Syysturnaus 2018: Kylmää kyytiä

Sisällysluettelo
  Syysturnaus 2018 (1.10.-20.10.)Pelaajia murhattu:16Tappoja:0Pidätyksiä:9
  Sivullisia uhreja:2Todistajia:0Silminnäkijöitä:6
  Tilastoja turnauksesta.

  Tapahtumat, 1.10.-20.10.2018


  21.10.2018 klo 00.00 Peli on päättynyt

  Suurvaltojen agenteista valtaosa on hengiltä ja poliittisella ilmapiirillä on mahdollisuus elpyä.

  Turnauksen kolmen kärkeen sijoittuivat

  1. Quisling
  2. Tappava lisko
  3. Gecko Geek

  Turnauksen palautetilaisuus pidetään torstaina 1.11. 1900 Kaivopihan Dublinerissa. Tervetuloa!


  20.10.2018 klo 22.45 Kylmäävä sielunmessu

  Kapellimestari siivitetään ujeltavien suloluotien sinfoniassa kiertoradalle Alter Egon vuosijuhlilla. Suurvallat kinastelevat kilpaa uuden, tähtikuntaa valloittavan lentävän kappaleen hallitsijuudesta. Etsivä P:n huhutaan olleen sekaantunut laukaisutoimiin.

  Etsivä kertoo
  Erittäin salainen
  Lähettäjä: Aineeton Palvelus
  Päivä: 20.10.2018
  Paikka ja aika: Alina-sali, Uusi Ylioppilastalo, klo 22.45
  Aihe: Kapellimestarin onnistunut pidätys

  Shto-shto, mitä tämä ympyrää pyöriminen on? Älä luule, että seuraan sinua saliin, tiedän paremmin!
  Vainoharhasi vaikeuttaa asioita. No, kuten pomo sanoisi, dvum smertyam ne byvat, odnoy ne minovat’. Nesomnenno, pelkosi on vain hyvästä: vain taitavimmat muistetaan!
  Davai!
  ”Kapellimestari, antautukaa!”
  O, ya oshibsya! Kuoleman suukko suoraan vatsaan, mutta lähden onnellisena. Tehtäväni on suoritettu ja taivaalliset jatkot odottavat minua: na miru i smert’ krasna!
  Do novykh vstrech, tovarishchi!

  Etsivä: pidätys 5p + myöhäinen raportti 0p = 5p


  20.10.2018 klo 22.30 Pahan kukat niitetään

  Kuisma pudottaa terälehtensä viimeisen kerran kosmiseen luotituuleen. Alter Egon vuosijuhlilla avaruus ei kuule huutoasi, kommentoi Etsivä P pidätystilannetta. Vihreät arvot eivät selkeästikään hallitse vakoojien valssia.

  Etsivä kertoo
  Erittäin salainen
  Lähettäjä: Aineeton Palvelus
  Päivä: 20.10.2018
  Paikka ja aika: Alina-sali, Uusi Ylioppilastalo, klo 22.30
  Aihe: Kuisman onnistunut pidätys

  Koko illan olen väijynyt sinua pöydän yli, opetellut salanimeäsi ulkoa. Enää puuttuu vain heikko hetkesi ja minun aseeni sinun selässäsi…Siinä!
  ”Kuisma, antautukaa!”
  Juuri kun riisuit aseesi pois – aivan kuten suunnittelin. Luulitko kaiken olevan ohi? Njet, njet, golubushka, njet esjo…
  Odna yeshche nuzhno umeret’, ya obeshchayu!

  Etsivä: pidätys 5p + myöhäinen raportti 0p = 5p
  Uhri: puuttuva raportti -5 = 0


  19.10.2018 klo 16.05 Poliittinen ajojahti Exactumin käytävillä

  Johtaja joutuu jälleen virkavallan kanssa hankaluuksiin, kun Etsivä P pidättää hänet Exactumissa.

  Etsivä kertoo
  Lähettäjä: Aineeton Palvelus
  Päivä: 19.10.2018
  Paikka ja aika: C222, Exactum, Kumpula, klo 15.50
  Aihe: Johtajan onnistunut pidätys

  Vakoojaringin kokous loppui etuajassa. Maladetz! Aika kiillottaa ja testata uusi ase.
  5 minuuttia, 2 minuuttia, tasan. Missä hän on? Eto tak rasstraivayet! Varovainen tarkistus, ahaa, yliaika räjähdekoulutuksessa.
  Spokoyno, on skoro zdes’…Nyt!
  ”Johtaja, antatutukaa!”
  Ah, makea menestys. Prodolzhay v tom zhe tempe!

  Uhri kertoo
  He eivät vielä ymmärrä tilannettaan. Minulla on valta, ei heillä. Pidättäköön he minut kuinka monta kertaa tahansa, palaan aina takaisin. Raha ja suhteet: niillä voittaa vaikka kuoleman, jos tarve vaatii. Minulla on molempia. Vuosikymmenien työ ei tulisi kaatumaan jonkun vähäpätöisen pikkuvaltion sisäpoliittisen teatteriin.
  Pitäköön he teatteriaan yllä vielä hetken. Se ei muuta yhtään mitään.

  Etsivä: pidätys 5p + raportti 1.5p + teema 0.5p = 7p


  19.10.2018 klo 14.00 Noutajaa nopeampi

  Tappavan liskon murhasarja päättyy, kun poliisikoira Luoti raatelee hänet hengiltä. Kunnian onnistuneesta pidätyksestä ottaa koiran kouluttaja, Etsivä L.

  Koira kertoo
  Lenkki! Lenkki lenkki lenkki! Isäntä ottaa vihdoin minut mukaan! Liivit päälle, panta kaulaan, panta hiertää äh ääh ei lähde irti. Hei, joku heilahti takana! Kiinni se liero! Kiinni kiinni kiinni ooo päässä pyörii minne se meni?

  Ai nyt mennään ulos! Ulos jee! Siellä tuulee ja joka puolella on hajuja! Ihmisiä ja koiria ja kissoja ja pupuja… ja autoja, niitä on kiva jahdata. Isäntä pitää kiinni narusta niin en pääse niihin käsiksi, mokomat ovat onnekkaita. Ai ja nyt pääsin syliin, rapsutusta ja paijausta! Ihanaa! Istutaan vaan penkillä ja maailma vilisee ohitse. Joku toinen koira pitää ääntä lähellä, mutta en jaksa välittää nyt kun rapsututtaa niin kivasti.

  Ah, ja nyt ollaan kai perillä. Isäntä tarkastaa varusteita. Kassi jää kulman taakse, minä ja isäntä hiivitään lähemmäs. Metsästystä, se on kivaa! Ihan hipi hiljaa vaan. Kohteen haistaa jo kaukaa, mutta jälkiä on joka puolella, missäs se nyt on?

  Ah, tuolla! Isäntä huomaa myös ja hiipii lähemmäs autojen takaa. Nämä eivät liiku tai murise, niihin ei tarvitse kiinnittää huomiota. Kohde kääntyy ja haluaisin jo irti mutta en pääse. Isäntä siirtyy odottamaan seinän taakse saaliin paluuta. Joko nyt? Ei vielä… no nyt! Pääsen irti, sydän pumppaa, täydellinen hyppy juuri niinkuin on koulutettu. Kohde kaatuu, maistuu hyvältä. Revin vielä vähän ennenkuin jään istumaan korisevan saaliin päälle, häntä heiluu. ”Hyvä koira!” Jes! Jes! Tein hyvin! Minä olen hyvä koira! Isäntä tarjoaa namupalan taskusta. Tämä on hyvä päivä!

