudennella tunnillakaan. Salajaostomme, Triumviraatin, itäinen lisäys vahvisti komennon ja saapui tien toisella puolella sijaitsevalle pysäkille, aseenaan kamera. Aikani odoteltua, kohteeni saapuu juosten pysäkille, päällään kirkkaanpunainen asu. Hän vaikuttaa epäilevältä ja hermostuneelta, ihan kuin odottaisi jotain tapahtuvan. Teen puhelinsoiton kameramiehelleni, puhuessani käännyn selin uhriin päin, kaivan tunnollisen kaverini taskusta, odotan hetken liikenteen poistumista ja tyhjennän lippaan paholaiseen. Katson tekemääni adrenaliineissa, kuiskaan kuolevalle uhrille terveisiä pitkähiuksiselle pomolleen ja katoan pimeyteen.

– Georg Sly / Triumviraatti

Uhri kertoo:

Viikko oli ollut rankka. Edessäni oli vielä rankempi viikonloppu akateemisen
perinneurheilun ja päämäärättömän risteilyn merkeissä, eikä unelle ollut aikaa. Rankkoja huveja vaativat rankat työt eivät tällä kertaa olleet tavallista elämääni yliopistolla; olin vaaninut kylmillä kaduilla ja tuntemattomilla käytävillä ihmisiä, joita seura tai sivulliset ohikulkijat suojasivat kohtalokkailta aikeiltani niinäkin kertoina, kun heitä yleensä satuin näkemään. Edessäni oli kuitenkin murhaajan sijasta uhrin osa, jouduin jakamaan yhteistyökumppanieni karun kohtalon.

Kadut olivat tyhjiä ja liikenne vähäistä kiirehtiessäni aamuvarhain bussipysäkille, jolla seisoskeli yksi epäilyttävän oloinen hiippari. Tiesin, että useatkin tahot janosivat vertani menneiden rikkeiden vuoksi ja tämä kaveri näytti olevan sopivaa tyyppiä heidän kätyrikseen. Pidin etäisyyteni, mutta ilman varmuutta uhasta jouduin pitämään revolverini piilossa, joskin kädessä ja laukaisuvalmiina. En kuitenkaan ole nopeimmillani aamukuudelta kahden tunnin yöunien jälkeen ja kiireeni pakotti minut pitämään silmällä seuraavaa bussia; niinpä kun puhelimen kanssa pysäkin toiselle puolelle siirtynyt potentiaalinen palkkamurhaaja palasi ase ojossa, oli jo liian myöhäistä vetää ja tähdätä, saati sitten paeta. Tunsin kivun kasvoissani ja laukaisin viimeisillä kouristuksillani sivuun väistävästä murhaajastani saamatta kostoani.

Professori Luumu, bussipysäkillä, pistoolilla.

– Professori Luumu / Punainen lanka

Pisteytys:

Uhri: raportti 1p = 1p
Murhaajat: murha 10p + joukkueena toimiminen 2p + raportti 1p = 13p


2.2.2007 Jeanne d’Arc heittää veivinsä tiiminsä viimeisenä jäsenenä!

DHARMA tuhoaa ensimmäisenä koko joukkueen, Kiljukerho on historiaa.

Murhaajat kertovat:

Vihollisryhmästämme oli enää yksi jäljellä, joten pitihän hänetkin saada pian päästettyä kärsimyksistään. Emmepä vain tienneet kuinka kaoottiseksi sateinen perjantai oli vielä muuttumassa.

Tämän kertainen kohteemme harrasti sulkapallona tunnettua taistelulajia,joten perinteitämme kunnioittaen asetuimme tarkkailemaan urheiluhallin tiloihin: yksi agentti aulaan, yksi ulos varmistamaan ja soluttautuja sisään pukuhuoneeseen. Operaatiomme kuitenkin vaarantui lähes välittömästi. Ilmeisesti kohde tunnisti agenttimme tai ainakin tajusi henkeään uhatun, joten soluttaujamme naama oli muistissa. Samaten aulassa odottava agentti oli liian selvästi näkyvillä, joten myös hänen peitehenkilöllisyytensä saattoi olla vaarantunut..

Enää yksi ryhmämme jäsenistä oli siis varmasti tunnistamatta, joten suunnitelmat menivät uusiksi. Kohde lähti henkivartijansa kanssa syömään läheiseen opiskelijaravintolaan, jonka ulkopuolelle jäimme odottamaan. Kahvin ostamisen varjolla sijoitimme yhden agenttimme ravintolaan tarkkailemaan kohteen liikkeitä, ja ilmoittamaan kohteen poistumisesta..

