Joukkueturnaus 2017: Haamuäänet

Haamuäänet (3.4.-15.4.)Pelaajia murhattu:7Tappoja:5Pidätyksiä:0
Sivullisia uhreja:0Todistajia:0Silminnäkijöitä:9
Tilastoja turnauksesta.

Tapahtumat


16.04.2017 klo 00.00 Turnaus on päättynyt

Tuomaristo on tyytyväinen veritekojen suureen määrään.

Turnaus on pisteytetty seuraavasti:

Top 3:
Puolue 53.5
Safiirit ja Teräs 27
Muinaiset 19.5

Joukkueturnaus 2017 pisteet / Team Tournament 2017 scoring

Peitenimi / AliasJoukkue / TeamMurhat / MurdersTapot / KillsSivulliset uhrit / Collateral damageTodistajat ja silminnäkijät / Witnesses and observersHenkilökohtaiset pisteet / Personal pointsJoukkueen pisteet / Team’s points
KansleriPuolue22002653.5
VarajäsenPuolue10001253.5
TeräsSafiirit ja teräs0000227
SafiiriSafiirit ja teräs0000227
HiiliSafiirit ja teräs11002327
Pabu TabuhMuinaiset2104819.5
NeovenatorMuinaiset00001.519.5
0950Muinaiset10011019.5
UurnavahtiPerussurmaajat01008.58.5
Taidemuseon samiPerussurmaajat000008.5
ÄäntenlaskijaPerussurmaajat000008.5
Lalli + Pula-ahoSuomi 100-na00002.52.5
Jaakko IlkkaSuomi 100-na000002.5
Claire UnderwoodUnderwoods0000-5-3
Frank UnderwoodUnderwoods00002-3

Palautetilaisuus pidetään perjantaina 28.4 kello 1800 Kaivopihan Dublinerissa. Turnauksen osallistujien toivotaan tulevan paikalle vastaanottamaan mahdollisia kunniamainintoja ja keskustelemaan turnauksen tapahtumista.


15.04.2017 klo 23.47 Kaksintaistelu amfiteatterilla

Vaalitaistelun loppuhuipennuksessa viimeiset kaksi uurnapaikkaa jaetaan ryhmittymien kesken, kun Puolueen Kansleri ja Safiirien ja Teräksen viimeinen jäsen Hiili surmaavat toisensa kaksintaistelussa Oopperan amfiteatterilla.

Murhaaja kertoo

Puolue oli päättänyt, että Safiirien ja Teräksen tekotaiteellisten postmodernien kokeilujen olisi aika päättyä. Ryhmän viimeinen jäsen vietti tätäkin iltaansa viinin ja monikulttuuristen menojen parissa. Häpeäkseni myönnän, että olin tavannut tuon dekadenssin airuen kaupungin yössä ennenkin. Tunsin hänet. Lähetin hänelle viestin, jossa ehdotin tapaamista Oopperan amfiteatterilla 23:40. Hän suostui. Vaikkei mitään oltu lausuttu suoraan, oli selvää, että molemmat tiesivät mistä oli kyse.

Hän saapui täsmällisesti öiseen puistoon mustan veden äärelle. Seisoin odottamassa himmeästi valaistun amfiteatterin laidalla. ”Hiili,” tervehdin etäältä. ”Kansleri,” hän vastasi. Olimme yhtä mieltä siitä, että taiston olisi päätyttävä tänä yönä. Osoitin kahta kohtaa amfiteatterin pyöreän reunan vastakkaisilla puolilla. Maassa levänneet kertalaukaistavat pistoolit olivat identtisiä. Molempien vieressä oli kaksi luotia. Hän valitsi omansa, minä omani ja sovimme, että aloittaisimme kehän vastakkaisilta puolilta ja ampuisimme kun parhaaksi katsomme. Se, joka ampuisi ohi, olisi pulassa ladatessaan asettaan.