  Kouluttaja kertoo
  Kohde pakkaa jo pakoautoaan, viimeinen tilaisuus estää liskon livahtaminen pois maasta. Huudan antautumaan ja päästän koiran irti. Kohde menehtyy tilanteessa. Itsepuolustus, Luoti niskaan.

  Uhri kertoo
  Olin juuri pakkaamassa autoni maallelähtöä varten kun kimppuuni hyökkäsi sivusta rajusti muriseva piski. En ehtinyt edes vetää asetta esiin, kun makasin jo omassa veressäni sorapihallani. Viimeiset sanat jotka kuulin olivat ”Hyvin tehty Luoti, hyvä poika!”.

  Koira kouluttajineen: pidätys 5p + tyyli 1p + raportti 3p = 9p
  Uhri: raportti 0.5p + jatkuvuus 0.5p = 1p


  19.10.2018 klo 10.15 Punainen aurinko nousee idästä

  Aamu koittaa tavallista punaisempana, kun Viattoman uhrin hyytyvä veri värjää pudonneet lehdet. Aurinkoon jää paistattelemaan Tappava lisko.

  Murhaaja kertoo:

  Mäkelänrinteen liepeillä noin 10.15
  Sain jälleen uuden kohteen, tälläkertaa hieman huterammalla tiedustelutiedolla. Infoa oli kyllä, mutta tiedustelijaqt ei pystyneet seuraamaan tarpeaksi läheltä että olisivat saaneet muutoksia tietoonsa päivän mittaan. Epäonnistuneen iltastalkkauksen jälkeen päätin mennä odottamaan kohteen kodinlähelle aamulähtöä. Kohteen piti lähteä 10.00 ja olla jo muualla 10.15, mutta lähtikin vasta 10.14. Hän pääsi hieman itseni edelle ennen kuin sain hänet kiinni, mutta paikalla oli vain 2 henkilöä niin sain hänet surmattua lenkkipolulle.

  Tässä ammatissa silminäkijöiden olemassaolo on huono asia, joten päätin lähteä maalle vähäksi aikaan ettei minua löydettäisi.

  Murhaaja: murha 10p + silminnäkijät -4p + raportti 1p + jatkuvuus 0.5 = 7.5p
  Uhri: puuttuva raportti -5p = 0p


  18.10.2018 klo 15.30 Aikavääristymä Vallilassa

  Aika-avaruuden rakenne muuttuu, kun Deuterium menehtyy toistamiseen pyöräänsä valeltuun myrkkyyn, mutta tällä kertaa Vallilassa. Suurvaltojen tiedeyhteisöt yrittävät kuumeisesti selittää, miten näin on voinut tapahtua. Käsillä on tieteellinen läpimurto, joka voisi muuttaa kauhun tasapainoa pysyvästi.
  Historiallista tapahtumaa oli todistamassa Tappava lisko, joka sitkeästi kieltää olevansa viimeaikaisen murha-aallon takana.

  Murhaaja kertoo

  Kohteeni oli pakomatkalla Ruotsissa melkein viikon. Köyhänä palkkamurhaajana ei ollut varaa lähteä perään, vaan jouduin odottamaan hänen paluutaan maahan. Kohde palasi maahan keskiviikkona ja pääkaupunkiseudulle tänään torstaina. Hänellä ei kuitenkaan ollut ohjelmaa ennen töitään, jotka on liian vilkkaalla paikalla. Kulkuneuvo sinne oli kuitenkin pyörä, jonka ulkomuodon tiedustelijani olivat saaneet selville. Se oli myös helposti tavoitettavassa paikassa. Kävin siis rankassa sateessa kun ketään ei ollut katsomassa sipaisemassa vahvaa hermomyrkkyä hänen pyöränsä ohjaustangon alapintaan.

  -Tappava lisko

  Murhaaja: murha 10p + tyyli 1p + raportti 1p + jatkuvuus 0.5p = 12.5p
  Uhri: puuttuva raportti -5p = 0p


  17.10.2018 klo 16.11 Tyrehtymätön veren virta

  Etsivä L niittaa Virran kylmenevän teekupposensa ääreen Päärakennuksen kahvilassa. Kaksikon nähtiin keskustelevan sivistyneesti tovia ennen kohtalokasta käännettä. Neuvotteluista huolimatta hallintoportaan puutteista päätettiin antaa noottia lyijyn muodossa, jälleen kerran.

  Etsivä kertoo:

  Nopea juoksu takaisin. Alamäkeen liukas katu kuin suli altani. Ovista sisään ja oikealle, hän olikin juuri saanut teensä juotua. Kahvilassa aiemmin istunut kollegani oli jo ehtinyt poistua, joten kohtaamisellamme ei ollut muita näkijöitä kuin hysteeriset ja huonomuistiset sivulliset. Astahdin hänen taakseen. ”Antautukaa.”

  Itsepuolustus. Laukaus niskaan lähietäisyydeltä. Veri virtasi.

  Minun maassani ei katsota tällaista hyvällä. Julkisivulla ei väliä jos kulisseissa on mätää. Tällainen syyssiivous pitäisi tehdä useammin, jottei tilanne pääsisi näin pahaksi.

  Aika jättää jälkipyykki sikseen ja poistua. Radiossa soi syksyn sävel.

  Uhri kertoo:

  Lähestyn pöytää tuoli tälle puolen näkee sisäänkäynnin alas laukku kuppi lämmin joo kahvila valoa ja mukava mutta hahmo mistä miten onko vaara on vaara seuraa joo katse kulkee käsi ase viileä luja ote tulee lähellä sanoja sanoja katseet verhottu kädet taskuissa valmis poistuu vaara pois joo ja sitten minä juon teetä mutta aika on takkia päälle sattuu voi se SELUSTAAN miksi minä

  Etsivä: pidätys 5p + raportti 1.5p + jatkuvuus 0.5p + tuomittu tuomaristo 0.5p = 7.5p


  17.10.2018 klo 16.00 Verisiä neuvotteluja Kaisa-kirjastossa

  Etsivä L ei jää aikailemaan, kun Kapellimestari jää rysän päältä kiinni neuvotteluissa epäillyn palkkamurhaajan kanssa. Kapellimestarin ruumis jää virumaan pöydälle, mutta mystinen neuvottelukumppani katoaa varjoihin.

  Etsivä kertoo:

  Kohtasin seuraavan epäillyn juomassa teetä. Yritin saada häntä livauttamaan jotakin raskauttavaa, mutta turhaan. Lyhyen keskustelumme päätteeksi esitin tietämätöntä ja lähdin toisen mahdollisen johtolankani perään. Ulkona satoi, hengitykseni kävi raskaana kiiruhtaessani ylös mäkeä. Hissin tulossa kesti, ja mukaani pieneen koppiin ahtautui liikaa ihmisiä. Lopulta työnnyttyäni heidän välistään ulos oikeassa kerroksessa hengähdin, puristin aseeni kahvaa ja kävelin vanhan ystäväni työskentelytilan luo.

  Aioin vielä yrittää keskustelua, mutta saapuessani hänen toimistoonsa siellä seisoi kukapa muu kuin eräs vanha tuttuni, kieroimmasta päästä suurvaltapelin pimeämpiä kiemuroita. Nyt olin jo varma. Pidätyksen suoritettuani (itsepuolustus, laukaus niskaan lähietäisyydeltä) löysin hänen tietokoneeltaan varmistuksen – hän olikin juoninut koko kuvion kuin jonkinlainen kapellimestari konsanaan. Ja tuo toinen vanha tuttuni jonka kanssa olin juuri jutellut oli myös sekaantunut vyyhtiin.