Ilmoituksen tultua toinen agentti lähti kohteen oletetulle reitille, mutta erehtyi vahingossa tarkkailemaan väärää samankaltaisesti pukeutunutta henkilöä. Muutkin ehtivät liittyä seuraamaan tätä henkilöä, kunnes tajusimme olevamme väärän ihmisen perässä. Meillä oli kuitenkin syytä uskoa kohteen käyttävän tiettyä bussilinjaa ja -pysäkkiä, joten piilouduimme pikaisesti, ja pian näimme kohteen lähestyvän pysäkkiä. Henkivartija oli kuitenkin yhä mukana, piru vieköön! Lisäksi uskoimme kohteen havainneen viimeisenkin agenttimme, joten päädyimme epätoivoiseen ratkaisuun: koko ryhmämme nousi seuraavalta pysäkiltä
samaan bussiin, johon kohde oli mennyt..

Leikittelimme ajatuksella koko bussin räjäyttämisestä, mutta sivullisten uhrien määrä olisi käynyt jopa meidän olemattoman omatuntomme päälle. Jäimme siis bussista pois samalla pysäkillä kuin kohdekin, ja lähdimme varsin avoimesti seuraamaan häntä. Henkivartijaa ei enää ollut, mutta nyt kohde tiesi varmasti keitä olimme. Kohde oli siis pakko tappaa,
sillä toista tilaisuutta emme välttämättä enää saisi..

Hajaannuimme hiukan ja lähestyimme kohdetta määrätietoisesti. Yksi agenteista koukkasi sivulta piileskellen autojen takana, ja ensimmäisen hiljaisemman paikan tullen sprinttasi adrenaliinintäyteiset viimeiset kolmenkymmentä metriä. Kohde tajusi noutajan tulleen, veti oman aseensa esiin, mutta ampui ohi! Samalla agenttimme jo upotti kolme laukausta naisen rintakehään. ”Kiitos ja anteeksi” totesimme elon kadotessa kohteen silmistä parkkipaikalla Pohjois-Haagassa. Vihollisemme oli tuhottu. Mahdollisia silminnäkijöitä raa’alla murhallamme oli kaksi,mutta ei mitään mistä ei lahjuksilla ja ohuesti verhotuilla uhkauksilla selvittäisi..

Murhat tarjoaa (kysy paljousalennusta!)

DHARMA Initiative: Shirley Bellinger, Samuelo & Purple Haze

Murhaajien ja uhrin sijainnit talvisessa katukuvassa. Vasemmalla piilossa auton takana kadun toisella puolella yksi murhaaja seuraa uhria, kun taas toinen murhaaja kävelee uhrin takana, pyssynkantaman päässä ja muutaman metrin verran kuvaajaa edellä. / The locations of the murderers and the victim on a wintery road. On the left across the road, a murderer is watching the victim while hiding behind a car. Another murderer is walking straight on behind the victim, dead on in the range of a good pistol and a few meters ahead from the photographer.

Uhri kertoo:

Olin saanut korkeammalta taholta käskyn suorittaa erittäin salaisen tehtävän vihollisalueella. Tiesin, että koko järjestömme kunnia olisi minun käsissäni: olinhan viimeinen elossa oleva agenttimme. En kuitenkaan ollut kovin huolestunut, sillä loistavien vakoilutaitojeni ansiosta olin jo jokin aika sitten päätellyt vastustajani. Nyt olisi vain onnistuttava harhautuksessa!

Lähdin matkaan ladattu ase taskussani. Vihollisalueelle pääsin yllättävänkin helposti. En edes tarvinnut asetta turvakseni, koska alue kuhisi sivullisia. Ei vihollinen väkijoukossa kimppuuni hyökkäisi!

Vihollinen ei häirinnyt minua edes salaisen tehtäväni aikana. Poistuin siistimään itseni, ja onnekseni sivulliset parveilivat taas ympärilläni aivan kuin tilauksesta. Ehdin jo hetken ajatella, että vihollisagenteilla saattaisi olla tänään vapaapäivä! Juuri sillä hetkellä olin näkevinäni epäilyttävän hahmon. Poistuin nopeasti paikalta turvalliseen ihmismassaan.