Hiki otsallani helmeillen, mutta käsi vakaana lähdin kävelemään rappiotaiteilijaa kohti. Lähestyimme, kiersimme kehää ja lähestyimme. Ammuimme yhtä aikaa. Molemmat ohi. Latasimme uudelleen ja synkkä piirileikki jatkui. Laukaukset kajahtivat jälleen. Molemmat ohi. Kaksi luotia oli käytetty, mutta tietenkin olin varautunut ylimääräisillä. Niin hänkin. Kolmansien luotien ilmestyessä käsiimme hymyilimme synkässä yhteisymmärryksessä toisillemme ja latasimme aseemme kiireessä, lähempänä kuin koskaan aikaisemmin kohtaamisemme aikana. Laukauksemme kajahtivat jälleen yhtä aikaa. Tunsin iskun rinnassani ja epätoivon mielessäni pimeyden levitessä katseeni reunoilta, mutta samassa sammuvan tajuntani valtasi riemu: myös vastustajani kaatui kanssani kylmään maahan. Sinun tähtesi, Puolue!

Varajäsen saisi tilaisuutensa.

Itsepuolustautunut uhri kertoo

Pisteet:
Kansleri: 10 (murha) + 1 (kaksintaistelun järjestäminen) + 2,5 (raportti) + 1 (tarina jatkuu) + 1 (turnauksen teema huomioitu raporteissa) = 15,5
Hiili: 5 (itsepuolustus) + 1 (haasteeseen vastaaminen) + 2,5 (raportti) + 1 (tarina jatkuu) + 1 (tyylikkäät raportit) = 10,5


14.04.2017 klo 16.12 Attentaatti Vanhassakaupungissa

Viimeinen Muinainen, Mira-Pauliina ”Pabu Tabuh” Puhakka kaatuu Varajäsenen luotiin Vanhassakaupungissa. Tekoa todistaa vain Varajäsenen Puoluetoveri Kansleri.

Murhaaja kertoo

Vaalitulos ei ollut kannaltani suotuisa, olin jäänyt varasijalle. Kärsivällisyyteni ei riittäisi odottamaan seuraavaa tilaisuutta, joten tilaa oli raivattava muilla keinoilla, läpimenneitä oli karsittava.

Puoluetoverini kanssa olimme päättäneet kohteen ja miten pääsisimme hänestä eroon. Oli monia kieroja suunnitelmia, mutta tiukan aikataulun ja huonon toteutuksen johdosta kohde pääsi livahtamaan ohitsemme huomaamatta. Väijytys oli muuttunut takaa-ajoksi. Kansleri oli paljastunut, joten jäi minun tehtäväksi juosta kohde kiinni ja laittaa yksi luoti tämän selkään.

Vasta teon jälkeen tajuan erheeni, varasijalta nostetaan aina saman puolueen jäsen.
Kohtaloni on olla Varajäsen.

Uhri kertoo

Juhlalliset Kristuksen kuolemaa muistavat kinkerit olivat alkamassa, kun raahasin jo niin vanhaa ja väsynyttä ruhoani kohti seurakunnan kokoontumispaikkaa. Painavat laukut täynnä juhlaruokaa ja -juomaa yltäkylläisesti niitä janoaville, pidin kuitenkin toisen käteni aseellani, aina valmiina vastaamaan vastustajien hyökkäykseen.

Tuntui että kaikkien vastaantulijoiden silmät kääntyvät minuun, ikään kuin tietäen kohtaloni. Pysähdyin hetkeksi silittämään koiraa.

Pitkä ja vaivalloinen matkani seurakunnan luo oli pian päättymässä, enää kapuaminen öljymäelle niin olisin turvassa maailman pahuudelta. Hetkeksi irrotin käteni aseesta kutsuakseni ystävääni, juuri sillä hetkellä vastustajani olivat saapuneet minua noutamaan. Kuulin juoksun askeleet takaani, mutta käteni oli liian hidas. Seurakunnalla oli tänään tiedossa pitkä perjantai.