  Etsivä: pidätys 5p + raportti 1.5p + jatkuvuus 0.5p = 7p


  17.10.2018 klo 13.55 Poliittista väkivaltaa Kumpulassa

  Etsivä L pidättää Johtajan Unicafe Exactumissa kymmenien pöyristyneiden silminnäkijöiden edessä. Kremlin pitää tekoa poliittisena.

  Etsivä kertoo

  Valtion vihollinen.

  Tulikin puhuttua noista sisäisistä ongelmista. Olin jo kuullut jotain huhuja korruptiosta johtoportaassa, mutta niitä nyt puhellaan aina. Kovempi pala nieltäväksi oli tutkintapyyntö esimiesteni väärinkäytöksiin. En voinut uskoa syytöksiin, mutta käskyt olivat käskyjä.

  Puhelin tuttujeni kanssa aiheesta, jututin esimiehiäni kahvipöydän ääressä ja näin kaikkien käytöksessä omituista kyräilyä ja varovaisuutta. Epäilykseni kasvoivat, kunnes löysin itseni seuraamasta johtajaa salaa hänen lounaspaikalleen. Hiivin parvekkeelle hänen yläpuolelleen ja tähystin alaspäin. Ja siellähän se oli.

  Selailemassa salamurhaohjeita. Julkisella paikalla! Tälle oli tehtävä loppu.

  Kävelin johtajan taakse pidätysaikeissa. Kun julistin syytöstäni, hän kuitenkin alkoi vetää asettaan vyöltään ja jouduin itsepuolustuksena ampumaan häntä kerran, suoraan niskaan lähietäisyydeltä. Vilkaisin hänen puhelintaan ja lähdin kohti keskustaa varmana, ettei tämä salaliitto ollut vielä ohitse.

  Uhri kertoo

  Asiat olivat ennen paremmin. Maailmassa oli selvät säännöt ja selkeä hierarkia. Kun kuuluit puolueeseen, pidit huolta suhteistasi ylempiisi ja teloitit silloin tällöin kilpailijasi, oli tie huipulle taattu.
  Alemmistasi ei tarvinnut välittää: heille pystyi uskottelemaan, että heidän todellinen vihollisensa on heidän vertaisensa.
  Kuinka nautinkaan siitä, kun kerta toisensa jälkeen usutin pyrkyrit toistensa perään ja katsoin, kun he täysin totuudesta tietämättöminä puukottivat toisiansa selkään kunnes ainoastaan yksi oli jäljellä. Yleensä tämä viimeinen joutuikin pian joko vankilaan loppuiäkseen tai Volgan pohjalle kahleet jalassaan. Elämä oli yksinkertaista.
  Nykyään on toisin. Alempi luokka luulee, että he voivat vaikuttaa asioihin, että vallan rakenteita voi muuttaa. Kansa käy levottomaksi ja heidän kääntäminen toisiaan vastaan on hitaampaa ja kalliimpaa.

  Tiesin, että maailma oli muuttunut, mutta olin silti pettynyt, kun täkäläinen virkavalta sinä päivänä tuli luokseni – minun, puolueen sisäpiirin jäsenen! Suomi, millainen sinusta on tullutkaan. Ennen olit vielä helppo; ymmärsit paikkasi. Kansasikin ymmärsi, kenellä on oikeasti valta tässä maassa.
  Jonnekin se ymmärrys on kadonnut, ja ylimielisten kansalaistesi käskystä virkavalta oli sinä päivänä minua vastassa.

  Hän käski minua antautumaan. Kuinka hän kehtasi! En katsonut häneen päin, vaan tyhjensin lasini. Laukaus. Maailma oli mennyt lopullisesti pilalle.

  Etsivä: pidätys 5p + raportti 1.5p + jatkuvuus 0.5p + kuva 0.5p = 7.5p


  16.10.2018 klo 17.55 Kaiken takana on pommi

  Kapellimestarin peiterooli posahtaa selvin sävelin Alter Egon kertsi-illassa. Lentävän lähdön aikaansaanut pommiviritelmä vaikuttaisi asiantuntijoiden mukaan olevan Tappavan liskon artesaanityötä. Maksun kaksoisagentin räjähtävästä paljastumisesta joutuvat maksamaan myös kaksi sivullista.

  Murhaaja kertoo:

  Lisäkohteen pommitus, kerhohuone 17.55:
  Lisäkohteenani oli henkilö jonka tunsin hyvin, ja hän tiesi minun luultavasti olevan hänen perässään, joten ampuminen ei tullut kysymykseen. Siispä viimeistelin aikaisempaan murhaan tarkoitetun pommini.
  Kohteeni oli erillisessä huoneessa, joten menin viemään laukun sinne, koko ajan näyttäen ettei minulla ollut aseita käsissäni. Kohteeni oli koko ajan valmiina puolustautumaan, joten hän ei huomannut pöydän alle laukkuni viereen asettamaani pommia. Pysyin turvallisen etäisyyden päässä pommista, joka tappoi kohteen sekä kaksi muuta pöydän vieressä sillä hetkellä istunutta. Valitettavasti en voinut heitä paikalta poistaa ettei kohde muuttuisi epäluuloiseksi

  Murhaaja: murha 10p + ensimmäinen pommitus 1p + tyyli 2p + sivulliset -4p + raportti 1p + jatkuvuus 0.5p = 10.5p


  15.10.2018 klo 15.00 Portaat kadotukseen

  Tappava lisko iskee jälleen, kun V. Kugler löytyy kuolleena kotirapustaan. Kylmäverisen tappajan teolle ei löydy todistajia.

  Murhaaja kertoo
  Rappukäytävä noin kello 15:
  Tämän kohteen kanssa ei mene hyvin, hän on liian epäileväinen. Seurasin jo kohdetta ympäri kaupungin, mutta koskaan ei tullut tilaisuutta. siispä päätin ottaa järeät aseet käyttöön ennen kuin on liian myöhäistä. Menin odottamaan kohteen kotiovelle raportoituun kotiinsaapumisaikaan. Kohde oli kuitenkin myöhässä, ja meinasin jo luovuttaa. Kohde kuitenkin saapui kun olin juuri poistumassa paikalta, ja seurasi tulitaistelu, jonka onnekseni voitin.

  Uhri kertoo

  Rakas tuntematon murhaajani,

  Täytyy aivan ensiksi sanoa, että olen melko loukkaantunut. Suhteemme oli lähdössä niin kauniiseen alkuun; kävimme yhdessä kirjastossa, taidenäyttelyssä ja monesti seurasit minua kotiin asti kuin uskollinen koiranpentu. Jos koskaan tunsin oloni yksinäiseksi, minun tarvitsi vain nostaa katseeni ja siellä sinä olit – tuttu kasvo väkijoukossa tarkkailemassa minua.

  Ties mikä sai minut kiinnittämään huomiota sinuun ensi kerran – ehkä olen nähnyt kasvosi jossain etsintäkuulutuksessa omani vieressä tai ehkä vain tunnistin katseessasi itseni. Niin, me olimme samanlaisia, et sinä kuulunut biokeskuksen ylimpään kerrokseen (ja niin korkealle kukaan ei kiipeä huvin vuoksi) sen enempää kuin minä yhdenkään oman uhrini kannoille. Epävarmuus silmissäsi paljasti sinut, mutta myös sitoi meidät yhteen. Jaoimme saman elämäntehtävän. Saman taakan. Eikö se merkinnyt sinulle mitään?