En kuitenkaan vielä poistunut vihollisen kotikulmilta, vaan jäin röyhkeästi aterioimaan heidän alueelleen. En ollut huolestunut aseellisesta hyökkäyksestä tai myrkystysvaarasta, sillä olin luotettavan tahon seurassa. Ruokailin rauhassa – ja vihollinen varmasti kihisi raivosta tietäessään, ettei voinut minulle juuri silloin mitään.

Kohtalokkaan virheeni tein kuitenkin kotimatkalla. Aluksi taktiikkani pysytellä väkijoukossa toimi erittäin hyvin. Vasta kun tuli aika nousta pois kulkuvälineestä, huomasin jääneeni yksin. Samalla pysäkillä ei jäänytkään lisäkseni kuin kolme epäilyttävää henkilöä. Tiesin henkeni olevan uhattuna! Lähdin kulkemaan mahdollisimman nopeasti suuntaan, jossa tiesin olevan muita ihmisiä. Hapuilin asetta laukustani. Kiihdytin askeleitani ja vilkuilin olkani yli: vihollisen agentit olivat yhä perässäni. Ympärilläni oli kuitenkin muitakin ohikulkijoita, joten toivoin vihollisen jättävän minut hetkeksi rauhaan. Juuri kuin sain aseestani otteen, kuulin takaani juoksuaskeleita. Käännyin ja tähtäsin, mutta vihollinen oli nopeampi. Tunsin vain viiltävän kivun, ennen kuin minut ampuneen agentin ja kahden muun vihollisen hahmot sumenivat ja vaihtuivat tyhjyyteen.

– Jeanne d’Arc / Kiljukerho

Pisteytys:

Uhri: raportti 1p = 1p.
Murhaajat: murha 10p + raportti 1p + joukkueena toimiminen 3p + pelitilannekuvat 2p + täyskaato 3p + 2 silminnäkijää -4p = 15p.


2.2.2007 Neiti Punaisesta tulee Neiti Verenpunainen!

Neiti Punainen saa surmansa tulitaistelussa, vaikkakin ehti ampua takaisin.

Murhaajat kertovat:

Allahin, armeliaan armahtajan nimeen,

Kunnia Allahille, maailmojen Herralle, armolahjojen Antajalle, laupiaalle Ohjaajalle ja Siunaajalle, Tuomiopäivän Ruhtinaalle, jonka hallussa yksin on Tilinteon päivä!

Triumviraatti, tuo keisarillisen vallan tukipylväs, oli vihdoin saanut pätevää tiedustelutietoa. Viiden aamuyön pikkutunneilla aloitetun väijytyksen jälkeen tietolähde osoitti pätevyytensä. Pitkähiuksista miestä ei ollut näkynyt, mutta lyhyt nainen, tuo kristitty koira, oli vihdoin lipsauttanut suustaan viattoman tiedon kultajyväsen, työaikataulunsa, joka tieto oli pikkulintujen siivin ja suin kantautunut Triumviraatin korviin.

Edellisellä kerralla kohdetta, tuota vääräuskoista, odotettaessa oli sattunut valitettava työtapaturma liukkaan kelin takia, ja kohde oli päässyt puolijuoksua karkuun muutaman sekunnin turvin. Liekö ollut saanut vihiä väijytyksestä tai miten, mutta tietenkään mikään ei tapahdu ilman Allahin tahtoa. Nyt kuitenkin kävi toisin, eivätkä keisarillista valtaa vastustelevat ääriainekset voineet mitään. Odoteltuani kahden kollegani kanssa sata viileää minuuttia kohde astui näkyviin.

Minun oli helppo sulautua pysäköintialueen läpi käveleväksi kulkijaksi ja valkoinen thobenikin sulautui kauniisti tuoreuttaan hohtavaan hankeen. Kohde oli kuitenkin selvästi saanut vihiä tulostamme, sillä ojentaessani kämmeneni sisälle kauniisti piiloon mahtuvan kahdesti laukeavan päällekkäispiippuisen derringerini, myös kohde veti taskustaan aseen. Kohde oli kuitenkin alakynnessä, ei vain yllätysmomentin mutta myös aseensa koon ja kömpelyyden takia; ehkä sen takia veto oli juuri kymmenesosasekunnin riittävän hidas.