Pisteet:
Varajäsen: 10 (murha) + 1 (yhteistyö) + 2 (raportti) = 12
Pabu Tabuh: 0 (raportti myöhässä) = 0


11.04.2017 klo 17.07 Laukauksia Arabiassa

Muinainen Pabu Tabuh vastaa Safiirin murhayritykseen kuolettavasti. Useat silminnäkijät todistavat, että kyseessä oli itsepuolustus.

Murhaa yrittänyt kertoo:

Itsepuolustanut kertoo:

Olin saapumassa tapaamiseen, nousin kulkuvälineestä ja lähdin sen miettimättä etenemään. Muutaman askeleen jälkeen minut valtasi omituinen tunne. Ei suinkaan, että minua olisi seurattu, vaan että olisin menossa täysin väärään suuntaan. Pysähdyin tarkistaakseni oikean suuntimen ja kyllä, täytyisi tehdä täyskäännös.

Karttaani pakatessa takaisin taskuuni samalla kääntyen, oli aivan edessäni huohottava hahmo, hänen kädessään tappava ase. En ollut varautunut kuolettavaan hyökkäykseen juuri nyt, aivan keskellä kirkasta päivänvaloa, ruuhkaisella tiellä! Täällä on aivan liikaa silmäpareja salamurhauksen onnistuakseen.

Myöhemmin istuessani kuulusteluissa, edelleen shokissa, kuulin vainoajani menehtyneen. Hän oli aivan luodinreikien lävistämä, mutta silminnäkijöiden joukossa olleen kahden lapsen äidin lausuman mukaan sen siitä saa, kun alkaa osoitella pyssyllä.

Pisteet:
Safiiri: 2 (raportti) = 2
Pabu Tabuh: 5 (itsepuolustus) + 0 (raportti myöhässä) = 5


09.04.2017 klo 21.36 Vaalivilppiä epäillään Roihuvuoressa

Muinaisten 0950 käy taloonsa saapuvan Perussurmaajien Uurnavahdin kimppuun mahdollisesti vilppi mielessään. Tulitaistelun lopputuloksena kummatkin osapuolet menehtyvät ampumahaavoihinsa yhden vaalitarkkailijan nähden.

Kuollut murhaaja kertoo:

Nimeni olin unohtanut jo kauan sitten.
Muistin sodan ja muistin kuoleman. Ja vaikka muut kuolivat, ei kuoleman lahjaa minulle milloinkaan suotu. Vaikka en sitä aluksi ymmärtänytkään, olin kirottu mies.
Ajat muuttuivat ja niin muuttuivat aseetkin. Vain minä jäin. Minä, ja minun tuntolevyni. Levyssä luki ”CML”. Kaikki muu oli kulunut tunnistamattomaksi.

Vaikka en sitä voinut osoittaakaan, jotenkin tiesin, että kohteellani oli jotain tekemistä onnettoman tilanteeni kanssa. Hänen olisi kuoltava ennen kuin minä voisin lähteä tästä maailmasta. Toveri Neovenator oli päässyt autuammille maille vain kaksi päivää oman kohteensa murhan jälkeen, joten olin optimistinen.

Kirotun kuolemanpartiomme kapteeni, Pabu Tabuh, oli varjostanut kohdettani jo aiemmin ja osasi varoittaa minua menemästä Liikuntamyllyn linnakkeeseen. Sijainnin raskas vartiointi olisi tehnyt murhan yrittämisestä mahdotonta. Siispä päätin odottaa kohdettani tämän kotiovella.

Ja minä odotin. Odottaessani vaihdoin tähystyspaikkoja ja pohdin erilaisia murhakeinoja. Lopulta päädyin ainoaan ratkaisuun, joka tuntui oikealta: ilta päättyisi kaksintaisteluun. Katsoin kelloani. Loppu tulisi noin kahdenkymmenen minuutin päästä – ehkä hieman aiemmin tai myöhemmin riippuen julkisen liikenteen täsmällisyydestä. Olin valmis.