  Myönnän, etten alkuun halunnut päästää sinua lähelleni. Voisi kai kuvainnollisesti sanoa, että juoksin sinua pakoon. Tarkemmin ajatellen niin voisi sanoa myös kirjaimellisesti. Varsinkin siitä kerrasta, kun eksytin sinut taidemuseoon ja juoksin koko matkan rautatieasemalle. Pakoiluni kuitenkin johtui vain sitoutumisen pelostani, enkä koskaan nauttinut siitä lainkaan (okei, myönnän, museokerta oli kyllä aika hauska, mutta muuten en nauttinut ainakaan paljoa). Ja sitten, juuri kun aloin vihdoin luottamaan sinuun, sinä ammuit minut kylmäverisesti rappukäytävään. Olisit edes tappanut jollain romanttisemmalla tavalla, niin voisin antaa helpommin anteeksi.

  En voi kuitenkaan olla sinulle pitkään vihainen; olet antanut minulle liikaa. Ilman sinua en olisi koskaan oppinut arvostamaan väkijoukon tai kodin turvaa tai tuntemaan tyhjän rappukäytävän luomaa pelonväristystä. Ja suoraan sanottuna olit sitoutuneempi minuun kuin yksikään todellinen seurustelukumppanini on koskaan ollut. Ainut ajatus, joka lohduttaa minua surussani, on että ammattivalintasi tuntien seuraat minua varmaankin pian tänne tuonpuoleiseen ja voimme olla ikuisesti yhdessä.

  Sinun

  V. Kugler

  Murhaaja: murha 10p + kotirappumurha -1p + raportti 1p + jatkuvuus 0.5p = 10.5p
  Uhri: raportti 3p = 3p


  15.10.2018 klo 13.45 Viimeinen linjanylitys

  Etsivä L jatkaa puhdistustoimia pidättämällä Makia velen, lopullisesti. Luotisade huuhtoi uhrin politiikan kentältä Neljännen Linjan Lidlissä. Epäsuosiota nauttivat vakoojat nukkuvat yönsä tapahtunen jälkeen yhä levottomammin.
  Yksikään siviili ei joutunut traumatisoitumaan voimankäytön todistamisesta.

  Etsivä kertoo:

  Politics have no relation to morals. 

  Ulkovaltojen agentit eivät ole työssäni pahinta. Pahimpia ovat sisäiset ongelmat, varsinkin sellaiset, jotka ovat ottaneet vaikutteita ulkoa ja vääntäneet niitä omaan muottiinsa sopiviksi.

  Edellisen kohteeni ikävästi menehdyttyä vastustaessaan pidätystä sain tiukat ohjeet voimankäytöstä seuraavaa tehtävää varten. Ampua saisi vain itsepuolustukseksi. Avukseni kohteen taltuttamiseen sain myös poliisikoira Luodin. Lähdin siis yhdessä Luodin kanssa kohteen tapaamissalin ovelle.

  …ikävä kyllä Tiedustelu vuotaa kuin seula. Eihän hän väijytykseemme kävellyt, oli lienee saanut vinkin ystäviltään tai nähnyt erään kollegani oven lähellä passissa. No, eipähän ole minun vikani, ja Luotikin pääsi lenkille. Kävin hankkimassa sopivia varusteita kaupasta näin keskustassa ollessani kun puhelimeni piippasi – kohde olikin nähty linnoittautumassa asuntoonsa, mutta puhelinkuuntelun perusteella aikoisi käydä vielä viereisessä kaupassa hankkimassa piiritysmuonaa. Viimeinen tilaisuus oli tässä, ja olin ainoa agentti lähimailla.

  Sinne siis, kauppakassien kanssa. Jätin Luodin passiin ulkopuolelle, kun kävelin itse kauppaan kohteeni perässä. Odotin hetken, että kantamukset hänen käsissään hidastaisivat reaktioita ja sivullisuhreilta vältyttäisiin. ”Antautukaa.” Reaktionopeudesta päätellen kyseessä oli koulutettu tappaja. Nopea, muttei tarpeeksi nopea.

  Poistuessani kaupasta katsoin Luotia. Hänen virnistyksensä vaikutti jokseenkin verenhimoiselta, kuin hän tietäisi mitä kaupassa oli tapahtunut. Ehkä partnerissani oli sittenkin sama vaisto, joka kerta kerran jälkeen jätti pidätettäväni makaamaan kadulle verilammikkoon. Vihellellen poimin kauppakassini ja astelin kohti kotia.

  Etsivä: pidätys 5p + raportti 2p + jatkuvuus 0.5p = 7.5p
  Uhri: puuttuva raportti -5p = 0p


  14.10.2018 klo 20.00 Pidätys peliluolassa

  Oligarkki Igor pidätetään Uudella Ylioppilastalolla kesken korttipelin. Kelmin kuolemasta kunnia kuuluu Etsivä L:lle.

  Etsivä kertoo:
  Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Sipilältä tuli käsky, että kaikki joukot on liikekannallepantava…

  ”On siis päätetty vastata tuleen tulella. Teidän yksikkönne tehtävänä on etsiä ja pidättää maassamme toimivat vieraat agentit ennenkuin tämä juttu räjähtää silmille. Jos eivät usko hyvällä, niin teillä on täysi oikeus käyttää letaalia voimaa valtuuksienne rajoissa…”

  Puhetta riittää. Yksikkö aktivoitiin jo viikko sitten ja silti mitään tietoja ei ole saapunut ylhäältä. Uutisissa raportoidaan lisää veritekoja harva se päivä, ja täällä sitä pyöritellään peukaloja toimistossa. Pahinta on, että suurin osa kaiken kaaoksen arkkitehdeistä kävelee hienostoillallisilleen hymy kasvoillaan, luottaen todisteiden puutteeseen. Suojautuvat lain taakse yhtäällä samalla kuin rikkovat sen pyhimpiä periaatteita toisaalla.

  Eipä sitä ihminen jaksa loputtomiin katsella. Eikä tämä tilanne tästä ole paremmaksikaan menossa jos ei verenvuodatusta pysäytetä.

  Viimein saapuu viesti päämajasta. Tiedustelu on varmistanut kytköksen erään diplomaattisen avustajan ja itäblokin organisoiman poliittisen väkivallan välille. On aika ladata ase, asetella virkamerkki sopivan vaikeasti luettavaan kulmaan, kiinnittää bodycam rintaan niin että sen voi ’vahingossa’ ohjata sivuun ratkaisevalla hetkellä ja ’pidättää’ tämä lainsuojaton.

  Kävelen kohti nilkin pöytää hänen sivustaan, osoittaen hymyni hänen seuralaisilleen. Kerrankin se on aito. ”Herra Igor?” Taputan hänen olalleen. Hän kääntyy tuijottamaan revolverini piippua. ”Antautukaa.”

  Laukaus on nopea, muistan käännähtää hieman varmistaen kameralle huonon kulman. Nostan hattua toisille pöydässä istujille ja kävelen pois, tapaillen tuttua sävelmää. Ulkona syksyn pimeys peittää kaupunkia, mutta nyt sen turvissa hiippailevat tuntevat selkäpiissään, kuinka kaupunki ei enää tule olemaan heille turvallinen.

  Uhri kertoo
  Pitkästä soluttautumisesta huolimatta etsivä lopulta löysi Igorin, ja
  teloitti hänet keskelle hölmistynyttä uhkapeliluolaa.

  Venäläinen alamaailma joutuu nyt etsimään uuden välikäden Helsingin
  veritekoja hoitamaan.

