Kevätturnaus 2013: Pankkikriisi

Pankkikriisi (6.5.-19.5.)Pelaajia murhattu:7Tappoja:2Pidätyksiä:0
Sivullisia uhreja:0Todistajia:0Silminnäkijöitä:2
Tilastoja turnauksesta.

Tapahtumat

SIsällysluettelo

  31.05.2013 klo 17.30 Avoin fiilistely- ja palautetilaisuus

  Tervetuloa HYSin kevätturnauksen palautetilaisuuteen ensi viikon perjantaina 31.5. klo 17:30. Paikaksi valikoitui Hakaniemessä sijaitseva Juttutupa. Vaihdetaan kokemuksia pelistä ja jutellaan kaikesta kiinnostavasta, niin pelistä kuin aiheen vierestäkin. Tapahtumassa huomioidaan useita eri tavoin ansioituneita turnauksen osanottajia kunniakirjoin niin tyylin, sattuman kuin saavutustenkin perusteella. Kärkeen sijoittuneille myönnetään erikseen nimikoidut veitsipalkinnot. Kannattaa tulla paikalle!
  Palautetilaisuudesta voidaan jatkaa HYSin kevätkauden päätösillalliselle, josta on tullut erillinen tiedote HYSin sähköpostilistalle. Sijainti on sama ja aloitusaika kahdeksalta. HYSin tuomaristoon tai hallitukseen lähetetyt kyselyt lähetetään eteenpäin ilmoittautumisia vastaanottavalle sisar Nurmelle.

  Pisteytys on suoritettu. Katso alempaa tapahtumaa!


  27.05.2013 klo 16.00 Turnauksen pisteytys on suoritettu!

  Tuomaristo on vihdoinkin saanut turnauksen pisteytettyä ja voittajaksi selviytyi Velallisena Ulosotossa!

  Seuraavassa yhteenlaskettu pisteytys niille joita sellainen kiinnostaa:
  44p Tuomas ”Velallisena Ulosotossa” Puikkonen
  35p Esa ”Markka” Perkiö
  23,5p KivipeltoLT”
  21p Sami-Pekka ”Naula” Hirvonen
  19,5p Pasifisti
  13p Sijoitusneuvoja
  5p Alfonso von Pock
  3p Neiti Näpsä
  0p Tassle
  -5p Adonis Subprime
  -5p Lumme

  Tervetuloa palautetilaisuuteen ja muistakaa että pelkät pisteet eivät ole kaikki kaikessa.

  <EDIT:Nyt myös leffaillan pisteet laskettuna!>


  20.05.2013 klo 00.00 Pörssin toiminta lakkautetaan – turnaus on ohi!

  Kahden viikon koeaikana on vaihtoehtopörssin sijoittajamenekki ollut niin suurta, että toimintaa ei voida pitää kestävänä. Viranomaiset selvittävät lähiaikoina kuinka jaetaan voitot hyvin epäselvästi rakennetuista johdannaisista elävien ja kuolleiden kesken. Asiasta tiedotetaan, kun on mistä tiedottaa.

  Tuomaristo haluaa kiittää osanottajia ennakkoluulottomuudesta eri murhamenetelmiä kohtaan. Myrkky on halpaa kuin saippua ja puhdistaa isommatkin likatahrat, ja pelaajien innokkuus pääomiensa ja toistensa pesemiseen Pankkikriisin aikana oli merkillepantavan suurta. Ensimmäisen viiden päivän aikana myrkytettiin tiettävästi ainakin kaksi pyörää, kolme autoa ja kirje, joista kaksi johti murhaan. Pelissä murhattiin myös puukolla ja vaarallisella eläimellä. Tuomaristo sai lisäksi tietoonsa muutamia innostavia mutta epäonnisia pommitusyrityksiä, joista kaikista ei (ainakaan toistaiseksi) ole julkaistu minkäänlaista mainintaa tapahtumasivuilla.

  Kuolemaan johtaneisiin tilanteisiin liittyvistä puuttuvista raporteista annetaan -5 pistettä. Lähettämällä puuttuvat raportit voi vielä välttää pahimmat menetykset. Tuomaristo julkaisee raportteja muuten herkullisista tilanteista – lisäpisteytyksiä voidaan antaa harkinnanvaraisesti, kuten perusraportoinneissakin, mutta liian myöhäisiä raportteja ei tietenkään pisteytetä.

  Palautetilaisuudesta annetaan vielä erillinen tiedote ehkä jo tällä viikolla. Tarkkailkaa sähköpostianne sekä tätä tapahtumasivua!


  18.05.2013 klo 12.00 Kesämökillä pommi-isku

  Erään jo uransa päättäneen sijoittajan kesämökillä räjähti. Maakuntien viranomaiset ovat vaitonaisia tapahtuneesta. Teosta epäillään myöskin urapäivänsä päättänyttä Sijoitusneuvojaa. Levottomuudet uhkaavat levitä koko Suomeen.


  17.05.2013 klo 22.40 Velallisena ulosotossa kohtasi Markan käärmeen – kuittasi Markalla velkansa

  Esa ”Markka” Perkiön suuri kuristajakäärme katkaisi Tuomas ”Velallisena ulosotossa” Puikkosen ulosottokierteen ja etsintäkuulutukset. Perittävä kuittasi Markan mukaansa. Käärme kiidätettiin sairaalaan.

  Kuollut murhaaja kertoo:
  Joku selvästi todella halusi kohteeni hengiltä – tiedot hänen liikkeistään olivat poikkeuksellisen hyvät. Saavuin toimialueelle taskussani kartta kohteen tavanomaisesta iltakävelyreitistä. Tutkailin aluetta ja mietin, mitä tarvitsisin. Olin huomannut, että hänen aikataulunsa täsmäsivät järjestäytyneen liike-elämän kauhun, Velallisen, markkinavastaisiin tihutöihin. Vastassani olisi todellinen ammattilainen. Sellainen, jota pitäisi ampua selkään. Kaukaa. Singolla.

  Minäkin olen ammattilainen, enkä todista sitä paremmin kuin tekemällä jotain vaikeaa, mieluiten mahdotonta. Hylkäsin heti ajatukset pistooleista ja pommeista. Keihäs? Pyyhin miellyttävän deja vu:n virnun naamaltani ja päätin, ettei sekään enää olisi arvoistamme. Veitsi. Hampaisiin asti aseistanut, vainohullu ammattilainen surmattaisiin veitsellä selkään. Avasin rinkkani, valitsin tarvikkeeni, vahdoin vaatteeni hämärtyvässä illassa ja kätkin ylimääräiset varusteet. Kasvot peitettyinä, verhoutuneena kiireestä kantapäähän löyhään, kahisemattomaan mustaan, veitsi hihassani ja kantaen varasuunnitelmani hiljaa liikahtelevaa säkkiä etsiydyin valitulle väijypaikalleni tienreunaan, piilouduin varjoihin ja annoin ajan kulua.