Ruumiiseen osui kaksi luotia eikä hän enää koskaan kuullut muuta kuin iloissani lausumani hiljainen ’Allah akbar!’. Kuolinkouristuksessa ammuttu luoti teki ruman reiän thobeni helmaan, mutta muistikuva ensimmäisen uhrini etumuksen hiljakseen peittävästä verestä korvaa sen tuhansin verroin. Ääni ei ollut kantautunut läheiselle bussipysäkille tai asuntoihin, eikä satunnaista koiranulkoiluttajaakaan sattunut todistajaksi raahatessamme ruumiin metsään ja peittäessämme sen lumella. Jos Allah suo, pakkanen jatkuu eikä sitä löydetä ennen myöhäistä kevättä. Toivotettuani rauhaa kollegoilleni, poistuin
iloissani aiemmin kätkemäni kaksipyöräisen ajoneuvoni suuntaan lukien mielessäni Avauksen suuraa ja mietiskellen, että kenties tietolähteemme vuotaa
ja hänet ehkä pitää lähettää keisarilliselle uudelleenkoulutusleirille.

– Mishaad Al-Ghamdi / Triumviraatti

Murhaajan ja uhrin sijainnit talvisessa katukuvassa. 20 metrin päässä etualalla olevasta autosta, vaanii murhaaja kohdettaan vasemmalla vain muutaman metrin päässä. / The locations of the murderer and the victim. 20 meters ahead of the car in the bottom edge of the picture, the murderer stalks their victim on the left, just a few meters across.

Uhri kertoo:

Asetin revolverini normaaliin paikkaansa takkini sisään josta aseen käyttö onnistuisi ilman revolverini vetämistä pois takin sisuksista. Edellispäivän lähes tulokseton väijjytys oli saanut ajatukseni keskittymään enemmänkin tuleviin uhreihini kuin vaaraan joka oli vaaninut takanani jo useamman päivän ajan.

Huolellisen portaikoin tarkastuksen jälkeen huomasin olevani auttamattomasti myöhästymässä Suuren 72 kanssa sovitusta 9:16 kellonajasta. Aikaa ei olisi tarkastaa pihan ihmismäärää parvekkeelta, joten lähdin kävelemään ripeästi kohti noutopaikkaa.

Kotipiha vaikutti rauhalliselta, joskin pienen epävarmuuden tunteen toi matkasuunnastani lähestyvä yksinäinen henkilö. Kuitenkaan kyseinen mies ei tuntunut liian uhkaavalta ja päätökseni ehtiä noutopaikalle ajoissa ajoi minua jatkamaan matkaa lyhintä reittiä käyttäen. Miehen lähestyessä huomasin automaattisesti siirtäväni kauemmas tämän henkilön suorasta kulkulinjasta ja tarkkailevani tämän liikkeitä silmää räpäyttämättä. Ehdin jo melkein huokaista helpotuksesta kun yhtäkkiä mies lähti kulkemaan kohti ja vetäisi aseensa esiin, seurauksena luotisade jossa kummankaan oli mahdotonta välttyä osumilta. Kuitenkin kuolettavan laukauksen ampui lähietäisyydeltä miehen joukkuetoveri huomioni ollessa täysin suunnattuna ensimmäiseen vaanijaani.

Kuolin 9:19. Viimeiset silmiini välittyneet kuvat kuitenkin toivat pienen helpotuksen tunteen, en ollut kuvitellut alkuviikosta vainoharhaisuutta lähiten muistuttavaa tunnetta tiettyä kulkuneuvoa kohtaan.

– Neiti Punainen / Punainen lanka

Pisteytys:

Uhri: puolustautuminen 5p + raportti 1p = 6p.
Murhaajat: murha 10p + joukkueena toimiminen 2p + pelitilannekuva 1p + raportti 1p = 14p


1.2.2007 Poliisi on saanut tietoonsa huhuja mahdollisesta myrkytyksestä!

Yoshi saa maistaa myrkytettyä juomaa. Teko ei jäänyt sivullisilta huomaamatta, 2 silminnäkijää on ilmoittautunut poliisille.

Murhaaja kertoo:

Olimme väijyneet kohdettamme jo useita kertoja alkuviikosta tuloksetta. Yoshin paranoidi olemus teki hänen yllättämisensä julkisilla paikoilla mahdottomaksi. Lopulta mafiamme punoi juonen hänen tappamisekseen hänen ”omalla reviirillään”.