  Murhaaja: pidätys 5p + raportti 2p = 7p
  Uhri: raportti 1p = 1p


  12.10.2018 klo 12.10 Salamurha urheilukeskuksessa

  Lime ei pääse kiipeämään pakoon, kun tahmanäppinen Gecko Geek ampuu tämän Tapanilan urheilukeskuksessa. Kylmäveriselle murhalle ei löydy todistajia.

  Murhaaja kertoo:

  Alusta asti oli selvää, että minun täytyi murhata kohteeni kiipeilyhallissa. Niin sen oli tapahduttava; mehän tunsimme toisemme lajin kautta, olimme kiipeilleet yhdessä joskus vuosia sitten. Eikö olisikin täydellistä, jos viimeiset asiat, mitä hänen silmänsä näkevät elämän kadotessa niistä, olisivat kiipeilyotteet, jotka sulautuisivat yhdeksi värilliseksi massaksi hänen näkökentässään, sekä vanhan kiipeilytutun loimuava katse?

  Aamupäivällä ilma oli aavemaisen sumuinen. Juuri sopiva ilma murhaamiseen siis. Istuin autossa Tapanilan urheilukeskuksen edessä ja tuijotin kelloa, jonka minuutit matelivat hitaasti eteenpäin kohti keskipäivää. Olin saanut tietää kohteeni tulevan silloin kiipeämään. Ihmisiä käveli silloin tällöin puolityhjällä parkkipaikalla autoni ohitse täysin tietämättöminä murhasta, jonka aioin pian suorittaa. Kello löi 12. Jännitys puristi rintaani ja sormeni hapuilivat itsestään taskussani olevan pistoolin liipaisinta, kiertyivät aseen ympärille. Tämä olisi ensimmäinen murhani. Hetken kuluttua näin hänet: hän ajoi pyörällä kohti hallin ovea ja pysäköi kulkuneuvonsa telineeseen. Silloin suunnitelmani muuttui. Halusin murhata hänet hallin sisällä mutta sinä hetkenä tajusin, että sisällä kohteeni saattoi hyvinkin olla muiden kiipeilijöiden ympäröimä. En voinut laskea sen varaan onnistumistani. Niin, murha oli suoritettava nyt tai ei koskaan, jos halusin välttyä ylimääräisiltä silmäpareilta. Hyppäsin ulos autosta enkä aikaillut hetkeäkään. Pari laukausta, ja kohteeni veri valui rakennuksen tiiliseinää pitkin märkää asfalttia kohti. Muistan yhä hänen kauhistuneen ilmeensä hänen tajutessaan, kenen luoti juuri lävisti hänen kehonsa.

  Murhaaja: murha 10p + raportti 1.5p = 11.5p
  Uhri: puuttuva raportti -5p = 0p


  11.10.2018 klo 16.35 Vallilassa vipeltää

  Vallilan kirjaston lukurauhaa häirittiin tänään Salkunkantajan kaatuessa suu vaahdoten lattialle lainattuaan muutamia kirjoja. Miten kirjojen väliin oli päätynyt erittäin myrkyllisiä hämähäkkejä on vielä epäselvää, mutta päivystävä dosentti muistuttaa että kyseiset hämähäkit eivät kuulu Suomen kantaeläimistöön eikä ole vaaraa että ne alkaisivat pesiä pysyvämmin Suomen kirjastoissa.

  Kokeellista araknologiaa oli huhujen mukaan suorittanut Tappava Lisko. Mitä ilmeisemmin myös tappavien eläinten tulee laajentaa ulos ydinosaamisalueiltaan.

  Murhaaja kertoo:
  Myrkkyhämähäkit kirjastossa noin 16.30:
  Suoritettuani onnistuneesti edellisen kohteeni tapon sain uudeksi kohteeksi henkilön, jonka varoitettiin olevan kokenut tappaja (LL Suvi Nurmi), niinpä suora ampuminen ei käynyt kyseeseen. Tiedustelutieto kuitenkin kertoi tarkalleen mitkä kirjat kohde aikoi lainata Vallilan kirjastosta noin kello 16. Suuntasin siis päiväni toiseen kirjastoon noin 15.45, ja houkuttelin kirjojen väliin pari erittäin myrkyllistä hämähäkkiä. Koska oltiin julkisella alueella en halunnut sivullisille sattuvan mitään, joten jäin lähettyville lukemaan kirjastosta satunnaisesti valitsemaani kirjaa. Kohde oli myöhässä ja meinasin jo purkaa ansan, kun se saapuikin paikale noin 16.30. Kohde oli selvästi epäileväinen ja kiersi kirjaston tarkasti ennnen kohdekirjojensa luo menemistä, josa hän lopulta keräsi kirjat mukaansa ja lähti niitä lainaamaan. Viimeksi kun näin kirjat kohteeni oli juuri laittamassa niitä laukkuunsa. Noin Viisi minuuttia myöhemmin tiedustelijani kertoivat tapon onnistuneen.

  Uhri kertoo:

  Kun kuulin rakkaan fratelloni valitettavasta poismenosta, olin luonnollisesti surun murtama. Päätin lähteä henkilökohtaisesti Helsinkiin tunnistamaan ruumiin ja hakemaan Giulion jälkeensä jättämiä maallisen omaisuuden rippeitä. Toki ne olisi voitu lähettää minulle Italiaankin, mutta kyllähän sitä rakkaan veljen vuoksi voi matkustaa vaikka maailman ääriin. 

  Olin saanut veljeltäni ennen hänen kuolemaansa viestin, että jos hänelle tapahtuisi jotakin hänen toimeksiannollaan pohjoisessa, löytäisin hänen henkilökohtaisten tiliensä tiedot ja muun tarpeellisen informaation erään kirjan välistä, jonka hän oli piilottanut varmuuden vuoksi pieneen kirjastoon Helsingissä. Niin tyypillistä Giuliota! Hän rakasti kirjoja. Hänestä olisi varmasti tullut kirjallisuudentutkija, ellei sukumme olisi edellyttänyt toisenlaista uravalintaa. 

  Astun empien vaatimattoman näköiseen, valkoiseen rakennukseen, joka sijaitsee hieman syrjässä tämän mitättömän pienen kaupungin keskustasta. Löydän Giulion mainitseman kirjan perimmäisestä hyllystä aivan kirjaston takaosasta. Kas niin. Vihdoin hänenkin osuutensa isämme perinnöstä olisi vain muutaman napinpainalluksen päässä. Kirjan väliin hän on piilottanut selvästi jotakin. Odotan saavani käteeni tilitiedot sisältävän paperilappusen, tallelokeron avaimen tai ehkäpä nykyaikaisemman muistikortin, mutta kädelleni tipahtaakin elävä hämähäkki. 

  Sciocchezza! Päästä kauhistuneen älähdyksen kirjaston hiljaisuussäännöistä piittaamatta ja ravistan kättäni, mutta otus on iskenyt hampaansa lihaani heti päästyään kosketuksiin ihoni kanssa. Se ei ole mikään vaaraton pohjolan asukki, ei sinne päinkään. Tunnistan tuon lajin. Giulio kasvatti niitä tyylikkäimpiä tappokeikkojaan varten omassa terraariossaan.