Iltahämärässä näin ihmishahmon kävelemässä asvaltoituja katuja. Se oli varmasti hän. Kävelin ripein askelin vastaan. Luotisuoralla tiellä keltaisten katuvalojen alla hän näki minut jo kaukaa ja tiesi, mistä oli kyse. Tunnelma kiristyi. Askelten tahti ei muuttunut. Vasen, vasen, vasen. Pistoolit paljastuvat takkien taskuista samanaikaisesti. Laukaus, laukaus, laukaus. Noin puolessatoista sekunnissa olimme ampuneet toisemme täyteen reikiä.

Kaikki oli ohi ja katkeransuloinen kuolema lähestyi. Pelkäsin vaikka tämä oli juuri se, mitä olin luullut halunneeni. Viimeisenä ajatuksenani toivoin, että olisin voinut tappaa vielä kerran ennen lähtöäni. Nyt oli kuitenkin liian myöhäistä toiveille. Hetken päästä minua ei enää ollut.

Itsepuolustautunut uhri kertoo

Äänistä laskettu: 98,8%

***

Kansa oli tiennyt äänestää oikein Uurnavahdin lempeän katseen alla. Puoluevirkailijoiden perehdytyskoulutukset yleisturvalliseen uurnaympäristöön olivat selkeästikin kantaneet hedelmää. Jäljellä oli enää voittoserpentiinien haku vaalivalvojaisiin puoluetoimistolta.

***

Ulko-ovea lähestyvä Uurnavahti huomasi liikettä. Oliko joku eksynyt matkallaan vaalivalvojaisiin?

***

Khakiin pukeutunut hahmo lähestyi. Hän ei vaikuttanut Perussurmaajien valtuuttamalta vaalivirkailijalta. Poliittisen kentän uumenista oli noussut häiriötekijä uusdemokratiaa uhkaamaan. Uurnavahdin aseen varmistin naksahti pehmeästi pois päältä.

***

Tuli avattiin virkaohjeistuksen suositusten mukaisesti ilman sen pidempiä vatulointeja. Molemmat osapuolet vaihtoivat kiivaasti laukauksia, kunnes saavutettiin tasapuolinen ratkaisu. Kompromissi oli kivulias torjuntavoitto puolueelle.

***

Äänistä laskettu: 100%

***

Päivän viimeiset ihmisäänet olivat löytäneet paikkansa uurnassa, ja paikalle harhaillut liikkuva äänestäjä kiirehti kotiin. Riekaleinen vaalijuliste pyörteili tuulen viemänä, ohitse kylmenevien ruumiiden.

Pisteet:
0950: 10 (murha) – 2 (silminnäkijä) + 2 (raportti) = 10
Uurnavahti: 5 (itsepuolustus) + 2,5 (raportti) = 7,5


09.04.2017 klo 17.13 Muinaiset vs fossiiliset

Fossiiliset polttoaineet ottavat erävoiton vihreästä liikenteestä, kun Muinaisten Neovenator kaatuu Safiirien ja Teräksen Hiiliperäisen myrkyn voimasta pyöränsä ääreen Itäkeskuksessa.

Murhaaja kertoo:

Uhri kertoo:

Harmaaseen sunnuntai-iltapäivään olin sopinut kokoontumisen muutaman henkilön kanssa kahvila Koloon Kallioon, jonne saavuin hieman ennen sovittua aikaa polkupyörällä. Olin luonnollisesti varustautunut reissuun pistoolin ja puukon kera, joskaan kuluneen hiljaisen viikon jälkeen en uskonut kenenkään hyökkäävän nytkään päälleni aseet paukkuen. Tuokio kahvilassa sujui leppoisasti, ja kerkesin unohtaa raadollisen maailman, johon olin tempautunut. Ulos lähdettyäni muistin kuitenkin vilkuilla ympärilleni ja kopeloida pistoolia taskussani, taaskin turhaan. Olin jättänyt pyöräni aivan kahvilan ikkunan eteen. Avasin rungossa kiinteästi olevan kaarilukon, ja karautin matkaan.