  Kului tovi ja toinenkin, mutta lopulta illan jo pimennyttyä kohteeni ilmaantui näkyviin yksinäisellä, tyhjällä tiellä. Olin valinnut väijypaikkani erinomaisesti. Pystyin tarkkailemaan tietä vailla mitään pelkoa havaituksi tulemisesta ja katselin minuuttikaupalla kuinka kohteeni asteli lähemmäksi. Hän piti käsiä näennäisen välinpitämättömästi taskussaan, mutta ryhti ja tasainen tapa katsastaa ympäristöä sanoivat jotain aivan muuta kuin rentoa iltakävelyä. Taakseen ei silti katsonut. Ha. Aluksi hän lähestyi tien väärällä puolella ja mietin, tulisiko minun sittenkin turvautua varasuunnitelmaani, mutta – oi onnea – hän vaihtoikin tien puolta kymmentä metriä ennen kätköäni. Pahaa aavistamatta hän käveli ohitse ja lähdin liikkeelle. Ääntäkään päästämättä hiivin eteenpäin, mutta juuri kun olin peruuttamattomasti astunut piilostani, kolmen kirotun metrin päässä hänestä, hän äkisti pysähtyi, kallisti päätään mietteliäästi, alkoi penkoa taskuaan, käänsi päätään vielä hieman lisää ja silminnähden säpsähti nähdessään liikkeeni silmänurkassaan.

  Kohteeni käännähti ympäri. Hänen katseensa kohtasi tummat linssit peitetyillä kasvoillani. Tiesin, ettei hän koskaan liikkuisi ilman raskaita aseita ja vaikka kolme metriä olisi hetkessä harpottu, hän voisi yhtä hyvin olla Kuussa. Suoristin asentoni, tervehdin häntä veitsellä, harppasin varustesäkilleni, tempaisin sen matkaan ja lähdin juoksuun aikeenani lopettaa hänet arvoisellamme tavalla toiste. Hän ei ollut yhteistyöhaluinen vaan lähti juoksemaan perääni kiskoen esiin raskasta aseistusta. Juoksimme pimeältä, tyhjältä kadulta vielä pimeämmille sivukujille, kunnes lopulta totesin, että tämä sai riittää. Oli varasuunnitelman aika. Minun ei tarvinnut päästä täysin piiloon, kunhan hän ei havaitsisi aiettani ajoissa. Käännyin vielä yhdestä kulmasta, maastouduin puutteellisesti pensaikkoon ja avasin säkin. Porvari, yli kaksimetrinen lemmikkikuristajakäärmeeni, kiemurteli käsiini onnellisena vapaudestaan. Velallinen saapui tienmutkaan, nousin kyyrystäni ja sinkosin Porvarin hänen päälleen. Jokin jyrähti. Velallinen vajosi maahan Porvarin kuristusotteessa. Ei edes kipua. Vain leviävä, kauhea turta tyhjyys, kun veri pulppusi siitä, missä kylmä sydämeni oli ollut.

  Markka on kaatunut. Tänä yönä Porvari nukkuisi huonosti.

  – Markka

  Tappanut uhri kertoo:
  Voi tsiisus ne lääkkeet tuntui hyviltä. Pukeuduin italialaiseen silkkiin ja testailin lääkehuuruissa paljonko Bentley kulkee. Aloin sisäistää miltä tuntuisi olla lääkäri. Kevätpäivä, kauniita naisia, mahdollisuus kirjoittaa rauhoittavia. Mun on pakko alkaa valelääkäriksi. Se aamu todella muutti mun elämäni.

  Siinä missä ennen oli ollut palanut auto, kukki tänään ihastuttavia kevätkukkia. Naapurin emäntäkin oli näemmä käynyt kauneusleikkauksessa, kiloja oli pudonnut päälle sata. Tunnelin päässä oli vihdoin valoa.

  Kävin Farangissa syömässä ja nautin puhdasta ilmaa päiväkävelyllä Töölön puistoalueella. Hetken mielijohteesta astuin sisään eläinkauppaan ja ostin itselleni käärmeen. Se saisi kuvastaa uuden elämäni alkua ja tulevaa lääkärin uraani (eikös apteekkien logoissakin ole käärmeitä?). Nimesin uuden ystäväni Porvariksi. Se olisi luikerrellut suoraa liiveihini, jos minulla sellaiset olisi ollut.

  Ajaessani takaisin kaupungin vuokrataloja täynnä olevaan lähiöön, minuun iski kirkas ajatus. Oli saatava parempi asunto. Jätin Bentleyn Westendin laitamille ja lähdin jalan ulkoiluttamaan uutta ystävääni. Se saisi kuristaa minulle muutaman varakkaan ihmisen, jotta talokaupat syntyisivät mahdollisimman pienellä vaivalla.

  Kohtalolla on aina välillä tapana puuttua peliin. Tällä kertaa se ilmeni niinkin mitättömän asian, kuin markan muodossa. Lääkkeiden teho alkoi loppua, joten vetäisin koko liuskan kerralla ja silloin minä sen näin, markan. Se oli aika kärsineen näköinen, mutta rahaa silti. Polvistuessani noukkimaan tuon lantin, uusi ystäväni Porvari päätti aloittaa ensimmäisen uhrin käsittelyn. Käärme kuristui kaulani ympärille ja kuiskasi korvaani minun olevan makoinen saalis.

  Putosin kylmälle asfaltille haukkoen viimeisiä hengenvetoja samalla tuijottaen käsissäni olevaa markkaa. Minä omistin markan ja kuten te kaikki tiedätte, markka on miljoonan alku!

  -Edellisen elämänsä ”velallisena ulosotossa” taakse jättävä ja kohta valelääkäriksi valmistuva tohtorisetänne

  Pisteytys:
  Markka: 10p (murha) + 1p (tyyli) + 1p (ninjapuku) + 2,5p (raportti) = 14,5p
  Velallisena Ulosotossa: 5p (tappo) + 1p (tittelierotus) + 2p (raportti) = 8p


  17.05.2013 klo 08.04 Varaton asiakas laukaisi yksityislääkärin perikadon

  Kivipelto LT ajautui henkilökohtaiseen konkurssiin, kun asiakas ei pystynyt maksamaan erääntyneitä laskujaan – olihan hän jo Velallisena ulosotossa. Viimeinen maksusuoritus tehtiin lääkärin piha-alueella kahden silminnäkijän todistaessa, mutta kuiteista ei ole tietoa. Valitettavasti varsinkaan leimaamattoman lyijyn arvo ei näinäkään päivinä vielä riitä kuin pieniin transaktioihin hämärissä vaihtoehtoispörsseissä.

  Murhaaja kertoo:
  Meni päivä, meni toinenkin. Kytät kävi siivoomassa hipin jäänteet pois pihapiiristä. Ei ne mitään kyselleet, ei niitä kiinnosta. Yrtit alkoi olla loppu, koiran jälkeen söin yhden tietapon jäniinin ja pari lihavahkoa rottaa. Iltaisin opettelin erilaisia hirttosilmukoita.

  Maanantaina pistäydyin sossussa pummimassa rahaa. Vastaanottoaulasta löytyi sijoitusneuvoja ja noin markan arvoinen hampuusi. Se hampuusi sääti koko ajan jonkun pahvilaatikon kanssa. Onneksi paikalle tuli myös se sossun täti. Löin sille sitten täytetyn lomakkeen käteen, mutta luulen ettei teksti ”velallisena ulosotossa” isolla rahankerjuupaprussa paranna voittoprosenttia.

  Keskiviikkona lopulta kantti petti ja oli pakko saada rauhottavia. Tiistai-iltana hirttoköysi oli katkennut kesken riiputuksen. Ei pitäis varastaa homeista hamppua naapurustosta. Ei mulla varaa ollut mihinkään vastaanottoon, joten aattelin huudella rivouksia tutun tohtorin ikkunan alla. Päivän kuningasidea oli heiluttaa samaan aikaan pistoolia toisessa kädessä. Diagnoosi kyllä tuli, mutta lääkkeet jäi puuttumaan. Vaikuttikohan tähän ne pari luodinreikää arvostetun lääkärin parvekekalusteissa?