Olin tiedustellut luotettavasta lähteestä Yoshin sijainnin ko. iltana. Saavuin hyvissä ajoin kohteen lähelle hänen suosimaansa kievariin. Istuin samaan pöytään muina miehinä peitehenkilöllisyyden turvin. Olin vihillä kohteen ja kievarin henkilökunnan välisistä riidoista ja käytin tilanteen härskisti hyväkseni. Palkkasin paatuneen kyypparin tekemään likaisen työn puolestani ja ojensin myrkkyannoksen tiskin taakse. Tämän jälkeen jäin pöytään odottamaan Yoshin tilausta kurkun kostukkeesta.

Neitokaisen saatua tuliliemensä hymyilin hänelle vienosti, ja katsoin kun hän kaatoi myrkkyä kitaansa. Huomatessaan tullessa petetyksi, hän vilkaisi viimeisen kerran ympärilleen ja kaatui kiroten ja kouristellen maahan. Poistuin paikalta ja iskin silmää kyypparille lähtiessäni.

– Slab the Killer / Lisamuke

Uhri kertoo:

Oli torstai-ilta. Vietin iltaa lähikapakassa, jossa olen joskus tyhjentänyt tuopin jos toisenkin. Olin istunut Kannaksessa, tuossa ”toisessa olohuoneessani” jo tunteja, kello viidestä alkaen. Alkuilta oli kovin hiljainen, joten kutsuin ystäviä seurakseni. Tämä ei kuitenkaan koitunut pelastuksekseni, sillä ovela murhaaja oli suunnitellut kaiken täsmällisesti. Luottamukseni ystäviini oli suuri. Olin nähnyt heidät kaikki näissä maisemissa monet kerrat. Hämmennys iskikin, kun baarimikko kantoikin pöytääni juoman, joka ei suoraan sanottuna hivellyt makuhermoja. Koska myrkyn vaikutus kesti jonkin aikaa, ehdin ymmärtää, että eräs kapakkani vakikävijöistä oli lahjonut tutun kyypin tekemään työt puolestaan. Murhamiehen irvistys oli viimeinen asia, jonka näin ennen ruumiini retkahtamista tyhjiä tuoppeja notkuvalle pöydälle.

– Yoshi / Koopa Troop

Pisteytys:

Uhri: raportti 1p = 1p.
Murhaaja: murha 10p + raportti 1p + pelin ensimmäinen myrkytys 1p + tyylipisteet 2p + 2
silminnäkijää -4p = 10p.


1.2.2007 Ruumis löydetty jälleen, tällä kertaa tekijäksi epäillään Lisamukeena tunnettua mafiaa!

Murhaaja kertoo:

Lisamuke oli väijynyt toimeksiantajalta saamiaan kohteita jo neljä päivää. Tilaisuus tappaa ensimmäinen kohde tuli kuitenkin sattumalta eteeni. Vaikka mafiallani oli hänen suhteensa muita suunnitelmia, en voinut vastustaa kiusausta tappaa hänet yksin.

Olin hoitamassa peitetehtäviä toimistorakennuksessa, johon uhrini omaksi vahingokseen saapui samaan aikaan. Peitetehtävän suoritettuani vierailin toimistotilassa, jonka käyttäjiin epäilin hänen mafiallaan olevan läheisiä kontakteja. Kuinka ollakkaan, hän saapui paikalle kesken tiedusteluyritysteni. Tekaistun syyn turvin pyysin uhriani poistumaan kanssani tilasta, jossa oli lisäksemme kolme sivullista. Päästyämme riittävän välimatkan päähän valmistauduin iskemään puukon hänen selkäänsä. Epäröin liian kauan, ja käytävään ilmestyi sivullinen henkilö. Hän poistui nopeasti, mutta kohteeni oli kuitenkin ehtinyt noin metrin päähän minusta. Vedin pistoolin taskustani, varmistin, ettei silminnäkijöitä ollut, ja ammuin uhriani selkään. Hän kuoli vasta kolmannella laukauksella. Käännyin – kukaan ei ollut nähnyt, joten poistuin paikalta jättäen ruumiin tyhjään toimistokäytävään.

– Puu / Lisamuke

Uhri kertoo:

Pitäisihän se arvata, ettei virnuileviin kasvoihin pidä ikinä luottaa. Olin kuitenkin jo niin tottunut noihin tuttuihin lähes aina virnuileviin kasvoihin, etten edes osannut pelätä pahinta etenkin kun paikalla oli vielä läsnä molempien tuntemia sivullisia. En aavistellut pahinta edes silloin, kun tappajani lähti kanssani tarkistamaan erästä kokoushuonetta molemmille niin tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Onnistuin jopa hukuttamaan sen pienen kirkuvan äänen pääni sisällä mitä lähemmäs käytävän toisessa päässä sijaitsevaa huonetta pääsimme. Juuri tällöin murhaajani päätti toimia ja kylmästi sivuuttaa sen seikan, että joku voisi mahdollisesti todistaa murhani ja hänen tehtävänsä vaarantuisi.