Tieni vei Itikseen, jossa pysäytin kulkupelini Tallinnanaukiolla. Taluttaessani pyörääni kohti telineitä, pohdin, riittäisikö kiinteä kaarilukko tälläkin kertaa, vai kiinnittäisinkö pyörän telineeseen ketjulukolla. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, kohtalokkaasti. Kun hanskat riisuttuani tartuin satulatangon ympäri kiedottuun ketjulukkoon, huomasin näppeihini tarttuneen jotain tahmeaa. Hämmästynyt ensireaktioni vaihtui pian pyörryttävään tunteeseen, ja maiseman pyöriessä silmissäni lakosin polkupyöräni viereen haukkomaan viimeisiä henkäyksiäni. Maailman pimetessä kirosin viimeisillä hetkilläni sitä, miksen lukinnut pyörääni kaarilukolla…

Pisteet:
Hiili: 10 (murha) + 1 (yhteistyö) + 1,5 (raportti) = 12,5
Neovenator: 1,5 (raportti) = 1,5


07.04.2017 klo 16.49 Topelian sisäpihalla laukausten vaihtoa

Topelian sisäpihalta on löytynyt vainaja. Underwoodsin toinen ja samalla viimeinen jäsen Aleksanteri ”Frank Underwood” Gustafsson lähti tästä maailmasta taistellen. Valitettavasti luodit eivät vieneet ketään muuta mukanaan. Kunnian teosta ovat ottaneet Muinaiset-joukkueen Pabu Tabuh ja Neovenator.

Tätäkin tekoa seurasi kaksi silminnäkijää.

Murhaaja kertoo

Presidentti Underwood oli median mukaan hyvin järkyttynyt edellisen illan tapahtumasta, mutta murhaajaa ei oltu saatu kiinni. Neovenator ja minä päätimme lähteä viemään henkilökohtaisia suruvalitteluja.

Pääsimme surmapaikalle hyvissä ajoin, tutustuimme paikkaan ja mietimme ankarasti missä olisi se turvallisin kohta meille itsellemme, mutta myös suojassa silminnäkijöiltä. Päädyimme yhteistyökuvioon. Neovenator istuisi etäämmällä lukien kirjaa, minä olisin valmiudessa juuri sisäpihalle aukeavan oven takana. Neovenator antaisi merkin, kun Underwood itse astuu portista sisään.

Kaikki oli täydellistä, piha hiljainen. Kaksi vanhempaa henkilöä astuvat viereisestä rakennuksesta pihalle, mietin hiljaa mielessäni, että toivottavasti eivät pilaa suunnitelmiamme. Katsahdan takaisin Neovenatoriin. MERKKI!!! Merkki on annettu! Ei, juuri nyt! Siinä samassa näen Frank Underwoodin kävelevän Neovenatoria kohti, onneksi matkaa on vielä paljon jäljellä ja hän ei katso taakseen. Otan muutaman askeleen ja Clairen hengen vieneen luodin vieressä ollut seuraava luoti lävistää presidentin rinnan. Levätkää yhdessä rauhassa, paskiaiset.

Uhri kertoo

Meillä kotipuolessa oli aivan omanlaisemme diplomatian muoto: pidä pistoolia toisessa kädessäsi ja pidä myös toisessa kädessäsi pistoolia. Ja jos joku pureskelee tupakkaa, ammu häntä silti.

Tiesin, että olin tuoretta lihaa, joten minun piti vain tappaa ja heittää susille jotakin tuoreempaa. Vastustajani olivat monta kertaa juuri siellä minne heidät halusinkin: haavoittuvaisina, suoraan tähtäimessäni. En kuitenkaan onnistunut tekemään sitä, mitä olisi pitänyt. Olin myös täysin tietämätön perässäni olevista poliittisista vastustajista. Inhoan olla pimennossa, yksin, vain spekuloimassa tarpeettomana.