  Tärinät alkoi olla sitä luokkaa perjantaiaamuna, että oli aika tehdä toinen visiitti tohtorisedän pakeille. Tällä kertaa mukaan tarttui katkaistu haulikko ja kommandopipo. ”Tää tehdään leffatyyliin liikkuvasta autosta.” ajattelin. Ei se auto sitten käynnistynyt.

  Joku vois sanoa sitä hieman koomiseksi näyksi kun tän kokoinen tyyppi seisoo Etelä-Haagassa pukeutuneena kommandopipoon haulikon kanssa ja kuolaa herkeämättä s**tanan kallista Bentleytä.

  Tuli se tohtorisetäkin viimein, mutta en mä enää osaa neuvotella tai en mä edes tiedä onko se neuvottelua, jos ampuu ensin ja kysyy sitten. Nyt on kuitenkin lääkekaappi taas täynnä ja pihassa tuliterä Bentley (kiitos Kivipelto LT <3).

  -Velallisena ulosotossa

  Uhri kertoo:
  Potilas saapuu päivystykseen ja valittaa samaa vaivaa. Oirehtinut (kts. ko. sairaskertomus), mutta ei todettua neisseria gonorrhoeae. Nyt adregeniset reseptorit yliedustettuna ja labra S-HAV-AbM, mutta negatiivinen.

  Nyt potilas adduktoinut ja ampunut kerran (1) lääkäriä. Lääkärillä vulnus sclopetarium vasen costa ja Hb laskee (todettu 109, laskeva). Verenvuoto runsas ja väriltään kirkas, normaali. Hypeksiaan esitetty kouristelevaa haukkomista. Kyyristytty auton viereen ja auton takaluukku OK. Verenvuoto tyrehtynyt, mutta mmHg 72 -> hypotoninen ja sydän pysähtynyt sekä vas. pulmon repeämä, keuhkosanguis runsasta.

  Lääkäri menehtynyt ja kuolinajaksi merkitty 08:09 17.05.2013.

  Kivipelto LT

  Pisteytys:
  Velallisena Ulosotossa: 10p (murha) – 4p (silminnäkijät) + 3p (raportti) + 1p (tyyliuskollisuus) = 10p
  KivipeltoLT: 3p (raportti) + 1p (tyyliuskollisuus) = 4p


  15.05.2013 klo 21.00 Metallinraskas serenadi kaupungin yössä

  Katusoittelijat käyttäytyvät yhä ärhäkämmin, ja hanuria rämpytetään kellon ympäri ja vaikka asiakkaan takapihalla. Tälläkin kertaa salskea nuorukainen tavoitteli parvekkeelle kuulemaan tulleen sydäntä, vaan tällä kertaa ei leiskunut lempi tai noussut hurme poskia punaamaan. Vahvistettukaan 9mm panhuilu ei loputtomiin kanna. Parvekkeen asiakas ei suostunut uhriutumaan, vaan vastasi möykkään soittamalla AC/DC:n Shoot to Thrilliä, mutta lyijynraskaat riffit eivät tavoittaneet kohdettaan.

  Poliisiylijohtaja Poteron mukaan ongelmia on vasta sitten, kun uskalletaan kilisyttää kuolinkellopeliä myös sivullisten kuullen. Sitä ennen uudistettujen tehokkuuslaskelmien mukaan ei kannata toimia. Poliisille on tullut useita muitakin valituksia tunkeilevista muukalaisista, vaikka mitään tilastoja rumentavaa ei ole tapahtunut.

  Toinen osapuolista kertoo:
  Potilas saapuu vastaanotolle kysyen ja ei vaan potilas on lääkärin takapihalla ja fyysiikka OK. Kyselee huolestuneena, mutta todettu E-MCV normaali ja akkommodatio tilanteessa hieman korkea. Potilas arvaamaton ja habitus agressiivinen. Lääkärillä esiintyy ekstrasytolia, mutta parveke OK.

  Embolus asetettu varmuuden vuoksi pistooliin ja hoito perustetaan välittömälle terminaalille ampumalla potilas pihamaalle. Aikaisemmin kokeiltu kuitenkin donepetsiinin lisäämistä, mutta vaste vain 5-HT.

  Hoito toistaiseksi tehoton, astrup-analyysi päivystyksen kautta ja lääkäri poistunut sisätiloihin. Lääkärillä myös musculus triceps surae distensio ja potilas ohjattu pois pihamaalta. Pyydetty soittamaan uusiutuessa.

  Kivipelto LT

  Pisteytys:
  KivipeltoLT: 1p (raportti) = 1p


  14.05.2013 klo 11.49 Uudella tapahtuu

  Sijoitusneuvoja löydettiin puukotettuna Uudella ylioppilastalolla. Kenties Nurmen sijoitusneuvot eivät olleet hyödyksi Naulalle.

  Murhaaja kertoo:
  Vanha sanonta: jos et onnistu, yritä uudestaan. Ja tämän myös tein. Kohde oli, kuinkas sattuikaan, myös tänään menossa käymään Uudella ylioppilastalolla. Pitkät naulat olivat valitettavan vähissä, joten puukko saisi kelvata. Asetuin seuraamaan liikennettä A-rapussa, toivoen kohteeni saapuvan tällä kertaa säälliseen aikaan. Sisään käy hippi, sekä muuta sekalaista joukkoa, kohteen kuitenkaan ilmestymättä. Odotan varjoissa ajatellen kupillista kuumaa juomaa.

  Lopulta näen kohteen kiiruhtavan aukion poikki ovelle ja menevän varovaisesti kurkistellen sisään. Jotain on siis opittu, hyvä niin. Ylitän kadun ja lasken kolmeenkymmeneen.
  Nyt sisään. Nousen raput nopeasti ja käyn oven viereen seisomaan, saranapuolelle.
  Vain hieman myöhemmin ovi aukeaa mutta se joku oven toisella puolen empii käytävään astumista. Hetken harkinnan jälkeen kohde astuu varoen eteenpäin. Kas noin, veitsi mahaan. Kyllä pitkä puukko aina lyhyeksi myynnin voittaa. Uhrin ilmeestä näkyy sanaton ”Oi ei!” oman ilmeeni vastatessa ”Oi kyllä!”. Näin lakastuu yksi kevään ruusuista Naulan yhä uhmatessa ajan hammasta.

  – Naula

  Uhri kertoo(jatkoa eilisestä):
  Itseään kunnioittavan sijoitusneuvojan on tultava apua tarvitsevien asiakkaiden luokse, vaikka sitten luotisateen läpi. Aina silloin tällöin olen harkinnut henkivartijan palkkaamista, mutta toisaalta haluan säilyttää maineeni uskaliaana ja vaistoihinsa luottavana tähtisijoitusneuvojana, joka toimii yksin. Puristin kädessäni uskollista pistooliani, joka sai toimittaa henkivartijan virkaa. Laadukas aseistautuminen oli ollut ykkössijoituskohteeni urani lähdettyä nousukiitoon.