  Hän on aavistanut aikeeni jo kauan sitten. Tämä on kosto. Kiroan hyväuskoisuuttani, kun kouristukset alkavat, ja vajoan koristen lattialle. Ympärilleni alkaa kerääntyä paikallisia, he ihmettelevät saamaani kohtausta ja ryhtyvät oudolla kielellään ilmeisesti spekuloimaan, kannattaisiko tilata ambulanssi. Liian myöhäistä, mietin katkerana. Viimeiseksi ennen katseeni lopullista hämärtymistä näen, kuinka hämähäkki kipittää lattialla piiloon kirjaston kauhu-hyllyn alle.

  Murhaaja: murha 10p + tyyli 1p + altavastaaja 6p + raportti 1p + jatkuvuus 0.5p = 18.5p
  Uhri: raportti 2p + jatkuvuus 0.5p = 2.5p


  11.10.2018 klo 14.22 Yhteisymmärryksen riemuvoitto

  Eskaloituvan tilanteen rauhoittamiseksi käydään neuvotteluja, mutta asenteet pysyvät kovina, eikä tuloksia saada. Tappava lisko päättää keskustelun sujuvoittamiseksi eliminoida vastapuolen neuvottelijan Jartsan.

  Murhaaja kertoo:

  Tappolaukaus Arabian lähistöllä 14.22:
  Kohteeni Mira-Pauliina oli ilmoittanut käyvänsä arabian kirjastossa klo 14, joten menin odottamaan kirjastoon noin klo 13. Kello 14.05 sain kuitenkin uutta tiedustelutietoa jonka mukaan kohteeni ei ollu sittenkään tulossa kirjastoon, vaan lähtemässä läheiseltä bussipysäkiltä muualle. Kiiruhdn siis bussipysäkille, mutta kohteeni ei ollut siellä. Arvoin mitä reittiä kohteeni tulisi bussipysäksille ja aloin kävelemään sitä takas, puhumalla samalla kovahkoon ääneen puhelimessa ei kenenkään kanssa, kun ohitin kohteeni, kuvittelin että jouduin puhelinkeskustelusta johtuen kääntymään takasin, ja seurasin kohdettani kunnes silminnäkijöitä ei ollut, ja ammuin häntä selkään

  Murhaaja: murha 10p + raportti 1p + jatkuvuus 0.5p = 11.5p
  Uhri: puuttuva raportti -5p = 0p


  09.10.2018 klo 23.07 Maunulan Laukaukset kajahtavat

  Maunulassa kajahtaa jälleen kun suurvaltadiplomatia kiristyy äärimmilleen. Kuitenkaan yhtään silminnäkijää ei ollut teolle jossa isäntävaltio väittää venäläiskytköksisen von Standertskjöldin ampuneen useita laukauksia kohti tunnettua diplomaattia, Quislingiä kuolettavin seurauksin. Huhuja yleisen kertausharjoituksen alkamisesta liikkuu.

  Uhri kertoo:

  The worst foe of those of us in the Great Game is, as always, sentiment.

  No matter which side you happen to be on during any particular day, if you’ve learned to live and prosper with the changing tides, you’ll have associates and, shall I say, friends in every camp.

  This time, when I was given my new list of targets, I knew I’d been unlucky in this sense. Those I could see were people I’d rather have survived the latest bout of hostility. Still, the aims of the State are higher than my own, and Duty is stronger than Honour. But sentiment catches the worst of us. I decided to make my preparations well and take my time, giving these people the opportunity to get their affairs in order.

  As I was heading to yet another of those interminable meetings, I happened to spot von Standertskjöld standing around in a place I knew he had no business at. No official business, that is. One of the people I’d identified as a foreign actor was currently in a room just beyond the hallway where we met. I knew I should’ve left well alone, but I decided to hang around to observe. I struck up a conversation with Standertskjöld, directing his attention away and allowing his target to slip away in time. I said my farewells, went after the target and gave her a picture of her shadow with a stern warning – remain with allies at all times, and shoot first before asking questions if she saw this man.

  Later on, in the meeting, both her and him were there. Tension was high – she was still careless and without defense. I hovered around the room protectively until my own associates had to drag me off to the side room to exchange documents, at which point I could barely register the silenced whisper of a gunshot. I shook my head – there was nothing more I could do. C’est la vie.

  My information was updated soon afterwards, with her out of the way I had another person of interest. This one very close to my own heart. Another target I would not easily wish to cross. It was suspicious, by now, what I was being asked to do – most handlers are smart enough to have a gauge on what to ask of their charge. I was being tested.

  That evening, my love asked me to come home. We exchanged messages as I travelled, idle chatter – I could tell she was nervous. I made good time, worried for her, not for myself.

  As I rounded a corner to an empty street, her last message arrived. ”My love, it hurts”

  I knew then. As the cold feeling of betrayal sunk into my gut, I grasped for my pistol. The first burst of lead struck me right over the hipbone. It wouldn’t be the last.

  From the ground, the last thing I saw was a figure, all in black, with enough firepower to destroy a tank. At least they were taking me seriously, backhanded compliment as it was. My thoughts turned to the apartment, just a few steps away. They’d hurt her, and though I wasn’t there to see it, they would pay the price. The Game is more than naked ambition, it is a community. And it has its ways of looking after their own.

  I coughed blood on the pavement, grimacing. This wasn’t over.

  Murhaaja: pisteet piilotettu
  Uhri: raportti 2.5p + jatkuvuus 0.5p = 3p


  09.10.2018 klo 16.50 Palveluksen tulikaste

  Kulisseissa kuohuu jälleen, kun Cajsasta raportoidaan turmiollisesta tulituksesta. Tietyt piirit väittävät von Standertskjöldin tehneen vain Aineettoman Palveluksen koko diplomatian kentälle. Historiallisella tapahtumalla ei valitettavasti ollut silminnäkijöitä.

  Uhri kertoo:

  Erittäin salainen

  Aihe: Raportti onnistuneesta kuolemasta 8.10
  Lähettäjä: Aineeton Palvelus

  Alter Egon kertsi klo 1700. Ehkä.

  Kiiltävä vesipyssy, suoraan selustasta, kuten kunnon vakooja. Sugapliut!

  Dasvidanja, nasha lyubimaya strana. Mozhet byt', my mozhem vstretit'sya v adu, von Standertskjöld !

  Murhaaja: pisteet piilotettu
  Uhri: raportti 1.5p + teemanmukaisuus 0.5p = 2p


  06.10.2018 klo 20.00 Tulitaistelua kalman korvessa

  Vallan suonet risteävät Malmin hautausmaalla lisätehtävän merkeissä. Pimeän taivaan alla kaivetaan uusia hautoja, ja vanhoista paljastuu salattuja viestejä.

  Tappava lisko kertoo:

  Kävin lauantaina 20.15-22 Malmin hautausmaalla tehtävällä etsimässä kohteet ja tappamassa ystävät. Sää oli hyvä, ja löysin kaikki kohteet. Yhtä ystävää jouduin seuraamaan yli 30 min. Lopulta seuraamani ystävä törmäsi toiseen ja kääntyi kulkemaan takaisin. Odotin heitä puun takana kunnes olivat ihan lähellä ja tainnutin hänet. Tällä tapaa sain kolmannen ja viimeisen numeron jonka tarvitsin.

  Pisteytys

  Tappava lisko: rastit 7,5p + ystävät 6p + raportti 0,5p = 14p
  Quisling: rastit 10p + ystävät 9p = 19p
  Makia veli: rastit 8p + ystävät 3p = 11p
  Gecko Geek: rastit 10p + ystävät 3p = 13p
  Jartsa: rastit 10p + ystävä 3p = 13p
  Helinä: rastit 2p = 2p


  05.10.2018 klo 13.00 Häikäilemätöntä väkivaltaa Kumpulassa.