Kun astelin Topelian pihaan, tajusin, että nyt en voisi ottaa yhtäkään harha-askelta. Edessäni näin epäilyttävän hahmon. Mutta Akilleskin oli vain yhtä vahva kuin hänen kantapäänsä. Tartuin pistooliini, mutta samassa kuulin takaani laukauksen, joka ei kuitenkaan osunut. Olin tainnut unohtaa kotikaupunkini armottomat tavat ja yritin vain yhdellä aseella ampua tuota pyrkyriä, joka nyt pyrki raivaamaan minut tieltään. Ravintoketjun huipulle halajavat eivät voi tuntea armoa, on vain yksi sääntö: saalista, tai ole saalis. En selkeästi ollut kelvollinen noudattamaan tuota sääntöä, sillä laukaukseni osui harhaan ja tuo häikäilemättömämpi peto ampui minut. On olemassa kahdenlaista tuskaa: sellaista, joka vahvistaa ja sellaista, joka on tarpeetonta. Minulla ei ollut elämässäni kärsivällisyyttä tarpeettomille asioille, joten miksi kuollessani olisin jäänyt räpiköimään?

Pisteet:
Pabu Tabuh ja Neovenator: 10 (murha) -4 (2x silminnäkijä) +1 (uhrin raportoima yhteistyö) -5 (raportti myöhässä) = 2
Frank Underwood: 2 (raportti) = 2


06.04.2017 klo 08.15 Murha Vallilassa

Ääntenlaskijoiden ei tarvitse enää pelätä, sillä Underwoods-ryhmittymän Vuokko ”Claire Underwood” Schoultz on toimitettu haudan lepoon. Kunnian teosta ottaa mystinen Pabu Tabuh Muinaiset-ryhmittymästä. Tekoa todistaa kaksi sivullista vaalitarkkailijaa.

Murhaaja kertoo

Huomenna oli tarkoitus järjestää suuri väijytys. Niin iso operaatio ettei oltu ennen nähtykään! Kaikki suunnitelmat oli laadittu minuutin tarkkaan ja jokaisella Muinaisella oli oma paikkansa tässä näytelmässä. Aseet ladattuna valmiiksi, positioiden tarkistus ja…. kas, rouva Underwoodin suunnitelmat ovat muuttuneet.

Heräsin aamuun silmät punaisena. En ollut saanut kuin muutaman tunnin unta, kun mielessä pyöri vain operaation mönkään meneminen ja uuden keksiminen lennosta. Lähdin matkaan, jonka tiesin olevan pitkä ja raskas. Olin varannut itselleni paljon aikaa, virheille ei enää ollut sijaa. Väijytyskohtani oli kuitenkin ajat sitten rakennettu juuri vain ja ainoastaan tätä hetkeä varten, niin täydellinen se oli. Nyt tuli vain odottaa. Ja minä odotin.

Odotin pitkään, kunnes vihdoin ja viimein näin Claire Underwoodin tunnistettavan hahmon lähestyvän. Hän ei voinut nähdä minua. Mutta minä näin hänet. Nyt tai ei koskaan, vedin liipaisimesta ja kuolettava luoti ampaisi matkaan. Täytynee viedä suruvalittelut presidentti Underwoodille henkilökohtaisesti…

Pisteet:
Pabu Tabuh: 10 (murha) -4 (2x silminnäkijä) -5 (raportti myöhässä) = 1
Claire Underwood: -5 (ei raporttia) = -5


05.04.2017 klo 06.57 Ruumiita Mäkelänrinteellä

Mikä siinä on, kun kaupungin kerma saa myrkyttää viattomia työläisiä? Sitä pohtivat Suomi 100-na:n Lalli ja Pula-Aho suunnatessaan aamuvarhaisella uimaan. Miesten yllätykseksi Puolueen Kansleri ei ollutkaan uhriutuvaa sorttia, joten laitossiivoojan tehtäväksi jäi kaapia Lallin ja Pula-Ahon rippeet pukuhuoneesta.