  Hämmästyksekseni portaikko oli tiistaina sinne astuessani äänetön ja tyhjä. Varovasti hiivin rappuset ylös toiseen kerrokseen ja helpotuksesta huokaisten astuin sisään toimistoon, jossa useiden ihmisten toimelias läsnäolo piti minut turvassa vaaroilta. Keräsin opetuslapset ympärilleni ja ryhdyin saarnaamaan. Minun sijoitusneuvoillani tämäkin pulju nostettaisiin uuteen kukoistukseen, saatiinpa nähdä. Saatoin jo kuvitella ylistävät lehtiotsikot, sisustuslehtien haastattelupyynnöt, lukuisat kutsut eri cocktail-tilaisuuksiin.

  Voimieni tunnossa lähdin toimistolta saatuani jälleen yhden menestyksekkään asiakastapaamisen päätökseen. Taktiikkani on antaa pieniä, härnääviä maistiaisia neuvojeni aarrearkusta, kunnes asiakas tajuaa minun olevan korvaamaton, eikä uskalla tehdä päätöksiä enää lainkaan ilman apuani. Avasin käytävään johtavan oven ja kuulostelin hetken. Ei mitään. Astuin varovaisen askelen, ja silloin näin oikealla takaviistossa syrjäsilmällä terän välähdyksen. Kunnioitettavan pitkä ja terävä veitsi lipui syvälle kylkeeni ihmeen vaivattomasti. Tuijotin sitä yllättyneenä. Näinkö minä siis kuolen?

  Toisaalta, juuri näinhän sen pitikin käydä. Legendaarisen maineen saavuttamiseksi on kuoltava nuorena ja mieluiten mahdollisimman julmasti, mutta niin että jää kaunis ruumis. Otin kasvoilleni viimeiseksi tyynen ja kohtalokkaan ilmeen ja huolehdin siitä, että vajosin sopivan sensuelliin asentoon lattialle kertyneeseen verilammikkoon. Ei epäilystäkään. Minut tultaisiin muistamaan.

  Pisteytys:
  Naula: 10p (murha) + 1p (ensimmäinen puukotus) + 1p (sama paikka) + 2,5p (raportti) = 14,5p
  Sijoitusneuvoja: 3p (raportti) = 3p


  13.05.2013 klo 23.00 FiVa herää uuteen pörssiin.

  Helsingin Pörssin puheenjohtaja on tyytyväinen tämän iltaisen sijoittajakokouksen osaanottoon ja kiittää kaikkia ilmoittautuneita sijoittajia aktiivisuudestaan. Tosin olemme kuulleet ikäviä huhuja Finanssivalvonnan aloittaneen tutkimaan pörssimme sijoittajien taustoja. Pyydämme sijoittajia välttämään turhaa hätiköintiä asian suhteen. Olemme varmoja että kyseessä on vain väärinkäsitys.

  Helsingin Pörssin puheenjohtaja,
  Toimeksiantaja


  13.05.2013 klo 14.00 Uuden remontissa takoo Naula-pyssy

  Väärä kanta kärjisti asiakassuhteen – Sijoitusneuvojalle satoi lyijyisä Naula arkkuun. Selvitystilassa olevan pankin virkailijalla oli kuitenkin odotettua paksumpi nahka tai kissan elämät.

  (Kyseessä oli epäonnistunut murhayritys, joka tapahtui Uuden Ylioppilastalon portaikossa. Tiedot olisi periaatteessa pystynyt yhdistämään uhriin, joten ne päätettiin olla julkaisematta pelin aikana.
  -Tuomaristo)

  Murhaajaehdokas kertoo:
  Uusi ylioppilastalo. Finanssikriisi ei ole juuri koskettanut ylioppilaskuntaa mutta siihen tulisi
  pian muutos. Villiä shorttausta harrastavan kohteeni pitäisi saapua tuohon vallan hiekkalaatikkoon iltapäivällä
  antamaan talouskonsultaatiota ylioppilaskunnan hallitukselle. Punon verkkoni ja asettelen pommin nauloineen
  täydelliseen kohtaan, juuri siihen, omalle paikalleen. Odotan. Ja odotan. Pitkän odottamisen jälkeen arvelen
  kohteen käyneen aikaisemmin tai saapuvan huomattavasti myöhemmin. Ryhdyn purkamaan ansaani mutta kohtalolla,
  tuolla vanhalla veijarilla, on vielä ässä hihassaan. Kahvikuppi kädessäni kuljen rappusia alaspäin kun
  kohteeni astuu ovesta käytävään. Kohtaaminen on erikoinen. Käymme hakemassa ulkoa vauhtia ja leikimme kissaa
  ja hiirtä luotien laulaessa. Leikki päättyy tuloksettomana ja poistumme molemmat vaivihkaa. Tällä kertaa
  näin, kuolema on oikukas tänään.

  -Naula

  Täpärästi selvinnyt uhri kertoo (jatkuu seuraavana päivänä):
  Insertti Helsingin Sanomissa ti 14.5.2013: ”Helsingin yliopiston ylioppilaskunta törsäsi rahaa rakennuksiin hyvinä aikoina. Nyt se joutuu kiristämään vyötä saadakseen taloutensa pyörimään.”

  Vainuni oli osunut oikeaan. Vanha kunnon HYY tarvitsi kipeästi sijoitusneuvoja. Ja kukapa olisi parempi niitä tarjoamaan kuin minä. Kaltaiseni menestyksekäs sijoitusekspertti tosin joutuu kohtaamaan myös kateutta ja suoranaista vihaa. Fanikirjeiden lisäksi myös tappouhkauksia satelee, maanantaina sain yhden runomuotoisenkin, joka olisi elähdyttänyt mieltäni, ellei sanoma olisi ollut niin pahantahtoinen.

  Jo maanantaina kävin oma-aloitteisesti HYYn keskustoimistolla jakamassa arvokasta erikoisosaamistani. Portaikossa törmäsin jälleen yhteen hiippariin, joka yritti saada minut hengiltä. Pelastuin täpärästi, mutta tiesin paremmin kuin hyvin, että minun oli oltava varuillani, kun jouduin astumaan pahamaineisen A-rapun ovesta sisään uudelleen tiistaiaamupäivänä. Kuuluisuuden varjopuolia.

  [Paperille tulostettu runo kuului näin:
  Käy, käy askel kepeä
  huoletta keväisiä katuja.
  Luottavainen olkoon mielesi,
  sinisilmäinen kulku ajatusten.
  Pysykööt varjot poissa silmästä,
  hanskat laukussa kauniissa.

  Älä käy roiskeen tielle,
  älä anna veden tavoittaa.
  Kosk’ rasvattu eläin, paketti pieni
  mielessäin sua odottaa.
  ]

  Pisteytys:
  Naula: 5p (semimurha) + 1,5p (raportti) = 6,5p
  Sijoitusneuvoja: 2p (raportti) = 2p


  11.05.2013 klo 12.15 Helsingin pörssi järjestää ylimääräisen sijoittajakokouksen

  Helsingin pörssi antoi tänään ilmoituksen ylimääräisestä sijoittajakokouksesta, jossa pörssin johtokunta käsittelee sijoittajiksi rekisteröityneiden henkilöiden toimintaa viime aikoina. Jos johtokunnan päättäessä kokouksensa maanantaina 13.5 kello 23.59 on sijoittajia jotka eivät ole onnistuneet tekemään siihen mennessä voittoa tuottaneita sijoituksia, saattaa johtokunta määrätä kyseisille sijoittajille rangaistustoimenpiteitä.