  Kansainvälisen vakoilukoneiston keskellä kukaan ei ole turvassa, kun jopa Viaton uhri puukotetaan Kumpulan kampuksen parkkipaikalle. Suurvallat syyttelevät teosta toisiaan, mutta luotettava lähde antaa ymmärtää teon ollen Quislingin käsialaa.

  Murhaaja kertoo:

  Most of the job is watching and waiting. Luckily indoors, in this case. Snatch some free lunch on the way, of course only to add to the cover story.

  People start flowing out of the crowded room, their meeting over. The target is one of the last to leave, and I stand, brushing crumbs off my jacket.

  When tailing someone, it’s important not to remain too close. And with the parking spaces outside so quiet and empty, it’d be rather easy for him to get suspicious of me. Yet I must get close for the knife to work. Fortunately, I know where he’s going, and it’s my home turf. I take a quick right, make my way past some cars and slip on to the path just as he rounds the corner. A quick check to make sure nobody’s around, two steps to catch up and a thrust, lowering the body to the ground with the other hand.

  I take the envelope he was holding underneath his coat. His Majesty will appreciate this.

  -Quisling

  Murhaaja: murha 10p + ensimmäinen puukotus 1p + tyyli 1p + raportti 2p + jatkuvuus 0.5p = 14.5p
  Uhri: puuttuva raportti -5p = 0p


  04.10.2018 klo 21.52 Myrkytettyä maitoa, Komisario Palmu

  Ystävät osoittautuvat vähemmän luotettaviksi kun Kuisma kaatuu nopeasti vaikuttavan hermomyrkyn vaikutuksesta kotonaan. Virkavalta epäilee syyksi maitopurkkia jonka pinnalta on löydetty jäämiä myrkystä joka on kielletty useissa kansainvälisissä sopimuksissa, mutta virallisen tiedotuksen mukaan yhteyttä Englannin viimeaikaisin tapahtumiin ei ole todistettavissa. Tiedostusvälineiden haastattelema sivullinen von Standertskjöld pitää tapausta todella outona eikä tajua miten näin olisi voinut päästä tapahtumaan.

  Uhri kertoo:

  Kesä oli kuuma. Näivetyin kuin rusinaksi, käteni eivät liikkuneet, eivät jalkani, makasin vain jossain ja lattiakin hohkasi kuumuutta poskilleni. En enää ollut varma, elinkö vai olinko kuollut.

  Vähitellen alkoi tuulla. Kun ensimmäisen kerran huomasin viileyden tunteen paljoissa jaloissani, se tuntui niin hyvältä, tuskin saatoin uskoa. Mietin myös, että ehkä olinkin kuollut ja tämä oli jokin toinen elämisen taso. Minua ei oikeastaan kiinnostanut pohtia asiaa tarkemmin, ainoastaan heittäytyä sitä tuulta vastaan ja antaa sen yrittää repiä hiukseni juurineen päästäni. Olin vasta havahtunut, silmäni vasta näkivät, sormeni vasta tunsivat, kaikki oli uutta ja ihmeellistä ja kaunista. Siksi tämä onkin niin väärin.

  Viipyilin siinä syksyn tunteessa, sateessa ja tuulessa ja eksyin siihen, kuin sumuun aamuyönä jonkun tyynen järven pinnalla ja hukuin siihen. Luulin, että onnellisuuteni ja elämäni vain jatkuu, en ajatellutkaan loppua. Kaikkihan oli vasta alkanut! Lehdet vasta hiukan kastuneet ruskaan. Siksi tämä onkin niin väärin.

  Murhaaja: pisteet piilotettu
  Uhri: raportti 2p = 2p


  04.10.2018 klo 11.25 Kylmää verta kahvihuoneella

  Tappava lisko ammutaan ikihorrokseen Exactumin kahvihuoneella. Kaksi silminnäkijää vannovat tekijäksi von Standertskjöldiä. Virkavalta aloittaa tapauksesta esitutkinnan.

  Uhri kertoo

  Seurattuani epäonnistuneesti toista kohdettani useamman tunnin keskiviikkona päätin yrittää toista kohdettani.

  Kohteen von Standertskjöld oli kertonut tulevansa Kumpulaan kello 11 jälkeen ja hakevansa kahvihuoneesta kahvia. Olin siten päättänyt myrkyttää hänen kahvikuppinsa. Mutkia tuli kuitenkin matkaan, koska kuppi ei ollut kahvihuoneessa, ja ilmeisesti hänen pöytänsä ei ollutkaan kulmassa, joten en sieltäkään löytänyt kuppia, pöytä oli keskellä reunassa.

  Minulla oli joitain kohteen kamoja, jotka minun piti palauttaa hänelle, joten sovin tapaamisen, ja menin tapaamaan häntä. Katsoin paikalla olevan 3 ihmistä, joten en suorittanut silloin murhaa, mutta heti yhden poistuttua näkökentästä minut ammuttiin. Olin ilmeisesti hänenkin kohde. Kuolin siis kahden silminnäkiän nähdessä, joista toista ampujani ei itse huomannut.

  Murhaaja: pisteet piilotettu
  Uhri: raportti 1p = 1p


  03.10.2018 klo 16.10 Salkku vaihtaa omistajaa

  Salkunkantaja löytyy ammuttuna Päärakennuksen käytävältä. Siniverisen von Standertskjödin kerrotaan liikkuneen rakennuksen lähistöllä murhan aikoihin merkillinen salkku kädessään.

  Uhri kertoo:
  Olen saanut hankittua illaksi lennon Fiumincinoon. Vaikka toimeksiantoja olisi vielä jäljellä, en aio jäädä tähän pimeään ja kolkkoon maahan enää yhdeksikään yöksi. Häikäilemätön Gianluigi saisi yllättyä, kun palaisin reissultani hiukan odotettua aiemmin. Sitten katsottaisiin, kummalla olisi enemmän rahkeita astua isän saappaisiin.

  Palkkio edellisen päivän onnistuneesta myrkytyksestä odottaa minua salkussa, joka on viestin mukaan jätetty minua varten kaupungin vanhan yliopistorakennuksen vähän käytettyyn neljänteen kerrokseen. Lähden hakemaan salkkua rutiininomaisesti, ajattelematta sen kummemmin. Ehtisin hyvin ennen lentoani.

  Ilahdun huomatessani, että yliopistorakennuksessa on sentään tyyliä ja ajan patinaa. Ehkä tämä maa ei olekaan täysin toivoton. Neljännessä kerroksessa on autiota, niin kuin pitikin. Ehkä liiankin autiota. Vasta, kun askeleeni kaikuvat tyhjällä käytävällä, pahaenteinen tunne valtaa minut. Mitään salkkua ei ole. Tämä on ansa.

  Kuulen kaksi juoksuaskelta takaani ja aika tuntuu hidastuvan. Käännähtäessäni näen vain pistoolia pitelevän käden. Saan oman aseeni vedettyä, mutta siinä vaiheessa ensimmäinen luoti on jo pirstonut reiteni ja romahdan lattialle ennen kuin ehdin ampua tuntematonta hyökkääjää. Toinen laukaus kajahtaa, ja vajoan pimeyteen. Gianluigi, te reagirò!

  Murhaaja: pisteet piilotettu
  Uhri: raportti 2p + jatkuvuus 0.5p = 2.5p


  03.10.2018 klo 15.05 Verta lounaspöydässä

  Von Standertskjöld maustaa teensä verellä ravintola Nepal Chulossa. Lisämausteet puristetaan happamasta Limestä kahden kauhistuneen silminnäkijän silmien edessä.