Saatuani avaimen huoneen oveen tunsin osuman selässäni. Pienen epäuskoisen hetken katselin ympärilleni kunnes paitani selkämys oli jo verestä märkä… Yritin vielä pyristellä vastaan, mutta kuolema oli väistämätön ja tuuperruin kokoushuoneen ovea vasten. Ei, ei tämän näin pitänyt käydä! Monta päivää olin yrittänyt liikkua paikoissa joissa on mahdollisimman paljon ihmisiä, pitänyt jokaista vastaantulevaa outoa ihmistä todennäköisenä uhkana ja säikkynyt vakosamettihousuista humanistipoikaa, joka epäilyttävästi hääri kumppaninsa kanssa asuintaloni ympärillä yöhämärissä etsien rappua, jota ei pihapiirissäni edes ollut… Ei kenenkään sellaisen pitänyt olla perässäni, joka on käytännössä jopa omalta puoleltani!

Kuolema kuitenkin saavutti, huijasi ja vei Magentan mennessään… ja minä kun halusin kerhohuoneelta vain yhden kylmän bissen.

– Magenta / Koopa Troop

Pisteytys:

Uhri: raportti 1p = 1p.
Murhaaja: murha 10p + raportti 1p = 11p.


31.1.2007 DHARMA jatkaa murhaputkeaan, tällä kertaa uhriksi jää Bloody Mary!

Shirley Bellinger on tällä kertaa yksin töissä, DHARMA on jo lähes kaatanut kokonaisen joukkueen.

Murhaaja kertoo:

Hanso-säätiö oli saanut tietää, että vihollisjärjestömme oli tällä kertaa lähettänyt soluttautujan järjestöömme kenties pahat mielessä. Sellainen ei varsinkaan kävisi laatuun. Muut ryhmämme jäsenistä olivat kiireisiä, toinen ilmeisesti neuvotteluissa Viron Mafian kanssa ja toinen hautomassa muita projekteja, joten oli toimittava yksin. Olin saanut tietää, että kyseinen soluttautuja oli ”askartelemassa” pahaa-aavistamattomien oman järjestömme tiedemiesten kanssa joten latasin aseeni ja päätin lähteä paikanpäälle. Kenties saisin hänet itse teossa kiinni. Perille päästessäni huomasin, että kohteella oli kaksi kätyriä mukana mikä tekisin murhan suorittamisesta vaikeaa. Lisäksi paikalla oli oman järjestömme tiedemies, joka ei myöskään saisi tietää aikeistani. Pohdin kuumeisesti kuinka pääsisin näistä muista eroon. Lopulta kuitenkin jäin uhrin kanssa kaksin ja hetkeäkään epäröimättä annoin aseeni laulaa. Peittelin ruumiin pahvisilla sydämillä ja poistuin paikalta.

– Shirley Bellinger / DHARMA Initiative

Uhri kertoo:

Keskiviikkona sairastin toista päivää ankaraa flunssaa, mutta en voinut enää laiminlyödä velvollisuuksiani peite- enkä ammattityössäni. Sinniteltyäni koko päivän hoitaen velvollisuuksia ympäri kaupunkia vilkuillen jatkuvasti olkani yli käsi aseen kahvalla, sain hetken aikaa hengähtää saavuttuani kokoukseen, jossa ympäristö oli turvallinen johtuen paikallaolevien luotettavien henkilöiden määrästä. Sen kokoisessa seurueessa olisi liian monta silminnäkijää, kannoillani olevat vastapuolen agentit eivät ottaisi niin suurta riskiä napatakseen minut. Tai niin luulin.

Kokouksen loppupuolella olin jo niin uupunut ja nälkiintynyt, että huomasin vaaran vasta hyvin myöhäisessä vaiheessa: luotetusta väestä oli jäljellä enää kaksi, enkä voinut olla sataprosenttisen varma edes heistä. Ainoa toivoni oli saada molemmat heistä seurakseni kotimatkalle, jotta en joutuisi avuttomaan tilanteeseen vailla silminnäkijöitä. Ehkä juuri tämä suunnitelma koitui kohtalokseni: odotin heitä liian kauan, sillä en halunnut vaikuttaa hermostuneelta ja paljastaa itseäni käyttäytymällä epäilyttävästi. Siinä vaiheessa en välttämättä enää itsekään uskonut, että sillä olisi mitään väliä.