  Jos kuitenkin sijoittaja osoittaa aktiivisuutensa osallistumalla kokoukseen kokoushuone Rydmanissa ja toimittamalla allekirjoitetun osallistumistodistuksen johtokunnan jäsenelle, lupaa johtokunta olla hellämielisempi kyseistä sijoittajaa kohtaan. Koska kyseessä on ylimääräinen ja hyvin lyhyellä varoitusajalla koollekutsuttu kokous, ei johtokunta odota virallisia osallistumiskaavakkeita, eikä niitä myöskään tarvitse palauttaa kolmena kappaleena. Kunhan sijoittajan nimi on selvästi luettavissa paperista, se hyväksytään toimitetuksi.

  -Helsingin Pörssin johtokunnan puheenjohtaja,
  Toimeksiantaja

  Pisteytys:
  KivipeltoLT: 3p + 2p = 5p
  Markka: 5p + 2p = 7p
  Sijoitusneuvoja: 5p + 2p = 7p
  Velallisena Ulosotossa: 5p + 2p = 7p
  Etsivä M: 3p


  11.05.2013 klo 12.10 Helsingin pörssiä piinaava kemikaaliongelma jatkuu

  Laskusuhdanne on tuonut mukanaan ikäviä lieveilmiöitä. Työpaikat siirretään Kiinaan ja Kiinasta palautetaan myrkyllisiksi muuttuneita brändituotteita Helsinkiin. Kiina puolustautuu väittämällä, että se on puhdistautunut synneistään ja hävittänyt myrkkymaitoerätkin jo kauan sitten. Media on jo kuitenkin unohtanut edellisen kohun käsitellessään uusinta paljastusta: käsivoiteisiin on lisätty orgaanista elohopeaa peittämään pilaantuneista raaka-aineista johtuvaa epämiellyttävää hajua.

  Sekä Markka että Naula ovat jo ymmärtäneet, että mitä tahansa kahvaa ei paljain käsin sovi hipelöidä. Koskaan ei voi olla varmuutta siitä, että onko siihen viimeksi koskenut henkilö kenties halpamerkkituotteen käyttäjä, tai että onko kadulla lojuva tyhjennetty tuubi lokaalin pervasiivisen mainonnan jäänne. Somen Sherlockit -FB-ryhmässä erästä käsivoiteita suosivaa lääkäriä syytetään jo valelääkäriksi, ja häntä kohtaan vaaditaan invasiivisten menetelmien käyttöönottoa. ”Saisi nyt edes maistaa omaa lääkettään”. Viranomaiset kuitenkin muistuttavat, että ketään kohtaan ei ole pitäviä todisteita, ja oman käden oikeuteen ei saa turvautua, vaikka mainostustapauksilla onkin hätkähdyttävää samankaltaisuutta molempien KivipeltoLT:n tapausten kanssa.


  09.05.2013 klo 17.01 Velallisena ulosotossa voi menestyä

  Alfonso von Pock menehtyi Kämnerintiellä oltuaan aiemmin päivällä jahtaamassa Pasifistia. Hän ei ehtinyt saada seuraavaa sijoituskohdettaan ajoissa tähtäimeensä, kun verenhimoinen kohde vaanikin kotinurkilla. Velallisena ulosotossa voi näinä aikoina menestyä tekemällä oikein sijoitettuja panostuksia. Tällä kertaa muuhun kuin pää(hän)omaan.

  Murhaaja kertoo:
  Pääsinhän minä sinne paikalliseenkin asti. Naapurin narttu oli oksentanut pesutuvasta löytyville vaatteilleni, joten istuin rottweilerin veret päälläni siemaillen Koffin Kotiteollisuutta parin pubiruusun kanssa. Alkoi siinä humalapäissään vituttaa se naapurin hippi. Ei olisi tarvinnut sitä bodariakaan tappaa, jos se hippi olisi löytänyt liimansa toisaalta. Onneksi vielä jossakin arvostetaan kunnon bisnesmiehiä. Neljännen piikkiin menneen jallushotin jälkeen muistin kotoa löytyvän varapatruunoita aseeseen.

  Jotain säännöllistä tässäkin työttömien loppusijoituspaikassa silti oli. Hippir*nkkari kävi kerran viikossa vetämässä yhtä etelämaalaista muijaa viereisessä taloyhtiössä ja se päivä oli tänään. Kämpällä käydessä kohensin oloani oksentamalla keittiön lavuaariin ja leikkaamalla palasen hurttaa välipalaksi. Sitten vaan aseeseen täysi lipas ja terassin kautta kyttäämään hippiä.

  Meinasi vähän kyllästyttää odottaminen ja testailin sitä asetta ohimolleni ja nuolin välistä piippua. Jos ne p*skalakit löytää ne Sveitsin tilit niin saattaa oikealle ohimokulmallekin tulla käyttöä. Onneksi se viherpiipertäjä lopulta hoippui ulos rappukäytävästä. Kukkaa oli otettu sen verran ettei kävelystä meinannut tulla mitään. Avasin oven ja tähtäsin jallun voimalla. Ek? ohi. Toka ohi. Hippi kusi housuihinsa, heitti avaimet puskaan ja yritti juosta karkuun. Selkärangattomana p*skiaisena ammuin selkään ja k*sin päälle. Avaimet poimin puskasta ja kävin hakemassa vähän yrttiä koiralle kaveriksi. Mistäköhän saisi perunoita tähän aikaan illasta?

  -Velallisena ulosotossa

  Murhattu kertoo:
  Aiemmin päivällä. Olin varjostanut kohdettani, joka liikkui varsin määrätietoisesti. Saavuttuaan asemalle hän lähti suoraan liikkumaan kohti länttä. Ihmisiä virtasi sen verran paljon kulkuväylillä ja kohteeni vaihtoi reittiään, joten en onnistunut häntä yllättämään.

  Kohteeni [SENSUROITU] erään kerrostalon eteen ja jäi selvästi [SENSUROITU]. Kohteeni räpläsi puhelintaan jatkuvasti. Aloin kiersin hänen selustaansa ja aloin edetä hitaasti tätä kohden. Juuri kun olin saanut kohteeni tähtäimeeni hän [SENSUROITU] ja lähtee kävelemään.

  Jotten paljastuisi joudun kiertämään korttelin. Samaan aikaan hukkaan kohteeni näkyvistäni.

  Kävellessäni huomaan sivusilmälläni, että kohteeni on vaihtanut kyttäys paikkaansa. Kohteeni näkee minut, mutta en ole varma voiko hän tältä etäisyydeltä tunnistaa minua aiemmasta kohtaamisestamme [SENSUROITU]. Aseeni oli jumittanut väijytyksen hetkellä joten en ollut saanut ammuttua piilostani vaan jouduin lähestymään kohdettani, joka ehti huomata minut ja siinä sitä sitten mentiin. Onneksi tapaukselle ei ollut silminnäkijöitä enkä päätynyt uutisiin.

  Kohteeni lähti seuraamaan isokokoista juoponnäköistä miestä, jonka ympärillä viina haisi piilopaikkani asti. Lähdin itse seuraamaan kaksikkoa, heidän hävittyään kulman taakse kuulen laukauksien vaihtoa. Olen itse sen verran kaukana, etten ehtisi tilanteeseen yllättämään kumpaakaan. Näen mustapukuisen miehen [SENSUROITU] koira [SENSUROITU]. Päätän soittaa [SENSUROITU], että kohde on [SENSUROITU] itselleni. Sovin tapaamisen palkkauksesta.