  Uhri kertoo:

  Luulin olevani turvassa

  Olin menossa syömään lounasta yhtenä keskiviikkona minun lempi nepalilaiseen ravintolaan. Halusin syödä kunnolla, sillä olin menossa Limeksen Approihin. Lähdin iltapäivällä kotoa ovesta ulos käsi takin taskussa vesipistooli kädessä, sillä en tiennyt kuka voisi hyökätä kimppuuni missä ja milloin. Olin valppaana rappukäytävässä, koska olin kuullut sen olevan tavallinen paikka saada surmansa, mutta kukaan ei ollut odottamassa minua. Rentouduin hieman, kun pääsi kadulle, koska se oli täynnä ihmisiä ja sen takia kukaan ei pystyisi murhaamaan minua siellä. Kävelin kaduilla ja tarkkailin muita ihmisiä. Kukaan ei näyttänyt epäilyttävältä.

  Ravintolan sisäänkäynnillä ei ollut ketään ja eikä sen läheisyydessä näkynyt ketään epäilyttävää. Päästyäni sisään tervehdin tarjoilijaa, joka näyttää olevan aina töissä, ja istuin alas sohvapaikalle. Huomasin heti kaksi muuta asiakasta, jotka olivat syömässä. Ensimmäinen heistä oli keski-ikäinen mies, joka istui rauhassa ja nautti ruoastaan. Toinen heistä oli nuorempi mies. Hän näytti olevan noin 20-vuotias, mikä yllätti minut, sillä en usein näe nuorempia ihmisiä juuri tässä ravintolassa. Sain tunteen, että hänellä voisi olla toinenkin syy tulla kyseiseen ravintolaan juuri silloin. Toisaalta hän ei näyttänyt olevan yhtään kiinnostunut minusta ja eikä katsonut minua päin kertaakaan. Hän oli muutenkin keskittynyt ruokaansa ja puhelimeensa. Saadessani tilaamani ruokani unohdin nuoremman miehen ja aloitin syömisen. Kun luin puhelimesta saamani viestejä samalla kun söin, en huomannut nuoren miehen nousevan paikaltaan ja kävelevän minun luokseni. Huomasin hänen läheisyyden vasta silloin, kun hän osui vesipistoolillaan rintaani.

  Murhaaja: pisteet piilotettu
  Uhri: raportti 1.5p = 1.5p


  03.10.2018 klo 01.50 Myrkyllinen purema pimeässä yössä

  Tänä yönä sammuu valojen lisäksi myös elon liekki Igorin silmistä. Uuden ylioppilastalon lattialle valahtaneen ruumiin seasta kömpii esiin Quislingin kahdeksanjalkainen lemmikki.

  Murhaaja kertoo:

  Evening.

  The meeting drags on, deep into the night. Smiling faces, cigarette smoke and fine wine – the ingredients out of which the fates of nations are formed. I keep one eye on the proceedings, and another on my colleagues. Some of those present know that things have devolved too far to be fixed by words alone. The big players are moving behind the scenes, and anyone here could have been tasked with using extrordinary measures to advance their agenda.

  Kind of like myself.

  The person I keep the closest watch on sits next to me at the table, ostensibly an ally. The seemingly unassuming Eastern diplomat is, according to intel, the spy tagged Igor in the files. I can’t act openly here, the tension is too high among those present. But luckily, he remains at the table as most others retire for the night, allowing me to slip my little pet in the sleeve of his carelessly discarded jacket.

  When he finally stands up to leave, I slip out of the room. Ignoring the screams from behind myself, I stride into the rain. The first blow has been struck, the war of shadows is about to begin.

  Quisling

  Uhri kertoo:
  Kuolin tiistaina Alter Egon kerhoillassa hupparin hihan sisään teipattuun myrkkyhämähäkkiin.

  Murhaaja: murha 10p + ensimmäinen eläimurha 1p + tyyli 1p + raportti 2p = 14p
  Uhri: raportti 0p = 0p


  02.10.2018 klo 19.30 Ydinkoe Klusterilla

  Tuomiopäivänkellon viisari värähtää, kun Deuterium halkeaa Klusterin pyöräparkille.
  Kremlin kiistää osallisuutensa tapahtumaan. Syylliseksi epäillään mystistä Salkunkantajaa.

  Murhaaja kertoo:
  Che peccato! Tähän jumalanhylkäämään maailmankolkkaan minut sitten lähetettiin. Hyinen tihkusade ei tee hyvää Milanon parhaalla räätälillä teetetylle villakangaspuvulle, ja jalkani Moreschin kengissä tuntuvat jääkalikoilta. Miksei keikka voinut olla vaikka Buenos Airesissa, niin kuin kultaisena vuonna -85? Muistoja, muistoja.

  Sytytän jo toisen sikarini vastenmielisen ruman betonimöhkäleen edustalla. Arkkitehtuurikin on tässä maassa pielessä. Ottaisivat mallia Firenzestä! Istuisin nytkin oikein mielelläni Piazza Vecchialla juomassa espressoa ja katselemassa kyyhkysiä.

  Tiedän, että kohteeni on sisällä rakennuksessa vielä ainakin puoli tuntia. Hänen polkupyöränsä on lukittuna telineeseen aivan vieressäni. (Kuka hullu pyöräilee tällä säällä?) Paikalla on harmillisesti hiukan liikaa siviilejä, jotta voisin alkaa operoida ajopeliä. Eräs heistä lähestyy minua ja kysyy englanniksi, olenko tulossa ulkomaalaisten opiskelijoiden iltaan. En selvästikään näytä paikalliselta. Murahdan jotain vastaukseksi, käännän selkäni ja esitän alkavani soittaa puhelua.

  Lopulta pihalla seisoskellut meluisa opiskelijaporukka katoaa rakennuksen uumeniin. Hetkeen näköpiirissä ei ole ketään. Otan taskustani valmiiksi myrkyllä kyllästetyn nenäliinan. Kaksi nopeaa sipaisua, ja ansa on valmis. Tarkka, tyylikäs, tehokas. Niin kuin aina. Keikka tuntuu melkein liiankin helpolta.

  Astellessani kohti hotelliani minut valtaa epämiellyttävä aavistus siitä, että toimeksianto pohjoisessa on ollut silkkaa hämäystä. Minut on vain haluttu siivota pois tieltä vahtimasta vallanhimoisen veljeni touhuja. Ajattelen Gianluigia, joka takuulla nytkin siemailee limoncelloa kattoterassillaan Toscanassa ja nauttii minunkin osuudestani isämme perintöä. Käteni puristuvat huomaamattani nyrkkiin. Mannaggia! Olen ollut niin sokea.

  Uhri kertoo:
  Olen epävakaa ja varomaton. Kohtalokas kosketus Leppätalon edustalla johtaa kauhunkiljahduksiin. Jokainen sekunti kohti vääjäämätöntä loppua tuntuu yhä tuskaisemmalta. Sitten valo katoaa ja rojahdan elottomana kiveykseen.

  Murhaaja: murha 10p + ensimmäinen murha 1p + ensimmäinen kosketusmyrkytys 1p + tyyli 1p + raportti 2p = 15p
  Uhri: raportti 1p = 1p


  01.10.2018 klo 00.01 Kauhun tasapaino heilahtaa

  Otteet alkavat kiristyä aseista samaa tahtia yöpakkasten kanssa. Viisarien liikahtaessa keskiyöhön agentit levittäytyvät hiljaiseen kaupunkiin.
  Soluttautuminen vallan kulisseihin on käynnistynyt.