Epäonnistuneet murhaajat kertovat

Lalli ja Pula-Aho olivat suomalaisia sankareita ja murhamiehiä, jotka tunnetaan parhaiten insidenteistä Köyliössä, Ruljanssiriihellä sekä Mäkelänrinteen uimahallissa.

Heidän uskotaan liikkuneen keskiviikkoaamuna 5.4.2017 Mäkelänrinteen uimahallissa väijymässä Kansleria. Yleinen huhu kertoo Lallin aseistautuneen kirveellä, ja Pula-Ahon olevan papukaija[1][2], mutta viimeisempi tutkimus osoittaa, että he kumpikin olivat pistoolein aseistautuneita murhamiehiä.[3]

Kaksikon tiedetään varustautuneen operaatioon hyvin ja hyvässä yhteishengessä. On yleisesti hyväksytty tosiasia, että Lalli ja Pula-aho jalkautuivat pukuhuone- ja suihkutiloihin ja kartoittivat potentiaaliset, väenpaljoudelta suojaiset onkalot.[4] Uskotaan, että heidän alkuperäinen kansallishenkinen suunnitelmansa olisi ollut kohteen väijyttäminen saunassa, mutta että saunassa olisi ollut liikaa väkeä.[5]

On esitetty lukuisia teorioita siitä, miksi kaksi murhamiestä menehtyivät keikkansa aikana. Useimmat akateemikot ovat kuitenkin yhtä mieltä siitä, että väärin tulkittu aikataulu ja/tai Kanslerin odotettua vauhdikkaampi liikkumisnopeus olisi yllättänyt suomalaiset sankarhahmot.[6]

Ei mennyt niin kuin Köyliönjärven jäällä.

Viitteet
1. https://fi.wikipedia.org/wiki/Lalli
2. https://fi.wikipedia.org/wiki/Papukaija_G._Pula-aho
3. http://murhamaster.salamurhaajat.net/tournaments/27/events
4. Bishop, Henry: ”Paikat jossa kuolla” Lisko Julkaisut 1930
5. Borjovits, Pena: ”Saunatilastoja, mukamas” Hupiklubi Publishing 2017
6. Traagiset katumuksentäyteiset ajatukseni

Itsepuolustautunut kertoo

Voimaa ilosta! Saavuin uimahalliin, tuohon ruumiillisen kilvoittelun temppeliin, aamuvarhain. Höyryisessä pukuhuoneessa vallitsi kosteudesta kiiltävien salskeiden vartaloiden tervehenkinen vilske ja aloin rentoutua ajatellen aamukonjakkiani paremman väen porealtaassa. Mutta voi, paratiisiin oli ryöminyt käärme, jopa kaksi! Penkillä, jonka ohi kävelin, näytti ensisilmäyksellä istuvan kaksi puolipukeista työläistä. Reippaan työmiehen nautaisen katseen asemasta heidän silmissään kuitenkin paloi kiero tuli ja heidän katseensa punnitsivat ohikulkijoita. Kävellessäni ohi oli kuin toinen heistä olisi puristanut jotain vieressään levänneen taitetun pyyhkeen kätköissä. Oma käteni puristi aseen kahvaa taskussani ja jatkoin matkaa yrittäen pysyä unisen ilmeettömänä ja tuntien katseet selässäni.

Saavuin pukuhuoneen rauhallisimmalle alueelle. Täällä ei ollut ketään. Menin kaapille ja aloin purkaa tavaroitani, ase puoliksi esillä ja odottaen hyökkäystä. Toinen heistä tuli kuin tulikin näkyviin minua seuranneena, kädessään pyyhe, jonka sisällä oli yhä selvästi jotain. Tarkoitukseni oli ampua hänet siihen paikkaan, mutta kieron kommunistin / nihilistin / anarkistin / minkälie kunniaksi on laskettava, että hän ehti saada varteenotettavan pistoolinsa esiin ja melkein tähdättyä ennen kuin luotini lopetti lupaavan, mutta syntisen, poliittisen uran. Harpoin kylmenevän ruumiin yli ja löysin murhamiehen kumppanin odottamasta toverinsa paluuta tai omaa vuoroaan. Sen hän saikin, mutta eri tavalla kuin arveli. Hän katsoi minuun kaiketi odottaen näkevän voittoisan toverinsa. Hän näki enää aseeni suuliekin.