  Saavuttuani [SENSUROITU] paikkaan. Epäilen, että jotain on pielessä. Samassa tämä aiemmin näkemäni mies rynnii minua kohti ase laulaen. Vedän aseeni esiin ja ammun. Huti! Vedän uudestaan liipaisimesta, ???? Ase ei laukea! Tämä oli sitten viimenen kerta kun luotan näihin kiinalaisiin paskoihin ajattelen samalla, kun mielipuoli tekee kehostani reikäjuustoa.

  Näen [SENSUROITU] kävelevän paikalle ja antavan tappajalleni salkun. Se pirulainen oli palkannut siis miehen perääni!!!

  Tämän jälkeen kaikki on mustaa.

  -Alfonso von Pock

  Helsingin pörssin virallinen tiedottaja:
  Väitteet siitä että Helsingin Pörssi suorittaisi omatoimista sensuuria ovat perättömiä ja tuulesta temmattuja. Emme ymmärrä mistä nämä huhut ovat lähteneet liikkeelle.

  HelsinkiLeaks on saanut käsiinsä alkuperäisen sensuroimattoman version:
  Aiemmin päivällä. Olin varjostanut kohdettani, joka liikkui varsin määrätietoisesti. Saavuttuaan asemalle hän lähti suoraan liikkumaan kohti länttä. Ihmisiä virtasi sen verran paljon kulkuväylillä ja kohteeni vaihtoi reittiään, joten en onnistunut häntä yllättämään.

  Kohteeni pystähtyi erään kerrostalon eteen ja jäi selvästi odottamaan jotain. Kohteeni räpläsi puhelintaan jatkuvasti. Aloin kiersin hänen selustaansa ja aloin edetä hitaasti tätä kohden. Juuri kun olin saanut kohteeni tähtäimeeni hän nousee ylös ja lähtee kävelemään.

  Jotten paljastuisi joudun kiertämään korttolin. Samaan aikaan hukkaan kohteeni näkyvistäni.

  Kävellessäni huomaan sivusilmälläni, että kohteeni on vaihtanut kyttäys paikkaansa. Kohteeni näkee minut, mutta en ole varma voiko hän tältä etäisyydeltä tunnistaa minua aiemmasta kohtaamisestamme hänen luonaan. Aseeni oli jumittanut väijytyksen hetkellä joten en ollut saanut ammuttua piilostani vaan jouduin lähestymään kohdettani, joka ehti huomata minut ja siinä sitä sitten mentiin. Onneksi tapaukselle ei ollut silminnäkijöitä enkä päätynyt uutisiin.

  Kohteeni lähti seuraamaan isokokoista juoponnäköistä miestä, jonka ympärillä viina haisi piilopaikkani asti. Lähdin itse seuraamaan kaksikkoa, heidän hävittyään kulman taakse kuulen laukauksien vaihtoa.

  Olen itse sen verran kaukana, etten ehtisi tilanteeseen yllättämään kumpaakaan. Näen mustapukuisen miehen palaavan asunnolleen koira olallaan. Päätän soittaa palkkaajalleni, että kohde on hoideltu ja tilittää tämän itselleni. Sovin tapaamisen palkkauksesta.

  Saavuttuani työnantajani ilmoittamaan paikkaan. Epäilen, että jotain on pielessä. Samassa tämä aiemmin näkemäni mies rynnii minua kohti ase laulaen. Vedän aseeni esiin ja ammun. Huti! Vedän uudestaan liipaisimesta, ???? Ase ei laukea! Tämä oli sitten viimenen kerta kun luotan näihin kiinalaisiin paskoihin ajattelen samalla, kun mielipuoli tekee kehostani reikäjuustoa.

  Näen pomoni kävelevän paikalle ja antavan tappajalleni salkun. Se pirulainen oli palkannut siis miehen perääni!!!

  Tämän jälkeen kaikki on musttaa.

  -Alfonso von Pock

  Pisteytys:
  Velallisena Ulosotossa: 10p (murha) + 2p (raportti) = 12p
  Alfonso von Pock: 2p (raportti) = 2p


  09.05.2013 klo 12.36 Pasifisti rauhoittuu viimein

  Kilpailuviranomaiset saivat tietoonsa, että epäterveesti vakuutusmarkkinoita jännittänyt Pasifisti olisi poistettu muihin tehtäviin. Hän yritti päättää päivät laitapuolen kulkijalta, joka oli Velallisena ulosotossa ja ennen kaikkea aseistettu.

  Kuollut murhaaja kertoo:
  Vietin koko viime yön suihkussa pesten käsiäni verestä etikalla ja kloriitilla. Aamulla linssipatee ei maistunut. Paha olla. Paha olla täällä.

  Olen joutunut tekemisiin jo vaikka kuinka pahojen sydämensä myineiden, ruuti- ja tehdassavun tahraamien sadistien kanssa, mutta tämän tyypin kohdalla en ollut uskoa aura-aistiani. Arkkivihollinen, ajattelin. Omega.

  Väijyin aikani hänen asuinalueensa syrjäkujilla. Tiesin hänen olevan lähdössä tapaamaan maailman pelätyimpiä pahantekijöitä kaupungin keskustassa. Vielä ehtisin estää naamioidut juonet. Vain muutamia luoteja, sitten kloriittia, sitten teepuuöljyä.

  Alueella liikkui monia epäilyttävännäköisiä tyyppejä. Jahtaako joku minuakin? Kauaa ei olisi enää rauhanrikkureita. Vain päiviä — ja nukkuisin taas.

  Luulin yllättäväni hänet. Ensimmäiseen juoksuaskeleeni vastattiin ilkikurisella hymyllä. Seuraavia tapahtumia en enää osaa selittää.

  Minä näin kuvani hänen demonisissa silmissään, vaikka taivaan valo oli takanani. Yritin nostaa kättäni päättääkseni hänen sairautensa, mutta samalla hetkellä hän nosti omansa. Vain kurkunpään tukkivan hengenvedon kestävän hetken verran en ollut varma, kumpi meistä olin. Ammuimme kohti toisiamme sokeassa raivossa, mutta nyt ilmeettöminä. Jossain kohti tunsin vereni avaavan salpautuneen kurkkuni kuin sortuvan padon. Samalla katsoin itseäni toisen silmin. Kirkastuvin silmin. Omega.

  En tiedä, mitä sitten tapahtui. Mutta en valita.

  Terkut täältä, Jamaikalta. Auringot eivät laske lainkaan.

  Pasifisti

  Elävä puolustautuja kertoo:
  Kun saatava tulee ulosottoon perittäväksi, ulosottomies lähettää velalliselle yleensä vireilletuloilmoituksen, jossa on saatavaa koskevien tietojen lisäksi asiaa hoitavan kihlakunnanulosottomiehen yhteystiedot. Vireilletuloilmoitus sisältää myös yhteydenottokehotuksen ja ennakkoilmoituksen tulevasta ulosmittauksesta.

  Vireilletuloilmoituksen lisäksi velalliselle lähetetään yleensä maksukehotus. Pyrkimyksenä on, että velallinen maksaisi saatavan vapaaehtoisesti.

  Vapaaehtoisesti. Siinäpä hauska sana. P-u-o-l-i-m-i-l-j-o-o-n-a-a euroa ulosotossa, revi siitä sitten huumoria. Aluksi lähti Kuusisaaren lukaali, sitten vaimo, vittuuntuneena ammuin koiran. Kaupungin vuokrakämppään muuttaessa naapurit olivat iloisesti ripustaneet tervetuliaispuukon ulko-oveeni. Kerran yhden viskiltä maistuneen illan päätteeksi puukon viereen oli ilmestynyt myös kirves.