Yhtäkkiä, kesken keskustelun, jäin kokoushuoneeseen kaksin jatkamaan juttua kokoukseen hieman myöhässä tulleen, lähes tuntemattoman henkilön kanssa muiden lähtiessä tupakalle. Kurotin kohti laukkuani ja olin aikeissa nousta tuolistani seuratakseni heitä pikaisesti täyteen juhlasaliin, kun ovi kalahti kiinni heidän perässään ja kuumeiset aivoni reagoivat juuri liian hitaasti, ehtien vain rekisteröidä vaimennetun pistoolin kevyen sihahduksen. Kipu levisi ruumiiseeni samalla kun kuulin kaunottaren toteavan kylmän rauhalliseen sävyyn: ”Tämä ei ole mitään henkilökohtaista, ei muistella pahalla” ja poistuvan ovesta salamannopeasti juhlahumuun.

Kello oli 19.02 ja kokoushuoneen haudanhiljaisuuteen kantautuivat juhlakansan katkeamattoman ilonpidon äänet.

Bloody Mary over and out.

– Bloody Mary / Kiljukerho

Pisteytys:

Uhri: raportti 1p = 1p.
Murhaaja: murha 10p + raportti 1p = 11p.


31.1.2007 Pommi räjähtää Uudella ylioppilastalolla vieden mukanaan yhden sivullisen!

Poliisi on tapahtumasta hyvin vähäsanainen.


29.1.2007 Ensimmäinen murha järjestöjen välienselvittelyssä!

Keisarinna joutuu salaperäisen DHARMA :n agenttien Shirley Bellingerin, Samuelon ja Purple Hazen uhriksi.

Uhri kertoo:

Se ensimmäinen kerta jännittää jokaista.

Sitä tajuaa liian myöhään tapahtumien jo alkaneen, mutta yrittää rauhoitella itseään ajattelemalla, että ei se mitään, kaveri lupasi lainata turvantuojaa huomenna, niin sitten pääsen tositoimiin! (Pinnan alla adrenaliini ja evoluution lahjana antama eloonjäämisvietti värisyttävät niin, että kehonnesteiden huumaavaa lemua jaksaa tuskin odottaa.)

Sinä iltana kun tuntee itsensä vähiten iskukykyiseksi, kun tuntuu, että flunssa iskee ja nuutumus painaa, ja oikeastaan ei kiinnostaisi nähdä ketään, soittaa isännöitsijätoimiston mies! Kahdeksalta! Sanoen, että ”teidän asunnostanne on valunut vettä sinne alakertaan, sinne Mäille, sieltä soitettiin tuossa vähän aikaa sitten. Tulisin nyt tarkistamaan että mistä teillä oikein valuu.” Voi luoja. Taas vesiongelmia meillä? Ensin yläkerran naapurit ja sitten meiltä tippui alakertaan, ja nyt muka vielä! Vaikka kuinka ketuttaa, eikä jaksa edes kiinnostaa onko huoltomies hyvännäköinen, täytyy olla hämmästynyt niiden tunnollisesta työskentelystä. Puolituntia sitten soitettu, ja tähän aikaan illasta, ja heti hoidetaan! – Mutta parempi näin, vesivahinko kun on vakava juttu.

Huoltomiehelle täytyy mennä avaamaan ovi, kun se ei pääse takaovelta sisään. Ja pam! Ensimmäinen kerta on ohi ja ruumis on hämmästynyt. Kaksi miestä? Toinen selän taakse hiipineenä ja jalkaan ruiskauttaneena ja ”huoltomies” pyssy pystyssä ja voitonriemuinen ilme kasvoillaan: Keisarinna, sinut on murhattu.

Ensimmäinen salamurhapelini kesti n. 20 tuntia, vaikkei tuntunut vielä alkaneenkaan. Vähän eri päin kuin sillä toisella ekall— Mutta siiis. Keisarinna ilmoittautuu kuolleeksi ja kiittää siistiä ja kivutonta ensimmäistä kertaansa todennäköisesti kokeneempien tekijöiden käsittelyssä 😉

– Keisarinna / Kiljukerho

Murhaajat kertovat:

Salaperäinen rahoittajamme, Hanso-säätiö, oli saanut tietää, että vihollisjärjestömme palkkalistoilla oleva tiedemies oleskeli kaupungissa. Tämä ei kävisi päinsä; DHARMA ei suvaitse kilpailevia tieteenharjoittajia reviirillään.