Pisteet:
Lalli + Pula-Aho: 2,5 (raportti)
Kansleri: 10 (2x itsepuolustus) + 2 (raportti) = 12


04.04.2017 klo 22.02 Mystinen linjaus Kansallisteatterilla

Vaalitaistelu saa ensimmäisen uhrinsa, kun Teräs löytyy myrkytettynä autonsa konepelliltä Kansallisteatterin viereiseltä kujalta. Onko kyseessä liikennepoliittinen, kulttuuripoliittinen vai metallurginen linjaus? Laatijana huhutaan kuitenkin olevan Kansleri.

Murhaaja kertoo

Poliittinen liike määrittelee itsensä selkeimmin vastustajiensa kautta. Asioiden kannattaminen on vaikeaa ja epävarmaa, uuden luominen liki toivotonta. Massa kaipaa turvallisuutta, eikä sitä tuo uusi kokeilematon ajatus. Sitä tuo todellisen tai kuvitellun vastustajan tuhoaminen. Siispä menestystä tavoittelevan liikkeen tulee löytää vastustaja, syyttää sitä ongelmista ja tuhota se. Ensimmäinen vastuksemme oli rappiotaiteen demagogiryhmä Safiirit ja Teräs. Alustavan tiedustelun mukaan Teräs vietti hiljaiseloa maan alla ja liikkui korkeintaan ajoittain dekadenteissa teatteripiireissä. Miten saisimme hänet? Lukitsisimmeko putoavaan lentokoneeseen? Sulkisimme ikiajoiksi hylätylle huoltoasemalle?

Suorittaessaan alustavaa tiedustelua Kansleri otti tavoitteekseen löytää kohteen auton. Lähimmistä kolmesta korttelista löytyi kaksi oikean väristä ja mallista, joista toinen oli kuin olikin kohteen. Sipaisu myrkkyä ovenkahvaan ja työ oli tehty, ja vuorokautta myöhemmin kohde oli vainaa.

Teatteri, kuvataide, kirjallisuus, elokuvat, lehdistö, julisteet ja näyteikkunat tulee puhdistaa kaikista mätänevän maailmamme ilmentymistä ja asettaa palvelemaan moraalista, poliittista ja kulttuurista ideaalia. Meidän ideaaliamme. Me olemme Puolue.

Uhri kertoo:

Pisteet:
Kansleri: 10 (murha) + 1 (ensimmäinen murha) + 1 (ensimmäinen myrkytys) + 2 (raportti) = 14
Teräs: 2 (raportti) = 2


04.04.2017 klo 09.00 Etu-Töölössä kajahtaa laukaus

Etu-Töölön vaalipiirissä tunteet kuumenevat kun aamuiseen tervehdykseen ei vastata kunnolla. Claire Underwoodin sihti ei ole aamusta kuitenkaan vielä tarkimmillaan ja laukaukset eivät tavoita Ääntenlaskijaa.

Keskusvaalilautakunta on tapahtumasta kauhuissaan ja lupaa harkita vartijoiden palkkaamista ääntenlaskijoiden turvaksi.


03.04.2017 klo 00.01 Uurnien täyttö alkaa

Nyt on jälleen mahdollisuus aktiivisilla toimijoilla vaikuttaa kaupunkimme tulevaisuuteen. Kaikenlaisia ryhmittymiä on jo liikenteessä keräämässä tukea omille intresseilleen. Saa nähdä, miten tämä vaikuttaa katukuvaan tulevaisuudessa.