  Maksukehotus. Yhden virallisen oloisen kirjeen olen nähnyt, tai no oikeastaan jäänteet siitä. Naapurin hippi oli yrittänyt haistella liimoja ja vahingossa sytyttänyt tuleen koko p*skan.

  Tänään lähtiessäni paikalliseen se sitten tapahtui. Sivukujalta tuli lihaksikkaan bodarin näköinen mies rottweilerin kanssa. Koiralla oli suussaan vielä edellisen perittävän sääriluun rippeet. Ei tommoiset miehet puhu, ne ampuu. Mutta niin V*TTU ammun minäkin. Ensimmäiset luodit osui johonkin sydämen kohdille ja toinen satsi päähän. Se rottweilerikin siinä jotain uikutti, joten teloitin senkin. Tänään syödään muuten koiraa.

  -Velallisena ulosotossa

  Pisteytys:
  Pasifisti: 3p (raportti) = 3p
  Velallisena Ulosotossa: 5p (tappo) + 2p (raportti) = 7p


  09.05.2013 klo 12.35 Pörssi ei nuku edes pyhäpäivinä!

  Keskiviikon tapahtumien kiihdyttämänä Helsingin uusi pörssi käy kuumana. Uusia kauppoja tehdään vaikka kyseessä on pyhäpäivä. Monet sijoittajat laajentavat osakesalkkuaan viimeaikaisen epävakauden seurauksena ja uusia, jopa yllättäviäkin, papereita saattaa löytyä itse kunkin tilinhallintajärjestelmistä. Pörssin johto suosittelee kaikkia keinottelijoita tarkistamaan uusimmat muutokset osakesalkkuihinsa.


  08.05.2013 klo 16.30 Traaginen iltapäivä

  Tänään Adonis Subprime kuoli yllättäen pyöränsä viereen kotipihallaan. Kuoleman oletetaan olevan luonnollinen, sillä se tapahtui monien päiväkotilasten edessä ja heidän mukaan Adonis ”vain lyyhistyi maahan kosketettuaan polkupyöräänsä”. Sattumaako: Adonis oli juuri ottanut hintavan henkivakuutuksen ja edunsaajaksi on merkitty KivipeltoLT, jolla ei kuitenkaan tiedetä olevan mitään suhteita vainajaan. Päiväkotilapsille ei syntynyt traumoja.

  Murhaaja kertoo:

  Potilas saapuu vastaanotolle ja ei vaan oikeastaan potilas saapuu kotiinsa ja lääkäri ottaa hänen polkupyöränsä vastaan tai potilaan ja potilas habitus, ok, siisti parikymppinen ja mimiikka erinomainen. Pari viikkoa sitten ollut anafylaksista oirehdintaa, mutta nyt terve ja pyöräilee. Kertoilee huolistaan mutta kuvaillut oireet idiopaattisia tai

  Määrätään asidoosin saavuttamiseksi yksi (1) kertaa polkupyörän kahvan kautta käteen nautittava dimetyylielohopea (0,05mg) ja annos toistetaan tarvittaessa tai ammutaan.

  Kivipelto LT

  Pisteytys:
  KivipeltoLT: 10p (murha) + 1p (ensimmäinen myrkytys) + 2p (raportti) = 13p
  Adonis Subprime: -5p (raportti puuttuu) = -5p


  08.05.2013 klo 16.30 Neiti Näpsän valuuttakaupat päättyivät

  Markan kurssi lähti jyrkkään nousuun tunnusomaisen pyöränsarvikuvion jälkeen. Keinottelija Neiti Näpsä koki teknisen kurssianalyysin karvauden kaikessa massasieluisuudessaan: ainutkaan analyytikko ei tähän saakka ollut varautunut nousuun, vaikka hanskakuvion vahvoja ostosignaaleja olikin ollut ilmassa koko alkuviikon ajan. Kohtalo iski kyntensä myös keinottelijan terveyteen. Konttoripapereihin tottuneet sormet eivät kestäneet Kumpulan kemikaalijäämiä.

  Murhaaja kertoo:
  Kumpulan kimalteleva luonnontieteellinen kampus, tulevan Nalle-yliopiston sykkivä ydin, kohoaa kahdelta edessäni kuin Ayn Randin teräksinen fallos. Kunhan OECD:n koulutuskatsauksen salainen lisäpöytäkirja toteutuu ja Suomen yliopistot yksityistetään, tämäkin kiven, lasin, teräksen ja vessakaakelin kokonaisuus on kaupan. Kuten kaiken pitääkin.

  Kierrän Physicumin, tulevan Innoventian, etsien terveysintoilevan keinottelijakilpailijani luksuspyörää. Ei tässä, ei tuolla. Astun sisään rakennukseen, josta vielä tovin ilmaiseksi opiskelevat elättinilkit nuhruisissa huppareissaan pian siivotaan. Kohta tässä tulevassa tuotekehityksen mekassa kilvoiteltaisiin Abercombie & Fitchistä Armanin kautta kohti Gieves & Hawkesia. Miellyttävä spekulaationi keskeytyy hetkeksi kun solmuvärjättyyn kierrätysanorakkiin pukeutunut takkutukka pompahtelee minua huomaamatta levottomasti ohitseni, virnistäen korvasta korvaan ja lemahtaen luontaistaloudessa tuotetulta pilveltä. Tuo. Tuon minä vielä tapaan.

  Astun ulos raittiiseen ilmaan rakennuksen toiselta puolelta ja tällä kertaa minua onnistaa. Kohteeni pyörä, kuvauksensa mukaisena. Muutama viaton askel, vilkaisu tyhjään ympäristöön, nopea pieni sipaisu myrkkyä ja teko on tehty. Kävelen pois odottamaan pörssin liikkeitä.

  Parin tunnin kuluttua kurssit heilahtavat. Markka on palannut. Kabinettisopimukset, Maan Tapa, Hyvät Veljet, kultaiset kädenpuristukset. Tervetuloa tulevaisuuteenne.

  Uhri kertoo:

  Sarjakuvamuotoinen raportti murhasta. / A comic book report about a murder.
  Raportti murhasta. / A report about a murder.

  Pisteytys:
  Markka: 10p (murha) + 1p (ensimmäinen myrkytys) + 2,5p (raportti) = 13,5p
  Neiti Näpsä: 3p (raportti) = 3p


  08.05.2013 klo 14.27 Kehyskeskustelun päätöksiä perutaan jälleen!

  Yritysmaailmassa kummastellaan jälleen hallituksen kehyskeskusteluissa tehtyjen päätösten muuttumista. Pääministeri J. Käteisen luottomies Alfonso von Pock kertoi juuri äsken Ylen haastattelussa uusista muutoksista verotuspäätöksiin. Eniten outoutta herätti se että kirjeitä oli jo lähetetty uusien päätösten takia, mutta nyt niillä ei olekaan odotettua vaikutusta sijoittajiin.

  ”Nyt kyllä Pasifistit pääsevät hieman helpommalla kuin mitä kehyskeskusteluissa sovittiin, mutta syynähän tähän on viimeaikainen epävakaus pääomamarkkinoilla.” kertoo Pock.