Oli siis aika laittaa DHARMAn paras iskuryhmä asialle. Tiedustelulähteet kertoivat, että kohde harjoitti (kenties osana peitehenkilöllisyyttään) itämaisia salatieteitä ”hallintorakennuksella”. Noin klo 18.30 asetimme ryhmän väijytykseen: yksi alakertaan pukuhuoneiden läheisyyteen, toinen portaikkoon aulakerrokseen ja kolmas portaikkoon katutasoon. Jos alakerran tiedustelija huomaisi kohteen, meillä oli kaksi mahdollisuutta
ampua. Tappo olisi varma.

Mutta voi! Tiedustelutieto olikin väärä. Joko kohde oli poistunut aikaisemmin, tai ei ollut ollutkaan paikalla. Harmistuneina, vaan emme lannistuneina, poistuimme paikalta noin 20 minuutin jälkeen. Pomo oli tehnyt selväksi, että takaisin ei olisi tulemista ennen kuin kohde on vainaa. Siispä lähdimme tarkastamaan tilanteen kohteen turvatalolla Itä-Pasilassa.

Noin klo 19.10 olimme kohteen talon luona. Saimme selville, että kohteen asunto sijaitsi neljännessä kerroksessa, jossa ei näkynyt valoja. Olisiko kohde vielä matkalla kotiinsa? Tiedustelutietomme perusteella odotimme kohteen saapuvan kotiinsa klo 20.00 mennessä (ilmeisesti vihollinen jakaa maanantaisin kätyreilleen ohjeita jonkinlaisen
näköradion kautta). Juuri kun agenttimme olivat asettumassa piirittämään taloa, eräs naishenkilö meni rappukäytävään sisään. Emme kyenneet tunnistamaan tätä henkilöä kohteeksemme, mutta kohta erääseen neljännen kerroksen asuntoon syttyi valot. Olimmeko jälleen epäonnistuneet?

Ryhmämme soluttautumiseen erikoiskoulutettu agentti hankkiutui sisään kohteen rappukäytävään, ja päästi tämän jälkeen loputkin ryhmästä sisälle. Pikainen tilannekartoitus paljasti, että kohde todennäköisesti oli kotona, mutta kohteen kanssa samassa asunnossa asui ilmeisesti peitenimen turvin myös tämän henkivartija. Kohteen ovessa oli myös jokin huipputekninen ovisilmäksi naamioitu valvontalaite. Ei siis kannattanut ottaa riskiä suorittamalla kotiovimurha, pakeneminen olisi vaikeaa ja agenttiemme henki vaarassa.

Kehitimme siis ovelan suunnitelman: Yksi agenteistamme asettui kohteen asunnosta kerrosta alaspäin vahtimaan portaikkoa. Toinen meni alimpaan kerrokseen portaiden alle väijymään hissin ovea ja kolmas agentti asettui rappukäytävän oven ulkopuolelle. Klo 20.00 kohde sai puhelun putkimieheltä: oli sattunut vesivuoto, josta alakerran asukas oli ilmoittanut huoltoyhtiöön. Huoltoyhtiö oli tilannut putkimiehen paikalle, mutta harmillisesti putkimiehellä ei ollut avaimia rappukäytävään. Sattumalta putkimies oli pimeämmän takaoven puolella, missä silminnäkijöitä ei ollut. Kohde suostui ilomielin tulemaan alas avaamaan rappukäytävän oven.

Kohde avasi pahaa-aavistamatta rapun oven (vihollisemme palkkaa nykyään kauniita kätyreitä, ehdimme huomata), ja sitten kuului enää vaimennettujen pistoolien vieno tsupatus. Portaiden alla odottanut agentti ampui kohdetta selkään ja ulkona ollut etupuolelle. Teloitus oli verinen. Ja jokainen tippa kuin huumetta meille.

– DHARMA Initiative

Pisteytys:

Uhri: Raportti 2p = 2p
Murhaajat: Murha 10p + Pelin ensimmäinen murha 2p + Joukkueena toimiminen 3p + Raportti 1p + tyylipisteet 2p + kotiovimurha -2p = 16p