  Toinen osapuoli kertoo (jatkoa aiemmasta):

  Kotiovelle päästyäni muistan kaiken enää euforisina välähdyksinä, jotka olen tähän taltioinut, jottei kenellekään jää pyyteettömyyteni epäselväksi. Toisin kuin eräiden; löydän lattialta kirjeen, joka herättää epäilykseni heti. Tilastokeskus? En minä ole missään henkilörekistereissä. Varmuuden varalta tungen käteni biopussiin ja kääntelen kirjettä. Paksuhko, rypistynyt. Nimi leikattu ja liimattu päälle käsin, outo fontti. Leimauksen päivämäärästä melkein viikko, vaikka posti kulkee päivässä. Avaan kirjeen varoen ja kuuden metrin päässä lemmikkitorakkani Pax ja Dylan kuolevat paikoilleen. Alfonso von Pock! Jätä minut rauhaan.

  Tai minä jätän sinut rauhaan.

  Peace and Love,
  Pasifisti

  Murhaavia myrkkykirjeitä. / Poisonous letters with a murderous intent.
  Myrkkykirjeitä. / Poisonous letters.

  Pisteytys:
  Pasifisti: 1,5p (raportti) + 0,5 (kuva) = 2p


  08.05.2013 klo 13.44 Ensimmäiset osingot siirtyivät maksuun Kumpulassa.

  Helsinkiläisen vesiarkkitehtuuri yrityksen entinen toimitusjohtaja Katja ”Lumme” Niemistö ilmoitti lehdistötiedotteella eroavansa johtotehtävistä välittömästi. Samalla yritys ilmoitti maksavansa sijoittajille ylimääräistä osinkoa viime aikaisten henkilöstösäästöjen seurauksena. Emme saaneet toimitusjohtajaa haastatteluun sillä hän on virallisen tiedon mukaan siirtynyt hyvin pitkälle sairaslomalle lähiomaiselle sattuneen kuolemantapauksen johdosta. Yhtiö kiistää lyijymyrkytyksen liittyvän asiaan.

  Lähikuppilan viher-anarkistien ei-todellakaan-mikään-puheenjohtaja Pasifisti kommentoi tapahtumaa toivoen entisen toimitusjohtajan löytävän uudelleen yhteytensä Luontoon.

  Murhaaja kertoo:

  Sisuksissani kiehuu. Yritän rauhoitella itseäni derivoimalla maailmanrauhaa löytääkseni sen maksimiarvon. Funktiossani on derivoitumaton tekijä, Exactumin Lumme. Orastava tappaja-bioterroristi-keplottelija. Exactumissa laskemassa myrkkyitiölaskeumia, luulen. Onneksi olen paikalla.

  Katson ylös lattialla sekaisin lojuvista papereistani. Joku yrittää päästä sisään saliin, mutta on miltei tunnin myöhässä. Maailma on täynnä epäonnea. Uppoudun raivofantasioihini. Vain verenhimoinen välähdys kuluu, ja tentti on jo päättymään päin. Lumme astuu ulos ehkä innosta tai pettymyksestä askeliaan oudosti tahdittaen. Minä antaisin hänelle rauhan. Hyräilen hiljaa 70-luvun tuttua sävelmää: ”Tänään täyttymyksen saan / myrkkylumpeen varsi katkotaa-aa-aan / vain rauhan teot rauhan antaa / lilluu riistäjät kohti rantaa-aa-aa”. Kuinka osuvaa.

  Seuraan häntä hetken katse niskaan kytkettynä. Mitä jos kohde on väärä? Mitä jos tapan viattoman?

  Ei ole viattomia.

  Ennen kuin ehdin edes ajatella tämän uuden jännittävän filosofiani loppuun, makaa edessäni riutuvan näköinen, kouristeleva ruumis.
  Kuiskaan vielä muutamaan otteensa ”anteeksi” tutkiessani hänen salkkunsa arvopapereiden varalta ennen kuin jätän hänen sairaan energiansa etsimään omaa rauhaansa. Löytämilläni osakkeilla tuskin ostetaan Patriaa ja muutetaan se biolannoitelaitokseksi. Onneksi olen kuullut vihiä parempiosaisistakin kapitalisteista. On taas ladattava ase.

  (jatkuu seuraavassa tapahtumassa…)

  Pisteytys:
  Pasifisti: 10p (murha) + 1p (ensimmäinen murha) + 2p (raportti) = 13p
  Lumme: -5p (raportti puuttuu) = -5p


  08.05.2013 klo 09.08 Kemikaalivuoto herättää hämmennystä: katso kuva!

  Outoa kemikaalia on löydetty Ab KivipeltoLT Oyj:n tiloista. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin yhtiön työntekijöiden tarkkaavaisuuden ansiosta. Huhujen mukaan syyllisenä saattaa olla uutta jätteenkäsittelypaikkaa etsivä koLaPojat Oy, joka on ollut tuomioistuimen päätöksen jälkeen Velallisena Ulosotossa.

  Kuva auton ovenkahvasta, joka on käsitelty myrkyllä. / A picture depicting a car door handle laced with poison.
  Se on ansa! / It’s a trap!

  Pisteytys:
  KivipeltoLT: 0,5p (kuva) = 0,5p


  07.05.2013 klo 12.15 Flash Crash perättömästä huhusta!

  Pihlajamäessä operoineen Turvatimmit oy:n tiedotustilaisuus sai oudon käänteen, kun vaihtoehtopörssin hetkellisesti romahduttanut ammuskeluhuhu kiistettiin yllättäen. ”Toisin kuin aiemmin saatoimme Twitter-tilillämme ilmoittaa, ei mitään turvallisuuttamme uhkaavaa ole tapahtunut. Eihän meillä ole silminnäkijähavaintojakaan”, totesi yrityksen uunituore tiedottaja Alfonso von Pock.

  Kohde kertoo:

  Olen Pasifisti. Rakastan rauhaa. Aatteellisuutta. Ja valkolehdokkeja. Ja rauhaa rakastavia pasifisteja.

  Kaikkea muuta vihaan.

  Olen myös idealisti, enkä siten ole kovinkaan kiinnostunut tästä talouselämästä, joka on johtanut sivilisaatiomme verenkatkuiseen yöhön. Kun kuulin, että kaduilla meklarit, juristit ja osakkeenomistajat tappavat toisiaan, palasin Occupy Pentagon -leiriltä Suomeen mielessäni vain uusi mottoni: tarkoitus pyhittää ruumiit. Minä tappaisin jokaisen tappajan. Ensin kävisin kuitenkin halaamassa paria tuttua puuta. Mutta sana kirii melkein luodin nopeutta: palasin puunhalausreissultani ja kimppuuni juoksi murhanhimoisen näköinen, kaiken menettänyt ihmisraunio. Vedin esiin pienen vihreän rauhanlaulajani ja vastasin samalla mitalla aamuidyllini särkeneeseen luotisateeseen. Olimme molemmat kehnoja ampujia, ja aloin kohta pelätä lippaani olevan jo tyhjä. Pakenin paikalta juosten. Ovella käännyin katsomaan murhaajan kaikkia aatteitani halveksuvaa ilmettä. Hyräilin: ”Imagine there’s no murderers / It isn’t hard to do / Nothing to kill or die for”. Join kupin rauhoittavaa teetä ja aloin täyttämään lipastani. Huomenna kaikki olisi paremmin.

  Pisteytys:
  Pasifisti: 1,5p (raportti) = 1,5p


  05.05.2013 klo 13.51 Helsingin pörssin odotukset korkealla

  Vaikuttaa siltä että Helsingissä avautuva vaihtoehtoinen pörssi on herättänyt voimakasta kiinnostusta kansainvälisissä sijoittajissa. Useita merkittäviä sijoittajia on varannut Helsingistä hotellihuoneita ja vuokrannut edustusasuntoja.